Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος ειναι ο σωστος τροπος να ξεπαγωνεις το κρεας?Σε ζεστο ή κρυο νερο?Η καθολου νερο και το αφηνεις απλα εξω?Μπορεις να τα πεταξεις κατευθειαν  στην κατσαρολα και να αρχισεις να μαγειρευεις?(το εχω δει να το κανουν σε κιμα)

Στα λαχανικα υπαρχει κανενα προβλημα  με το ξεπαγωμα?Μπορεις να τα πεταξεις κατευθειαν στην κατσαρολα?

Δημοσ.

Ποιος ειναι ο σωστος τροπος να ξεπαγωνεις το κρεας?Σε ζεστο ή κρυο νερο?Η καθολου νερο και το αφηνεις απλα εξω?Μπορεις να τα πεταξεις κατευθειαν  στην κατσαρολα και να αρχισεις να μαγειρευεις?(το εχω δει να το κανουν σε κιμα)

Στα λαχανικα υπαρχει κανενα προβλημα  με το ξεπαγωμα?Μπορεις να τα πεταξεις κατευθειαν στην κατσαρολα?

Έχω την εντύπωση, ότι καθαρά από την σκοπιά της υγιεινής να το δεις, στο ξεπάγωμα είναι the quicker the better...

Δημοσ.

Ποιος ειναι ο σωστος τροπος να ξεπαγωνεις το κρεας?Σε ζεστο ή κρυο νερο?Η καθολου νερο και το αφηνεις απλα εξω?Μπορεις να τα πεταξεις κατευθειαν  στην κατσαρολα και να αρχισεις να μαγειρευεις?(το εχω δει να το κανουν σε κιμα)

Στα λαχανικα υπαρχει κανενα προβλημα  με το ξεπαγωμα?Μπορεις να τα πεταξεις κατευθειαν στην κατσαρολα?

Ξερω απο τη μαμα μου και απο τη θεια μου που ηταν μαγειρισα οτι υπαρχει κινδυνος αλλειωσεις με την αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας.

 

Για τα λαχανικα ξερω οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ας πούμε πως μια συνταγή αναφέρει Cheddar. Με ποιο Ελληνικό τυρί μπορούμε να το αντικαταστήσουμε;

Δημοσ.

Με κανα κασερι?

Εξαρταται και τι θες να το κανεις, αλλα κατι αντιστοιχο του cheddar (ημισκληρο απο γαλα αγελαδας) δεν μου ερχεται.

 

Αν δεν ηθελες ελληνικο ισως να σου εκανε και κανα εμενταλ.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Ούτε θυμάμαι τι γεύση είχε τω καιρώ εκείνω που έτρωγα τέτοια τυριά στην Αγγλία, θα πάω να δω μήπως έχει κανένας Βασιλόπουλος, αλλιώς κανένα κασέρι θα δοκιμάσω, λίγο πιο πικάντικο.

 

Άτιμη Ναϊτζέλα :Ρ

  • Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, πολύ καλό είναι το άτιμο, αρκεί να βρεις από μικρό-μεσαίο μπατσούνι, γιατί κάτι γομάρια ίσα με γουρουνοκέφαλα που έχω δει κατά καιρούς στην Αθήνα, χάνουν στο κάπνισμα το κέντρο.

 

Και να έχει τραβήξει λίγο, μην είναι τελείως φρέσκο. Κάπου διάβαζα πως έχουν θέμα με το Π.Ο.Π. λόγω έλλειψης ντόπιου γάλακτος, ελπίζω να καταφέρουν να το κρατήσουν, είναι πολύ καλό τυρί.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος, για αύριο είμαι επί του εφοδιασμού/μεταφορών :)

 

Νομίζω για στρώσιμο πάνω σε μακαρόνια φούρνου, αλλά όρκο δεν παίρνω. Βολευτήκαμε πάντως.

Δημοσ.

ο γαστρονομος του δεκεμβριου ειχε ενα πολυ καλο αφιερωμα σε ελληνικα τυρια και σαλαμια. Δες αν το εχει στα περιπτερα να το παρεις. Εγω το πηρα απο το αεροδρομιο οταν εφευγα, λογικα θα το βρεις.

Δημοσ.

ο γαστρονομος του δεκεμβριου ειχε ενα πολυ καλο αφιερωμα σε ελληνικα τυρια και σαλαμια. Δες αν το εχει στα περιπτερα να το παρεις. Εγω το πηρα απο το αεροδρομιο οταν εφευγα, λογικα θα το βρεις.

 

 

Το αφιέρωμα του γαστρονομου με τα τυριά πρέπει να ειναι αυτό

 

http://www.gastronomos.gr/volta_stin_agora/3014/Grabieres-ladoturi-kopanisti

 

http://www.gastronomos.gr/volta_stin_agora/3040/Kitrina-ap-ta-liga

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...