gonstathis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα. Ζω σ' ένα μικρό σπίτι (44 τμ) και θέλω ν΄αγοράσω μια tv, την οποία θέλω να χρησιμοποιώ και ως monitor για το pc. Πόσες είναι οι ιδανικές ίντσες, αν σκεφτούμε ότι η μεγαλύτερη απόσταση που μπορώ να κάτσω αν τα χω συνδεδεμένα θα είναι μέχρι τα πόδια του κρεβατιού, ή απ' τη μια άκρη ενός συνηθισμένου τραπεζιού μέχρι την άλλη; Ουσιαστικά το δίλημμα είναι 32'' ή 40'', διότι πιο μικρή θα μου είναι άχρηστη ως τηλεόραση, και πιο μεγάλη ανεβαίνει το μπάτζετ (και δεν έχω και μεγάλο χώρο). Επίσης, αν είναι 32'' πάω σε FHD αλλίως έχω και την επιλογή του 4Κ. Τι προτείνετε;
Age4Greeks Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Είναι όλα πάρα πολύ σχετικά. Δηλαδή: α) Παίζει ρόλο τι ανάλυση θα έχεις, σε αυτό θα πρέπει να κατασταλάξεις, οπότε κατά συνέπεια: β) τι χρήση θα είναι η κύρια, διότι άλλο ως τηλεόραση και άλλο ως οθόνη. Για παράδειγμα ενώ μπορείς να δεις ταινία 4Κ σε 50'' στα 2 μέτρα δεν υπάρχει πιθανότητα να το χρησιμοποιήσεις ως οθόνη χωρίς 200% upscale. Ακόμη περισσότερο αν σκοπεύεις να παίξεις παιχνίδια πισι άλλο να παίξεις Assassins Creed κι άλλο Age of Empires. Στο 1ο οι χαρακτήρες είναι μεγάλοι και θα σου είναι μια χαρά, στο 2ο θα φαίνονται όλα λιλιπούτεια. Πες λίγο πιο αναλυτικά ακριβής απόσταση και χρήση μήπως και βοηθήσουμε καλύτερα.
gonstathis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Λοιπόν, ενδεικτυκές αποστάσεις που μπορώ να σου πώ: 1) η οθόνη ως τηλεόραση, για ταινίες κυρίως και smart use σε μια απόσταση 2,2μ (αν η χρήση γίνεται τριγύρω στο κρεβάτι) 2) η οθόνη ως μόνιτορ pc, στα 1,3μ (απ' τη μια άκρη του τραπεζιού ως την άλλη) Μ' αυτές τις συνθήκες, άντε και μια τρίτη στην οποία θα τη χρησιμοποιώ σαν οθόνη απο μακρύτερα κάνοντας δουλειές και μη δίνοντας ιδιαίτερη σημασία δηλαδή, να προβώ σε αγορά 32'' ή 40'';
Age4Greeks Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Πας σε 40-43'' Full HD, 4K δεν θα υπήρχε νόημα σε τέτοια απόσταση. Ως οθόνη ίσως να σου φαίνεται μεγάλη οπότε είτε προσαρμόζεις την απόσταση είτε πειράζεις την ανάλυση από το μενού της κάρτας γραφικών, π.χ. να την κάνεις 2560Χ1440.
gonstathis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δεν θα είναι τρομερά κουραστική μια 40αρα στα 1,3m; Η απόσταση δε προσαρμόζεται κάπως. Όταν λες να πειράξω την ανάλυση τι εννοείς; Ψάχνω για λάπτοπ τώρα παράλληλα με τη τηλεόραση, αλλά ότι και να πάρω θα έχει ανάλυση 1920x1080. To τωρινό έχει ακόμα μικρότερη (1366)
Age4Greeks Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 1) Για χρήση ως οθόνη 40'' με Full HD ανάλυση στο 1,3 δεν είναι και τόσο κοντά όσο ακούγεται. 2)Μπορείς να αλλάξεις την ανάλυση από το control panel της κάρτας γραφικών. Π.χ. στις AMD έχει επιλογή "εικονική υπερυψηλή ανάλυση" που σε επιτρέπει να ανεβάσεις την ανάλυση όσο επιτρέπει η κάρτα σου. Μπορείς να την προσαρμόσεις σε οποιοδήποτε 16:9 ανάλυση ανάλογα με την απόσταση σου έτσι ώστε να είναι άνετη η χρήση. Για τηλεόραση εννοείται πως είναι κοντά τα 1,3 μέτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα