evabb Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 τι θα φτιαξω ειπα ρε συ, οχι τι εφτιαξα να δειτε. ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ειχε παρει η συγκατοικος ενα τετοιο ετοιμο, και την ιδια μερα που ειχα φτιαξει εγω μουσακα. Αθλιο, ενω μου αρεσει ο κανονικος μουσακας που πουλανε εδω δεν το δοκιμασα για να σου πω την αληθεια, μου φανηκε λιγο σαν υβρις ως προς τον μουσακα. η φιλη μου που το ετρωγε φαινοταν να της αρεσει, βεβαια ειναι βελγιδα οποτε δεν μετραει και πολυ η γνωμη της πανω στο θεμα.
Chrisxxx Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 είναι χωρίς μπισκότα κτλ μέσα. θα πάρουν σχήμα ή θα απλώσουν επειδή δεν έχουν κάτι μέσα? :$ Λογικά θα απλώσουν, εκτός αν βάλεις μεσα καποιο ξηρό καρπό ή κάποιο αποξηραμένο φρούτο, οπως δαμασκηνο, που θα παρουν καλο σχήμα, ειδικά με το φρούτο. Αν θελεις να τα κάνεις μονο με σοκολατα ή φτιαξε κατι σαν φωλίτσες με λαδόκολλα ή βγες μια γύρα σε ζαχαροπλαστεια - σουπερ μαρκετ να πάρεις θηκες.
Pintsie Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Λογικά θα απλώσουν, εκτός αν βάλεις μεσα καποιο ξηρό καρπό ή κάποιο αποξηραμένο φρούτο, οπως δαμασκηνο, που θα παρουν καλο σχήμα, ειδικά με το φρούτο. Αν θελεις να τα κάνεις μονο με σοκολατα ή φτιαξε κατι σαν φωλίτσες με λαδόκολλα ή βγες μια γύρα σε ζαχαροπλαστεια - σουπερ μαρκετ να πάρεις θηκες. δεν μπορώ να πάω σε σούπερ μάρκετ γιατί μένω κάπου μακριά θέλω να φτιάξω σκέτα γιατί ο έρωτας δεν τρώει φρούτα κτλ. θα δοκιμάσω να κάνω φωλίτσες με τη λαδόκολλα! δεν το είχα σκεφτεί! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! ! ! κάτι ακόμα! επειδή η κουβερτούρα είναι αρκετά πικρή παρά την κρέμα γάλακτος που έβαλα, κάνει να βάλω λίγη ζάχαρη άχνη?
Toufas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 αν δεν την εβαλες στην κρεμα που εκανες το ganache οχι δεν μπορεις. επισης εβαλες την σοκολατα σε μεταλλικο κουταλι? Δοκιμασες να το βαλεις πανω απο μια φλογα στην κατω μερια ωστε να βγει?
Pintsie Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 αν δεν την εβαλες στην κρεμα που εκανες το ganache οχι δεν μπορεις. επισης εβαλες την σοκολατα σε μεταλλικο κουταλι? Δοκιμασες να το βαλεις πανω απο μια φλογα στην κατω μερια ωστε να βγει? σε έχασα :$ (δεν ξέρω τι είναι αυτό που λες :$ ) συγνώμη :$ είναι πλαστικά τα κουταλάκια. και είναι αρκετά μαλακή η σοκολάτα -υποθέτω από την πολλή κρέμα γάλακτος. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνω μέσα κρέμα γάλακτος, βάζω λίγη άχνη ζάχαρη μέσα για να μην είναι τόσο πικρή ή θα γίνει χάλια?
Toufas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 αν θα βαλεις ζαχαρη, θα την βαλεις μεσα στην κρεμα γαλακτος οταν ζεσταίνετε 1
KiapeRas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 αν θα βαλεις ζαχαρη, θα την βαλεις μεσα στην κρεμα γαλακτος οταν ζεσταίνετε στο σημείο αυτό μπορούμε να αρωματίσουμε με παπάδες.Πριν λίγο καιρό έβαλα βασιλικό γύρω στα 20 γραμάρια(θα φένεται πολύς στην αρχή αλλά θα κάτσει μέσα στο μπασινάκι και προσοχή όχι πολύ ώρα για να μην πικρίσει η πρασινάδα)βγάζουμε από μπεν μαρί και το χτυπάμε με πίμερ 2-3 λεπτά, θα πάρουμε ένα πράσινο υγρό το οποίο το σουρώνουμε πάνω στη ζεστή σοκολάτα.Η γκανάς αυτή σκοτώνει και δεν παιζει και στο εμπόριο
..MementoMori.. Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Εγω εφτιαξα σοκολατακια μερα που ειναι και εβαλα ζαχαρη, τσιλι και αποσταγμα βανιλιας στην κρεμα. Αν δεν της αρεσουν, θα της τα φερω στο κεφαλι! Τωρα παγωνει το μιγμα στο ψυγειο, αλλα δοκιμασα την ganache και μου αφηνε μια ευχαριστη ζεστασια. Τα επομενα θα ειναι με μεντα, αλλα θα ηθελα να δοκιμασω και τον βασιλικο να δω τι παιζει.
Toufas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 >tfw no gf παντως καναμε σε ενα μαγαζι σοκολατα με δεντρολιβανο και μια αλλη με θυμαρι. Δεν με τρελαινανε, αλλα δεν ηταν κακες. Προτιμω με αλατι για μενα ή καμμενη καραμελα
Toufas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 σημερα θα εχουμε αυτο η συνταγη ηταν αυτη: 200g (1 cup) chickpeas, soaked overnight 1 small onion, finely diced 1/3 tsp ground cinnamon 3 garlic cloves, crushed 3 tbsp tahini paste 170g minced lamb good pinch of salt juice of 1 lemon 5 tbsp olive oil black pepper sea salt a sprinkle of paprika leaves from a few sprigs of parsley directions 1 Rinse the soaked chickpeas under a cold water then place in a saucepan and top with roughly two litres (8 cups) of water and heat on a high flame. Once the water comes to a boil lower the flame to reduce to a simmer and leave to gently cook for just over an hour, occasionally skimming any scum that floats to the surface. 2 Meanwhile heat 2 tbsp of the olive oil in a small frying pan and sauté the onions on a low to medium heat until sweet and tender. Remove pan from heat and stir in the ground cinnamon. Set aside. 3 When the skins of the chickpeas are tender remove from the heat and pour off a little liquid, leaving just enough to be level with the chickpeas. Season with salt and pepper, and set aside. 4 Start the hummus by blitzing the cooked chickpeas in a blender or food processor until smooth, adding cooking liquid as needed for desired consistency. When smooth add in the lemon juice, tahini paste, garlic and remaining olive oil, and mix thoroughly. Taste and season with salt and pepper, and a touch more tahini if necessary. Spread the hummus over a large serving plate and leave somewhere warm while you prepare the lamb topping. 5 Place the frying pan of onions back on the heat and when hot add the minced lamb to the onion and oil mixture. Fry on a high heat and use your spatula to break the lamb up as it cooks. Once the lamb has crisped up season with salt and pepper, then scatter while still hot over the hummus. Sprinkle over the pimentón and parsley then serve immediately with a pile of warm flatbreads. αλλα επειδη δεν ηθελα να παρω ετοιμο κιμα, πηρα ενα κομματι απο τον ωμο και το αλεσα στο μιξερ. Ηταν πολυ καλο, και αρκετα πιο βαρυ απο οτι του φαινεται.
cthulhucarbide Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Φτιάχνω καιρό καρμπονάρα και τρώγεται κομπλέ, αλλά πως την φτιάχνουμε; Αφού σουρώσω τα μακαρόνια ρίχνω την μισή κρέμα, μετά τα μακαρόνια και μετά την άλλη μισή για να ανακατευτεί πιο καλά και καλά. Ζεστένω και ανακατεύω μέχρι να πάρει μια βράση η κρέμα και μετά το βγάζω από το μάτι. Αλλά δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος, νομίζω κάτι μου διαφεύγει. Επίσης βούτυρο έχει νόημα να βάλουμε μαζί με την κρέμα ή όχι;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Φτιάχνω καιρό καρμπονάρα και τρώγεται κομπλέ, αλλά πως την φτιάχνουμε; Αφού σουρώσω τα μακαρόνια ρίχνω την μισή κρέμα, μετά τα μακαρόνια και μετά την άλλη μισή για να ανακατευτεί πιο καλά και καλά. Ζεστένω και ανακατεύω μέχρι να πάρει μια βράση η κρέμα και μετά το βγάζω από το μάτι. Αλλά δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος, νομίζω κάτι μου διαφεύγει. Επίσης βούτυρο έχει νόημα να βάλουμε μαζί με την κρέμα ή όχι; Η κανονική καρμποναρα δεν έχει μέσα κρέμα γάλακτος. Βάλε τα μακαρόνια να βράζουν. Τσιγάρισε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι μικρά κυβάκια μπεϊκόν, πανσέτα κλπ μέχρι να πάρουν χρώμα Χτύπα 2-3 κρόκους αυγών (για ποσότητα μακαρονάδας 2-3 ατόμων) με μερικές κουταλιές από το μακαρονόζουμο που βράζει (εγώ βάζω 6-7 κουταλιές μακαρονόζουμο και άλλες τόσες λευκό κρασί). Σούρωσε τα μακαρόνια, ρίξτα πίσω στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, ρίξε μέσα και το μπεϊκον μαζί με ότι λίπος βγάλει, και μετά το μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σου γίνει ομελέτα αλλά κάτι σαν κρέμα. Τέλος ρίξε και λίγη παρμεζάνα μέσα, ρίξε ένα τελευταίο ανακάτεμα και έτοιμα! Σερβίρεις με παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό ή δυόσμο ή και βασιλικό. 3
tsipouro Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα, μια καλή καρμπονάρα.. http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=712
Toufas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα, μια καλή καρμπονάρα.. http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=712 Γιατι να βαλεις κομματι χωρις λιπος απο μπεικον? Για να βαλεις λαδι και βουτυρο πιο μετα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα