Pantelwolf Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 νομιζω οτι ειναι η ωμοπλατη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 λοιπον εχουμε και λεμε Κουνουπιδι Γκρατινε Υλικα 1 κουνουπιδι 25γρ βουτυρο 25γρ αλευρι (ζυγισμενο οπως και το βουτυρο) 300 ml γαλα (παγομενο) 100-150γρ γραβιερα (gruyère) τριμενη αλατι, μοσχοκαρυδο Σκευη 1 μεγαλη κατσαρολα 1 μικρη κατσαρολα 1 ταψακι 1 συρμα 1 ξυλινη σπατουλα/κουταλα Εκτελεση στην μεγαλη κατσαρολα βαζουμε νερο με λιγο αλατι και το βαζουμε να βρασει. εν το μεταξυ κοβουμε το κουνουπιδι σε κομματια (σχετικα μετρια). οταν βρασει το νερο, ριχνουμε το κουνουπιδι μεσα και το αφηνουμε να βρασει μεχρι να μαλακωσει, να ειναι απαλο. στην μικρη κατσαρολα λιωνουμε το βουτυρο σε χαμηλη φωτια, ριχνουμε μεσα το αλευρι και ανακατευουμε με την ξυλινη κουταλατα μεχρι να ανακατευτει με το βουτυρο και να φυγει η μυρωδια αλευριου. ριχνουμε το γαλα, το αλατι και το μοσχοκαρυδο και ανεβαζουμε ισως λιγο την φωτια (μετρια). με το συρμα ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει (θα δεσει σιγουρα οσο νερουλη κι αν φαινεται). ριχνουμε τα 3/4 του τυριου και ανακατευουμε να λιωσει και το βγαζουμε κατευθειαν απο την φωτια. σουρονουμε το κουνουπιδι καλα και το βαζουμε στο ταψακι. ριχνουμε απο πανω την σαλτσα και πασπαλιζουμε με το υπολοιπο τυρι. βαζουμε το ταψι σε δυνατο φουρνο μεχρι να χρυσισει απο πανω. ετοιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athlios Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δε το λες και πολυ εμφανiσιμο ε! Επισης μοιαζει λιγο με μακαρονια φουρνου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 οντως δεν ειναι, αλλα το εβαλα για να δειτε πως μοιαζει. δεν ξερω για τα μακαρονια φουρνου, αυτα εχουν και ζαμπον και τετοια μεσα. παντως το κουνουπιδι γαμαει οσο κι αν δεν του φαινεται< ταιριαζει πολυ ωραια με κρεατικο πχ cordon bleu η απλο κοτοπουλο πανε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miteraTereza Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 - Ψήνουμε φέτες ψωμί στο φούρνο (κατά προτίμηση χθεσινό-μπαγιάτικο) - Ψήνουμε τις φέτες μπέϊκον ώστε να γίνουν τραγανές (φόρυνο ή τηγάνι με ελάχιστο βούτηρο). - Αλείφουμε με τυρί φιλαδέλφεια (με τις πιπεριές) - Ψιλοκόβουμε τις φέτες μπέικον, ψιλοκόβουμε ελάχιστο μαϊδανό και άνιθο και βάζουμε έλάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο Εναλλακτικά, αντί για κρέμα-τυρί, μπορούμε να βάλουμε κοτάζ, γιούρτι ή και άλλο άσπρο μαλακό τυρί (π.χ. λιωμένη φέτα, ανθότυρο, μυζήθρα)... ή χωρίς τυρί, με μια ιδέα βούτηρο αφού πρώτα αλείψουμε-διεγείρουμε το ζεστό ψωμί με σκόρδο κ λίγη τομάτα! βρε παιδιά, να γίνει ένα φόρουμ μαγειρικής! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leftermann Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 έχει ένα βρε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirtouLisS Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 εχει θεμα μαγειρικης εδω μαλιστα επειδη το 1ο τραβηξε πολυ δημιουργηθηκε 2ο. εκει μαλλον θα μεταφερθει και το θεμα σου. τη συνταγη σου δε τη σχολιαζω γιατι δεν ειμαι φιλος του φιλαδελφεια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miteraTereza Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Ωραία - αλλά ένα ξεχωριστό φόρουμ θα ήταν ακομη καλύτερα! ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 υπαρχουν φορουμ μαγειρικης, αλλα προφανως οχι εδω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 ούτε καν section δεν "αξίζει", βάση του ενδιαφέροντος... εδώ με το ζόρι υπάρχη κίνηση στο section του Auto/Moto Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leftermann Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 ούτε καν section δεν "αξίζει", βάση του ενδιαφέροντος... εδώ με το ζόρι υπάρχη κίνηση στο section του Auto/Moto εμ, πιάσε ρε φίλε κάνα τηγάνι καμιά κατσαρόλα καμιά κουτάλα και ασχολήσου λίγο, και να δεις για πότε θα είχαμε 300 μηνύματα την μέρα για φαγάκια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Highlander Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Μαγειρεύουμε αλλά δεν λέμε τις συνταγές.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 εμ, πιάσε ρε φίλε κάνα τηγάνι καμιά κατσαρόλα καμιά κουτάλα και ασχολήσου λίγο, και να δεις για πότε θα είχαμε 300 μηνύματα την μέρα για φαγάκια... μόνο για γλυκά έχω όρεξη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miteraTereza Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Ζυμαρικά με σολομό και σάλτσα από τυρί φιλαδέλφεια - βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με ελάχιστο λάδι (χρόνος βρασίματος για κάθε ζυμαρικό στη συσκευασία) - σε ένα τηγάνι φτιάχνουμε τη σάλτσα: τυρί φιλαδέλφεια, γάλα, λίγο βούτυρο (ζέσταμα). Η σάλτσα να είναι αρκετά ρευστή. - στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα γρήγορα με ελάχιστο βούτηρο και βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας για 1 λεπτό (η σάλτσα να απορροφηθεί από τα ζυμαρικά) - κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε με μαύρο πιπέρι (εάν θέλετε και σας αρέσουν οι γεύσεις βάλτε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό) Tips: - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικό θέλετε (τορτελίνια, ταλιατέλες κτλ.) - προτιμήστε τα φρέσκα ζυμαρικά (σήμερα είδα σε ένα κατάλογο σούπερ μάρκετ πως υπάρχουν σε επιλεγμένα καταστήματα - στα daily ή όπου αλλού τα βρείτε - τα φρέσκα ζυμαρικά θέλουν λιγότερο χρόνο βρασίματος) - σολομό μπορείτε να βρείτε συσκευσμένο σε φιλέτο/φέτες (προτιμήστε καπνιστό) έχω ξετρελαθεί τελευταία με το φιλαδέλφεια... μήπως επειδή είμαι ΑΕΚτζού; Απλώνουμε το τυρί Νέα Φιλαδέλφεια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 τα φρεσκα ζυμαρικα δεν ειναι απαραιτητα πιο καλα, και το λαδι στο βρασιμο τους δεν προσφερει τιποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα