Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

PctWuwB.jpg

 

 

 

αφου εισαι πατερ φαμιλιας, λογικο ειναι να θες συνταγες απο αλλους παπαδες

  • Like 2
Δημοσ.

Είχα λοιπόν κάμποσα μανιτάρια στο ψυγείο και επειδή ήταν από τα μικρά είπα να τα κάνω πιτούλα. Βγήκε πολύ καλή παραδόξως.  ^_^

 

post-258415-0-17736800-1365793224_thumb.jpg

 

  • Like 1
Δημοσ.

Ε ναι! Το φύλλο είναι ωραίο νά'ναι χοντρό, κρατσανιστό, να θυμίζει παραδοσιακή πίτα γιαγιάς!

Δημοσ.

Memento για σενα

PBiosnh.jpg

 

 

Και λιγο απο ωμο iberico, μιας και οπως εχει πει μια ψυχη εδω μεσα, ολα τα χοιρινα ειναι ιδια:


u481x92.jpg



και για την εΒα:

  • Like 2
Δημοσ.

δευτερη αποπειρα ζαμπονοτυροπιτας αυτη την φορα με σαλτσα ντοματας και ελαχιστη πιπερια και μερικες αλλαγες στο ψησιμο. ειδου το αποτελεσμα δυστυχως απο κινητο οι φωτογραφιες.

 

ο δικος μου αφου ντερλικοσε 5 κομματια ρωτησε ρητορικα "τελειωσε εεε;" ακομα προταση γαμου δεν ειχα.

 

dsc0014ii.jpg
dsc0017fm.jpg
dsc0022mt.jpg
dsc0020sm.jpg
dsc0025fas.jpg
 

  • Like 5
Δημοσ.

Πάνε σε καμιά τσιγγάνα να σου δώσει ματζούνι του έρωτα και βάλ'το στην επόμενη πίτα.  Με την κεκτημένη ταχύτητα που έχει πάρει ο δικός σου πλέον τρώει ό,τι του πασάρεις, οπότε τον έχεις γάτα στο πρώτο κομμάτι.

  • Like 1
Δημοσ.

δευτερη αποπειρα ζαμπονοτυροπιτας αυτη την φορα με σαλτσα ντοματας και ελαχιστη πιπερια και μερικες αλλαγες στο ψησιμο. ειδου το αποτελεσμα δυστυχως απο κινητο οι φωτογραφιες.

 

ο δικος μου αφου ντερλικοσε 5 κομματια ρωτησε ρητορικα "τελειωσε εεε;" ακομα προταση γαμου δεν ειχα.

Δώσε αναλυτική διαδικασία για μας τα νουμπς, γιατί η μάνα μάς έχει πεθάνει στις χορτόπιτες ναούμε.

Δημοσ.

Έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιό μου: ΦΑΚΙΝ ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΦΑΚΙΝ ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΝ ΦΑΚΙΝ ΒΡΑΔΥΑ ΤΟΥ ΦΑΚΙΝ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΑΚΙΝ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ. Και παγωμένη φάκιν μπύρα. Αν και τότε δεν, τότε δεν σου αξίζει τέτοιος χάλιας, παράτα τον.

Δημοσ.

Έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιό μου: ΦΑΚΙΝ ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΦΑΚΙΝ ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΝ ΦΑΚΙΝ ΒΡΑΔΥΑ ΤΟΥ ΦΑΚΙΝ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΑΚΙΝ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ. Και παγωμένη φάκιν μπύρα. Αν και τότε δεν, τότε δεν σου αξίζει τέτοιος χάλιας, παράτα τον.

 

και ποτε ειναι η βραδια του τελικου;

Δημοσ.

Δώσε αναλυτική διαδικασία για μας τα νουμπς, γιατί η μάνα μάς έχει πεθάνει στις χορτόπιτες ναούμε.

 

ε πηρα εκει δυο ζυμες, μια σφολιατα (για πανω) και μια pâte brisée (για κατω). βουτυρωσα καλα ενα αλουμινενιο ταψι και απλωσα την brisée κατω και την εψησα κανα 10λεπτο στους 180, την πατηκωσα και λιγο μολις την εβγαλα γτ ειχε φουσκωσει. απλωσα λιγη ετοιματζιδικη σαλτσα ντοματα με ριγανη, τσιγαρισα πολυ ελαφρα το ζαμπον (περι τα 200-250 γρ) (αληθινο ζαμπον, που ειναι τεραστια η φετα και οβαλ καπως οχι το ψευτικο ροζ τετραγωνο που δινουν για τα τοστ στην ελλαδα) και το εριξα μεσα στην ζυμη. εκοψα φετουλες γκουντα ημιπαλαιομενο και το εστρωσα πανω απο το ζαμπον. εκοψα και 5-6 λωριδιτσες πρασινη πιπερια την τσιγαρισα ελαχιστα επισης και τις εβαλα απο πανω. σκεπασα με την σφολιατα, γυρισα τις ακρες, χαραξα με ενα μαχαιρι την επιφανεια, απλωσα λιγο κροκο αυγου απο πανω ετσι για το χρωμα και πασπαλισα με σουσαμι. την εψησα στο πιο χαμηλο επιπεδο του φουρνου για 40 λεπτα συνολικα, στα 20 λεπτα ειχα καλυψει την επιφανεια με αλουμινοχαρτο γτ ειχε ψηθει ηδη στην επιφανεια.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...