eSATA Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Υπάρχει κάποιο κόλπο ή εργαλείο για να βγάζουμε γρήγορα τα κουκούτσια απο τις ελιές;
..MementoMori.. Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Υπαρχει εργαλειο http://kouzinika.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=297
Chrisxxx Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Υπάρχει κάποιο κόλπο ή εργαλείο για να βγάζουμε γρήγορα τα κουκούτσια απο τις ελιές; Πέρα απο το εργαλείο μπορεις με ενα πηρούνι να πατας τις ελιες και μετα με το χέρι να τις ανοιγεις στα 2 και να βγαζεις το κουκουτσι.
eSATA Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Πέρα απο το εργαλείο μπορεις με ενα πηρούνι να πατας τις ελιες και μετα με το χέρι να τις ανοιγεις στα 2 και να βγαζεις το κουκουτσι. Καλό ακούγεται.
arxaggelos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Η συνταγή για τα μπισκότα υπάρχει εδώ σε ounces, πράγμα που κάνει τα πράγματα πολύ ευκολότερα. Είναι η αρχική πηγή την οποία χρησιμοποιεί το site που παρέθεσε ο τούφας, το λινκ είναι εκεί μέσα. Όοσν αφορά τα cups πάλι, μας διέφυγε κάτι σημαντικό το οποίο το βρήκα στη wikipedia: No matter what size cup is used, the ingredients of a recipe measured with the same size cup will have their volumes in the same proportion to one another. Οπότε μάλλον δεν έχει και μεγάλη σημασία πόσα γραμμάρια πάιρνει το cup αφού όλα τα υλικά θα μετρηθούν με το ίδιο δοχείο, σωστά; Όσο για τη σοκολάτα, νομίζω ότι αυτό είναι σωστό σαν νούμερο, αλλά υπερβολικό σαν ποσότητα σε σχέση με τα άλλα υλικά: 1 pound = 453.59237 grams πιστεύω καλύτερα να μπει αρκετά λιγότερη. Το πολύ πολύ να βγει μικρότερη αναλογία σοκολάτας στο μείγμα. Το διορθώνουμε στη δεύτερη Προσωπικά, εάν ξεκινήσω τη συνταγή θα την κάνω κατευεθείαν από το site του NY Times με τα ounces. H ζυγαριά που παρήγγειλα μετράει κατευθείαν σε ounces (οz) οπότε κομπλέ. 1
lambroszekis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Πουλανε σε σουπερ μαρκετ των Αθηνων κοκκινες πιπεριες τσιλι; Μια φορα που ειδα στο εξωτερικο τις ειχανε συσκευασμενες με παγο, εχουμε τετοια στην Ελλαδα;
bnvdarklord Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Η συνταγή για τα μπισκότα υπάρχει εδώ σε ounces Ωραίος. Ορίστε και οι αναλογίες σε γραμμάρια για οποιον βαριέται 241gr cake flour 241gr bread flour 5gr (1 1/2 tsp) baking powder 6gr (1 1/4 tsp) baking soda 9gr (1 1/2 tsp) coarse salt 285gr unsalted butter 283gr light brown sugar 226gr granulated sugar 2 large eggs 10ml (2 tsp) pure vanilla extract 250gr bittersweet chocolate disks or feves sea salt or fleur de sel, for sprinkling
zynif Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Βρε παιδιά πήγα σήμερα στο χασάπη να πάρω αρνίσιο κιμά (για να φτιάξω κεμπαμπ) και με κοίταζε λες και ήμουν από άλλο πλανήτη . Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο ; PS : Τελικά αφού το σκέφτηκε λίγο καλύτερα πήρε ένα κομμάτι αρνίσιο κρέας το κόψε στην τύχη το ζύγισε μαζί με το κόκκαλο και το πέρασε από την μηχανή του κιμά μπυ δώσε το κιμά και πέταξε το κόκκαλο.
Toufas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Ε ναι που ακούστηκε να θες κρέας από τον χασαπη!!! 1
arxaggelos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Εμένα μια φορά ένας φαρμακοποιός με κοίταζε περίεργα επειδή ζήτησα αντισηπτικό τζελ. Τρου στόρι. Ήταν πολλά χρόνια πριν γίνουν μόδα αυτά τα τζελ με τις διάφορε γρίππες, και παίζει να το ήξεραμόνο εγώ, αλλά ΟΚ ρε φίλε, ή έχεις και μου δίνεις ή κάνεις τουμπεκί.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Ε ναι που ακούστηκε να θες κρέας από τον χασαπη!!! πορτοκαλάδα από πορτοκάλια? 2
bnvdarklord Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Εφτιαξα σημερα την ζύμη για τα cookies και ξεκουράζεται στο ψυγείο τώρα. Ελπίζω να βγούν καλά. Τα 600gr σοκολατας τελικά δεν ειναι τοσο υπερβολή. Εβαλα γυρω στα 350gr και οπως το δα θα μπορούσε να παρει και παραπάνω. Ισως επειδή πήρα σε μικρές σταγόνες. Απο αλεύρια εβαλα ενα σκληρό Αγ.Γεωργίου με 10.6 πρωτείνη και ενα αλλατίνη για ζύμωμα με 13.6, νομίζω κάτι τετοιο ζήταγε η συταγή. Θα δούμε. Κθούλου τα εψησες σήμερα ;
cthulhucarbide Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Πριν λίγο. Στην τελευταία φουρνιά ξέχασα τον θερμοστάτη αλλού και όταν μπήκα στην κουζίνα είχε γίνει ομίχλη και τα μπισκότα κάρβουνο μέχρι μέσα(άσχετο βέβαια). Καλούτσικα πήγαν αλλά όχι όπως έπρεπε. Εγώ έφταιγα βέβαια που δεν είχα κάνει το καλύτερο ανακάτεμα με αποτέλεσμα η ζάχαρη να μην έχει ανακατευτεί πλήρως και χαλούσαν λίγο τα πράγματα αλλά σαν γεύση τόσο καλή που παρόλο το εμφανές ελλάτωμά τους δύσκολα σταματάω να τρώω. Η ζύμη ήταν νομίζω πιο κολλώδης από όσο έπρεπε. Δεν ξέρω σε πιο βαθμό έφταιγε ότι μια μικρή ποσότητα αλεύρι είχε κολλήσει σε μια γωνία και δεν ανακατεύτηκε. Μου βγήκε λίγο η πίστη να τα κάνω μπάλες και να τα βάλω στο ταψί. Και όταν ψήθηκαν έπεσαν πολύ και ενώθηκαν μεταξύ τους παρόλο που είχα αφήσει αρκετά μεγάλες αποστάσεις. Στην πρώτη φουρνιά βάλε πολύ μεγάλα κενά να δεις πως θα πάνε. Όσον αφορά το αλάτι από πάνω, γνώμη μου, βάλε πολύ μικρή ποσότητα και οπωσδήποτε ψιλοκοκκο. Στο λέω γιατί το αλάτι της θάλασσας που πήρα ήταν χοντρό και σε ένα που έβαλα ήταν το μεγαλύτερο fail που υπήρχε, το έφτυσα όπως ήταν. Έβαλα κανονικό γιατί που να το έτριβα, δεν είχα κάτι, και το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου. Κάνε δοκιμή στην αρχή βάζοντας απειροελάχιστο θα έλεγα. Άμα θυμηθώ καμιά άλλη παρατήρηση θα σου πω. Γιατί δεν ψήνεις κανα δυο μπισκότα τώρα; Να δεις και τον φούρνο πως θα πάει γιατί νομίζω θέλει πιο μικρή θερμοκρασία από όσο είπε.
bnvdarklord Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2013 Τώρα ειναι λίγο αργά. Ντάξει για την θερμοκρασία θα τα κοιτάω ανα διαστήματα οπότε θα δω ποτε πρεπει να τα κλείσω. Αλάτι της θάλασσας δεν πήρα καν(δεν ξερω καν αν πουλαει το σουπερμαρκετ κοντα στο σπιτι μου ειναι σχετικά μικρό), το απλό μαγειρικό θα εριχνα ελαχιστο απο πανω. Η ζύμη μου οπως την επλαθα με τα χέρια(γιατι δεν ειχα αρκετά δυνατό εργαλείο :Ρ) ναι μεν ήταν κολλώδης αλλα όχι πολύ. Δηλαδη οταν εβγαλα τα χερια μου ειχαν ελαχιστη κολλημενη πανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα