iahabibi Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 για πείτε τίποτα για μία σένια ψαρόσουπα με κανένα μπακαλιαράκι.
*nenya* Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Και καμια συνταγή για γαριδομακαρονάδα step-by-step γιατί είμαι άσχετη!
Toufas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Και καμια συνταγή για γαριδομακαρονάδα step-by-step γιατί είμαι άσχετη! καθαριζεις τις γαριδες και κρατας ολα τα κελυφη ζεσταινεις τον φουρνο και ψηνεις τα κελυφη μαζι με τοματα πελετε ενα καροτο, ενα κρεμμυδι και 2-3 κλαρια σελερι κομμενα σε ισα κομματια μεχρι να παρουν χρωμα για 20 λεπτα περιπου. Τα βαζεις ολα σε μια κατσαρολα, με λιγους κοκους πιπεριου και αν εχεις και λιγο κονιακ βαζεις νερο να τα καλυψεις και βραζεις για κανα μισαωρο. Καθαριζεις οτι αφρο βγαλουν πανω πανω με ενα κουταλι. Συγχαρητηρια εκανες ζωμο γαριδας (γινεται και με καβουρι και αστακο, μπενεις στην καταψυξη και το δουλευεις οπωτε θες). Εχει πιο πολυ γευση απο ολες τις γαριδες που εχεις καθαρισμενες. Αν θες μπορεις να αλεσεις τα παντα στο μπλεντερ και να τα περασεις απο μια ψιλη σιτα. Τωρα εχεις αρκετες επιλογες. Αν κανεις κανα ριζοτο, δουλευεις αυτο τον ζωμο. Για μακαρονια δεν θα τα εβραζα μεσα στον ζωμο μιας και δεν προλαβαίνουν να παρουν γευση. Εγω θα ζεστενα λιγο κρεμα γαλακτος, μαζι με τον ζωμο, και θα μειωνα το υγρο στην γευση που θα ηθελα, και τοτε θα εβαζα αλατι και πιπερι (αν ειδες, στον ζωμο δεν βαλαμε αλατι). Μετα θα εκανα τις γαριδες http://foodwishes.blogspot.co.uk/2012/02/garlic-shrimp-not-necessarily-in-that.html και θα τις μαγειρευα ενα κλικ πιο κατω και θα τελειωνα το μαγειρεμα τους μεσα στην σαλτσα, ή θα τις εβαζα απλα απο πανω στο τελος. Ειναι πολυ ευκολο η γαριδα να γινει τσιχλα και ειναι κριμα. Οτι αλλο θες, ρωτας 1
SpirtouLisS Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 τα φρεσκα ζυμαρικα δεν ειναι απαραιτητα πιο καλα, και το λαδι στο βρασιμο τους δεν προσφερει τιποτα. δεν κοβει τον αφρο που αναδυεται το λαδι? εγω τουλαχιστον μονο για αυτο βαζω λιγο λαδι ειδικα αν βραζω πολυ ποσοτητα και ειναι φισκα η κατσαρολα
Toufas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 για πείτε τίποτα για μία σένια ψαρόσουπα με κανένα μπακαλιαράκι. http://www.insomnia.gr/topic/149463-%CF%84%CE%BF-thread-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/page__st__1640__p__4401289#entry4401289 προς τα κατω και στην επομενη σελιδα απο αυτο δεν κοβει τον αφρο που αναδυεται το λαδι? εγω τουλαχιστον μονο για αυτο βαζω λιγο λαδι ειδικα αν βραζω πολυ ποσοτητα και ειναι φισκα η κατσαρολα Αν δεν θες να αφρισει η κατσαρολα, βαζεις ενα κουταλι/πιρουνι πανω στο χερουλι και να ακουμπαει απο πανω του και δεν θα βγει απο την κατσαρολα.
*nenya* Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 καθαριζεις τις γαριδες και κρατας ολα τα κελυφη ζεσταινεις τον φουρνο και ψηνεις τα κελυφη μαζι με τοματα πελετε ενα καροτο, ενα κρεμμυδι και 2-3 κλαρια σελερι κομμενα σε ισα κομματια μεχρι να παρουν χρωμα για 20 λεπτα περιπου. Τα βαζεις ολα σε μια κατσαρολα, με λιγους κοκους πιπεριου και αν εχεις και λιγο κονιακ βαζεις νερο να τα καλυψεις και βραζεις για κανα μισαωρο. Καθαριζεις οτι αφρο βγαλουν πανω πανω με ενα κουταλι. Συγχαρητηρια εκανες ζωμο γαριδας (γινεται και με καβουρι και αστακο, μπενεις στην καταψυξη και το δουλευεις οπωτε θες). Εχει πιο πολυ γευση απο ολες τις γαριδες που εχεις καθαρισμενες. Αν θες μπορεις να αλεσεις τα παντα στο μπλεντερ και να τα περασεις απο μια ψιλη σιτα. Τωρα εχεις αρκετες επιλογες. Αν κανεις κανα ριζοτο, δουλευεις αυτο τον ζωμο. Για μακαρονια δεν θα τα εβραζα μεσα στον ζωμο μιας και δεν προλαβαίνουν να παρουν γευση. Εγω θα ζεστενα λιγο κρεμα γαλακτος, μαζι με τον ζωμο, και θα μειωνα το υγρο στην γευση που θα ηθελα, και τοτε θα εβαζα αλατι και πιπερι (αν ειδες, στον ζωμο δεν βαλαμε αλατι). Μετα θα εκανα τις γαριδες http://foodwishes.blogspot.co.uk/2012/02/garlic-shrimp-not-necessarily-in-that.html και θα τις μαγειρευα ενα κλικ πιο κατω και θα τελειωνα το μαγειρεμα τους μεσα στην σαλτσα, ή θα τις εβαζα απλα απο πανω στο τελος. Ειναι πολυ ευκολο η γαριδα να γινει τσιχλα και ειναι κριμα. Οτι αλλο θες, ρωτας Ωχ....έχω αγοράσει όμως πακετάκι με αποφλοιωμένες γαρίδες :S οπότε δεν θα μπορώ να κάνω την συνταγή που λες..
Toufas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Ωχ....έχω αγοράσει όμως πακετάκι με αποφλοιωμένες γαρίδες :S οπότε δεν θα μπορώ να κάνω την συνταγή που λες.. ωμες ή μαγειρεμενες?
Toufas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Αυτές που τις έχουν προ-βράσει. ωωωωχ! κανε αυτο: http://allrecipes.com/recipe/shrimp-fettucine-alfredo/ απλα βαλτες στο τελος τελος να ζεσταθουν λιγο, γιατι ειναι ηδη μαγειρεμενες.
Highlander Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 http://www.tastespotting.com/ Moυ τρέχουν τα σάλια πρωί πρωί.
kuzko21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 1/2 cup stir fry sauce αυτο τι ειναι? το βρηκα εδω
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Εγώ θα έλεγα Teriyaki sauce (τη βρίσκεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), σάλτσα με βάση τη σόγια.
Toufas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2012 Εμποριου θα ειναι λογικα. Για teriyaki: http://bloodandwasabi.com/archives/recipe-chicken-teriyaki
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα