Toufas Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 πλάκα κάνεις. Τι, εγώ θα τα καθαρίσω; Έλεγα να τα καθαρίζει αυτός που τα τρώει. Για πέντε άτομα μαγειρεύω ρε, φαγανά μάλιστα, 2 κιλά πήρα, πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 κομάτια. Φακ. Αντέχουν λες στο ψυγείο να τα μαγειρέψω την Πέμπτη που θα έχω χρόνο; Ζωντανά είναι. 100 κομμάτια είναι κανά 15λεπτο δουλειά. Βάλε την φαμίλια σε γραμμή παραγωγής και ήδη έχεις τελειώσει 1
leftermann Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 θα τα μετρήσω κιόλας, να σε πω πόσα ακριβώς ήταν. Αύριο. Τώρα φτιάχνω μαρμελάδα φράουλα, τουρσί μανιτάρια, λάχανα ποντιακά σαλάτα, χορτόπιτα, κι έχω και ψάρια να τηγανίσω. Πάλι σκατά τα έκανα. Μήπως μπορείς να πας να πάρεις τον μικρό από το σχολείο αν δεν προλάβω; 1
UpToDate_ Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Xτες εκατσα κ εκανα μια ταρτα που ειχα δει στην σχολη.. ΑΞΙΖΕΙ.ταρτα καραμελα(ακριβως σαν mars/twix) - σοκολατα κ προσθεσα κ λιγα oreo 3
evabb Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 εκανα κι εγω μια ταρτα σοκολατας χ8ες την οποια δεν προλαβα καν να βγαλω φωτογραφια γτ επεσε πανω της ο δικος μου πριν καν φτασω την φωτογραφικη μηχανη. ειναι ταρτα με βαση απο ξηρους καρπους και η σοκολατα απο πανω ειναι σαν μους σοκολατας αλλα πιο απαλη. μου εφυγε το χερι να χτυπησω μαρεγκα και σαντιγη αλλα το αποτελεσμα τα σπαει. η βαση απο βραζιλιανικα καρυδια ειναι σαν μπισκοτο και τα σπαει ασχημα!!! 1
kuzko21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 αφηστε ρε τις περιγραφες και δωστε συνταγες... αιντε πρωινιατικα. 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Xτες εκατσα κ εκανα μια ταρτα που ειχα δει στην σχολη.. ΑΞΙΖΕΙ. ταρτα καραμελα(ακριβως σαν mars/twix) - σοκολατα κ προσθεσα κ λιγα oreo 1ον: Γράψε τη συνταγή! 2ον: Έτσι είναι τα oreo? Απομίμηση σου πούλησαν? 1
UpToDate_ Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 χχαχαχαπηρα φθηνοτερα, δεν εβγαινα... Βασικα σε γευση ηταν πολυ καλυτερα, ειδικα παγωμενα.. δε θυμαμαι κ την μαρκα..Συνταγη για την ταρτα κ καραμελα σοκολατα μαζι μεεκτελεση θα την γραψω το βραδακι γιατι τωρα δεν προλαβαινω!!
evabb Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 αφηστε ρε τις περιγραφες και δωστε συνταγες... αιντε πρωινιατικα. το βραδυ θα προσπαθησω να βγαλω φωτο κανα κομματι της ταρτας και θα βαλω και συνταγη (πρεπει να την μεταφρασω κιολας)
evabb Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 εχουμε τις φωτογραφιες, καταφερα να σωσω ενα κομματι 4
arxaggelos Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 ΣΥΝΤΑΓΕΣ λέμε, ΟΧΙ ΠΟΖΕΣ. Άντε και έχω όρεξη για παχυντικό γλυκό αυτές τις μέρες.
Praetorianos Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Πήρα σαλιγκάρια από την λαϊκή. Δεν έχω ξαναμαγειρέψει. Πείτε κάνα τιπ, καμιά ιδέα. Η θείτσα που τα πουλούσε είπε να τα αφήσω ένα βράδυ σε μια σακούλα με αλεύρι, για να φύγει η γλίτσα τους, και την επόμενη μέρα να τα κάνω με κρεμμύδια ξερωγώ. Παίζει αυτό με το αλεύρι; Γενικά τις θείτσες τις ακούω συνήθως, κάτι ξέρουν. Λοιπόν δεν γράφω συνταγές σε αυτό το νήμα αλλά ντάξει σαλιγκάρια ΜΙΑ είναι η συνταγή. (τούφα, σόρρυ μαν, οι ρίζες βλέπεις). Λεφτερ γκαραντί, με μπόλικο αρισμαρί και τηγανητές πατάτες στρογγυλές σερβιρισμένες από κάτω, μες στο λάδι δεν θα προλαβαίνεις τα τηγάνια. Άμα δεν μετράς και χοληστερίνες, πάρε και ψωμί για παπάρες μπόλικο, πωωωωω, φτιάχτηκα.
UpToDate_ Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 H συνταγη της ταρτας καραμελας - σοκολατας. για την ζυμη ειχα Αλευρι 250γρΛιπαρη ουσια 100γρ (βουτηρο εδω)Ζαχαρη 125γρ1 αυγοεκτελεση: Ξεκινησα διαλυοντας την ζαχαρη με το βουτηρο μεχρι να ομογενοποιηθουν,επειτα εριξα το αυγο, ομογενοποιησα και προσθεσα το αλευρι. (δεν θελει πολλες κινησεις, ΜΟΛΙΣ ερθει στα ισα του ζελατινα κ ψυγειο) Το εβγαλα και το ζυμωσα παλι 2-3 κινησεις, ελαχιστες ισα ισα για να συνελθει. Το εψησα σε σεμιζαρισμενο(αλευρι,βουτηρο) ταψακι στους 180 για 30' περιπου* στην ταρτα κανουμε μερικες πιρουνιες - τρυπηματα για να μην φουσκωσει - και την επιβλεπουμε, για να μην φουσωσει.Για την καραμελα150γρ ζαχαρη150ml κρεμα γαλακτος(+20ml νερο) ΧΛΙΑΡΑ οταν πεσουν στην καραμελα30γρ βουτηροΕκτελεση: βαζωντας μια κουταλια ζαχαρης στο τηγανι, σε μετρια φωτια, λιωνω τον καθε κοκο καραμελας με μια ξυλινη κουταλα.. μεχρι να υγροποιηθει. Προσοχη, δε πρεπει να μεινει ιχνος κοκου απο ζαχαρη γιατι μπορει να σπασει κ δοντι. Επειτα προσθετω μεσα 2 κουταλιες ζαχαρης κ τα αφηνω να λιωσει και αυτο κανωντας το ιδιο πραγμα, σπασιμο κοκκων. Μετα προσθετω παλι 2, 2 μιση κουταλιες, μετα 3 κ.ο.κ (λεγεται ψησιμο στα στεγνα) Αφ οτου λιωσει ολη η ζαχαρη και παρει το χρωμα της καραμελας απο την μαρς για παραδειγμα, κατεβαζουμε το τηγανι κ προσθετουμε την χλιαρη κρεμα με το νερο. Επαναφερουμε και το αφηνουμε σε χαμηλη φωτια. Οταν λιωσει κ ενσωματωθει η καραμελα, κατεβαζουμε κ προσθετουμε το βουτηρο, το οποιο αφηνουμε να λιωσει. Αν εχουν μεινει κομματια της καραμελας που δεν εχουν λιωσει, τα περναμε απο σιτα.Βαζουμε την καραμελα σε ενα σκευος και την αφηνουμε ψυγειο να ερθει στα ισα της. (καπως σαν την καραμελα απο μαρς)Για την σοκολατα180γρ κουβερτουρα150ml κρεμα γαλακτοςΕκτελεση: Σε ενα τηγανι/κατσαρολακι ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος κ προσθετουμε τα κομματια της κουβερτουρας. (καλο θα ηταν να ειναι bitter) Τα αφηνουμε να λιωσουν και αποσυρουμε. Την αφηνουμε να κρυωσει.Αφ, οτου ειναι ολα ετοιμα, προσθετουμε στην ταρτα την παγωμενη καραμελα κ επειτα την κρυωμενη γκαναζ μας. Και βαζουμε ψυγειο.. Thats all In other news, για σημερα, Ορτυκι γεμιστο(λουκανικο,μπεικον,ρυζι,πρασο,κρεμμυδι)καραμελωμενοι κυβοι πορτοκαλιου/κυβοι καροτου/δακρυα καραμελας/πουρες σελινοριζας σε φυλλα πρασου/σαλτσα απο πορτοκαλι κ διαφορα λαχανικα 2
Dark_son20 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 100 κομμάτια είναι κανά 15λεπτο δουλειά. Βάλε την φαμίλια σε γραμμή παραγωγής και ήδη έχεις τελειώσει όχι ρε τουφ η μισή χαρά στο σαλιγκάρι είναι το ρούφηγμα... http://www.sintagesmamas.com/%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%AC%CE%B4%CE%BF#axzz2PLNZSM6a leftermann εγώ βάζω σκέτο αλεύρι και επίσης εκεί που θα τα βάλεις για 2 μέρες (καφάσι βάζω) βάζεις κάτι ΠΟΛΎ βαρύ από πάνω γιατί θα τα κυνηγάς η γιαγιά μου έβαζε ένα μάρμαρο πάντως επίσης σε αυτή τη συνταγή εγώ βάζω τα μικρά κρεμμυδάκια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα