leftermann Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 ψήσσα/ιππογλωσσα το λεει το λεξικο. σαν το καλκανι ειναι περιπου εδώ σε έχω Φασιά τα λένε στο χωριόμ. Μικρά έχουμε εδώ στο ελλάντα (φασιά ε). Βρήκα σήμερις στην λαϊκή, είχε 4-5 κομμάτια, το πιό μεγάλο είναι αυτό που βλέπεις, 500 γρ. Προφανώς υπάρχουν και υποείδη του υποείδους ξερωγώ, πχ ο πατέραζμ είπε ότι πιο συχνά παίζουν φασόγλωσσες (προφανώς κάτι ενδιάμεσο), καθαρό φασί πιό σπάνια θα βρεις. Πόνεσε λίγο ο κώλος μου, αλλά έπρεπε να δοκιμάσω. Ψάρι λέω. 2
evabb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 εκανα κι εγω την καρμποναρα με τα αυγα. τσιγαρισα το μπεικον με λιγο νερο για να μην κολλησει κατω μεχρι να βγαλει τα δικα του ζουμια, το στραγγιξα καλα και το αφησα να βγαλει τα λαδια του λιγο πανω σε χαρτι κουζινας. Οσο αφορα τα αυγα, πρεπει να εβαλα μονο 2 κροκους συν ενα αυγο γτ δεν ειχα αλλα (και λιγο νερο απο τα μακαρονια για να αραιωσει) και το ξετιναξα στο πεκορινο. τα μακαρονια τα εβρασα χωρις αλατι. ετσι κι αλλιως βγηκε πολυ αλμυρο λογο του τυριου, ισως θα επρεπε να ειχα βαλει λιγοτερο. σε γενικες γραμμες μου φανηκε πιο ελαφρια απο την fake καρμποναρα με την κρεμα, δεν φουσκωσα καθολου. Επισης, αρχικα φοβομουν οτι θα βρωμαγε αυγουληλα αλλα τελικα δεν ειχε ουτε υποψια μυρωδιας. Η τελικη υφη της σαλτσας ηταν απιστευτη.
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μιας που μπαινω ολο και πιο πολυ στην κλικα των τροφων και του τι μπορεις να κανεις με λιγα πραγματα κ φαντασια συν της ομαδικοτητας/αποδοσης , με ορεξη και αγαπη για τα πραγματα που μας παρεχει η φυση.. Σημερα εκανα ενα ωραιο πιατακι με εναν συναδελφο, απο το πουθενα και με ελαχιστο χρονο.. χαιρομαι που μου/μας βγαινουν αυθορμητα πλεον καποια πραγματα χωρις καθοδηγηση κ.ο.κ (εχω κ εχει μαθει να μαγειρευει- αν κ πολυ τυπικος ο ορος- σε μολις ενα χρονο απο το 0 - τουλαχιστον τα πολυ βασικα) για πειτε γνωμες μαριναρισμενα φιλετα γλώσσας σε ελαιολαδο/θυμαρι(σωτέ) / καραμελωμενα πατζαρια-καρυδι / μαζι με λαδολεμονο και αφρο πατζαριου Κριμα που ο χειμωνας, ειδικα στην Αθήνα, δεν έχει ιχνος θεσεων εργασιας στο κομματι της εστιασης.. ακομα και με μισθο πρακτικης. Τα εστιατορια ειναι αρκετα μειωμενα με παλια, με λιγοτερο προσωπικο.. κ ετσι δεν δινεται η ευκαιρια της αναπλασης του ταλεντου/γνωσης καποιου νεου.. μενεις στο 0 αν δεν ψαχτεις τρελα μονος, αυτο βλεπω. Ολα αυτα γιατι η ευκαιρια για δουλεια ειναι 3/4/5 μηνες την καλοκαιρινη περιοδο. Με καπου στις 60-80+ ωρες την εβδομαδα βεβαια, αναλογα. Ειμαστε μαγειρια οι Ελληνες που αντεχουμε σε πολλα.Περιεργα εργασιακο μερος/ανθρωποι/αντιμετωπιση.. αναγκαστηκα θα καταφυγουμε στο εξωτερικο οσοι ακολουθησουμε κ το γουσταρουμε οπως παει.. καλο φανεται 1
Toufas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Προχτες σε μια δουλεια εκανα την μαλακια να "βγαλω" το κοτσι απο ενα ποδι φραγκοκοτας με ενα γιαπωνεζικο-λεπτο μαχαίρι μου. Αποτελεσμα να το ξεσκισω Μετα απο 10 λεπτα 1
Haldol Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μαχαίρι με διπλωμένο ατσάλι! Ούτε που φανταζόμουν ότι θα υπήρχε τέτοιο πράμα! Πες μου ότι είναι κι από ατσαλόσκονη, το tamahagane, να πάθω πλάκα...
evabb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 του γαμησες το κερατο. χθες εβλεπα σε εναν καταλογο μαχαιρια σαν αυτο εδω με τα ιδια νερα που φαινονται στην λαμα. αυριο παω για γερο shopping και θα παρω και μαχαιρια. θελω ενα μεγαλο παντος χρησης, ενα πριονοτο για ψωμι και ενα κεραμικο γτ γουσταρω. τι αλλο μου χρειαζεται σε γενικες γραμμες; 1
Toufas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μαχαίρι με διπλωμένο ατσάλι! Ούτε που φανταζόμουν ότι θα υπήρχε τέτοιο πράμα! Πες μου ότι είναι κι από ατσαλόσκονη, το tamahagane, να πάθω πλάκα... http://en.wikipedia.org/wiki/VG-10 αυτο ειναι το ατσαλι του, εσυ λες αυτο http://www.ebay.com/itm/Japanese-Kyoto-Tamahagane-Damascus-Gyuto-Knife-210mm-/230840253621?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35bf26bcb5 του γαμησες το κερατο. χθες εβλεπα σε εναν καταλογο μαχαιρια σαν αυτο εδω με τα ιδια νερα που φαινονται στην λαμα. αυριο παω για γερο shopping και θα παρω και μαχαιρια. θελω ενα μεγαλο παντος χρησης, ενα πριονοτο για ψωμι και ενα κεραμικο γτ γουσταρω. τι αλλο μου χρειαζεται σε γενικες γραμμες; θα σου πω οτι λεω στους φιλους μου: victorinox fibrox! Αρκετα φτηνα, και σκυλια. Ενα chef, ενα πριονοτο αλλα σε pastry (γιατι θα σου ειναι πιο utility), ισως ενα boning/slicing, ενα parer , αντε και ενα tomato knife Tα κεραμεικα δεν μου αρεσουν, εχω δει να σπανε απο κοκκαλα ψαριου! Βγαζει και η victorinox παντως 1
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 εκανα κι εγω την καρμποναρα με τα αυγα. τσιγαρισα το μπεικον με λιγο νερο για να μην κολλησει κατω μεχρι να βγαλει τα δικα του ζουμια, το στραγγιξα καλα και το αφησα να βγαλει τα λαδια του λιγο πανω σε χαρτι κουζινας. Οσο αφορα τα αυγα, πρεπει να εβαλα μονο 2 κροκους συν ενα αυγο γτ δεν ειχα αλλα (και λιγο νερο απο τα μακαρονια για να αραιωσει) και το ξετιναξα στο πεκορινο. τα μακαρονια τα εβρασα χωρις αλατι. ετσι κι αλλιως βγηκε πολυ αλμυρο λογο του τυριου, ισως θα επρεπε να ειχα βαλει λιγοτερο. σε γενικες γραμμες μου φανηκε πιο ελαφρια απο την fake καρμποναρα με την κρεμα, δεν φουσκωσα καθολου. Επισης, αρχικα φοβομουν οτι θα βρωμαγε αυγουληλα αλλα τελικα δεν ειχε ουτε υποψια μυρωδιας. Η τελικη υφη της σαλτσας ηταν απιστευτη. Εγώ το μπέικον το έβαλα μαζί με όλα τα λάδια του, και επίσης έβαλα πιο λίγα μακαρόνια από όσα έλεγε γιατί δεν είχα άλλα με αποτέλεσμα να βγει πολύ μείγμα για λίγα μακαρόνια. Πολύ βαρύ. Και μια μικρή αβγουλίλα την είχε. Πάντως από όσο μπέικον λέει η συνταγή θέλει σίγουρα περισσότερο
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Όχι και πολύ, μιάμισης βδομάδας περίπου. Μισή βδομάδα εκτός, και μία στο ψυγείο. Τι ρόλο παίζει;
therock Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Θα με βοηθησει κανεις να μαθω να μεγειρευω φακες? Συγκεκριμενες ερωτησεις. Θελω να μαγειρευω καθε φορα για 2 μεριδες (2 πιατα φακη) -Ποσες φακες (γρ) ριχνω μεσα? -Ποση αναλογια φακης με νερο ριχνω? Δηλαδη με ποσο νερο να γεμισω? -Ποσο σαλτσα ριχνω μεσα? -Ποσο σκορδο και ποσο κρεμμυδι? -Ποση ωρα βραζω το μειγμα?
we_will_rise Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Εδώ είναι μια συνταγή για 4 μερίδες. Νομίζω πως αν χρησιμοποιήσεις τα μισά υλικά είσαι κομπλέ...
evabb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 θα σου πω οτι λεω στους φιλους μου: victorinox fibrox! Αρκετα φτηνα, και σκυλια. Ενα chef, ενα πριονοτο αλλα σε pastry (γιατι θα σου ειναι πιο utility), ισως ενα boning/slicing, ενα parer , αντε και ενα tomato knife Tα κεραμεικα δεν μου αρεσουν, εχω δει να σπανε απο κοκκαλα ψαριου! Βγαζει και η victorinox παντως θα αρχισω με τα δυο πρωτα. Εγώ το μπέικον το έβαλα μαζί με όλα τα λάδια του, και επίσης έβαλα πιο λίγα μακαρόνια από όσα έλεγε γιατί δεν είχα άλλα με αποτέλεσμα να βγει πολύ μείγμα για λίγα μακαρόνια. Πολύ βαρύ. Και μια μικρή αβγουλίλα την είχε. Πάντως από όσο μπέικον λέει η συνταγή θέλει σίγουρα περισσότερο ετσι οπως τα λες μου φαινεται οτι οντως δεν ηταν ιδανικα τα πραματα. οντως παντως θελει παραπανω μπεικον. την επομενη φορα ακολουθα πιο πιστα την συνταγη,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα