Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω παντως για την Πεμπτη θα κανω 2 τετοια για 20 ατομα μαζι με ενα λιτρο creme anglaise :P

 

http://www.youtube.com/watch?v=3WoIdWFVYY0

 

Απλα αν δεν βρω sour creme θα την αντικαταστησω με κρεμα γαλακτος.

Αυτο που δεν ξερω ειναι αν μπορω να τα ψησω στις κλασικες ορθογωνιες φορμες για κεικ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το εχω ξαναπει, απο το ebay βρισκεις πολυ φτηνα. Εγω δεν μπηκα καν στον κοπο να φτιαξω αυτη την φορα, και πηρα μισο λιτρο για 7 ευρω.

Ξερω. Αλλα μεχρι την τεταρτη προφανως, δεν..

Kαι δενεχω κατσει να ασχολειθω κανονταας δικια μου, γιατι πρεπει να περιμενω και κανα διμηνο. Θα παιξει τοσο μεγαλο ρολο αν δεν το βαλω;

Τελοςπαντων, εσυ που το εκανες, βγαζει 8 μεριδες τι λες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω ή δεν ειχα βανιλια ή ειχα ελαχιστη. Μαθε να προγραμματιζεις οσο πιο πολυ μπορεις παντως, για 30 ατομα δεν ειναι αποφαση που την πηρες χτες λογικα! Θα σου φανει πολυ χρησιμο να ξερεις τι εχεις και τι θες στο ντουλαπι σου (οχι μονο του σπιτιου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω ή δεν ειχα βανιλια ή ειχα ελαχιστη. Μαθε να προγραμματιζεις οσο πιο πολυ μπορεις παντως, για 30 ατομα δεν ειναι αποφαση που την πηρες χτες λογικα! Θα σου φανει πολυ χρησιμο να ξερεις τι εχεις και τι θες στο ντουλαπι σου (οχι μονο του σπιτιου)

Χθες μου το ειπαν :P

ρε τουφ, απαντα μια αληθεια.. 8 μεριδες βγαζει; υπολογιζω 7,5. Για να ξερω να δωσω παραγγελια :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ταψι που λεει στην συνταγη ειναι περιπου 23x33 εκατοστα.

Αν θες 8 κομματια απο αυτο βγαινουν περιπου 12x8 το κομματι.

Τεραστια μου φαινονται εμενα.

 

Μπορεις να βγαλεις 15 κομματια απο το καθε ταψι και το καθενα να ειναι περιπου 7x6.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Εγω παντως για την Πεμπτη θα κανω 2 τετοια για 20 ατομα μαζι με ενα λιτρο creme anglaise :P

 

 

Απλα αν δεν βρω sour creme θα την αντικαταστησω με κρεμα γαλακτος.

Αυτο που δεν ξερω ειναι αν μπορω να τα ψησω στις κλασικες ορθογωνιες φορμες για κεικ.

Ψαρωσα με αυτο και με την ευκολια. Θα το φτιαξω κι εγω και με βλεπω με γιαουρτι οπως ειπε ο Τουφας!

Ερωτηση ομως: το vanilla extract που εχει σε υγρη μορφη κανει την ιδια δουλεια με το κλασικο σε ασπρες καψουλες?

 

Και ασχετο, η περιγραφη του τυπου τα σπαει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεσες ακρες την ιδια δουλεια κανει, αλλα με πολυ διαφορετικη ποιοτητα :P
Mεταξυ μας τωρα δεν νομιζω ενας απλος ανθρωπος να καταλαβει την διαφορα, ειδικα μεσα σε ενα τετοιο κεικ.
Η ασπρη σκονη ειναι βανιλινη και ειναι συνθετικη.
Το αλλο ειναι φυσικο προιον, ακριβοτερο και καλυτερο.
Αν βαλεις βανιλινη, βαλτην μαζι με το αλευρι και τα υπολοιπα ξηρα υλικα.
 
Οπως εχει πει και ο Τουφας ομως μπορεις να φτιαξεις και μονος σου, με ελαχιστο κοστος σε σχεση με το αποτελεσμα, και πολυ καλη ποιοτητα.
Παραγγελνεις βανιλιες και τις αφηνεις 2 μηνες μεσα σε βοτκα ή ρουμι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ταψι που λεει στην συνταγη ειναι περιπου 23x33 εκατοστα.

Αν θες 8 κομματια απο αυτο βγαινουν περιπου 12x8 το κομματι.

Τεραστια μου φαινονται εμενα.

 

Μπορεις να βγαλεις 15 κομματια απο το καθε ταψι και το καθενα να ειναι περιπου 7x6.

 

 

βγαζει 8+ ναι, εμεις τρωγαμε για 2 μερες αλλα το ειχαμε κοψει μικρα κομματια

με 100gr την μεριδα βγαζει 33.. καλα ειμαι, ειδωμεν θα κανω κ ενα τεστακι με μεριδες για 8 αυριο κ θα χωσω και feedback. Danke

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

 

 

 

Οπως εχει πει και ο Τουφας ομως μπορεις να φτιαξεις και μονος σου, με ελαχιστο κοστος σε σχεση με το αποτελεσμα, και πολυ καλη ποιοτητα.

Παραγγελνεις βανιλιες και τις αφηνεις 2 μηνες μεσα σε βοτκα ή ρουμι.

Ωπ το ειχα χασει αυτο και φαινεται ενδιαφερον. Will work on that. Προς το παρον εχω προχειρη βανιλινη οποτε καλα θα κανει να αρεσει :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 
 

με 100gr την μεριδα βγαζει 33.. καλα ειμαι, ειδωμεν θα κανω κ ενα τεστακι με μεριδες για 8 αυριο κ θα χωσω και feedback. Danke

Αν θες και καμια γνωμη παραπανω, εδω ειμαστε!



 
 

 

 

Ωπ το ειχα χασει αυτο και φαινεται ενδιαφερον. Will work on that. Προς το παρον εχω προχειρη βανιλινη οποτε καλα θα κανει να αρεσει :lol:

http://www.beanilla.com/blog/homemade-vanilla-extract

 

Και ζαχαρη-βανιλια να ψαρωνεις γκομενακια :P

http://www.lovepomegranatehouse.com/homemade-vanilla-sugar-printable-labels/

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

 

 
 

Αν θες και καμια γνωμη παραπανω, εδω ειμαστε!

 

 
 

 

 

http://www.beanilla.com/blog/homemade-vanilla-extract

 

Και ζαχαρη-βανιλια να ψαρωνεις γκομενακια :P

http://www.lovepomegranatehouse.com/homemade-vanilla-sugar-printable-labels/

Aυτα ειναι! Οκ, ξεκιναω project! Το Tahitian vanilla beans και η γευση που λεει πως εχει με εκανε να το θελω χθες :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τουφ, βασικα μηπως σε γευση ηταν υπερβολικα γλυκο το blondie; Νταξ το ωραιο κανει μια γευστικη διαφορα, αλλα απο την στιγμη που εχει πολυ ζαχαρη κλπ μηπως θα ηταν καλο να βαλω ξερω γω αμυγδαλα; ιδια τιμη ειναι πανω κατω και θα δωσει και μια υφη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...