Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 442
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Hawk_K είπε

καλησπέρα και πάλι,

Ο δέκτης που έχω στο pc για το wifi είναι αυτός, https://www.dlink.com.au/home-solutions/DWA-131-wireless-n300-nano-usb-adapter

Τον δοκίμασα και σε elementary που είχα κατεβασμένο και είχε την ίδια συμπεριφορά.

Δες και εδω και εδω αν θελεις να παιξεις..δεν ξερω ποσα απο αυτα μπορεις να τα κανεις , εννοω το επιπεδο των γνωσεων σου...ισως καποια απο τις προτεινομενες λυσεις να δουλεψει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δες και εδω και εδω αν θελεις να παιξεις..δεν ξερω ποσα απο αυτα μπορεις να τα κανεις , εννοω το επιπεδο των γνωσεων σου...ισως καποια απο τις προτεινομενες λυσεις να δουλεψει...

Μπορώ να το δοκιμάσω κανονικά και στο Live usb?

edit: για να το γράφεις φαντάζομαι πως ναι. Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Επεξ/σία από Hawk_K
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Hawk_K είπε

Μπορώ να το δοκιμάσω κανονικά και στο Live usb?

edit: για να το γράφεις φαντάζομαι πως ναι. Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Θεωρητικα ναι , δεν νομιζω καποιο απο τα βηματα να θελει reboot...

Δημοσ.

Τα δοκίμασα αυτά που προτάσθηκαν συν μερικά ακόμη τα οποία από ότι είδα λίγο πολύ στα ίδια κατέληγαν. Καμία διαφορά στο σήμα του wifi. Ίσως λεφρα΄καλύτερο να πιάνει κανά 2 mbps περισσότερο αλλά μπορεί να ήταν και τυχαίο. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που τα δοκιμάζω απλά σε Live usb και όχι σε εγκαταστημένο λογισμικό. Επίσης, μερικά ζητούσαν και reboot οπότε δεν τα δοκίμασα.

Το περίεργο είναι ότι σε μια εντολή τύπου sudo apt-get install rtl8291eu-dkms, την οποία την χρησιμοποιούσαν πολλοί, εμένα μου έβγαζε κάτι σε φάση no path was found κάτι τέτοιο...

Δημοσ.
Στις 16/2/2020 στις 2:26 ΜΜ, Hawk_K είπε

Αν το καταλαβαίνω καλά δεν μπορώ να έχω τον χώρο που θέλω στο nextcloud. Το pcloud δίνει 500Gb ψιλοοριακό θα το έλεγα. Τα 2 ΤΒ που δίνει με το Lifetime ποσό, θέλεις 5 χρόνια για να το κάνεις απόσβεση, δεν αξίζει και πολύ.

Φίλε μην δίνεις λεφτά για μένα σε cloud ειδικά για τα μεγέθη που θες. Η πιο οικονομική, και ασφαλέστερη λύση (γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποτέ μια υπηρεσια θα κατεβάσει ρολά) είναι να αγοράσεις ένα raspberry pi των 40€ και παρε και έναν σκληρό όσα TB αντέχει η τσέπη σου. Ή δυο και τους κανείς RAID στο pi. Μετά σεταρεις το Nextcloud που είναι πανεύκολο κ έτσι έχει τοπικά αλλά και μέσω web προσβαση στα αρχεία σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε os φυσικά. Ψάξε tutos στο Ίντερνετ είναι πανεύκολο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αυτά που διάβασα..εκλαψα στην κυριολεξία με μερικους..χρεπια,χρεπολάτρης,σαπακια κτλ...:lol::lol::lol::lol::lol::lol: και είδα λέω να αναστήσω το παλιο χρεπι αρχαίο σαπάκι pc μου :lol:..εχει Windows XP pro 32bit και τα προγραμματα που έχει και κάνω τη δουλεια μου (λεμε τωρα κάποιες σπάνιες φορες) δεν τα πάει καλά με τα HD βίντεο έχει θέμα μέχρι 480p.

αξίζει ή αλλάγη ή καλυτερα να μείνη με τα XP;;;

Office 2010,Bitdefender Antivirus Free Edition,CCleaner,Nero StartSmart 10,Defraggler,Auslogics Registry Cleaner
EVGA Precision X (ναι εχω κάνει overcklocking με απόλυτη επιτυχία)
IrfanView,ImgBurn,Malwarebytes Anti-Malware,Photoshop 4,Revo Uninstaller,SumatraPDF,WinRAR,VLC media player,Spybot-S&D Start Center,Google Chrome 34,Comodo IceDragon 38 (html 5 support ;) )

..Στον καινουργιο είχα βάλει manjaro μου αρεσε πολυ και το είχα σαν κυριο λειτουργικο για 6μηνες..γενικα μου αρεσουν οι διανομες  (rr)..  είδα  κάποιες διανομές που προτείνετε δεν τις δοκιμασα αλλά λέω να τις δοκιμάσω αυτη που επικρατη βλέπω είναι Linux Mint 19.2 Xfce...είδα και άλλες όπως το slitaz,lxle,mxlinux..με ποια να ξεκινησω;;..ή ποια θα μου προτείνατε..

System Manufacturer:    MSI
System Series / Model:    MS-6712     ( Version: 1.0 )
Motherboard:     MSI - MS-6712
Total Installed Memory:    2 GB
Memory Type:     DDR-400
Modules Installed:     Slot "RAS 0 & 1" has 1 GB installed
Slot "RAS 2 & 3" has 512 MB installed
Slot "RAS 4 & 5" has 512 MB installed

AMD ATHLON XP 2.66MHZ MONOPYRHNOS

Geforce fx 6200 256mb overcklocking gpu clock 410mhz memory clock 600mhz

Hard disk:Maxtor 80gb (hdd)

Επεξ/σία από atrwtos
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Το Linux δεν κάνει νεκρανάσταση. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Ίσως το 2008 να είχε τέτοιο target group...

εδώ νεαρε θα συμφωνησω μαζι σου...

από τα χρονια του linuxformat.gr μαλωνα εκει με λινουξαδες που θελανε να βαλουνε λινουξ σε τοστιέρες...

από την μια βριζανε τα Windows τοτε ηταν τα Windows Vista στα μπουσουληματα και από την άλλη βαζανε λινουξ στο χρεπι…\

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, atrwtos είπε

Office 2010,Bitdefender Antivirus Free Edition,CCleaner,Nero StartSmart 10,Defraggler,Auslogics Registry Cleaner
EVGA Precision X (ναι εχω κάνει overcklocking με απόλυτη επιτυχία)
IrfanView,ImgBurn,Malwarebytes Anti-Malware,Photoshop 4,Revo Uninstaller,SumatraPDF,WinRAR,VLC media player,Spybot-S&D Start Center,Google Chrome 34,Comodo IceDragon 38 (html 5 support ;) )

Δηλαδη τα μισα απο αυτα που βλεπω  και εχω υπογραμμισει , ειναι για συντηρηση του μηχανηματος :) 

Μονοπυρηνος με 1 γιγα ραμ ddr1 και δισκο καποιον ide να υποθεσω..ειναι αυτο που λεμε "αγγαρεια κανω , ποινη εκτιω" :) Προσωπικα ασχολουμαι με τουλαχιστον διπυρηνα/ddr2/sata slot μηχανηματα.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δηλαδη τα μισα απο αυτα που βλεπω  και εχω υπογραμμισει , ειναι για συντηρηση του μηχανηματος :) 

Μονοπυρηνος με 1 γιγα ραμ ddr1 και δισκο καποιον ide να υποθεσω..ειναι αυτο που λεμε "αγγαρεια κανω , ποινη εκτιω" :) Προσωπικα ασχολουμαι με τουλαχιστον διπυρηνα/ddr2/sata slot μηχανηματα.

Αυτό κάνει κακο στο περιβάλλον και μόνο που το έχει. Να το πάει ανακύκλωση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, mphxths είπε

Ε τι περίμενες είναι μαθουσαλας..ε όχι και 1GB..2GB!..IDE καρβουνάκι..internet,Office,ταινίες και τα παιχνίδια του τότε μέχρι εκεί πάει

10 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Αυτό κάνει κακο στο περιβάλλον και μόνο που το έχει. Να το πάει ανακύκλωση...

Όχι δεν θα το πάω σε καμία ανακύκλωση από τη στιγμή που δουλεύει αυτό το αρχαίο μουσειακό χρέπι...έχω και ένα άλλο του 2000 μην το βάλω και αυτο έδω ετσι;;:lol: 

13 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Το Linux δεν κάνει νεκρανάσταση. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Ίσως το 2008 να είχε τέτοιο target group...

Και γι'αυτό είναι..για όλα κάνει το linux!

Πάντως απάντηση δεν πήρα ..ε δεν είναι και το ποιο χρέπι νομιζω εδώ μέσα...btw με αυτό μπήκα σήμερα και σχολίασα εδώ:P

Επεξ/σία από atrwtos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο επεξεργαστής είναι αυτός εδώ με passmark 372 https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+XP+2600%2B&id=228 εγώ θα δοκίμαζα antix (ότι δηλαδή έχω βάλει και σε ένα amilo mini που έχει πάνω τον πρώτο atom που είχε βγει). Μην περιμένεις να βλέπεις youtube πάνω από 480 ανάλυση (αν τρέχει και αυτό και δεν στα παίζει όλα μόνο 360 "στρωτά") και αναγκαστικά για καλύτερη απόδοση στο youtube θα καταφύγεις σε  προγράμματα smtube κτλ. Εγώ το λυπάμαι να το ανακυκλώσω, είναι πολύ μικρό και ελαφρύ. Χθες του έκανα και σερβις ανάστασης κολλημένου ανεμιστήρα και αντικατάσταση μπαταριούλας μητρικής (μου φαγε μια ώρα να καταλάβω πως θα το ξεσυναρμολογήσω :-) ).

Επεξ/σία από patclo
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν βίντεο συνήθως για αυτά.

Έκανα κι εγώ κάτι τέτοιο χθες σ' ένα hp compaq mini 110c για να του αλλάξω το δίσκο μ' ένα μεγαλύτερο που είχα, και τώρα του βάζω debian testing.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...