mary Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 καλα βρε ευα τι κιμαδοπιτα ειν τούτη;!!! ενα κομμάτι και σκας για μια βδομαδα....
evabb Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 καλα βρε ευα τι κιμαδοπιτα ειν τούτη;!!! ενα κομμάτι και σκας για μια βδομαδα.... οταν εχεις αντρα να ταισεις δεν παιζουν τετοιες τεχνικες λεπτομεριες. εχει μεινει το 1/3 μονο αυτη την στιγμη. Αν βαλω σε ενα τηγανι ελαχιστο λαδι και μετρια φωτια παλι 10 λεπτα θελουν? ναι! αν εχει αντικολλητικο ακομα καλυτερα.
athlios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 ναι! αν εχει αντικολλητικο ακομα καλυτερα. δε ξερω τι εκανα αλλα τρωγεται.
UpToDate_ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 σήμερα το δικο μ μενου ειχε για επιδορπιο σοκολατοπιτα με τριμμα απο λεμονι και κομματια μπισκοτουΥλικα κ τροπος: Σε bain marie λιωνουμε125gr κουβερτούρα110gr βουτηροΧτυπημα σε κάδο/μπολ/μπασίνα whatever μεχρι να ομογενοποιηθουν:4 αυγα 150gr ζαχαρη Στο οποιο επειτα προσθετουμε κ ομογενοποιουμε τα υλικα που ειχαμε στο bain marieΕπειτα60-80gr αλευρι (κοσκινισμενο)15-20gr κακαο1 βανίλιαΚαποιο τριμα απο φρουτο(optional)Καποιον ξηρο καρπο η μπισκοτο(optional) φαντασια γενικαΟλα μαζι στο μειγμα και ομογενοποιησηΣτους 200 για 20 λεπτα
athlios Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Aπο εμφανισει σκιζει ε.Εφτιαξα και γω 2 τετοια σημερα. 2
fylatos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Σπάλα χοιρινή και στριφογυριστή στον φούρνο. Παίρνουμε σπάλα χοιρινή 1,5 κιλό ένα κομμάτι (δεν την κόβει ο χασάπης), αν γίνεται με πέτσα. Την πλένουμε καλά, ανοίγουμε τρύπες με ένα λεπτό και μακρύ μαχαίρι στο μήκος (δεν κόβουμε την επιφάνεια για κανέναν λόγο). Περνάμε από μέσα κλαράκια δενδρολίβανο και λουίζα βουτηγμένα σε σκόρδο με λάδι (στο μπλέντερ). Αλείφουμε το κρέας εξωτερικά με τη πάστα σκόρδου, 1/4 ποτηριού ροζέ κρασί, μπόλικο ελαιόλαδο και βούτηρο (όχι φλωριές βούτηρο), πάπρικα γλυκιά, πιπέρι μαύρο, δενδρολίβανο, θυμάρι, αλάτι, μια κουταλιά γιαούρτι και μισό λεμόνι (και το ξύσμα αν είναι βιολογικό και ακέρωτο για να μην φάμε παραφίνη). Το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες ή έξω για 1. Το βάζουμε σε ένα ταψί και μαζεύουμε τα υγρά που έμειναν και τα περνάμε από σίτα. Τα βάζουμε σε μία σύριγγα από φαρμακείο (20ml με πράσινη βελόνα για να μην στουμπώνει) και με την σύριγγα κάνουμε κρεατοενέσεις (χα) στη σπάλα ανά δύο εκατοστά μέχρι να τελειώσει το υγρό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 και το βάζουμε μέσα. Το αφήνουμε για 4 λεπτά και μειώνουμε στους 120. Και τώρα ξεκινάει το μαρτύριο: κάθε 15 λεπτά γυρνάμε το κρέας από την άλλη και ότι ζουμιά βγάζει κάθε 30 λεπτά τα κάνουμε ενέσα στο κρέας. Αυτό για όση ώρα χρειάζεται (πάνω από 3) μέχρι να ψηθεί και από τις δύο μεριές. Αν στο τέλος έχει γλίτσα ή ζουμί τι ταψί κάτι κάνατε λάθος. Στο τέλος το βάζουμε στον αέρα με πατάτες και βούτυρο (για τις πατάτες) και το κόβουμε στο τραπέζι αφού κάτσει μισή ώρα χωρίς να το αγγίξουμε. Ζουμερό, καλόψημενο, ροζουλί κρεατάκι (όχι άψητο), μαλακό μέχρι να λιώνει. Αν δεν λιώνει όταν το ακουμπάτε, κάτι κάνατε λάθος (για άλλη μια φορά). 1
UpToDate_ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 τουφ, σημερα προσπαθησα να κανω στην σχολη για βαση σε ενα γεμιστο ψαρονεφρι το rosti πατατας που επισυναψες σε βιντεο, μου αρεσε η ιδεα. Το θεμα ειναι ο,τι δεν κολλησαν κ τοσο. Προφανως ηθελε λεπτοτερα julienne; Ελεγα να προσθεσω και κανα ασπραδι αυγου για να το "δεσω" πιο πολυ αλλα ειπα να δοκιμασω ακριβως την συνταγη.
kuzko21 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Και βγηκε το πιο ωραιο rosti που εχω φτιαξει ποτε μου. Την επομενη φορα θα βαλω πιο πολυ πατατα, τωρα εβαλα 2 μικρες Secreto iberico, rosti, chili coriander dressing τουφα, το κρεας τι μερος ειναι και πως ειναι μαγερεμενο?
Toufas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2013 τουφ, σημερα προσπαθησα να κανω στην σχολη για βαση σε ενα γεμιστο ψαρονεφρι το rosti πατατας που επισυναψες σε βιντεο, μου αρεσε η ιδεα. Το θεμα ειναι ο,τι δεν κολλησαν κ τοσο. Προφανως ηθελε λεπτοτερα julienne; Ελεγα να προσθεσω και κανα ασπραδι αυγου για να το "δεσω" πιο πολυ αλλα ειπα να δοκιμασω ακριβως την συνταγη. Μαλλον η πατατα σου ειναι. Δοκιμασε αλλη ποικιλια. Σε εμενα κολλανε αρκετα! τουφα, το κρεας τι μερος ειναι και πως ειναι μαγερεμενο? Το κρεας ειναι χοιρινο (secreto iberico), ειναι ενα κομματι αναμεσα στην σπαλα και στην ωμοπλατη. Μαγειρεμενο 2-3 λεπτα απο την καθε μερια σε ενα πολυ καυτο τηγανι απο μαντεμι
kuzko21 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Μολις εβαλα κρεμα γαλακτος + ξινογαλο για να φτιαξω creme fraiche ,ελπιζω να μην βγουν οι μυκητες και ψοφησω...
UpToDate_ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 H αναλογια σε 35αρα κρεμα γαλακτος ειναι 2 dl 35αρας με 3 κουταλιες ξινογαλα, και ασ'τα καμια μερα να γινει η δουλεια, ανακατευε που κ πουdl= κουπαΑλλιως πηγαινε ζητα απο κανα ζαχαροπλαστειο/προμηθευτη
Toufas Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δύσκολα θα κανείς δουλειά, η κρέμα γάλακτος του εμποριου στην Ελλάδα είναι άθλια λόγω καραγενανης
UpToDate_ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 http://tastefull.wordpress.com/2009/11/16/%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CF%89-creme-fraiche-sour-cream/
kuzko21 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 αυτη εκανα uptodate , βεβαια εκανα τη μιση , 1 κουπα κρ.γαλακτος , 1.5 κουταλια της σουπας ξινογαλο. λετε να μην πηξει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα