tsipouro Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δεν είναι δική μου η συνταγή. Φαντάζομαι για να αποφύγεις το άκρως ζωικό λίπος. Εγώ το βάζω as is Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Γιατι να βαλεις κομματι χωρις λιπος απο μπεικον? Για να βαλεις λαδι και βουτυρο πιο μετα? Επι τη ευκαιρία, τι θεωρείς ιδιανικότερο για μια super καρμπονάρα από αλλαντικό και σε τι μέγεθος κομμένο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsipouro Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 pancetta για αλλαντικό και gruyere για τυρί Καλή μας όρεξη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Galaxia Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 pancetta????? Heavy metal!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsipouro Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Όχι την παντσέτα που πουλάνε στις καντίνες Κανονικά το αλλαντικό είναι guanciale, αλλά τρέχα γύρευε. Ομοίως και η pancetta Ο καλύτερος αντικαταστάτης είναι το απλό (όχι καπνιστό) bacon θεωρώ τους ζωμούς λαχανικών εν δυνάμει πιο επικινδυνους απο τους ζωμους κρεατος. Ο ζωμος κρεατος και απο ενα οχι τοσο φρεσκο κρεας ή οστο να προερχεται κατα το βρασμο θα υποστει αποστειρωση. Στη χειροτερη λεμε παντα γιατι παλι ειναι καπως τραγικο να παραχτει ζωμος απο τετοια 1η υλη. Ο ζωμος μετα το βρασμο αν θεωρησουμε οτι ειναι ασφαλης και καταλληλος, με τη συμπηκνωση και λογω και περιεκτικοτητας σε αλατι δεν ειναι τοσο επιφοβος μεχρι να φτασει στα χερια μας. Δε θα ηθελα ομως να βαλω στο φαγητο μου ενα ζωμο ή σκονη ζωμου απο λαχανικα που εχουν φυτοφαρμακο ή εστω θειαφι ή αλλα μιγματα θειαφιου (που κακως μερικοι αγροτες θεωρουν βιολογικο παρασιτοκτονο). Ο βρασμος δε νομιζω να κανει κατι στα φυτοφαρμακα ή στις ενωσεις θειαφιου, που λογικα παραμενουν αναλοιωτα. Οποτε ειδικα στους ζωμους λαχανικων υποχρεωτικα βιολογικοι! 2 καρότα 2 κρεμύδια 2 πράσινες πιπεριές 2 κόκκινες πιπεριές 2 σκελίδες σκόρδο 2 πράσα Τα μισά φύλλα από σέλινο Τσιγάρισε τα κρεμύδια με το σκόρδο και τα καρότα Ρίξε 2,5 λίτρα νερό και τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα, με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι ( εγώ βάζω ολόκληρους τους κόκκους) Άστα να πάρουν μια βράση Χαμήλωσε τη φωτιά στο μισό Άστα για μια ώρα (μέχρι να μαλακώσει το καρότο κυρίως) Στράγγιξε τα λαχανικά Βάλτα στο multi Ξαναβάλε το μίγμα στο ζουμί Ανακάτεψε καλά Άστα να κρυώσουν Βάλτα σε παγοκύστες Βάλτα στον καταψύκτη Τέλος Πεντανόστιμος και υγιεινός κύβος σε περιμένει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Οχι γραβιερα στην καρμποναρα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evabb Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 pancetta για αλλαντικό και gruyere για τυρί Καλή μας όρεξη Οχι γραβιερα στην καρμποναρα! πες τα ρε ανθρωπε, παρμεζανα η πεκορινο για καρμποναρα. ωραια μποχα το πεκορινο... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Η κανονική καρμποναρα δεν έχει μέσα κρέμα γάλακτος. Βάλε τα μακαρόνια να βράζουν. Τσιγάρισε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι μικρά κυβάκια μπεϊκόν, πανσέτα κλπ μέχρι να πάρουν χρώμα Χτύπα 2-3 κρόκους αυγών (για ποσότητα μακαρονάδας 2-3 ατόμων) με μερικές κουταλιές από το μακαρονόζουμο που βράζει (εγώ βάζω 6-7 κουταλιές μακαρονόζουμο και άλλες τόσες λευκό κρασί). Σούρωσε τα μακαρόνια, ρίξτα πίσω στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, ρίξε μέσα και το μπεϊκον μαζί με ότι λίπος βγάλει, και μετά το μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σου γίνει ομελέτα αλλά κάτι σαν κρέμα. Τέλος ρίξε και λίγη παρμεζάνα μέσα, ρίξε ένα τελευταίο ανακάτεμα και έτοιμα! Σερβίρεις με παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό ή δυόσμο ή και βασιλικό. Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kuzko21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 toufa αυτη η συνταγη για καρμποναρα πως σου φαινεται; την ειχε ποσταρει η εβα , την ειχα δοκιμασει και ηταν πολυ καλη. pretty much the same με ο,τι ειπε ο billdanos... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REDODIN7 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Όχι την παντσέτα που πουλάνε στις καντίνες Κανονικά το αλλαντικό είναι guanciale, αλλά τρέχα γύρευε. Ομοίως και η pancetta Ο καλύτερος αντικαταστάτης είναι το απλό (όχι καπνιστό) bacon 2 καρότα 2 κρεμύδια 2 πράσινες πιπεριές 2 κόκκινες πιπεριές 2 σκελίδες σκόρδο 2 πράσα Τα μισά φύλλα από σέλινο Τσιγάρισε τα κρεμύδια με το σκόρδο και τα καρότα Ρίξε 2,5 λίτρα νερό και τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα, με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι ( εγώ βάζω ολόκληρους τους κόκκους) Άστα να πάρουν μια βράση Χαμήλωσε τη φωτιά στο μισό Άστα για μια ώρα (μέχρι να μαλακώσει το καρότο κυρίως) Στράγγιξε τα λαχανικά Βάλτα στο multi Ξαναβάλε το μίγμα στο ζουμί Ανακάτεψε καλά Άστα να κρυώσουν Βάλτα σε παγοκύστες Βάλτα στον καταψύκτη Τέλος Πεντανόστιμος και υγιεινός κύβος σε περιμένει Εγω οταν κανω προτιμω να τα βαλω στο φουρνο μαζι με αροματικα και λαδι και αλατι και αφου ψυθουν τα χτυπαω στου μουλτι και τα φιλτραρω και ετοιμος ο ζωμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Επι τη ευκαιρία, τι θεωρείς ιδιανικότερο για μια super καρμπονάρα από αλλαντικό και σε τι μέγεθος κομμένο? Απεναντι απο την βαρβακειο, πουλαει ισπανικο μπεικον που ειναι αψογοτατο και φτηνο Εγω οταν κανω προτιμω να τα βαλω στο φουρνο μαζι με αροματικα και λαδι και αλατι και αφου ψυθουν τα χτυπαω στου μουλτι και τα φιλτραρω και ετοιμος ο ζωμος. Το νερο που το βαζεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REDODIN7 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Απεναντι απο την βαρβακειο, πουλαει ισπανικο μπεικον που ειναι αψογοτατο και φτηνο Το νερο που το βαζεις? Δεν βαζω πολυ νερο να ειναι πικτο και να εχει γευση το κανβ παγαγι οποτε μετα βαζω νερο πχ για μακαρονια και μετα μεσα το παγακι και τα μακαρονια περνουν γευση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 πουρε φτιαχνεις τοτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REDODIN7 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 πουρε φτιαχνεις τοτε χαχαχα θα ελεγα συμπικνομενο ζωμο Αληθεια εχω δει στο ιντερνετ στο εξωτερικο οτι εχουν ζωμο σε τετρα πακ οπως οι χυμοι. Παιζει κατι τετοιο Ελλαδα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 ουτε στην αγγλια εχουν παντως τετοιο ζωμο δεν κανεις, ο ζωμος εχει αλλο τροπο παρασκευης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα