billkost Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Beef_aging δες εδω. Δεν σου ειπα σιτεμενη χωρις λιπος! Σου ειπα οτι η ρατσα απο μονη της δεν λεει κατι. Το σιτεμα και η διατροφη του ρολου παιζουν πιο σημαντικο ρολο απο την ρατσα. Σαφέστατα αν είναι και σιτεμένη και λιπαρή θα είναι πιο νόστιμη! ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ (ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ) ==================================== Δε δίνω συνταγή καθώς υπάρχουν πολλές στο δίκτυο. Έχω όμως μερικές ιδέες και απορίες. Σκέφτομαι να βάλω και μια λεπτή στρώση από μελιτζάνα, είτε σε φέτες είτε λιωμένη. Είχα δοκιμάσει μελιτζάνα με παστουρμά και ταιριάζει και σκέφτομαι μήπως ταιριάζει και στην πίτα. Επίσης, λένε για γκούντα, και εγώ προσανατολίζομαι σε μείγμα λιπαρών τυριών αλλά δε θέλω να είναι πολύ δυνατά στη γεύση (δηλαδή η φέτα αποκλείεται) καθώς ο παστουρμάς είναι η τελείως κυρίαρχη γεύση και αν προσθέσω και άλλες δυνατές γεύσεις θα γίνει χάλια. Συμφωνίες/διαφωνίες;
insomniaK Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Βασικά μη βάλεις αλμυρά τυριά, όπως φέτα, διότι θα είναι πολυ αλμυρό το αποτέλεσμα.
Toufas Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 εγω με απλο κασερι (οχι παλαιωμενο) την ειχα κανει τελευταια φορα. Και ειχα βγαλει το τσιμενι απο τον παστουρμα.
Muchacho Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Ενα blog που προσφατα βρηκα. http://cretangastronomy.blogspot.com/
Toufas Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) τούφα καμία proper συνταγή για φακή έχουμε; για απλες: κοβεις καροτο, σελερι, κρεμμυδι σε ισα κυβακια, σοταρεις, βαζεις και λιγο σκορδο. μολις μαλακωσουν, βαλε 3 κουπες υγρο 1 κουπα φακες. Αν εχεις σπιτικο ζωμο, βαλε απο αυτο. Οταν παρει βραση, χαμηλωνεις και τα αφηνεις να βρασουν με καπακι για 45 λεπτα περιπου. Αν θες στραγγιζεις και τις κανεις σαν σαλατα ή τις τρως με το υγρο σαν σουπα. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2012 από Toufas
kebinB Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 για απλες: κοβεις καροτο, σελερι, κρεμμυδι σε ισα κυβακια, σοταρεις, βαζεις και λιγο σκορδο. μολις μαλακωσουν, βαλε 3 κουπες υγρο 1 κουπα νερο. Αν εχεις σπιτικο ζωμο, βαλε απο αυτο. Οταν παρει βραση, χαμηλωνεις και τα αφηνεις να βρασουν με καπακι για 45 λεπτα περιπου. Αν θες στραγγιζεις και τις κανεις σαν σαλατα ή τις τρως με το υγρο σαν σουπα. είδα σήμερα απλώς ένα βίντεο στο foodwishes ένα στρώμα απο φακή και μου ήρθε να κάνω τη δευτέρα. βαλε 3 κουπες υγρο 1 κουπα νερο τι εννωας;
eSATA Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Θέλω να φτιάξω πουρέ. Έχει σημασία αν βράσω τις πατάτες ολόκληρες ή αν τις κόψω;
evabb Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 θα βρασουν πιο γρηγορα σιγουρα, τωρα για την γευση δεν νομιζω να κανει καμια διαφορα.
kebinB Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 γαλατάκι βουτυράκι (γενναίωδορος) λεμόνι φρέσκο πιπέρι και είσαι σπέσιαλ
evabb Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 γαλατάκι κρεμα γαλακτος βουτυράκι (γενναίωδορος) λεμόνι φρέσκο ασπρο πιπέρι αλατι και είσαι σπέσιαλ μοσχοκαρυδο fixed
evabb Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 pure butter shortbread with chocolate chips συνταγη http://www.joyofbaking.com/shortbreads/shortbreadcookies.html και http://bletsas.gr/mpiskota/
athlios Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Ρε εύα βάλε μια φορα φώτο με γεμάτο στόμα. Καημό το χω... Η στειλε πμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα