Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον, εχω θεμα.

για το blondie που προτεινε ο τουφας με τα oreo κ το φυστικοβουτηρο.

Εκανα γελοιο λαθος λογω ελειψης χρονου, εβαλα μια κουπα αλευρι,ξεχασμενος, αντι για 2,5. Δλδ 125gr αντι για 300gr

dsc0746l.jpg


Οι δοσολογιες ειναι μεταφρασμενες απο εδω http://www.sintagespareas.gr/metatropes?showall=1
για δειτε τες λιγο καποιος πιο εμπειρος. Θα ειναι ενταξει με τις σωστες αναλογιες ή να παω για αλλο γλυκο; Επειδη δεν ειμαι πολυ τις γλυκης κουζινας.
(θα ειναι 35-40 ατομα εν τελει, εγω θα βγαλω καπου 44 μεριδες.)

Υλικά για 8

Αλευρι(κοσκ.) 300gr (2 1/2 cups)
*Ζαχαρη καστανη 200gr (1 cup)
*Ζαχαρη κρυσταλλικη 200gr (1cup)
*Βουτηρο λιωμενο 120ml (1/2cup)
Φυστικοβουτηρο 225gr (2/3cup)
Baking powder 6gr (1 1/2 tsp)
Μαγειρικη σοδα 2-3gr (1/2 tsp)
Μπισκοτα OREO 150gr (1 1/2 cups)
Σοκολατα (μπαρα) 50gr (1/2 cup)
Αυγα 2 τμχ.
Βανίλιες 1-2 τμχ.

Η καστανη ζαχαρη δεν λιωνει με το χτυπημα κρυσταλλικης,καστανης,λιωμ. βουτηρου. Να την αποφυγω και να προσθεσω επιπλεον κρυσταλλικη;

Mαλλον θα την κανω, 


Αλευρι(κοσκ.) 300gr (2 1/2 cups)
Ζαχαρη κρυσταλλικη 350gr (1cup)
Βουτηρο λιωμενο 120ml (1/2cup)
Φυστικοβουτηρο 150gr (2/3cup)
Baking powder 6gr (1 1/2 tsp)
Μαγειρικη σοδα 2-3gr (1/2 tsp)
Μπισκοτα OREO 150gr (1 1/2 cups)
Σοκολατα (μπαρα) 50gr (1/2 cup)
Αυγα 2 τμχ.
Βανίλιες 1-2 τμχ.


και ελπιζοντας οτι θα πετυχει αυτην την φορα θα το γαρνιρω με σιροπι σοκολατας / sauce chocolat + παγωτο σοκολατας

Επεξ/σία από UpToDate_
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

 

 

post-122525-0-34214700-1362608444_thumb.jpg

 

 

 

post-122525-0-07158900-1362608480_thumb.jpg

 

 

Το εκανα λοιπον και βγηκε τελειο κατα γενικη ομολογια. Εβαλα γιαουρτι αντι για sour cream. 

Αν και θα επρεπε να ειχα βαλει λιγο περισσοτερη σοκολατα για την επικαλυψη γιατι δε μου εσφιξε οσο θα επρεπε μαλλον. Oh well, next time :lol:

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Ναι κανονικα :)

 

Παντως επρεπε να ειχε βγει η επικαλυψη λιγοτερο υγρη, αλλα ο κοιλιοδουλος ειχα παρει αρκετη σοκολατα την οποια ψιλοτσιμπαγα σταδιακα οποτε βγηκα μειον 15 γραμμαρια περιπου. Σοκολατας. Γιατι γενικα σημερα πρεπει να πηρα κανα κιλο ευκολα με το φαγητο κλπ :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι κανονικα :)

 

Παντως επρεπε να ειχε βγει η επικαλυψη λιγοτερο υγρη, αλλα ο κοιλιοδουλος ειχα παρει αρκετη σοκολατα την οποια ψιλοτσιμπαγα σταδιακα οποτε βγηκα μειον 15 γραμμαρια περιπου. Σοκολατας. Γιατι γενικα σημερα πρεπει να πηρα κανα κιλο ευκολα με το φαγητο κλπ :lol:

 

 

να σε βρισω τωρα η να το αφησω για μετα; η γκανας απο πανω πρεπει να γινεται σχεδον τελειως στερεη οταν κρυωσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

να σε βρισω τωρα η να το αφησω για μετα; η γκανας απο πανω πρεπει να γινεται σχεδον τελειως στερεη οταν κρυωσει.

Eκει το χασα οντως :lol:

 

Ε ξερεις τωρα πως ειναι αυτα, οπτικη επαφη με σοκολατα, "ελα μωρε να φαω λιγο σιγα τη διαφορα που θα κανει" και τσουπ ξεμενεις και λες "που να βγαινω τωρα εξω να αγοραζω, κι αυτη καλη ειναι" :lol:

 

Παντως γενικα το κανω αυτο οταν φτιαχνω κατι, παντα δοκιμαζω τα υλικα κατα τη διαρκεια της ετοιμασιας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eκει το χασα οντως :lol:

 

Ε ξερεις τωρα πως ειναι αυτα, οπτικη επαφη με σοκολατα, "ελα μωρε να φαω λιγο σιγα τη διαφορα που θα κανει" και τσουπ ξεμενεις και λες "που να βγαινω τωρα εξω να αγοραζω, κι αυτη καλη ειναι" :lol:

 

Παντως γενικα το κανω αυτο οταν φτιαχνω κατι, παντα δοκιμαζω τα υλικα κατα τη διαρκεια της ετοιμασιας.

 

τς τς τς σα δεν ντρεπεσαι. μα και την μαυρη σοκολατα να τσιμπας;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξερει κανεις τι ειναι η φεγιετινη?

Είναι το τρίμμα της βάφλας και λέγεται φεγετίν, νομίζω.

Αλλού, όμως, λένε ότι είναι και γλυκό αυτούσιο. Μάλλον έχει σχέση με την περιοχή Felletin της Γαλλίας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

i ll stick to τριμμα βαφλας, νομιζω οτι ταιριαζει μεσα στη συνταγη ετσι...

 

βαφλα στην ουσια εννοει τη γκοφρετα ετσι? γιατι η αλλη βαφλα δε τριβεται νομιζω...

 

ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

70 γρ. φεγιετίνη

150 γρ. φυστικοβούτυρο

80 γρ. σοκολάτα γάλακτος

 

μια τραγανη βαση ειναι.

Τι εγυνε την ειδες master chef ?  :P 

Δεν ειμαι συγουρος αλλα νομιζω οτι ναι μεν ειναι κατι με βαφλα αλλα οχι ακριβως βαφλα αλλα καποιο ειδος "αλευρειου"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...