AzaZyL Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Τις λίγες φορές που πήρα seagate έπεσα στην παρτίδα 7200.11 και τους έκλαψα. Πάντα WD προτιμώ. Πρόσφατα όμως μου έβγαλε bad blocks ένας WD RED 3tb, μετά απο ακριβώς 4 χρόνια.. Μιλάμε όμως για ΜΗΔΑΜΙΝΗ χρήση. Το μόνο που έκανε ήταν 1 φορά την εβδομάδα συγχρόνιζα έναν φάκελο με φωτογραφίες, σαν backup. Μιλάμε για χρήση 0 στην κυριολεξία... Μεγάλη απογοήτευση... Και είχα πάρει red, υποτίθεται για μεγαλύτερη αντοχή... 1
life is music Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Όλοι οι δίσκοι καλή είναι ..το θέμα είναι τι χρήση τους κάνεις και πόσο τους δουλεύεις καθημερινά !
razorblade334 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 seagate...παλια ηταν οι καλυτεροι δισκοι....1997. τωρα οι χειροτεροι...η απ τους χειροτερους...
tsoukalasKaminia Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, AzaZyL είπε Τις λίγες φορές που πήρα seagate έπεσα στην παρτίδα 7200.11 και τους έκλαψα. Πάντα WD προτιμώ. Πρόσφατα όμως μου έβγαλε bad blocks ένας WD RED 3tb, μετά απο ακριβώς 4 χρόνια.. Μιλάμε όμως για ΜΗΔΑΜΙΝΗ χρήση. Το μόνο που έκανε ήταν 1 φορά την εβδομάδα συγχρόνιζα έναν φάκελο με φωτογραφίες, σαν backup. Μιλάμε για χρήση 0 στην κυριολεξία... Μεγάλη απογοήτευση... Και είχα πάρει red, υποτίθεται για μεγαλύτερη αντοχή... Οι red ειναι για nas και οχι να τον ανοιγοκλεινεις μια φορα την βδομαδα. 24/7 δεν μου εχουν παθει ποτέ, τιποτα.
ignome4 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Εγώ με τους Seagate δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα μεχρι τωρα , αντιθέτως με τους WD τσικ τους κανεις και χαλανε 2 1 1
AzaZyL Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε Οι red ειναι για nas και οχι να τον ανοιγοκλεινεις μια φορα την βδομαδα. 24/7 δεν μου εχουν παθει ποτέ, τιποτα. Δηλαδή εάν αφήνεις κλειστό το NAS 1 ημέρα την εβδομάδα, δεν είναι το ίδιο με τη δική μου χρήση? Και τότε τι σκληρό δίσκο έπρεπε να πάρω?
tsoukalasKaminia Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, AzaZyL είπε Δηλαδή εάν αφήνεις κλειστό το NAS 1 ημέρα την εβδομάδα, δεν είναι το ίδιο με τη δική μου χρήση? Και τότε τι σκληρό δίσκο έπρεπε να πάρω? Δεν υπαρχει λογος να παρεις red και να τον αφηνεις κλειστο.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, turbat0s είπε Άρα είναι μια χρήσιμη έρευνα για τη πλειοψηφία των αναγνωστών που ενδιαφέρονται για consumer δίσκους Δεν αντιλέγω, αλλά αν σε νοιάζει η αξιοπιστία δεν παίρνεις consumer graded δίσκο. 2 ώρες πριν, ThReSh είπε Πρέπει να είναι SAS ? Διότι η WD τους HGST που βλέπουμε στην είδηση τους έχει για Data Centers κι Enterprise... Όχι δεν χρειάζεται να είναι SAS. Οποιοσδήποτε SATA δίσκος αρκεί να είναι enterprise. Δεν ξέρω ειδικά για τους Hitachi, αλλά για WD και Seagate που είχα ρωτήσει χρησιμοποιούν μόνο consumer δίσκους.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 3 minutes ago, fisfirikos said: Δεν ξέρω ειδικά για τους Hitachi, αλλά για WD και Seagate που είχα ρωτήσει χρησιμοποιούν μόνο consumer δίσκους. Ah kk. Οι Ultrastar που έχει είναι enterprise αν δεν κάνω λάθος. 1
CMOS_Z Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε Οι red ειναι για nas και οχι να τον ανοιγοκλεινεις μια φορα την βδομαδα. 24/7 δεν μου εχουν παθει ποτέ, τιποτα. Καλά όχι πως θα πάθουν τίποτα οι red αν ανάβουν μια φορά την εβδομάδα για backup. Πιο πιθανό είναι να υπήρχε το πρόβλημα από την αρχή και απλά να μην είχαν φτάσει δεδομένα μέχρι εκεί. Στους red δυστυχώς είχαν πρόβλημα κάποιοι λόγω κεφαλής (pre-amplifier θεμα και όχι parking όπως οι Green). Μη σου τύχει είναι βασικά. Καμιά φορά μπορεί να το προλάβεις αν κάνεις έλεγχο ταχύτητας ανάγνωσης (speed map) σε όλα τα sector και δεν είναι καθόλου γρήγορος ή αλλάζει αρκετά τυχαία. Τα δεδομένα σου και πέταμα όπως είναι. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Ειχαμε θυμάμαι 2 QNAP με 12 δίσκους το καθένα, 12 * 1,5TB Seagate. Κατι πλακες που καναααμεεε που τους αλλαξαμε όλους μια δυο φορες επειδη εσκαγαν σαν τα κοτοπουλα.
pcos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 οταν ενας δισκος τρεχει 24/7 κραταει πολυ. αν ανοιγοκλεινει συχνα, τα παιζει😉 1
balt123 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 εγώ μια φορά τους seagate με μισό μάτι τους κοιτάω (αν και νομιζω έχουν μια καλή σειρά που έχει και μεγάλη εγγύηση) απο την εποχή των ATA που καίγονταν με το καλημέρα. WD Purple για να τους παιδεύεις και ίσως και Red (ακόμα δεν έχω καταλήξει ποια απ'τις 2 σειρές είναι πιο ανθεκτική) HGST έχω δοκιμάσει μονο 2.5' και δεν μπορώ να πω οτι με εντυπωσιασαν. πολύ ευαίσθητοι ίσως? δεν ξέρω. Πάντως όσα λαπιτόπια πούλησα με hgst στο 6άμηνο θέλανε αλλαγή δίσκου.
Seaside Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φαουλ πρώτο. Δεν βλέπουμε enterprise δίσκους. Φαουλ δευτερο. Οι Seagate δίσκοι που βλεπουμε σε αυτό το ΠΟΛΥ μικρό sample είναι και περισσότεροι συγκριτικά με τους άλλους και με πιο βαρια χρήση. Φαουλ τρίτο. Ποιος ήταν ο τρόπος χρήσης και λειτουργίας ? παραλληλη αντιγραφη ? ανοιξε σβήσε 1.000.000 φορές ? ΦΥΣΙΚΑ και θα έχουν μεγάλο fail rate οι Seagate οσον κι αν θέλουν να τους θάψουν αφού το sample είναι και μεγαλύτερο απο αυτούς. Επίσης όταν είναι κάτι να χαλάσει δε πα είναι και super duper enterprise industrial ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ. Μαλιστα οι Seagate βλέπω 5πλάσιο και 10πλάσιο drive day usage σε σχέση με τους άλλους. Τι να λέμε τώρα. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2019 από Seaside
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα