Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τωρα που το εγραψες προσεξα οτι ειπε "εβαλα 2 βιολογικούς κυβους σε 2 λιτρα".  Εγω ακολουθησα τις οδηγιες στο κουτι των κυβων (1 κυβος/500ml) οποτε για ενα λιτρο εβαλα δυο.  Ο Καλλιδης εβαλε 1 κύβο/1 λιτρο. Απο τη μια πραγματι εγινε αρκετά εντονη η γευση, απο την αλλη δεν ξερω εαν οι "φρεσκοι" κυβοι που εβαλα εγώ εχουν την ιδια ενταση με τους "ξερους".  Παντως σιγουρα την αλλη φορα θα βάλω περισσοτερο νερο.  Επειδή μου αρέσει η έντονη γεύση, ίσως βάλω κάπου στη μέση, πχ 1 κύβος/750ml.

Λέει η συνταγή πως μπορούμε να μην βάλουμε ζωμό αλλά απλώς βραστό νερό, οπότε είναι στην ευχέρεια μας πως το θέλουμε. Σήμερα τελικά έφαγα από έξω αλλά αύριο μεθαύριο θα βάλω 1 κύβο στο λίτρο και νομίζω θα είναι κομπλέ

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πόσο υγιεινοί είναι όμως αυτοί οι κύβοι ;

θεωρώ τους ζωμούς λαχανικών εν δυνάμει πιο επικινδυνους απο τους ζωμους κρεατος. Ο ζωμος κρεατος και απο ενα οχι τοσο φρεσκο κρεας ή οστο να προερχεται κατα το βρασμο θα υποστει αποστειρωση. Στη χειροτερη λεμε παντα γιατι παλι ειναι καπως τραγικο να παραχτει ζωμος απο τετοια 1η υλη. Ο ζωμος μετα το βρασμο αν θεωρησουμε οτι ειναι ασφαλης και καταλληλος, με τη συμπηκνωση και λογω και περιεκτικοτητας σε αλατι δεν ειναι τοσο επιφοβος μεχρι να φτασει στα χερια μας.

 

Δε θα ηθελα ομως να βαλω στο φαγητο μου ενα ζωμο ή σκονη ζωμου απο λαχανικα που εχουν φυτοφαρμακο ή εστω θειαφι ή αλλα μιγματα θειαφιου (που κακως μερικοι αγροτες θεωρουν βιολογικο παρασιτοκτονο). Ο βρασμος δε νομιζω να κανει κατι στα φυτοφαρμακα ή στις ενωσεις θειαφιου, που λογικα παραμενουν αναλοιωτα. Οποτε ειδικα στους ζωμους λαχανικων υποχρεωτικα βιολογικοι!

  • Like 1
Δημοσ.

Η αποστείρωση πάντως δεν κάνει και τόσα όσα νομίζουμε. Για παράδειγμα ο botilinum (αλλαντίαση που λέμε) υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθεί σε τέτοια σκευάσματα, κοσνερβες κλπ ( και σε κύβους λαχανικών αλλά γενικά σε αναερόβια περιβάλλοντα) ελευθερόντας αβέρτα κουβέρτα νευροτοξίνες. Έτσι και αν ακόμη θερμάνουμε εμείς ξανά και τον σκοτώσουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τις τοξίνες που έχει ήδη αμολύσει και που θα μας στείλουν αδιάβαστους. Αυτή είναι όμως η στραβή.

Το θέμα είναι τι βάζουνε μέσα για να μας διαφυλλάξουνε από όλα αυτά. 

Τα χημικά (για να μπορούν να περιοριστούν στο ελάχιστο τέτοιοι κίνδυνοι), ένα είναι σίγουρο: πως είναι αρκετά ισχυρά. Ένας κύβος βοδινού ζωμού για πραδειγμα για να συντηριθεί κλεισμένος στη συσκευασία και στην αποθήκη, στο ράφι χύμα, χειμόνα καλοκαίρι θέλει ή 90φευγα% αλάτι μέσα ή χημικότερα μέσα που σκοτώνουνε σχεδόν κάθε είδος επιμόλυνσης και ζωής καλής ή κακής για μας. Και το στομάχι μας, έντερα κλπ είναι γεμάτα από χλωρίδα ενζυμα κλπ. Όσο λοιπόν όξυνα περιβάλλοντα και να χουμε μέσα εκεί, όσο καλά προετοιμασμένα να'ναι, δαρβινικά και μόνο να το πάρεις η έκθεση τους σε τόσα νέα τεχνιτά χαρμάνια σημαίνει πως η επιβάρυνση είναι σχεδόν δεδομένη και συσωρευτική.

υγ: μιας και μιλάμε για αποστειρώσεις,παίδες όσο και να καρβουνιάσετε το μοσχαρίσιο κρέας σας υπό τον φόβο μήπως πέσατε σε τρελή αγελάδα, από τα prions δεν γλιτώνετε ούτε με αίτηση... Έφαγα σήμερα ένα βυσινί κοντρα βραζιλιάνικο σιτεμένο για κανα μήνα, μιλάμε για εγγεφαλικό

  • Like 1
Δημοσ.

Την έκανα την σούπα, καλή βγήκε.

 

Βέβαια όταν έλεγε αυτός ότι είναι γρήγορο φαγητό του δεκάλεπτου, μάλλον κάποιος άλλος του είχε καθαρίσει τα μανιτάρια και το κρεμμύδι

Δημοσ.

Εγω φτιαχνω cookie dough εδω και κατι μερες

 

125 γραμμαρια βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου, γλυκαντικη ουσια (βαζω καθαρη stevia) και τα χτυπαω στο μιξερ και μετα βαζω αλευρι (εγω βαζω με χαμηλους υδατανθρακες ή αμυγδαλοψιχα ή αλευρι απο καρυδα) και μετα βαζω σοκολατα ψιλοκομμενη (100% κακαο σημερα, 80% συνηθως) και αν βαλω κανονικο αλευρι θα βαλω και μια κουταλια φυστικοβουτυρο (οποιος εχει φαει reese's peanut butter cups ξερει γιατι) και μερικες φορες βαζω και κακαο σκονη (100% παλι) ή αμυγδαλα. Μετα το κανω σαν μπαστουνι και το βαζω στο ψυγειο

Το δικο μου αποτελεσμα ειναι για την διατροφη που κανω, και η συγκατοικος ειπε οτι δεν βρισκει καμια διαφορα με οτι εχει δοκιμασει απο μονη της. Ισως αν μπουνε αυγα και baking/σοδα να ψηθουν καλα, αλλα ειμαι λιγο ανωμαλος στο θεμα και προτιμω την ζυμη

  • Like 1
Δημοσ.

θα ταΐσεις τα πουλάκια Τουφ; Καλά θα κάνεις, μέσα στην παγωνιά τα καημένα...

τι θα φτιαξω ειπα ρε συ, οχι τι εφτιαξα να δειτε. ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

 

σημερα ειδα βετζι μουσακα που αντι για κιμα ειχε μεσα φακες.

ειχε παρει η συγκατοικος ενα τετοιο ετοιμο, και την ιδια μερα που ειχα φτιαξει εγω μουσακα. Αθλιο, ενω μου αρεσει ο κανονικος μουσακας που πουλανε εδω

Δημοσ.

παιδιά να ρωτήσω κάτι?

Φτιάχνω σοκολατάκια σήμερα -λόγω της μέρας- και επειδή δεν έχω φορμάκια σιλικόνης για να ρίξω μέσα τη σοκολάτα, έριξα τη σοκολάτα σε κάτι πλαστικά κουταλάκια που έχω για να πάρουν οβάλ σχήμα. 

το θέμα μου είναι ότι ... δεν ξεκολλάνε -_- 
Τι να κάνω για να ξεκολλάνε; 
-υποθέτω αυτά που έχω έτοιμα, πάνε για πέταμα- 
στα άλλα που θα φτιάξω, να βάλω αλεύρι από κάτω στο κουτάλι; να βάλω βούτυρο; να μη βάλω τίποτα και να μη βάλω πολλή κρέμα γάλακτος;  τιιιιι??? 
κοντεύω να τρελαθώ -_- 

Δημοσ.

δοκιμασε να βαλεις λιγο λαδι στο κουταλι (ενα ουδετερο για να μην αλλαξει το προφιλ γευσης που εκανες) και να το σκουπισεις ελαφρια

Δημοσ.

 Απλωσε τα σε λαδοκολλα και δώστους ενα σχημα εκει αφού η σοκολάτα έχει αρχισει να κρυώνει κάπως. 

είναι χωρίς μπισκότα κτλ μέσα. θα πάρουν σχήμα ή θα απλώσουν επειδή δεν έχουν κάτι μέσα? :$

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...