UpToDate_ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) λοιπον, εχω θεμα.για το blondie που προτεινε ο τουφας με τα oreo κ το φυστικοβουτηρο.Εκανα γελοιο λαθος λογω ελειψης χρονου, εβαλα μια κουπα αλευρι,ξεχασμενος, αντι για 2,5. Δλδ 125gr αντι για 300gr Οι δοσολογιες ειναι μεταφρασμενες απο εδω http://www.sintagespareas.gr/metatropes?showall=1για δειτε τες λιγο καποιος πιο εμπειρος. Θα ειναι ενταξει με τις σωστες αναλογιες ή να παω για αλλο γλυκο; Επειδη δεν ειμαι πολυ τις γλυκης κουζινας.(θα ειναι 35-40 ατομα εν τελει, εγω θα βγαλω καπου 44 μεριδες.)Υλικά για 8Αλευρι(κοσκ.) 300gr (2 1/2 cups)*Ζαχαρη καστανη 200gr (1 cup)*Ζαχαρη κρυσταλλικη 200gr (1cup)*Βουτηρο λιωμενο 120ml (1/2cup)Φυστικοβουτηρο 225gr (2/3cup)Baking powder 6gr (1 1/2 tsp)Μαγειρικη σοδα 2-3gr (1/2 tsp)Μπισκοτα OREO 150gr (1 1/2 cups)Σοκολατα (μπαρα) 50gr (1/2 cup)Αυγα 2 τμχ.Βανίλιες 1-2 τμχ.* Η καστανη ζαχαρη δεν λιωνει με το χτυπημα κρυσταλλικης,καστανης,λιωμ. βουτηρου. Να την αποφυγω και να προσθεσω επιπλεον κρυσταλλικη;Mαλλον θα την κανω, Αλευρι(κοσκ.) 300gr (2 1/2 cups)Ζαχαρη κρυσταλλικη 350gr (1cup)Βουτηρο λιωμενο 120ml (1/2cup)Φυστικοβουτηρο 150gr (2/3cup)Baking powder 6gr (1 1/2 tsp)Μαγειρικη σοδα 2-3gr (1/2 tsp)Μπισκοτα OREO 150gr (1 1/2 cups)Σοκολατα (μπαρα) 50gr (1/2 cup)Αυγα 2 τμχ.Βανίλιες 1-2 τμχ. και ελπιζοντας οτι θα πετυχει αυτην την φορα θα το γαρνιρω με σιροπι σοκολατας / sauce chocolat + παγωτο σοκολατας Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2013 από UpToDate_
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Το εκανα λοιπον και βγηκε τελειο κατα γενικη ομολογια. Εβαλα γιαουρτι αντι για sour cream. Αν και θα επρεπε να ειχα βαλει λιγο περισσοτερη σοκολατα για την επικαλυψη γιατι δε μου εσφιξε οσο θα επρεπε μαλλον. Oh well, next time 6
..MementoMori.. Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Φαινεται πολυ πιο υγρο μεσα το δικο σου απο το δικο μου. Εβαλες αλευρι και σοδα?
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ναι κανονικα Παντως επρεπε να ειχε βγει η επικαλυψη λιγοτερο υγρη, αλλα ο κοιλιοδουλος ειχα παρει αρκετη σοκολατα την οποια ψιλοτσιμπαγα σταδιακα οποτε βγηκα μειον 15 γραμμαρια περιπου. Σοκολατας. Γιατι γενικα σημερα πρεπει να πηρα κανα κιλο ευκολα με το φαγητο κλπ
evabb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ναι κανονικα Παντως επρεπε να ειχε βγει η επικαλυψη λιγοτερο υγρη, αλλα ο κοιλιοδουλος ειχα παρει αρκετη σοκολατα την οποια ψιλοτσιμπαγα σταδιακα οποτε βγηκα μειον 15 γραμμαρια περιπου. Σοκολατας. Γιατι γενικα σημερα πρεπει να πηρα κανα κιλο ευκολα με το φαγητο κλπ να σε βρισω τωρα η να το αφησω για μετα; η γκανας απο πανω πρεπει να γινεται σχεδον τελειως στερεη οταν κρυωσει.
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 να σε βρισω τωρα η να το αφησω για μετα; η γκανας απο πανω πρεπει να γινεται σχεδον τελειως στερεη οταν κρυωσει. Eκει το χασα οντως Ε ξερεις τωρα πως ειναι αυτα, οπτικη επαφη με σοκολατα, "ελα μωρε να φαω λιγο σιγα τη διαφορα που θα κανει" και τσουπ ξεμενεις και λες "που να βγαινω τωρα εξω να αγοραζω, κι αυτη καλη ειναι" Παντως γενικα το κανω αυτο οταν φτιαχνω κατι, παντα δοκιμαζω τα υλικα κατα τη διαρκεια της ετοιμασιας.
evabb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Eκει το χασα οντως Ε ξερεις τωρα πως ειναι αυτα, οπτικη επαφη με σοκολατα, "ελα μωρε να φαω λιγο σιγα τη διαφορα που θα κανει" και τσουπ ξεμενεις και λες "που να βγαινω τωρα εξω να αγοραζω, κι αυτη καλη ειναι" Παντως γενικα το κανω αυτο οταν φτιαχνω κατι, παντα δοκιμαζω τα υλικα κατα τη διαρκεια της ετοιμασιας. τς τς τς σα δεν ντρεπεσαι. μα και την μαυρη σοκολατα να τσιμπας; 1
tsipouro Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ξερει κανεις τι ειναι η φεγιετινη? Είναι το τρίμμα της βάφλας και λέγεται φεγετίν, νομίζω. Αλλού, όμως, λένε ότι είναι και γλυκό αυτούσιο. Μάλλον έχει σχέση με την περιοχή Felletin της Γαλλίας
kuzko21 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 i ll stick to τριμμα βαφλας, νομιζω οτι ταιριαζει μεσα στη συνταγη ετσι... βαφλα στην ουσια εννοει τη γκοφρετα ετσι? γιατι η αλλη βαφλα δε τριβεται νομιζω... ευχαριστω.
kuzko21 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 70 γρ. φεγιετίνη150 γρ. φυστικοβούτυρο80 γρ. σοκολάτα γάλακτος μια τραγανη βαση ειναι.
REDODIN7 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 70 γρ. φεγιετίνη 150 γρ. φυστικοβούτυρο 80 γρ. σοκολάτα γάλακτος μια τραγανη βαση ειναι. Τι εγυνε την ειδες master chef ? Δεν ειμαι συγουρος αλλα νομιζω οτι ναι μεν ειναι κατι με βαφλα αλλα οχι ακριβως βαφλα αλλα καποιο ειδος "αλευρειου"
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Αυτόματη διόρθωση δεν έχετε στα πι σιά σας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα