Προς το περιεχόμενο

Jack of all trades

dimlevi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, πιστευετε οτι γινεται να μαθεις πολλα πραγματα και να τα κανεις πολυ  καλα. Η πρεπει να επιλεξεις ενα στη ζωη σου  και στη καριερα σου και να γινεις  expert??  Γιατι  μου αρεσουν πολλα πραγματα ασχετα μεταξυ τους και δε μπορω να επιλεξω ποιο θα κανω σαν καριερα.  Ισχύει το ρητο Jack of all trades master of none?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, dimlevi είπε

Καλησπερα, πιστευετε οτι γινεται να μαθεις πολλα πραγματα και να τα κανεις πολυ  καλα. Η πρεπει να επιλεξεις ενα στη ζωη σου  και στη καριερα σου και να γινεις  expert??  Γιατι  μου αρεσουν πολλα πραγματα ασχετα μεταξυ τους και δε μπορω να επιλεξω ποιο θα κανω σαν καριερα.  Ισχύει το ρητο Jack of all trades master of none?

προσεχε γιατι το ιδιο επα8α και ειμαι σε αλλο χωρο τωρα που ηθελα. 

απλα σε καποια φαση θα πας εκει που υπαρχει το ΧΡΗΜΑ! οπως εγω !

3 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

προσεχε γιατι το ιδιο επα8α και ειμαι σε αλλο χωρο τωρα που ηθελα. 

απλα σε καποια φαση θα πας εκει που υπαρχει το ΧΡΗΜΑ! οπως εγω !

Ειμαι 26 και δεν εχω κατασταλαξει ακομα. Εχω κανει απειρες δουλειες και απτη στιγμη που μπήκα 25 νιωθω τεραστια πιεση απτον χρονο οτι μεγαλωνω και πρεπει να επιλεξω.

Μόλις τώρα, dimlevi είπε

Ειμαι 26 και δεν εχω κατασταλαξει ακομα. Εχω κανει απειρες δουλειες και απτη στιγμη που μπήκα 25 νιωθω τεραστια πιεση απτον χρονο οτι μεγαλωνω και πρεπει να επιλεξω.

ΝΑ ΠΑς ΕΚΕΙ ΠΟΥ εχει χρημα γιατι στο τελος δεν γουσταρει κανεις μας να δουλευει, εκτος και κανεις κατι δικο σου τοτε ΝΑΙ!!!

• Like 1

Πιστευω ότι μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα καλά, ή κάτι συγκεκριμένο άψογα.  Το τι θα επιλεξεις, it's up to you.

Προσωπικά προτιμώ το 2ο στη δουλειά μου

Με οτι και να ασχοληθεις, σε ολες τις δουλειες παντα χρειαζεσαι ενα μεγαλο ευρος γνωσεων και δεξιοτητων οποτε οσο εξπερ και να εισαι σε εναν τομεα θα πρεπει παντα να εχεις και γνωσεις πανω σε αλλους τομεις ωστε να κανεις σωστα την δουλεια σου.

16 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

ΝΑ ΠΑς ΕΚΕΙ ΠΟΥ εχει χρημα γιατι στο τελος δεν γουσταρει κανεις μας να δουλευει, εκτος και κανεις κατι δικο σου τοτε ΝΑΙ!!!

Εκει που ειναι το χρημα ειναι το εμπορικο ναυτικο. Αλλα δε ξερω αν θα ειμαι ευτυχισμένος. Εχω δουλεψει σε κρουαζιεροπλοιο και μου αρεσε η ζωη των αξιωματικών αλλα ξερω οτι μπορει να μη μπω σε κρουαζιεροπλοιο και ειναι διαφορετικα τα πραγματα σε αλλα καραβια. Δηλαδη κολλαω στο να μη παω γιατι σκεφτομαι οτι ισως παω μονο για το κύρος και για τα χρηματα.

9 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Πιστευω ότι μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα καλά, ή κάτι συγκεκριμένο άψογα.  Το τι θα επιλεξεις, it's up to you.

