Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικά η συνταγή για πανακότα που είχα έβγαλε... κότα. Σκέτη. Ή τα σκάτωσα εγώ. Πάντως το αποτέλεσμα είχε γεύση γιαούρτι και υφή από στόκο τοίχου. Πήγε στα σκουπίδια.

 

:devil:

 

Τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω του Τούφα, από το Silver Spoon.

 

Δύο απορίες όμως.

 

Βανίλια κανονική (αυτά τα μακριά μαύρα πράγματα) δε παίζει να βρω. Και να βρω μου είναι άχρηστη οπότε δε θα πάρω, και να πάρω σιγά μη καταφέρω να την κάνω καλά. Η κλασσική σκόνη που είναι σε μικρά πλαστικά κουτάκια με κόκκινο καπάκι κάνει;

 

Έπειται, η "double cream" τι είναι; Απ' όσο έψαξα στο Google κατάλαβα ότι είναι κρέμα γάλακτος με 40% λιπαρπά τουλάχιστον. Σωστό; Αν είναι αυτό, που το βρίσκουμε; Στα S/M κυριαρχούν οι πιο "ελαφριές". Ή και να βάλω με 30% δε παίζει πρόβλημα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Haldol, να ναι καλα ο τουφ, μας ειχε προτείνει εναν τυπο γάλλο στο ημπεη που πουλαει βανιλια μαδαγασκαρης (την καλη) και σαφραν παμφθηνα. Παρήγγειλα μια 100δα ξυλάκια , κρατησαμε απο 20, 5 ατομα,και δώσαμε <5€ ο καθένας, σε 4 μέρες ήταν σπίτι.

Και τα σπάει σε γεύση

 

Στο σουπερμαρκετ εχουν 2 ευρω το ενα, η ληστεία του αιώνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.youtube.com/watch?v=Ji1J0QZkKA4

 

Τελικά η συνταγή για πανακότα που είχα έβγαλε... κότα. Σκέτη. Ή τα σκάτωσα εγώ. Πάντως το αποτέλεσμα είχε γεύση γιαούρτι και υφή από στόκο τοίχου. Πήγε στα σκουπίδια.

 

:devil:

 

Τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω του Τούφα, από το Silver Spoon.

 

Δύο απορίες όμως.

 

Βανίλια κανονική (αυτά τα μακριά μαύρα πράγματα) δε παίζει να βρω. Και να βρω μου είναι άχρηστη οπότε δε θα πάρω, και να πάρω σιγά μη καταφέρω να την κάνω καλά. Η κλασσική σκόνη που είναι σε μικρά πλαστικά κουτάκια με κόκκινο καπάκι κάνει;

 

Έπειται, η "double cream" τι είναι; Απ' όσο έψαξα στο Google κατάλαβα ότι είναι κρέμα γάλακτος με 40% λιπαρπά τουλάχιστον. Σωστό; Αν είναι αυτό, που το βρίσκουμε; Στα S/M κυριαρχούν οι πιο "ελαφριές". Ή και να βάλω με 30% δε παίζει πρόβλημα;

 

Μην βαλεις απο αυτην την σκονη. Δεν εχει καμια σχεση με την βανιλια. Παρε απο αυτον: http://stores.ebay.co.uk/madagascan-vanilla-spices?_trksid=p4340.l2563 και παρε και ενα μπουκαλι καλη βοτκα ή καλο ρουμι, και βαλε τα υπολοιπα μεσα σε αυτο και πιες το με την παρεα σου (4-5 στο μπουκαλι και 3+ μερες = το πιο γαματο ποτο) ή το κρατας στο σακουλακι που θα σου στειλει σε σκοτεινο μερος. Εγω τα ειχα 2 χρονια στο ντουλαπι, και ηταν οκ. Επισης η βανιλια απο την ινδια ειναι αρκετα καλης ποιοτητας. Το μαγαζι που παω για παγωτο πλεον δουλευει αυτη. For the record ειναι το μοναδικο μαγαζι που εχω δει να δουλευει μαστιχα στην αγγλια.

 

Δεν νομιζω να εχεις προβλημα με την κρεμα. Μπορεις να μειωσεις την περιεκτικοτητα της σε νερο για να ανεβασεις τα λιπαρα της αν θες να εισαι πιο σιγουρος αλλα δεν χρειαζεται. Στα ελληνικα supermarket η κατασταση με τις κρεμες γαλακτος ειναι για κλαματα. Βλεπεις φυτικες παπαριες, και υγρα πηγμενα με καραγενανη (απο φυκια βγαινει αυτο, δεν κανει κακο, εχει παρα πολλες χρησεις σε μια μοντερνα κουζινα, αλλα δεν χρειαζεται να μπει στην κρεμα γαλακτος γαμω την αγελαδα!). Μαζι με το βουτυρο(το ποιο?) ειναι απο τα πιο ηλιθια πραγματα που εχω δει σε εκεινο τον διαδρομο στα ελ-super market.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομιζω να εχεις προβλημα με την κρεμα. Μπορεις να μειωσεις την περιεκτικοτητα της σε νερο για να ανεβασεις τα λιπαρα της αν θες να εισαι πιο σιγουρος αλλα δεν χρειαζεται. Στα ελληνικα supermarket η κατασταση με τις κρεμες γαλακτος ειναι για κλαματα. Βλεπεις φυτικες παπαριες, και υγρα πηγμενα με καραγενανη (απο φυκια βγαινει αυτο, δεν κανει κακο, εχει παρα πολλες χρησεις σε μια μοντερνα κουζινα, αλλα δεν χρειαζεται να μπει στην κρεμα γαλακτος γαμω την αγελαδα!). Μαζι με το βουτυρο(το ποιο?) ειναι απο τα πιο ηλιθια πραγματα που εχω δει σε εκεινο τον διαδρομο στα ελ-super market.

 

χαχαχαχα! ποσο δικιο εχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ρε παιδιά, έχει κανείς καμία πρόχειρη και δοκιμασμένη συνταγή για gingerbread;

 

Έχω φάει σκάλωμα αλλά δε βρίσκω καμία που να βγαίνει όπως την περίμενα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τουφας, εφτιαξα σημερα τηγανιτα noix de st jacques. ειναι πολυ νοστιμα. αλλα εχω αποριες. εγω τα τηγανισα καλαμποκελαιο με ασπρο πιπερι και στο τελος τους εβαλα μαυρο αλατι χαβαης. επρεπε να τα τηγανισω σε αλλο λαδι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τουφας' date=' εφτιαξα σημερα τηγανιτα noix de st jacques. ειναι πολυ νοστιμα. αλλα εχω αποριες. εγω τα τηγανισα καλαμποκελαιο με ασπρο πιπερι και στο τελος τους εβαλα μαυρο αλατι χαβαης. επρεπε να τα τηγανισω σε αλλο λαδι;[/quote']

 

Δοκίμασε με μπορντο αλατι αργεντινης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πάλι δε βοηθάει το σχεδιάγραμμα.

YiN, δες εδώ.

 

Ο λαιμός μου φαίνεται πιο συγκεκριμένη φάση, φαντάζομαι για να λέει γενικά chuck εννοεί στήθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω μπορεί να είναι λαιμός μπορει και σπάλα έτσι όπως τα χωρίζουμε εμεις. Το chuck πιανει και τα δύο. Χμφ. Εντάξει πήρα σπάλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...