kuzko21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 δλδ να βαλω teriyaki.καλως. επισης στη συνταγη λεει: Working in 2 batches, sear the meat, stirring frequently, until cooked through, about 2 to 3 minutes. Set aside. μπλαχ...μπλαχ...μπλαχ Heat remaining tablespoon of oil in wok. Again working in 2 batches, stir fry the vegetables until tender-crisp, about 3 or 4 minutes. το working in 2 batches πως το εννοει?τι δλδ σε δυο στάδια? αφου λεει: 1. βαζω το κρεας 2. τα λαχανικα. τελευταιο και βασικο: τι κομματι beef να παρω για να βγει μαλακο σε τετοιες λωριδες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 δλδ να βαλω teriyaki.καλως. επισης στη συνταγη λεει: Working in 2 batches, sear the meat, stirring frequently, until cooked through, about 2 to 3 minutes. Set aside. μπλαχ...μπλαχ...μπλαχ Heat remaining tablespoon of oil in wok. Again working in 2 batches, stir fry the vegetables until tender-crisp, about 3 or 4 minutes. το working in 2 batches πως το εννοει?τι δλδ σε δυο στάδια? αφου λεει: 1. βαζω το κρεας 2. τα λαχανικα. τελευταιο και βασικο: τι κομματι beef να παρω για να βγει μαλακο σε τετοιες λωριδες? Θελει να πει οτι δεν βαζεις ολο το κρεας μεσα στο σκευος να του δωσεις χρωμα, γιατι ο ατμος θα το βρασει και δεν θα παρει χρωμα. Αναλογως το σκευος σου βαζεις λιγα λιγα τα υλικα σου. Προσοχη, καθε φορα που θα βαζεις καινουρια παρτιδα, περημενε να ζεσταθει παλι το λαδι σου. Οσο για κομματι, πως τρως το μοσχαρι σου? Αν ειναι καλοψημενο, οτι και να παρεις θα ειναι το ιδιο. Θα προτεινα το κομματι απο τα πλευρα (σε ενα σχεδιαγραμα το ειδα να το λενε μπριζολες, αλλα δεν θα εμπιστευομουνα τετοιες φλου ονομασιες) ειναι ετσι. http://en.wikipedia.org/wiki/File:US_Beef_cuts.svg οτι ειναι μεταξυ chuck και round απο την πανω μερια του ζωου ειναι μια χαρα γενικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kuzko21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 γενικα οχι δεν το τρωω καλοψημενο , medium θα ελεγα... αλλα τοσο λεπτο που θα ειναι το συγκεκριμενο θελει ελαχιστο μαγειρεμα. θα πω στο χασαπακλα να επιλυφθει. φχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Highlander Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Θελει να πει οτι δεν βαζεις ολο το κρεας μεσα στο σκευος να του δωσεις χρωμα, γιατι ο ατμος θα το βρασει και δεν θα παρει χρωμα. Αναλογως το σκευος σου βαζεις λιγα λιγα τα υλικα σου. Προσοχη, καθε φορα που θα βαζεις καινουρια παρτιδα, περημενε να ζεσταθει παλι το λαδι σου. Οσο για κομματι, πως τρως το μοσχαρι σου? Αν ειναι καλοψημενο, οτι και να παρεις θα ειναι το ιδιο. Θα προτεινα το κομματι απο τα πλευρα (σε ενα σχεδιαγραμα το ειδα να το λενε μπριζολες, αλλα δεν θα εμπιστευομουνα τετοιες φλου ονομασιες) ειναι ετσι. http://en.wikipedia.org/wiki/File:US_Beef_cuts.svg οτι ειναι μεταξυ chuck και round απο την πανω μερια του ζωου ειναι μια χαρα γενικα. Τουλάχιστον στην Πάτρα, (δεν ξέρω για την υπόλοιπη Ελλάδα) δεν έχουμε ούτε μοσχάρι της προκοπής, αλλά ούτε κρεοπωλεία της προκοπής. Η δε γεύση του μοσχαριού είναι ανύπαρκτη. Αν έχεις συνηθίσει "χωριάτικο" μεγαλωμένο στην εξοχή, τα άλλα σου φαίνονται μάπες. Μέχρι πρόσφατα, είχαμε δικά μας όσο γεννούσε μια γελάδα που είχαμε στο χωριό, ε μετά τέλος. Τώρα από φίλους, αλλά σπάνια, πολύ σπάνια. Το τεστ που κάνω για τη γεύση είναι απλό. Καυτό τηγάνι, πετώ μέσα ένα κομματάκι πάχους 1εκ, το ψήνω και από τις 2 πλευρές λίγα λεπτά, αλάτι, πιπέρι, έτοιμο. Ε, εκεί τα του εμπορίου, είναι λες και τρως σόλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Profhths Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Μια ωραια συνταγη ειναι αυτη: http://notecook.com/...ese-with-honey/ Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2012 από Profhths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kuzko21 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 επισης ειναι ωραια αμα την βαλεις μεσα σε φιλο κρουστας αντι για αλευρι και ειτε την ψησεις ειτε να την τηγανισεις. μελι και λιγο μαυρο σουσαμι και εχεις μια βομβα θερμιδων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Profhths Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Πολλες θερμιδες εχει αλλα ειναι σκετη απολαυση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kuzko21 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2012 το γνωστο , τα ωραια πραματα στη ζωη η παχαινουν η ειναι παρανομα. Ontopic σημερα εκανα αυτο που ειχε δωσει ο τουφας στο τοπικ με τα μακαρονια. http://www.youtube.com/watch?v=SugJ6aLOkyA νοστιμοτατο και καλοκαιρινο , νομιζω οτι ηθελε λιγη ζαχαρη μεσα. επισης , εαν το προσπαθησει καποιος να βαλει αρκετο πιπερι...θελει πολυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2012 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
..MementoMori.. Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Τα φωτα σας παρακαλω! Θελω να φτιαξω ρυζογαλο με γευση καραμελα. Η μονη συνταγη που εχω βρει ειναι με ζαχαρουχο γαλα. Το βαζεις σε κατσαρολα μεχρι να καραμελωσει και απο εκει παιρνεις την γευση. Στην συνεχεια βαζεις και το γαλα και μολις βρασει προσθετεις ρυζι. Επειδη δεν μου γεμιζει το ματι το ζαχαρουχο για την γευση καραμελας, θα ηθελα να το κανω με την κλασικη caramel sauce. Ζαχαρη μεχρι να γινει καραμελα, κρεμα γαλακτος και λιγο βουτυρο. Με αυτον τον τροπο ποτε να προσθεσω την καραμελα? Στο τελος ή στην αρχη και να "χτισω" πανω της? Αν πετυχει, υπαρχει περιπτωση οταν μπει στο ψυγειο να υπαρξει προβλημα? Να σκληρηνει υπερβολικα πχ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 βρασε κουτια απο ζαχαρουχο γαλα για 2-3 ωρες (40 λεπτα στην χυτρα) και θα γινει αυτο που θες μεσα. http://en.wikipedia.org/wiki/Dulce_de_leche αλλιως http://www.food52.com/recipes/2338_caramel_rice_pudding_with_brown_butter_and_creme_fraiche επισης αν το κανεις για κανα ραντεβου, βαλε απο πανω καφε ζαχαρη και καψτην με ενα φλογηστρο να γινει brulee ή αν πιανει το χερι σου, μαρεγκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
..MementoMori.. Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Τελικα εκανα αυτο με το ζαχαρουχο για να δω πως θα βγει. Dulce de leche εχω φτιαξει και αλλη φορα αλλα το φαγαμε με παγωτο. Δεν ηξερα το κολπο με την χυτρα, οποτε thx. Δεν ειναι για ραντεβου, θα ψησουμε με την παρεα και ειπα να φτιαξω κανα γλυκο. Πανακοτα με σιροπι φραουλα (να'ναι καλα ο Chef John για το κολπο με το μπαλσαμικο) και το ρυζογαλο καραμελας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 ξέρει κανείς που θα βρώ chorizo στη θεσσαλονίκη; (για αγωρά, και όχι να πάω σε μαγαζί να το φάω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 τα καρφουρ εχουν αερος αν θυμαμαι καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2012 τι διαφορά έχει δλδ; πχ όταν λέμε cured είναι αέρος; το θέλω ρε γαμώτο γιατι μου ρθε να κάνω μακαρόνια. να το πάρω τεμάχισμα, τηγάνι, να βγάλει το λάδι, αφαιρώ, χώνω ντοματίνια και σπανάκι και μετά ξανα βουρ με νεράκι απο μακαρόνια για να δέσει όμορφα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα