fylatos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 http://yammydonuts.blogspot.gr/ οι μπουκίτσες που λέει είναι σαν μανταρίνια και γεμιστά με σοκολάτα ή μαρμελάδα επιλογής. Εγώ πήρα για πάρτυ με 10Ε 3 κουτιά και τα φάγαμε σε μισό λεπτό (μιλάμε για διαγωνισμό ταχυφαγίας). Αξίζει αν είσαι κοντά ή περνάς να το επισκεφτείς. 1
KiapeRas Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους κι από μένα Τον τελευταίο καιρό έκανα μια επιδρομή ανάγνωσης σ' αυτό το θρεντ όπως και στο προηγούμενο που είχατε με την μαγειρική και είδα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα οπότε αξίζετε ένα συνολικό μπράβο στη λόξα σας και την προθυμία σας να μοιράζεστε αυτά που βλέπετε στο διαδίκτυο και αξίζουν αναφοράς, τιπς, τεχνικές, συνταγές, φώτος κλπ. Ξεχωριστά θα 'θελα να πω κι ένα μπράβο στον Τούφα για την στάση του ν' απαντάει ακόμη και σ' αυτούς που δεν πολυγουστάρει, για την εμμονή του να λέγοντε σωστά 3-4 πράγματα αλλά κυρίως στο να λέει 'δεν ξέρω ή δεν είμαι σίγουρος' όποτε δεν ξέρει απλά ή δεν είναι σίγουρος. Δύσκολο πράγμα αυτό το τελευταίο παίδες και προσωπικά το εκτιμώ ιδιαίτερα.Τέλος να ξέρετε πως είμαστε πολλοί που παρακολουθούμε δίχως να 'χουμε λογαριασμό. Καλή συνέχεια σε όλους και θα τα ξαναπούμε σύντομα καθώς είμαι ένα μάτσο ερωτήσεις 4
arxaggelos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 http://yammydonuts.blogspot.gr/ οι μπουκίτσες που λέει είναι σαν μανταρίνια και γεμιστά με σοκολάτα ή μαρμελάδα επιλογής. Εγώ πήρα για πάρτυ με 10Ε 3 κουτιά και τα φάγαμε σε μισό λεπτό (μιλάμε για διαγωνισμό ταχυφαγίας). Αξίζει αν είσαι κοντά ή περνάς να το επισκεφτείς. Θέρμη ρε μαν; Κανένα πρατήριο πιο μέσα δεν παίζει;
fylatos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Θέρμη ρε μαν; Κανένα πρατήριο πιο μέσα δεν παίζει; Σε αυτή την ποιότητα και τιμή δεν έχω βρει. Πάντως ότι τρως σε donut στη Θεσσαλονίκη από αυτό το εργαστήριο είναι, αλλά τα τρως με 2 μέρες καθυστέρηση και ότι επίπτωση έχει αυτό σε ποιότητα, ενώ αν πας εκεί τα τρως ΖΕΣΤΑ!
παπι Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Μπαμιες με πατατες και πιπεριες. Μου φαινεται ωραια συνταξη, τωρα ειμαι στη μεση της εκτελεσης. Στην συνταγη λεει να βρασω τις μπαμιες για 15-20 λεπτα. Εγω εχω κατεψυγμενες, να τις βρασω για κανα 25λεπτο;;;
arxaggelos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Υπάρχει καμιά συνταγή για ζυμαρικά με σολωμό, εύκολη και χωρίς εξωτικά υλικά; Επειδή ο σολωμός για πολλούς είναι περίεργη υπόθεση γευστικά, δεν θέλω κάτι εξεζητημένο. Οπότε μόνο σιγουράκια παρακαλώ αυτη ειναι δοκιμασμενη και εγκεκριμενη : Site: http://www.radicio.com/%CE%B6%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CF%8C/">Zυμαρικα με σολομο. βεβαια θελει καπνστο σολομο αλλα και φρεσκο εαν εχεις λογικα μπορεις να τον κουμπωσεις λιγο φουρνο χωρις να τον μαγειρεψεις εντελως και μετα οτι λεει η συνταγη. Οι ταλιατελες με σολομο με αυτη τη συνταγη πηγαν θαυμασια Μετρωντας το αποτελεσμα σε σχεση με τα υλικα και τον χρονο προετοιμασιας βαζω σχεδον αριστα. Ευχαριστω πολυ. Ισως εφταιγε το γεγονος οτι δεν ειχα βοτκα (κι ουτε θα επαιρνα μπουλακα για μερικα ml) και τον εσβησα με τσιπουρο :-D 1
arxaggelos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Ψήθηκα να κάνω την μανιταρόσουπα του Καλλίδη (πιό εύκολη πεθαίνεις). Αλλά μου έκανε εντύπωση ότι είπε πως δεν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια πριν τ αμαγειρέψουμε. Και μετά το είδα και σε άλλα site. Ισχύει; Με τα χώματα τα βάζουμε;;
..MementoMori.. Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Συμφωνα με τον Alton Brown ειναι ψιλομυθος αυτο για τα μανιταρια. Εγω αυτον τον εμπιστευομαι τυφλα. Αν δεν ειναι βρωμικα, δεν τα πλενεις. Αν ειναι ομως, πλυντα με κρυο νερο και επειτα στεγνωσε τα με πετσετα. Δεν εχει ουσιαστικη διαφορα. Δεν τραβανε τοσο νερο ωστε να καταστραφουν, τραβανε μια αμελητεα ποσοτητα. Το πλυσιμο το κανεις πριν τα μαγειρεψεις ομως. Οχι να τα πλυνεις και μετα να τα βαλεις ψυγειο. edit Δες και το βιντεο απο το 2:11 http://www.youtube.com/watch?v=6rjHYPSg1q0
arxaggelos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Thanx. Ναι, εννοείται αμέσως πριν το μαγείρεμα, δεν παίζει να άντεχαν μετά. Και, ΟΚ δεν είπαμε ρε Καλλίδη να τα βάλω πλυντήριο στο προγραμμα για τις πετσέτες, αλλά δύο σταγόνες έτσι να φύγουν οι λεκέδες.
Toufas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 εγω εχω ενα βουρτσακι παντως και καθαριζω αυτα που ειναι αγρια τα κλασικα που παιρνω με το χερι θα βγαλω τα κομματια που βλεπω. Εξαλλου, αν δεν θες να φας κατι που ισως εχει μερικους κοκκους χωμα, μην φας μανιταρια
margaritagr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Ειχα διαβασει, εδω νομιζω πιο παλια, οτι η σως τσενταρ που χρησιμοποιουν στα φαγαδικα, γινεται με σκονη. Βρηκα λοιπον στο αμαζον ενα τετοιο βαζακι αλλα η απορια μου εινα η εξης. Οκ εχουμε τη σκονη εχουμε και τις πατατες πχ. Πως τη φτιαχνουμε? λιωνουμε βουτηρο σε ενα τηγανι και τη προσθετουμε εκει ?
arxaggelos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Η μανιταρόσουπα ήταν γαμάτη, και πάλι σε συνάρτηση με τα τιποτένια υλικά της και τον αστείο βαθμό δυσκολίας της. Δύο στα δύο αυτό το σ/κ, καλά με πάει γαστρονομικώς Προσοχή μόνο εάν τη δοκιμάσετε μήπως σας έρθει έντονη η γεύση του ζωμού. Εννοείται ότι δεν έφτιαξα σπιτικό ζωμό από λαχανικά γιατί δεν υπάρχει χρόνος, έβαλα τον συμπυκνωμένο ζωμό "ψυγείου" της γνωστής μάρκας (1 δόση για μισό λίτρο νερό, οπότε εγώ έβαλα 2 δόσεις σε 1 λίτρο, τη μισή δόση του Καλλίδη). Ίσως σε κάποιους να έρθει λιγάκι έντονη η γεύση του ζωμού. Πιθανόν την άλλη φορά να βάλω 100-150ml νερό ακόμη. ΠΡΟΣΟΧΗ στο αλάτι, ο έτοιμος ζωμός είναι ήδη αλατισμένος. Σίγουρα θα την ξανακάνω.
Toufas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Ειχα διαβασει, εδω νομιζω πιο παλια, οτι η σως τσενταρ που χρησιμοποιουν στα φαγαδικα, γινεται με σκονη. Βρηκα λοιπον στο αμαζον ενα τετοιο βαζακι αλλα η απορια μου εινα η εξης. Οκ εχουμε τη σκονη εχουμε και τις πατατες πχ. Πως τη φτιαχνουμε? λιωνουμε βουτηρο σε ενα τηγανι και τη προσθετουμε εκει ? Λογικα θα εχει οδηγιες, μαλλον με γαλα το κοβω. απο το site τους To make the sauce: Mix 1/4 c of butter or margarine, 1/4 c milk, and 2 TBSP of Cheese Sauce Powder. Heat to 180°F and hold 5 minutes. Αν και ειναι στα μαγαζια νομιζω ειναι ετοιμη σε UHΤ συσκευασια. Φυσικα και μπορεις να κανεις πολυ πιο καλο αποτελεσμα απο οποιοδηποτε μαγαζι. Τροπος 1: http://www.seriouseats.com/recipes/2010/09/cheese-sauce-for-cheese-fries-and-nachos.html?ref=search (δεν χρειαζεται να βαλεις hot sauce, αλλα ειναι νοστιμη) Τροπος 2: http://www.cookipedia.co.uk/recipes_wiki/Heston_Blumenthal%27s_perfect_cheese_sauce (χωρις το λαδι τρουφας, το κρασι και ο ζωμος δεν ειναι απαραιτητα, ουσιαστικα ειναι για την νοστιμια και μονο, και με σκετο νερο γινεται) Τροπος 3: http://www.thekitchn.com/the-secret-to-smooth-nacho-cheese-sauce-without-processed-cheese-178539 που ειναι και πιο καλος και απο τους 3, αλλα θελει 2 πραγματα που οι νορμαλ ανθρωποι δεν θα εχουν σπιτι τους. Αν θα περιμενες για την παραγγελια απο το αμαζον ειναι καλυτερα να παρεις τα 2 πραγματα που λογικα δεν θα εχεις (ζυγαρια ακριβειας και sodium citrate) και να κανεις αυτη. Σημειωση, τα τυρια μπαινουν για την γευση. Αν σας αρεσει το gouda και το κασερι, μπορειτε να βαλετε αλλα. Η μοναδικη προυποθεση ειναι να λιωνουν καλα, αρα πολυ σκληρα τυρια αποκλειονται για βασεις. A και μπορει καποιος να φτιαξει πιο ευκολα sodium citrate, με κιτρικο οξυ (το ξινο που πουλανε στα supermarket) και μαγειρικη σοδα Also, dumb question time, is citric acid the same as sodium citrate? Not the same, but you can use it to make sodium citrate. It's basically a matter of adding baking soda, water and heat. The reaction is: C6H8O7(aq) + 3NaHCO3(s) -> 3H2O(l) + 3CO2(g) + Na3C6H5O7(aq) Basically, to get 100g of trisodium citrate: Dissolve 74.45g anhydrous* citric acid in distilled water. You'll probably need around 125 mL of water to fully dissolve it (more is fine, but it'll take longer to boil off). Add 97.66g sodium bicarbonate (baking soda) slowly. It will produce a fair amount of carbon dioxide (about 2 soda siphon chargers worth). Citric acid+baking soda+water is the reaction behind many fizzy bath bombs. Boil off the water; what remains is sodium citrate. This can be done in a 175C/350F oven (though it should be possible to use higher temperatures as sodium citrate is apparently stable below about 300C/575F). Breaking it up periodically while it's solidifying seems to help the result end up closer to a powder. * If you don't know if your citric acid is anhydrous (for what it's worth, my unlabeled citric acid was), you can convert it to anhydrous with heat. Wikipedia says this occurs above 78C (and citric acid decomposes at 175C) so baking it for an hour or so at 135C/275F should probably convert whatever you started with to anhydrous citric acid (which is weakly hygroscopic so it's probably best to keep it in a sealed container). If you know you have the monohydrate variety, you can measure out 81.43g of it instead. Or if you don't want to bother, you could just use 74.45g of whatever citric acid you have and stop adding baking soda when it stops foaming (somewhere between 89.29 and 97.66 grams) or when the pH is neutral/slightly basic. I ran this by a chemist friend of mine and he said a quick and dirty method would be to add baking soda saturated water to solid citric acid until it fully dissolves and stops bubbling (might have some overshoot, but you can add more acid to fix this). He pointed out that distilled water is useful because citrate will preferentially bind to Ca2+ over Na2+ if there is calcium present in the water, though slight impurities probably aren't a big deal. Lastly, he mentioned it should be possible to avoid making the sodium citrate beforehand (i.e., add the citric acid and baking soda in the cheese recipe, which is more or less what emannths suggests). - Sharif Και επειδη εχω πει πολλες φορες οτι οι πιο πολλοι δεν τρωμε μερικα πραγματα επειδη μας πιεζανε να τα φαμε μικροι ή/και τα τα εχουμε φαει με εναν μονο τροπο http://ekantcookcurry.com/aloo-gobi-potatoes-and-cauliflower-curry/ κατι παρομοιο κανω αρκετα συχνα (χωρις το ρυζι και τις πατατε) για συνοδευτικο. Τα σπαει 3
Toufas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 ξεχασα να πω απο πανω, οτι με παρομοιο τροπο μπορουμε να φτιαξουμε φετες τυριου http://aht.seriouseats.com/archives/2011/09/the-burger-lab-how-to-make-super-melty-cheese-slices-like-american.html οπως και με τον 3ο τροπο λιωνουν απιστευτα τελεια 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα