Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω παντως για την Πεμπτη θα κανω 2 τετοια για 20 ατομα μαζι με ενα λιτρο creme anglaise :P

 

http://www.youtube.com/watch?v=3WoIdWFVYY0

 

Απλα αν δεν βρω sour creme θα την αντικαταστησω με κρεμα γαλακτος.

Αυτο που δεν ξερω ειναι αν μπορω να τα ψησω στις κλασικες ορθογωνιες φορμες για κεικ.

ενταξει ειμαι αχρηστος...μολις πριν λιγο τελειωσα τη συνταγη που εδειξες. μου εκανε εντυπωση η απλοτητα διαδικασιας και υλικων

Αλλα μαλλον ηθελε και αλλη ωρα να μεινει στη φορμα να κρυωσει γιατι μου εσπασε στο ξεφορμαρισμα :cry:

πωπω πολυ απογοητευση αλλα το σουλουπωσα λιγο με το γλασσο. Απο γευση ειναι απαιχτο και οχι υπερβολικα γλυκο. Αντι sour cream εβαλα γιαουρτι οπως ειπε ο τουφας.Χρησιμοποιησα κακαο παυλιδη. Δεν ξερω αν ειναι ποιοτικο αλλα αυτο ειχα στο ντουλαπι :-)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μπηκε στον φουρνο το δοκιμαστικο.

Αντι για αλευρι-baking soda, εβαλα φαρινα για να δω τι θα βγει.

Αν αποτυχει θα το φτιαξω με τα υλικα της συνταγης αυριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπηκε στον φουρνο το δοκιμαστικο.

Αντι για αλευρι-baking soda, εβαλα φαρινα για να δω τι θα βγει.

Αν αποτυχει θα το φτιαξω με τα υλικα της συνταγης αυριο.

εμενα μου πηρε 45λεπτα στο φουρνο...αρκετη ωρα σχετικα

στους 180 μονο αερα αλλα δεν ειχα κανει καλη προθερμανση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαίρετε  ^_^

 

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο που χάζευα τα infamous cookies του Torres στο crepes of wrath, χαζεύοντας τις σελίδες του thread πήρα τη μεγάλη απόφαση να τολμήσω να τα φτιάξω αφού διάβασα και μερικά προβληματάκια που είχατε εσείς.

 

Πήγε πολύ καλά αν σκεφτεί κανείς ότι η υφή της ζύμης είναι smooth αν και σφιχτή και μυρίζει κάτι παραπάνω από υπέροχα. Το πρόβλημά μου είναι ότι ξέχασα να βάλω το αλάτι όταν έκανα το mix με τα αλεύρια κλπ και το θυμήθηκα όταν την έβαλα στο ψυγείο. :(  

 

Να το βάλω αύριο πριν την ψήσω, τώρα, να το ξεχάσω; Γαμώτο, πολύ νευρίασα γιατί είναι απίστευτα ωραία η ζύμη τους. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις προκαταβολικά. 

 

Η συνταγή στην οποία αναφέρομαι είναι αυτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eπ,επ,ανέβασε φωτό να δούμε τι καλά έφτιαξαν τα χεράκια σου.Ψωμολυσσάω κλασικά.

 

Κ όταν έρθω Ελλάδα στανταράκι θέλω να μου φτιάξεις 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτυχια

εμενα γιατι μου βγηκε πιο προς το σκουρο καφε προς το μαυρο ενω εσενα σου βγηκε πιο ανοιχτο καφε??μηπως το κακαο ή το γιαουρτι ή μηπως το εψησα παραπανω???

 

@evabb συνταγη για τσιζκεκι??? :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εμενα γιατι μου βγηκε πιο προς το σκουρο καφε προς το μαυρο ενω εσενα σου βγηκε πιο ανοιχτο καφε??μηπως το κακαο ή το γιαουρτι ή μηπως το εψησα παραπανω???

 

@evabb συνταγη για τσιζκεκι??? :-)

 

χρειαζεσαι μια μεταλλικη στρογγυλη φορμα/ταψι με σουστα (που βγαινει το περιφεριακο μερος δλδ),

 

για μια φορμα 24εκ θελουμε

 

200-230γρ μπισκοτα digestive

125γρ βουτυρο ΟΧΙ βιταμ

2 κουτια κρεμα τυρι φιλαδελφια των 185γρ το ενα

1 κουτι ζαχαρουχο γαλα 300ml περιπου

χυμο απο 1-1,5 λεμονι αναλογως ποσο ξυνη θες την κρεμα σου και ποσο μεγαλο ειναι το λεμονι σου

γλυκο βυσσινο ή κερασι αρκετο για να καλυψει ολη την φορμα

 

-θρυματιζεις τα μπισκοτα ειτε στο μιξερ ειτε με το χερι,

-λιωνεις το βουτυρο και το περιχυνεις στα θρυματισμενα μπισκοτα και ανακατευεις πολυ καλα να παει παντου.

-στρωνεις τα μπισκοτα στην φορμα να καλυφθει ολοκληρη και να ειναι ομοιομορφο το παχος παντου (τα πατικωνεις λιγο)

 

-σε ενα μπολ ανακατευεις πολυ καλα το γαλα, το τυρι και το λεμονι ωστε να μην εχεις σβολακια.

-ριχνεις την κρεμα στην φορμα πανω απο τα μπισκοτα και την απλωνεις ομοιομορφα

 

-τελος βαζεις απο πανω το γλυκο βυσσινο και το απλωνεις ωστε να καλυψει ολη την επιφανεια. φροντισε το σιροπι του να ειναι πηχτο.

-βαλτο στο ψυγειο για 1 νυχτα  ωστε να κρυωσει καλα και να πηξει

 

-ξεφορμαρεις βγαζοντας μονο το περιφεριακο τοιχωμα, κοβεις και σερβιρεις

Επεξ/σία από evabb
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 
 

 

εμενα γιατι μου βγηκε πιο προς το σκουρο καφε προς το μαυρο ενω εσενα σου βγηκε πιο ανοιχτο καφε??μηπως το κακαο ή το γιαουρτι ή μηπως το εψησα παραπανω???

 

@evabb συνταγη για τσιζκεκι??? :-)

 

Μπορει να φταιει που εβαλα φαρινα ή η μαρκα του κακαου ή απλα να φαινεται ετσι στην φωτογραφια λογω φωτισμου και φλας.

Απο κοντα ειναι αρκετα πιο σκουρο.

 

Το γλυκο παντως ειναι μπαρουτι.

Θελει οπωσδηποτε παγωτο, σαντιγυ ή καμια ελαφρια σως για να κατεβαινει πιο ευκολα και να το ευχαριστηθεις περισσοτερο.

Στο βιντεακι φαινεται αρκετα πιο "υγρο" οποτε ισως να το εψησα λιγο παραπανω.

Στα 55 λεπτα το εβγαλα επειδη ξεχαστηκα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χοιρινη πανσετα/ψητα λαχανικα/μαρμελαδα μελιου
885672_10200712439831128_1510138788_o.jp

κ μια διαφορετικη εκδοχη με γεμιση,διαφορετικη σαλτσα
Χοιρινη πανσετα (γεμιστη σελερι,κεφαλογραβιερα) /ψητα λαχανικα/σαλτσα κρασιου/κρεμα βαλσαμικου

885422_10200712448231338_397014929_o.jpg

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνταγές με γλυκά

 

Μία συνταγή που δοκίμασα να φτιάξω και βγήκε γαμάτη, ήταν πουτίγκα σοκολάτας από το site της Nestle Dessert (Γλυκές Συνταγές)

 

 

Υλικά:
1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200γρ.)
300ml γάλα
100ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
60γρ. ζάχαρη
40γρ. αλεύρι (+1 κουταλιά σούπας για το σκεύος)
 
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Ζεστάνετε σε μία κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα με τα κομμένα κομματάκια κουβερτούρας.
Απομακρύνετε από τη φωτιά, μόλις αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι.
Προσθέστε σταδιακά το μίγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας.
Αδειάστε το μίγμα σε μία στρογγυλή φόρμα και ψήστε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
 
Η Συμβουλή του Σεφ:
Μπορείτε να γαρνίρετε με 1 κουταλιά της σούπας σοκολάτα ή κρέμα γάλακτος.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...