Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019, ο πάροχος cloud storage Backblaze διαθέτει στα τέσσερα κέντρα δεδομένων της που βρίσκονται σε δύο ηπείρους 115.151 σκληρούς δίσκους. Από αυτούς, οι 2098 είναι boot drives και οι υπόλοιποι 113.053 εξυπηρετούν ως data drives.

Η εταιρεία που χρησιμοποιεί στα κέντρα δεδομένων της διάφορα μοντέλα σκληρών δίσκων από τις εταιρείες HGST (28.758 σκληρούς δίσκους), Seagate (85.074 σκληρούς δίσκους) και Toshiba (1319 σκληρούς δίσκους) αποκάλυψε πρόσφατα τα ποσοστά αστοχίας των σκληρών δίσκων που χρησιμοποιεί για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Λάβετε ωστόσο υπόψη σας, ότι η σχετική έρευνα δεν είναι αντιπροσωπευτική για τον κλάδο, καθώς η εταιρεία δεν διαθέτει αρκετούς σκληρούς δίσκους της Toshiba για να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο πως η HGST (Hitachi Global Storage Technologies) ανήκει στην Western Digital εδώ και περίπου επτά χρόνια.

Q3-2019-Drive-Stats-table-V2.jpg.6fc94440f19bc034aee8c8b291624af7.jpg

Από τα στατιστικά που έδωσε στην δημοσιότητα η Backblaze γίνεται κατανοητό ότι η Seagate (της οποίας οι σκληροί δίσκοι μονοπωλούν τον στόλο της Backblaze) είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αστοχίας: 2,67% για το μοντέλο ST4000DM000 των 4TB και 2,30% για το μοντέλο ST12000NM0007 των 12TB. Αρκετά αξιόπιστο παρόλα αυτά φαίνεται να ήταν το μοντέλο ST10000NM086 των 10TB με ποσοστό αστοχίας 0,57%.

Τα πλέον αξιόπιστα μοντέλα σκληρών δίσκων φαίνεται να είναι εκείνα της HGST (WD) με ποσοστά αστοχίας που κυμαίνονται μεταξύ 0,46% και 0,80% (για πέντε συνολικά μοντέλα σκληρών δίσκων), ενώ χαμηλά ποσοστά αστοχίας επέδειξαν και τα δύο μοντέλα σκληρών δίσκων της Toshiba (0,74% και 0,81%) που βρίσκονται στα κέντρα δεδομένων της Backblaze.

Backblaze

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το πρόβλημα με την BackBlaze είναι ότι δεν χρησιμοποιούν enterprise δίσκους καμίας εταιρίας.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fisfirikos είπε

Το πρόβλημα με την BackBlaze είναι ότι δεν χρησιμοποιούν enterprise δίσκους καμίας εταιρίας.

Άρα είναι μια χρήσιμη έρευνα για τη πλειοψηφία των αναγνωστών που ενδιαφέρονται για consumer δίσκους

• Like 14
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Gk2016 είπε

Δηλαδή, δεν έχει καθόλου WD ...

Από το άρθρο

HGST (Hitachi Global Storage Technologies) ανήκει στην Western Digital εδώ και περίπου επτά χρόνια.

Δημοσ.

Η Hitachi ανέκαθεν είχα τα καλύτερα ποσοστά αστοχίας, τουλάχιστον από το 2008 και εντεύθεν. Το ότι την εξαγόρασε η wd δεν σημαίνει πως πέτυχε αυτά τα νούμερα εξαιτίας της τεχνολογίας και των στανταρ της wd.

• Like 7
Δημοσ.

Οι δίσκοι όπως είναι γνωστό έχουν ένα failure rate τύπου μπανιέρας. Στο παραπάνω γράφημα μας δίνει μόνο μια μέση ηλικία χωρίς όμως το εύρος και την κατανομή ηλικίας για τους δίσκους ανά μοντέλο, που κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι αγορασμένοι με διαφορά αρκετών ετών. Δηλαδή μπορεί ένα μοντέλο να είναι κατά το 1/3 της ποσότητάς του πχ. αγοράσμένο το 2013 και 1/3 πχ. το 2017 οπότε φέτος είναι λογικό να έχει μεγάλα ποσοστά αποτυχίας τα μοντέλα του 2013 παράλληλα ένα άλλο μοντέλο να είναι αγορασμένο το 2015 μεγαλύτερη ποσότητα πχ 1/2 με αποτέλεσμα να μας δίνει τον ίδιο περίπου μέσο όρο ηλικίας με το προηγούμενο μοντέλο αλλά η πλειοψηφία του να είναι μέσα στην στατιστική καμπύλη οπότε είναι λογικό να παρουσιάζει μειωμένο failure rate. Με τον τρόπο που είναι φτιαγμένο το παραπάνω στατιστικό δεν μπορούμε πραγματικά να γνωρίζουμε αν έχουν κάποια αντιστοίχιση με το μέσο πραγματικό ποσοστό αστοχίας, η απόκλιση μπορεί να είναι μεγάλη.

• Like 8
  • Thanks 3
  • Confused 1
Δημοσ.

Δεν έχω αγοράσει seagate από το 97 και μετά, τότε ήταν τα 2gb hdd τους που έκαψαν κόσμο που τους εμπιστεύτηκε και έχασε τα δεδομένα του,μετά ήταν τα barracuda τών 500gb που κάποια s/n πέθαιναν, μεταξύ τους και δικού μου φίλου αρχιτέκτονα που έχασε όλη την δουλεία του σε εξωτερικό δίσκο, και τέλος το 16 έφαγαν πάλι μύνηση για τα hdd τών 3tb.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Τρεις δίσκους είχα μέχρι στιγμής Seagate και οι τρεις πέθαναν κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα.
Ο ένας πήγε μία και έξω χωρίς να μπορώ να τον διαβάσω, οι άλλοι δύο έδειξαν σημάδια πριν αποδημήσουν τουλάχιστον. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, fisfirikos said:

Πρέπει να είναι SAS ? Διότι η WD τους HGST που βλέπουμε στην είδηση τους έχει για Data Centers κι Enterprise...

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως από την εμπειρία μου έχω δει να χαλάνε όλοι οι δίσκοι ανεξαρτήτως μάρκας μεγέθους κτλ. Πιο συχνά έχω δει να χαλάνε εξωτερικοί 2,5 ιντσών ίσως γιατί μετακινούνται και αυτό τους επηρεάζει. Δεν έχω δει χαλασμένο wd red μέχρι στιγμής. Πάντως κανενας σκληρός δίσκος δεν είναι αξιόπιστος 100%.   Αν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, backup μόνο για τα σημαντικά σας δεδομένα. Υπάρχουν πλεον λύσεις είτε cloud κτλ

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

KALOK

Σκυλί μαύρο. Έχω ένα, αν τον βάλω ακόμα παίζει .

Επεξ/σία από smpt
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Πρέπει να είναι SAS ? Διότι η WD τους HGST που βλέπουμε στην είδηση τους έχει για Data Centers κι Enterprise...

Ανάλογα για το λόγο

Rotation Speed: 5700RPM

This drive is ideal for -
  • Backup storage hard drive
  • Low application workload cloud storage
  • Massive Scale Out (MSO)
  • Data warehousing & mining
  • Disk-to-disk backup & archiving
Δημοσ.

Είχα κάνει το λάθος να πάρω δύο εξωτερικούς δίσκους Seagate. Μέσα σε ούτε έναν χρόνο, η «υγεία» τους έφτασε στο 46% και 37% αντίστοιχα. Από τότε, ποτέ μα ποτέ Seagate. 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...