Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δλδ να βαλω teriyaki.καλως.

 

επισης στη συνταγη λεει:

Working in 2 batches, sear the meat, stirring frequently, until cooked through, about 2 to 3 minutes. Set aside.

μπλαχ...μπλαχ...μπλαχ

Heat remaining tablespoon of oil in wok. Again working in 2 batches, stir fry the vegetables until tender-crisp, about 3 or 4 minutes.

 

το working in 2 batches πως το εννοει?τι δλδ σε δυο στάδια?

αφου λεει: 1. βαζω το κρεας 2. τα λαχανικα.

 

τελευταιο και βασικο: τι κομματι beef να παρω για να βγει μαλακο σε τετοιες λωριδες?

Δημοσ.

δλδ να βαλω teriyaki.καλως.

 

επισης στη συνταγη λεει:

Working in 2 batches, sear the meat, stirring frequently, until cooked through, about 2 to 3 minutes. Set aside.

μπλαχ...μπλαχ...μπλαχ

Heat remaining tablespoon of oil in wok. Again working in 2 batches, stir fry the vegetables until tender-crisp, about 3 or 4 minutes.

 

το working in 2 batches πως το εννοει?τι δλδ σε δυο στάδια?

αφου λεει: 1. βαζω το κρεας 2. τα λαχανικα.

 

τελευταιο και βασικο: τι κομματι beef να παρω για να βγει μαλακο σε τετοιες λωριδες?

 

Θελει να πει οτι δεν βαζεις ολο το κρεας μεσα στο σκευος να του δωσεις χρωμα, γιατι ο ατμος θα το βρασει και δεν θα παρει χρωμα. Αναλογως το σκευος σου βαζεις λιγα λιγα τα υλικα σου. Προσοχη, καθε φορα που θα βαζεις καινουρια παρτιδα, περημενε να ζεσταθει παλι το λαδι σου.

Οσο για κομματι, πως τρως το μοσχαρι σου? Αν ειναι καλοψημενο, οτι και να παρεις θα ειναι το ιδιο. Θα προτεινα το κομματι απο τα πλευρα (σε ενα σχεδιαγραμα το ειδα να το λενε μπριζολες, αλλα δεν θα εμπιστευομουνα τετοιες φλου ονομασιες) ειναι ετσι.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:US_Beef_cuts.svg οτι ειναι μεταξυ chuck και round απο την πανω μερια του ζωου ειναι μια χαρα γενικα.

Δημοσ.

γενικα οχι δεν το τρωω καλοψημενο , medium θα ελεγα...

αλλα τοσο λεπτο που θα ειναι το συγκεκριμενο θελει ελαχιστο μαγειρεμα.

θα πω στο χασαπακλα να επιλυφθει.

φχαριστω.

Δημοσ.

Θελει να πει οτι δεν βαζεις ολο το κρεας μεσα στο σκευος να του δωσεις χρωμα, γιατι ο ατμος θα το βρασει και δεν θα παρει χρωμα. Αναλογως το σκευος σου βαζεις λιγα λιγα τα υλικα σου. Προσοχη, καθε φορα που θα βαζεις καινουρια παρτιδα, περημενε να ζεσταθει παλι το λαδι σου.

Οσο για κομματι, πως τρως το μοσχαρι σου? Αν ειναι καλοψημενο, οτι και να παρεις θα ειναι το ιδιο. Θα προτεινα το κομματι απο τα πλευρα (σε ενα σχεδιαγραμα το ειδα να το λενε μπριζολες, αλλα δεν θα εμπιστευομουνα τετοιες φλου ονομασιες) ειναι ετσι.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:US_Beef_cuts.svg οτι ειναι μεταξυ chuck και round απο την πανω μερια του ζωου ειναι μια χαρα γενικα.

Τουλάχιστον στην Πάτρα, (δεν ξέρω για την υπόλοιπη Ελλάδα) δεν έχουμε ούτε μοσχάρι της προκοπής, αλλά ούτε κρεοπωλεία της προκοπής.

Η δε γεύση του μοσχαριού είναι ανύπαρκτη.

Αν έχεις συνηθίσει "χωριάτικο" μεγαλωμένο στην εξοχή, τα άλλα σου φαίνονται μάπες.

 

Μέχρι πρόσφατα, είχαμε δικά μας όσο γεννούσε μια γελάδα που είχαμε στο χωριό, ε μετά τέλος.

Τώρα από φίλους, αλλά σπάνια, πολύ σπάνια.

 

Το τεστ που κάνω για τη γεύση είναι απλό.

Καυτό τηγάνι, πετώ μέσα ένα κομματάκι πάχους 1εκ, το ψήνω και από τις 2 πλευρές λίγα λεπτά, αλάτι, πιπέρι, έτοιμο.

 

Ε, εκεί τα του εμπορίου, είναι λες και τρως σόλα.

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

επισης ειναι ωραια αμα την βαλεις μεσα σε φιλο κρουστας αντι για αλευρι και ειτε την ψησεις ειτε να την τηγανισεις.

μελι και λιγο μαυρο σουσαμι και εχεις μια βομβα θερμιδων.:D

Δημοσ.

το γνωστο , τα ωραια πραματα στη ζωη η παχαινουν η ειναι παρανομα.

 

Ontopic σημερα εκανα αυτο που ειχε δωσει ο τουφας στο τοπικ με τα μακαρονια.

 

 

νοστιμοτατο και καλοκαιρινο , νομιζω οτι ηθελε λιγη ζαχαρη μεσα.

επισης , εαν το προσπαθησει καποιος να βαλει αρκετο πιπερι...θελει πολυ.

Δημοσ.

Τα φωτα σας παρακαλω!

 

Θελω να φτιαξω ρυζογαλο με γευση καραμελα.

Η μονη συνταγη που εχω βρει ειναι με ζαχαρουχο γαλα. Το βαζεις σε κατσαρολα μεχρι να καραμελωσει και απο εκει παιρνεις την γευση.

Στην συνεχεια βαζεις και το γαλα και μολις βρασει προσθετεις ρυζι.

 

 

Επειδη δεν μου γεμιζει το ματι το ζαχαρουχο για την γευση καραμελας, θα ηθελα να το κανω με την κλασικη caramel sauce.

Ζαχαρη μεχρι να γινει καραμελα, κρεμα γαλακτος και λιγο βουτυρο.

 

Με αυτον τον τροπο ποτε να προσθεσω την καραμελα? Στο τελος ή στην αρχη και να "χτισω" πανω της?

Αν πετυχει, υπαρχει περιπτωση οταν μπει στο ψυγειο να υπαρξει προβλημα? Να σκληρηνει υπερβολικα πχ?

Δημοσ.

βρασε κουτια απο ζαχαρουχο γαλα για 2-3 ωρες (40 λεπτα στην χυτρα) και θα γινει αυτο που θες μεσα.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Dulce_de_leche

 

 

αλλιως

http://www.food52.com/recipes/2338_caramel_rice_pudding_with_brown_butter_and_creme_fraiche

 

επισης αν το κανεις για κανα ραντεβου, βαλε απο πανω καφε ζαχαρη και καψτην με ενα φλογηστρο να γινει brulee ή αν πιανει το χερι σου, μαρεγκα.

Δημοσ.

Τελικα εκανα αυτο με το ζαχαρουχο για να δω πως θα βγει.

Dulce de leche εχω φτιαξει και αλλη φορα αλλα το φαγαμε με παγωτο. Δεν ηξερα το κολπο με την χυτρα, οποτε thx.

 

Δεν ειναι για ραντεβου, θα ψησουμε με την παρεα και ειπα να φτιαξω κανα γλυκο.

Πανακοτα με σιροπι φραουλα (να'ναι καλα ο Chef John για το κολπο με το μπαλσαμικο) και το ρυζογαλο καραμελας.

Δημοσ.

τι διαφορά έχει δλδ;

 

πχ όταν λέμε cured είναι αέρος;

 

 

το θέλω ρε γαμώτο γιατι μου ρθε να κάνω μακαρόνια.

 

να το πάρω τεμάχισμα, τηγάνι, να βγάλει το λάδι, αφαιρώ, χώνω ντοματίνια και σπανάκι και μετά ξανα βουρ με νεράκι απο μακαρόνια για να δέσει όμορφα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...