SaFiS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Eloy είπε Και για όσους προτιμούν HGST, το τμήμα των 2.5" δίσκων το εξαγόρασε η WD αλλά το τμήμα των 3.5" πήγε κατευθείαν στην Toshiba... Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Ανταλλαγη κεφαλαιων ειχε γινει, με την WD να παιρνει το εργοστασιο της Ταϋλάνδης ωστε να φτιαχνει 2,5αρηδες δισκους (το οποιο δεν ξαναδουλεψε μετα τις πλυμμηρες του 2011) και την Toshiba να φτιαχνει τους 3,5αρηδες για λογαριασμο της WD. Απο το 2012 μεχρι και το 2015 η HGST ηταν ακομη αυτονομη (παρ’ ολο που ανηκε στην WD) και κρατουσε το ονομα λογω ρητρας που ειχε μπει απο την Κινεζικη κυβερνηση. Απο το 2015 και μετα περασε εξ’ ολοκληρου η παραγωγη στην WD και απο περυσι το ονομα HGST καταργηθηκε με την WD να κυκλοφορει πλεον ολες τις σειρες με το δικο της ονομα (WD Ultrastar, κτλ). Οτι πουλιεται ακομη ειναι το στοκ που εχει μεινει και δυστυχως οταν τελειωσει, δεν θα ξαναδουμε HGST δισκο στην αγορα. 2
svartevarg Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 18 ώρες πριν, michael92 είπε Οι χειρότεροι ήταν οι εξωτερικοί 3.5” που χρειάζονταν external power και ψηνόντουσαν μέσα στο case. Από αυτούς που είχα, δεν έζησε κανένας πάνω από 2-3 χρόνια. Αντίθετα, στα 16 χρόνια που χρησιμοποιώ υπολογιστές δεν μου έχει χαλάσει κανένας δίσκος εσωτερικός/NAS 3.5”, κανένας εξωτερικός 2.5”, παρά μόνο πρόσφατα ένας εσωτερικός 2.5” από laptop 8ετίας. Φαντάζομαι ότι παρατήρησες και εσύ ότι τα casing δεν είχαν και την καλύτερη ροή αέρα. Γι' αυτό η καλύτερη λύση είναι το shucking και μετά αν θες custom case με ανεμιστήρα ή φτιάχνεις custom nas server με ανημιστήρα ή έχεις απλά ένα docking station με usb 3.0 ή 3.1 που είναι και η πιο οικονομική λύση. 5 ώρες πριν, apple64 είπε 2 χαλασμένοι RED σε έναν χρόνο. Από το 1999 (που μου χάλασε ένας) δεν μου έχει χαλάσει κανείς Seagate. Περισσότεροι από 15 δίσκοι. Τον τελευταίο χρόνο μου χάλασαν 2 WD RED. 2 στους 5 (τόσους WD έχω) δεν το λες μικρό ποσοστό. Hitachi δεν μου έχει χαλάσει κανείς και δεν γνωρίζω και κάποιον που να του έχει χαλάσει. Τους Red τους είχες 24/7; Πόσα TB ήταν; 20 ώρες πριν, CMOS_Z είπε Στους red δυστυχώς είχαν πρόβλημα κάποιοι λόγω κεφαλής (pre-amplifier θεμα και όχι parking όπως οι Green). Μη σου τύχει είναι βασικά. Καμιά φορά μπορεί να το προλάβεις αν κάνεις έλεγχο ταχύτητας ανάγνωσης (speed map) σε όλα τα sector και δεν είναι καθόλου γρήγορος ή αλλάζει αρκετά τυχαία. Τα δεδομένα σου και πέταμα όπως είναι. Μήπως θυμάσαι πια μοντέλα ήταν ή πόσα ΤΒ; 21 ώρες πριν, AzaZyL είπε Τις λίγες φορές που πήρα seagate έπεσα στην παρτίδα 7200.11 και τους έκλαψα. Πάντα WD προτιμώ. Πρόσφατα όμως μου έβγαλε bad blocks ένας WD RED 3tb, μετά απο ακριβώς 4 χρόνια.. Μιλάμε όμως για ΜΗΔΑΜΙΝΗ χρήση. Το μόνο που έκανε ήταν 1 φορά την εβδομάδα συγχρόνιζα έναν φάκελο με φωτογραφίες, σαν backup. Μιλάμε για χρήση 0 στην κυριολεξία... Μεγάλη απογοήτευση... Και είχα πάρει red, υποτίθεται για μεγαλύτερη αντοχή... Έχω ακόμα αυτούς τους δίσκους 7200.11 (λειτουργικούς αλλά άδειους). Νομίζω ότι είχαν και θέμα με το firmware και τα δεδομένα δεν μπορούσαν να ανακτηθούν όταν τα κακάρωναν. Όσον αφορά τον WD RED 3tb που αναφέρεις. Τον είχες μέσα στον πύργο, σε custom εξωτερική θήκη, τον έβαζες σε docking station; Από υγεία στο Hard Disk Sentinel τι δείχνει; Αυτό που σου συνέβη ήταν τυχαίο και είναι καλό που είχες bad blocks μιας και λειτουργεί ως προειδοποίηση. 16 ώρες πριν, Seaside είπε Το θάψιμο ήταν κάτι γενικό απο τα σχόλια που διάβασα, οχι για την Backblaze. Διότι πολλά σ αυτή τη ζωή είναι υποκειμενικά. Ακόμα και ο τρόπος χρήσης ενός προιόντος. Αυτό εξηγεί γιατί πολλοί χρήστες καταλήγουν να έχουν θέματα με τους σκληρούς δίσκους. Σκέψου ότι υπάρχουν άτομα που έχουν μαγνήτες στο δωμάτιό τους δίπλα σε ευαίσθητα σε μαγνήτιση αντικείμενα, όπως οι σκληροί δίσκοι και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. 19 ώρες πριν, Exoskeletor είπε Επειδή το ακούω συχνά αυτο: το να μην χρησιμοποιείς παλιάς τεχνολογίας δισκο (που εχει μετακινουμενα μέρη) σχεδόν ποτε, είναι αρκετά κακο, και οχι καλό. Αν θες την υγεία του να τον χρησιμοποιεις για λιγο ανα τακτα χρονικά διαστήματα. Δεν έφταιγε ο δίσκος Οι 7200.11 είχαν όντως κατασκευαστικά ελαττώματα και θέματα με firmware. Παίζει ρόλο και ο τρόπος αποθήκευσης του δίσκου όταν είναι σε αχρησία. Σκέψου ότι οι αντιστατικές σακούλες ακόμα και σε εξωτερικούς σκληρούς παρέχουν σίγουρα κάποια προστασία. https://techprotectbag.com/faraday-cage-vs-faraday-bag-which-is-better/ 1
CMOS_Z Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, svartevarg είπε Μήπως θυμάσαι πια μοντέλα ήταν ή πόσα ΤΒ; 2014 4TB(40EFRX) HARNNT2MAB. Στους νεότερους έχουν αλλάξει την βάση με (μάλλον) καλύτερη ψύξη και άλλη κεφαλή (DCM ίδιο) 1
Eloy Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, SaFiS είπε Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. ... ...Οτι πουλιεται ακομη ειναι το στοκ που εχει μεινει και δυστυχως οταν τελειωσει, δεν θα ξαναδουμε HGST δισκο στην αγορα. Ok δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά ξέρω οτι αυτήν την στιγμή που μιλάμε, κρατάω στα χέρια μου 2 δίσκους - τον HGST του 2012 και τον P300 Toshiba που πουλιέται αυτήν την στιγμή στην αγορά, Αν αφαιρέσεις το αυτοκόλλητο, δεν ξέρεις ποιός είναι ποιός - είναι ο ίδιος δίσκος. Προφανώς ο Toshiba που βγαίνει σε 1, 2 kai 3 ΤΒ θα έχει απο την κάτω πλευρά της πλακέτας κάποια διαφορετικά chips (ακόμα και μεταξύ των 3 P300 μοντέλων). Πληροφοριακά, επειδή έχω 2 P300 και τους δουλεύω εδώ και μερικές μέρες, είναι πιο γρήγοροι απο τον HGST του 2012, είναι εντελώς αθόρυβοι, χωρίς "γουιιιιιιν", "κλακ και κλοκ" αλλά στο docking station χωρίς ροή αέρα, το crystalinfo δείχνει idle θερμοκρασία 39 βαθμούς και max μετά απο εγγραφή μερικών 100αδων GB, 42 βαθμούς, (37 και 40 τα αντιστοιχα στον Hitachi αλλά μόνο read χωρίς write) αυτήν την εποχή σε δωμάτιο 23 βαθμών. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2019 από Eloy
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Στις 16/11/2019 στις 1:33 ΜΜ, compuholic είπε Οι δίσκοι όπως είναι γνωστό έχουν ένα failure rate τύπου μπανιέρας. Στο παραπάνω γράφημα μας δίνει μόνο μια μέση ηλικία χωρίς όμως το εύρος και την κατανομή ηλικίας για τους δίσκους ανά μοντέλο, που κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι αγορασμένοι με διαφορά αρκετών ετών. Δηλαδή μπορεί ένα μοντέλο να είναι κατά το 1/3 της ποσότητάς του πχ. αγοράσμένο το 2013 και 1/3 πχ. το 2017 οπότε φέτος είναι λογικό να έχει μεγάλα ποσοστά αποτυχίας τα μοντέλα του 2013 παράλληλα ένα άλλο μοντέλο να είναι αγορασμένο το 2015 μεγαλύτερη ποσότητα πχ 1/2 με αποτέλεσμα να μας δίνει τον ίδιο περίπου μέσο όρο ηλικίας με το προηγούμενο μοντέλο αλλά η πλειοψηφία του να είναι μέσα στην στατιστική καμπύλη οπότε είναι λογικό να παρουσιάζει μειωμένο failure rate. Με τον τρόπο που είναι φτιαγμένο το παραπάνω στατιστικό δεν μπορούμε πραγματικά να γνωρίζουμε αν έχουν κάποια αντιστοίχιση με το μέσο πραγματικό ποσοστό αστοχίας, η απόκλιση μπορεί να είναι μεγάλη. Η κατανομη ηλικιας θα ειναι ομαλη. γιατι δηλαδη ντε και καλα πρεπει να ευνοει καποιο μοντελο συγκεκριμενα? οταν κανεις στατιστικη ετσι γινεται, οι ασταθμητοι παραγοντες συνηθως ακολουθουν μια ισορροπημενη κατανομη.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 16/11/2019 στις 1:09 ΜΜ, maarinos είπε Από το άρθρο HGST (Hitachi Global Storage Technologies) ανήκει στην Western Digital εδώ και περίπου επτά χρόνια. Το ότι εξαγόρασε την Hitachi δεν σημαίνει ταυτόχρονα και ότι δεν λείπει από την παρουσίαση - σύγκριση κάποιας παρτίδας hdd ιδιοπαραγωγής της WD. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2019 από Gk2016
use_your_brain Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Hitachi απλά φοβεροί. Δεν έχω χάσει ούτε έναν με πολλές ώρες δουλειάς μάλιστα...Έδωσα κάπους 320GB που δεν ψόφαγαν με τπτ αλλά ήταν πλέον μικροί Έχω κ εξωτερικούς Hitachi, δουλεύουν άψογα εδώ κ μερικά χρόνια...Segate έχω χάσει μερικούς..κ δεν πήρα ξανά. Και με Toshiba έχω καλή εμπειρία πάντως
georgepppo Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 εγώ έχω έναν wdc wd10evds63n5b1 , παίζει να είναι και απο το 2006 και έχει αποδειχθεί πραγματικό σκυλί του πολέμου χρησιμοποιείται ως βασικός δίσκος στο σύστημα , έχουν περάσει πάνω απο 5 μητρικές, επεξεργαστές, αμέτρητες κάρτες γραφικών και μνήμες μαζί του και αυτός αθάνατος σαν toyota , όσο για 4 seagate που είχα δεν επιβίωσε ούτε ένας!
CMOS_Z Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, georgepppo είπε εγώ έχω έναν wdc wd10evds63n5b1 , παίζει να είναι και απο το 2006 και έχει αποδειχθεί πραγματικό σκυλί του πολέμου χρησιμοποιείται ως βασικός δίσκος στο σύστημα , έχουν περάσει πάνω απο 5 μητρικές, επεξεργαστές, αμέτρητες κάρτες γραφικών και μνήμες μαζί του και αυτός αθάνατος σαν toyota , όσο για 4 seagate που είχα δεν επιβίωσε ούτε ένας! O green σωστά? Ζει ακόμα γιατί τον έχεις σαν δίσκο λειτουργικού. Το πολύ γρήγορο head parking είναι που χαλούσε τους green. Συνήθως όλοι τους έπαιρναν για αποθήκη και από πολύ idle τα παίζανε...
georgepppo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, CMOS_Z είπε O green σωστά? Ζει ακόμα γιατί τον έχεις σαν δίσκο λειτουργικού. Το πολύ γρήγορο head parking είναι που χαλούσε τους green. Συνήθως όλοι τους έπαιρναν για αποθήκη και από πολύ idle τα παίζανε... οχι για βασικό έχω ssd απο τότε που βγήκανε για αποθήκη τον έχω και για programm files παιχνιδιών κλπ αυτό εννοώ βασικό και ότι δεν τον έχω για backup , ναι τον green και απο ότι κοίταξα δεν είναι και πολύ υγειής 😮 Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από georgepppo
CMOS_Z Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 19 λεπτά πριν, georgepppo είπε οχι για βασικό έχω ssd απο τότε που βγήκανε για αποθήκη τον έχω και για programm files παιχνιδιών κλπ αυτό εννοώ βασικό και ότι δεν τον έχω για backup , ναι τον green και απο ότι κοίταξα δεν είναι και πολύ υγειής 😮 Αναμενόμενο τότε! 11 rending sectors. Ώρα για πέταμα.
ArisArts Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Στις 16/11/2019 στις 3:36 ΜΜ, AzaZyL είπε Τις λίγες φορές που πήρα seagate έπεσα στην παρτίδα 7200.11 και τους έκλαψα. Πάντα WD προτιμώ. Πρόσφατα όμως μου έβγαλε bad blocks ένας WD RED 3tb, μετά απο ακριβώς 4 χρόνια.. Μιλάμε όμως για ΜΗΔΑΜΙΝΗ χρήση. Το μόνο που έκανε ήταν 1 φορά την εβδομάδα συγχρόνιζα έναν φάκελο με φωτογραφίες, σαν backup. Μιλάμε για χρήση 0 στην κυριολεξία... Μεγάλη απογοήτευση... Και είχα πάρει red, υποτίθεται για μεγαλύτερη αντοχή... Ακριβώς τα ίδια και εγώ με WD red 3 TB σε RAID 1 μέσα σε Synology.Under Warranty αλλάχτηκαν και ευτυχώς δεν έχασα τίποτε.Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω και τι δίσκο να αγοράσω για να κοιμάμαι ήσυχος...για να πάρω SSD στο NAS των 2 bays θα πρέπει να πουλήσω αμάξι.... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Στις 21/11/2019 στις 3:53 ΜΜ, ArisArts είπε Ακριβώς τα ίδια και εγώ με WD red 3 TB σε RAID 1 μέσα σε Synology.Under Warranty αλλάχτηκαν και ευτυχώς δεν έχασα τίποτε.Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω και τι δίσκο να αγοράσω για να κοιμάμαι ήσυχος...για να πάρω SSD στο NAS των 2 bays θα πρέπει να πουλήσω αμάξι.... Ο,τι δίσκο και να πάρεις κάποια στιγμή θα χαλάσει. Η μόνη αξιόπιστη λύση είναι ο κανόνας 3-2-1. Τρία διαφορετικά backup, σε δύο διαφορετικά μέσα (παλιότερα είχαμε ταινίες, πλέον έχουμε το online ή στικάκια), και το ένα backup σε διαφορετική τοποθεσία από τα υπόλοιπα. Και κάτι τελευταίο που είμαι σίγουρος ότι έχει ειπωθεί ξανά. ΤΟ NAS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BACKUP.
ArisArts Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Στις 22/11/2019 στις 5:00 ΜΜ, fisfirikos είπε Ο,τι δίσκο και να πάρεις κάποια στιγμή θα χαλάσει. Η μόνη αξιόπιστη λύση είναι ο κανόνας 3-2-1. Τρία διαφορετικά backup, σε δύο διαφορετικά μέσα (παλιότερα είχαμε ταινίες, πλέον έχουμε το online ή στικάκια), και το ένα backup σε διαφορετική τοποθεσία από τα υπόλοιπα. Και κάτι τελευταίο που είμαι σίγουρος ότι έχει ειπωθεί ξανά. ΤΟ NAS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BACKUP. Πολυ σωστά τα λες. Απλα μιλάμε για σπίτι δεν μιλάμε για Small Business.Έχω και σe cloud το πιο σημαντικό content μου, και παίρνω 1 backup σε external HDD μια φορά τον μήνα για να μην δουλεύουν οι δισκοι πολύ...
skapodis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 25/11/2019 στις 10:19 ΠΜ, ArisArts είπε Πολυ σωστά τα λες. Απλα μιλάμε για σπίτι δεν μιλάμε για Small Business.Έχω και σe cloud το πιο σημαντικό content μου, και παίρνω 1 backup σε external HDD μια φορά τον μήνα για να μην δουλεύουν οι δισκοι πολύ... Ένας NAS Server παρέχει redudancy στα data όσο τα προβλήματα αφορούν τους δίσκους του. Αν χαλάσει η πλακέτα του NAS Server... τα πράγματα αγριεύουν. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από skapodis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα