Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, είμαι μερικές ώρες από το απόγευμα σε pop os και γενικά ασχολούμαι με το σετάρισμα. Έκανα το απαραίτητο backup στα παράθυρα και βάρεσα εγκατάσταση. Μετά από πολύ ψάξιμο στο νετ βρήκα λυση στο θέμα του wifi adapter από εδώεδώ.

Το περίεργο είναι πως το εικονίδιο για το σήμα του wifi δείχνει σαν να μην έχιε καθόλου αλλά έχει σχεδόν το ίδιο που έπιανε στα windows. Είμαι κανά 2mbps παρακάτω αλλά τι να κάνεις, μπορεί και να στρώσει.

Γενικά θέλω να στρώσω το gnome να γίνει πιο λειτουργικό. Τι προτείνετε;

Edit: Απίστευτο... Μου έβγαλε ενα system update, το εκανα και απο εκείνη την ώρα δεν συνδέεται καν στο WiFi...

Επεξ/σία από Hawk_K
  • Απαντ. 442
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Hawk_K είπε

Edit: Απίστευτο... Μου έβγαλε ενα system update, το εκανα και απο εκείνη την ώρα δεν συνδέεται καν στο WiFi...

Η απαντηση σε αυτο βρισκεται στο ποστ #3 στο λινκ που παρεθεσες..στην ουσια πρεπει καθε φορα που θα αλλαζει ο κερνελ , να ακολουθεις την διαδικασια που περιγραφεται στο ποστ #2 του λινκ.
Αυτα εχουν οι custom λυσεις δυστυχως...

Για να γινει πιο ανθρωπινο το gnome 3 πρεπει να του αλλαξεις τα φωτα στα extensions ..για αρχη σκεψου dash-to-panel , arc menu , remove arrows , κλπ κλπ..
Εγκατεστησε το gnome-tweaks για να διαχειριζεσαι την κατασταση απο εκει περα.. και μετα ψαξε στα ρεπος τι εχει απο πακεταρισμενα extensions.Ο,τι μπορεις να εγκαταστησεις απο κει ωστε να ενημερωνονται αυτοματα οταν υπαρξουν νεες εκδοσεις.Ο,τι δεν βρεις απο κει θα πρεπει να τα τσιμπησεις απο το σαιτ των extensions ( google gnome extensions και θα βρεις την ακρη).
Συνηθως στον package manager τα extensions ειναι της μορφης "gnome-shell-extension-blabla" ...οποτε με ενα :

apt search gnome-shell-extension

ισως σου δειξει τι υπαρχει διαθεσιμο.

Tελος να πω οτι το pop_os το φτιαχνει η system76 για να το προωθει στα μηχανηματα της , οποτε ισως να εχει παραξενιες σαν διανομη.Εγω δεν θα την προτιμουσα...γιατι να πας σε μια ubuntu-based διανομη (που με την σειρα του το ubuntu ηταν debian based , οποτε κατανταει τρελη πυραμιδα η φαση :) ) και δεν πας σε καθαρο ubuntu ? ή αντε στην τελικη σε καποια πιο mainstream ubuntu-based διανομη?

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ντε και καλά να στείλει κόσμο στο Ubuntu ο @mphxths. :) Είναι πολύ πιο μπροστά το pop από Ubuntu και μάλιστα για gaming το βλεπεις παντού στο protondb. Η διανομή έρχεται με swappiness στο 10 Οποτε γρήγορα γρήγορα καταλαβαίνεις ότι ασχολούνται οι άνθρωποι. 
Έχετε δει τέτοια σχόλια για Ubuntu? https://www.reddit.com/r/pop_os/comments/f6qwwm/popos_is_a_game_changer/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf
@Hawk_K αν ψάξεις video για τον gnome θα σε βοηθήσει περισσότερο. Εύκολος είναι σε 3 λεπτά τον φτιάχνεις όμορφο. Το pop έχει κ dark theme δες το στο gnome tweaks. 

Στο WiFi τώρα, κανε ένα paste τα αποτελέσματα από το: lsusb

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Αρχικά να πω οτι pop os έβαλα γιατί το προτείνουν πολλοί για gaming.

Απο εκει και μετά να πω ότι αφενός κατέβασα κανα 2 extensions για το gnome αλλα μετά εφαγα την ξενερα και δεν προχώρησα. Αφετέρου δεν το έγραψα σωστά το edit στο προηγούμενο ποστ.

Μετά το system update ειχα το ίδιο θέμα με το αδύναμο σήμα. Έκανα οτι έλεγε το link που έβαλα και μετά σταμάτησε να έχει ίντερνετ. Νομίζωθθέλουν οι drivers ξήλωμα όλοι κια ξανά εγκατάσταση, αλλά δεν εχω έχω τις γνώσεις να το κάνω χωρίς να δω τις εντολές.

Το lsusb θα το ανεβάσω αργότερα γιατί τώρα είμαι απο κινητό, θελει πατέντα να συνδεθώ στο νετ με καλώδιο στο pc.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Rockdye είπε

@mphxths Παραδέξου ότι δοκιμάζεις linux απο VM σε windows me!

Windows 95...η καλυτερη εκδοση ever :)...Eκεινη την εποχη ειχα δισκο 850ΜΒ και μονο λινουξ..βγηκε το diablo 1 , οποτε windows 95....diablo 1..και πουλο το λινουξ :)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Windows 95...η καλυτερη εκδοση ever :)...Eκεινη την εποχη ειχα δισκο 850ΜΒ και μονο λινουξ..βγηκε το diablo 1 , οποτε windows 95....diablo 1..και πουλο το λινουξ :)

τότε ναι... τώρα πλέον υπάρχουν εφαρμογές φανζομαι θα το εξρεις που μπορείς μέσα από το λινουξ να τρέξεις ότι θες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, atrwtos είπε

τότε ναι... τώρα πλέον υπάρχουν εφαρμογές φανζομαι θα το εξρεις που μπορείς μέσα από το λινουξ να τρέξεις ότι θες

Ναι μπορεις να τρεξεις πολλα..οχι τα παντα..περιπλοκα παιχνιδια και εφαρμογες δεν τρεχουν (μεσω wine , αν μιλαμε για αυτο)...

• Like 1
Δημοσ.

θυμαμαι την πρωτη διανομη που εβαλα ηταν ubuntu 10.04 απο συνοδευτικο cd pc master περιοδικο με παραλληλα trial προγραμματα για windows σε toshiba satellite l300d,

με την 3100 ati θερμοκρασια 60-70, οτι πειραγματα και να εκανα δεν.  οποια και διανομη βασισμενη σε gnome και να δοκιμαζα ειχα υψηλες θερμοκρασιες, κατασταλαξα σε slackware xfce παροτι ηταν παρωχημενη διανομη απο εκδοσεις πακετων δεν με ενοιαζε μου εφτανε που που καθοτανε καλα στο laptop.

σημερα βλεπω που μετα απο 10 χρονια παροτι γενικα το linux ανεξαρτητως διανομης εχει κανει αλματα (εχει βεβαια πολυ δρομο για να φτασει ας πουμε ενα βημα πισω απο τα windows) παρατηρω διανομη σε διανομη με ιδιο DE εχει διαφορες απο αποψη διαχειρισης πορων, για παραδειγμα ubuntu gnome σε σχεση debian η arch τα thumbnails απο εικονες-βιντεο σε ubuntu ειναι πιο αργη η φορτωση των, εχω συγκρινει time arch-xfce με xubuntu η μερα με τη νυχτα σε ssd ιδιο hardware.

ενα αλλο παραδειγμα ενημερωση πακετων (αποσυμπιεση) σε arch-ubuntu μερα με τη νυχτα σε arch μπορει να εχεις 1GB update κανει μαζικο check gpg keys και μαζικο 1 προς 1 εγκατασταση των, σε ubuntu κανει check 1ο πακετο αποσυμπιεση check 2ο πακετο αποσυμπιεση και παει λεγοντας μεχρι το τελευταιο που οταν κανεις full upgrade 1+ gb μπορει να σου παρει και 2 ωρες, δηλαδη μονο σε μενα φαινεται αργοκινητο καραβι το ubuntu? για μια τοσο δημοφιλης διανομη θα επρεπε να ειναι το προτυπο διανομης εναντι αλλων στην ταχυτητα και διαχειρισης πορων, συγκριτικα παρολο και το debian εχει την ιδια φιλοσοφια στην ενημερωση πακετων γινεται πιο γρηγορα ενημερωση.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, mphxths είπε

νεαρε, εγω ειχα δισκο 1 gb τοτε...με windows 95 , 32 mb ram , Pentium 133 Mhz ...τι εποχες και εκεινες....

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Antilogos1975 είπε

νεαρε, εγω ειχα δισκο 1 gb τοτε...με windows 95 , 32 mb ram , Pentium 133 Mhz ...τι εποχες και εκεινες....

Η καθημερινοτητα μου τοτε ηταν , να παω στο computer room του πανεπιστημιου , να αντιγραψω με καποιον τροπο το /etc/passwd του σερβερ ταδε (δεν υπηρχε /etc/shadow ακομα)..γιατι ειχαμε και πολλους σερβερς..να παω σπιτι το αρχειο , να βαλω το john the ripper να σπασει ο,τι μπορει με dictionaries που ειχα φτιαξει απο συνομιλιες στο IRC και ο,τι account σπασει να το εχω να το χρησιμοποιω στο πανεπιστημιο για τις μαλακιες που ηθελα να κανω..ε μην μας κλειδωσουν και το κανονικο μας account... ;)

Ωραιες εποχες...μαλακιζομασταν αρκετα...δεν γαμαγαμε αρκετα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

Eνα αλλο παραδειγμα ενημερωση πακετων (αποσυμπιεση) σε arch-ubuntu μερα με τη νυχτα σε arch μπορει να εχεις 1GB update κανει μαζικο check gpg keys και μαζικο 1 προς 1 εγκατασταση των, σε ubuntu κανει check 1ο πακετο αποσυμπιεση check 2ο πακετο αποσυμπιεση και παει λεγοντας μεχρι το τελευταιο που οταν κανεις full upgrade 1+ gb μπορει να σου παρει και 2 ωρες, δηλαδη μονο σε μενα φαινεται αργοκινητο καραβι το ubuntu? για μια τοσο δημοφιλης διανομη θα επρεπε να ειναι το προτυπο διανομης εναντι αλλων στην ταχυτητα και διαχειρισης πορων, συγκριτικα παρολο και το debian εχει την ιδια φιλοσοφια στην ενημερωση πακετων γινεται πιο γρηγορα ενημερωση.

Πες τα να σε ακούει ο @mphxths που μπαινει απο VM Unity και έχει βαλθεί να στείλει κόσμο στο askubuntu :D

Btw, ξέρει κανείς-εχει ασχοληθεί τι προσπαθεί να πετύχει ο δάσκαλος με αυτό εδω: https://arcolinux.info/ Πιο άνετα νιώθω να ασχολούμαι με gentoo πιωμένος παρα να καταλάβω τι ειναι αυτα τα arcolinuxA B C D κτλ

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν σε ubuntu εχουν μαζευτει 1gb ενημερωσεις..παει να πει οτι εχουν βγει εντωμεταξυ 2 κανονικες εκδοσεις και 2 lts :) Κατι κανατε λαθος δηλ !

@Rockdye Το εχει γαμησει το archolinux με τα a b c d .. απλα πηγαινε σε ubuntu :)

1 ώρα πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

παρατηρω διανομη σε διανομη με ιδιο DE εχει διαφορες απο αποψη διαχειρισης πορων

Ισχυει. Σε σαπιο φορητο fedora/xfce ηταν οριακα βαρυ , ενω arch/manjaro xfce παιζουν νερακι.Opensuse gnome παιζει οριακα καλα στο ιδιο φορητο , fedora gnome γαμιεται.
Κοινως παιζει μεγαλο ρολο πως εχουν πακεταρει τα DE οι διανομες και τι μαλακιες και ποσες εχουν "συρει" μαζι τους....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...