Προσωπικά προτιμώ το 2ο στη δουλειά μου

Σα πρωτη επιλογη ειναι το να γινω πιλοτος αλλα οικονομικα δεν ειναι εφικτο μιας και θελω 60+ χιλιαρικα. Ψαχνω να δω τι αλλο να ακολουθησω χρονια τωρα και καταληγω σε πολλα. Ξερω οτι δεν ειμαι ο μονος. Απλα ειναι βασανιστικο οσο μεγαλωνεις.

Είναι εφικτό να αποκτήσεις γενικές γνώσεις σε πολλά πράγματα αν ψάχνεσαι και ρωτάς που μάλιστα μπορεί να σε βοηθήσουν στο βασικό αντικέιμενο που έχεις επιλέξει ή να σε βοηθήσουν να μεταπηδήσεις σε ένα άλλο πεδίο και γενικά να έχεις καλύτερη αντίληψη του κόσμου γύρω σου οπότε μη σταματάς να μαθαίνεις. Όπως και να χει αν θες να βγάλεις λεφτά πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός οπότε πρέπει να εστιάσεις σε ένα πράγμα χωρίς να σημαίνει ότι δε πρέπει να μαθαίνεις και άλλα πράγματα ειδικά αν αφορούν το βασικό σου αντικείμενο πχ. ένας επιχειρματίας πρέπει να ξέρει πολλά πράγματα ασχέτως αν δεν μπορεί να τα εφαρμόσει όλα στη πράξη σε υψηλό επίπεδο. Δε ξέρω κανέναν που να έβγαλε καλά λεφτά και να μην εστίασε κάπου, αυτό ισχύει και για αυτούς που εν τέλη καταφέρνανε να κάνουν πολλά, ακόμη και εκείνοι ξεκίνησαν με ένα πράγμα, το φτάσανε στο τέλος και μετά προσθέσανε κάτι ακόμη και συνέχισαν ή παράτησαν το παλιό. 

Το που θα εστιάσεις είναι πραγματικά πολύ δύσκολη ερώτηση, είναι σαν να τζογάρεις, ακόμη και με καλή έρευνα δε ξέρεις στο 100% που θα οδηγήσουν οι επιλογές σου αλλά πρέπει να κάνεις κάτι γιατί αλλιώς δεν θα επιβιώσεις. Τα βασικά που πρέπει να δεις είναι η δουλειά να ταιριάζει με το lifestyle που προτιμάς και επίσης να έχει καλό χρήμα. Αυτοί οι δύο είναι οι βασικοί παράγοντες και εννοείτε να σου αρέσει το αντικέίμενο αν και αυτό για εμένα είναι μία ψευδαίσθηση, η δουλειά δεν είναι κάτι που έχει φτιαχτεί για να σου αρέσει αλλά κάτι απαραίτητο για την επιβιώση, όταν κάνεις κάτι σε τόσο ακραίο βαθμό για τόσες ώρες κάποια στίγμη θα το βαρέθεις, το μόνο που θες από τη δουλειά είναι να αντέχεις τις διαδικασίες και να σου δίνει όσο περισσότερο ελευθερία και χρήμα γίνεται. Είναι λάθος να βλέπεις τη δουλειά ως χόμπι που περνάς καλά και βγάζεις λεφτά, κάτι τέτοιο στο λέω ειλικρινά είναι μύθος ακόμη και στις καλύτερες δουλειές, ακόμη και αυτές πάνω στο αντικειμενό σου. Η δουλειά θες κατά προτίμηση να είναι όσο πιο αυτόματη γίνεται και να βγαίνει εύκολα η μέρα χωρίς να σε κουράζει ψυχικά και σωματικά, αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να πετύχεις σε μία δουλειά. Ας πούμε και πιλότος να γίνεις, θα πας μερικά ταξίδια, θα σε συγκλονίσει η εμπειρία αλλά μετά τι? μετά θα σου φύγει η κάψα, θα γίνει μία ρουτίνα και θα μείνει μόνο το χρήμα και οι διαδικασίες, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Πιλότος μπορείς να γίνεις και σε μία λέσχη για μικρά μονοθέσια, δε χρειάζεται να πας στην εμπορική αεροπορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...