Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μιας και μερικες μερες πριν τεθηκε το θεμα της μαυρης ζαχαρης, ιδου πως την τρωμε σωστα!

 

ζεστη κρεπα, την αλοιφουμε με βουτυρο και πασπαλιζουμε μπολικη μαυρη ζαχαρη απο πανω.

 

p1030986b.jpg

 

 

την διπλωνουμε στα 4 και κοβουμε μπουκιτσες

 

p1030988f.jpg

 

 

 

και το food porn moment αυτο το μαυρο πραμα που σταζει ειναι λιωμενο βουτυρο με την ζαχαρη να εχει διαλυθει μεσα του.

 

p1030989y.jpg

 

Την επόμενη φορά σταξε μερικές σταγονίτσες λεμόνι, θα σε αρεσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Πως την καταφέρεις τη φωτο και μοιάζει με ...μανέστρα το ρύζι! :P

 

Ως μανεστρα ονομάζεις το κριθαράκι; Αν ναι,κριθαράκι είχα βάλει :-P

Σωταρα κρεμμυδάκι ψιλοκ. Και μόλις ξανθυνε πρόσθεσα το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς χωρίς υγρή ουσία για να πάρει χρώμα.

Είχα διαλύσει έναν κύβο βοδινου ζωμου σε νερό (Κλάιν Μάιν αλλά υι να κανείς αν δεν έχεις κοκκαλα) και πρόσθετα λίγο λίγο μέχρι να έρθει εκεί που το ήθελα

Μπορείς να ρίξεις και λίγο βουτηρακι για έξτρα γεύση αλλά ήδη ειναι δυνατή η γεύση του κυβου

 

Αποστολή από το WT19i με τη χρήση Insomnia App

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Ως μανεστρα ονομάζεις το κριθαράκι; Αν ναι,κριθαράκι είχα βάλει :-P

Σωταρα κρεμμυδάκι ψιλοκ. Και μόλις ξανθυνε πρόσθεσα το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς χωρίς υγρή ουσία για να πάρει χρώμα.

Είχα διαλύσει έναν κύβο βοδινου ζωμου σε νερό (Κλάιν Μάιν αλλά υι να κανείς αν δεν έχεις κοκκαλα) και πρόσθετα λίγο λίγο μέχρι να έρθει εκεί που το ήθελα

Μπορείς να ρίξεις και λίγο βουτηρακι για έξτρα γεύση αλλά ήδη ειναι δυνατή η γεύση του κυβου

 

Αποστολή από το WT19i με τη χρήση Insomnia App

 

Α δεν φταίω εγώ, έσυ έγραψες πιλάφι! :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, άλλαξα κουζίνα κι έχω το εξής θέμα: ο παλιός φούρνος (κλεισμένη 20ετία) πρέπει να ήταν ενεργειακής κλάσης Ω και να έχανε από παντού, με αποτέλεσμα όταν έψηνα μπριζόλες στη σχάρα (μέσα στο φούρνο) να βγαίνουν με ημιξεροψημένη κρούστα λες και το είχα βάλει στο γκριλ ξερωγώ. Ο καινούριος πρέπει να έχει ακόμα και ηχομόνωση για Εβραίο και όταν βάζω από κάτω ταψί με νερό για να στάζουν τα λίπια, προφανώς γίνεται σάουνα εκεί μέσα και το κρέας βγαίνει ψητόβραστο.

 

Πρέπει να αλλάξω μόουντ από το πάνω κάτω ή να βρω άλλη πατέντα συλλογής λιπιών;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι δεν βαζεις στο δοχειο αντι για νερο, ενα κομματι αλουμινοχαρτο ή λαδοκολλα?

Φανταζομαι το νερο το θες για να μην πλενεις μετα ξεραμενα λιπη.

 

Εναλλακτικα επενδυσε σε ενα τηγανι που μπαινει και φουρνο, για ακομα μεγαλυτερη ευκολια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, άλλαξα κουζίνα κι έχω το εξής θέμα: ο παλιός φούρνος (κλεισμένη 20ετία) πρέπει να ήταν ενεργειακής κλάσης Ω και να έχανε από παντού, με αποτέλεσμα όταν έψηνα μπριζόλες στη σχάρα (μέσα στο φούρνο) να βγαίνουν με ημιξεροψημένη κρούστα λες και το είχα βάλει στο γκριλ ξερωγώ. Ο καινούριος πρέπει να έχει ακόμα και ηχομόνωση για Εβραίο και όταν βάζω από κάτω ταψί με νερό για να στάζουν τα λίπια, προφανώς γίνεται σάουνα εκεί μέσα και το κρέας βγαίνει ψητόβραστο.

 

Πρέπει να αλλάξω μόουντ από το πάνω κάτω ή να βρω άλλη πατέντα συλλογής λιπιών;

Επειδή κι εγώ το ίδο πρόβλημα έχω, προσωπικά προτιμώ να τις ψήνω στο γκριλ @ φουλ παουα με την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή, το ίδιο και τα ψάρια αλλά με χαμηλότερη θερμοκρασία.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Toufa, όχι, είναι όσο πιο κάτω πάει αλλά στους οδηγούς. Δεν ακουμπάει δλδ στον πάτο.

 

@Memento, είμαι ηλίθιος ρε. Δεν είχα σκεφτεί τη λαδόκολλα. Ταψί στεγνό + λαδόκολλα πάνω και ούτε πλύσιμο ούτε τπτ. Αυτός είσαι.

 

@frenzy, το γκριλ με χαλάει λίγο γιατί το ότι είναι μόνο από την πάνω πλευρά παναπεί ότι πρέπει να 'χω το νου μου και να γυρνάω το τσιτσί. Ενώ με πάνω κάτω, αν το βάλεις χαμηλά (για να ισοφαρίσεις λίγο τη θερμότητα που κόβει το ταψί-λιπομαζώχτρα) βγαίνει ενιαία ψημένο χωρίς να 'χεις το νου σου.

 

Ευχαριστώ όλους, θα τσεκάρω να δω τη συμπεριφορά του φούρνου χωρίς νερό όπως είπε ο Μεμέντο, αν αποτύχει θα δοκιμάσω γκριλ που πε ο φρένζη και αν αποτύχει και αυτό θα κλάψω και θα ξαναποστάρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την επόμενη φορά σταξε μερικές σταγονίτσες λεμόνι, θα σε αρεσει.

 

αυτα ειναι πραματα του σατανα, δεν κανω εγω τετοια. ζαχαρη μεχρι να καραμελωσουν τα σοθηκα μου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι φούρνο πήρες αν επιτρέπεται λούσιμπελ; Θέλω κι εγώ να αγοράσω, όταν με το καλό δεήσω να πάω να μείνω στο καινούργιο σπίτι.

 

Έναν indesit από τους τζαμπογερμανούς μετά από ολοήμερο πηγαινέλα σε διάφορα καταστήματα. Μαζί με αυτόνομες εστίες 399 σε 12 άτοκες. Με αέρα και απ' όλα, μόνο χρονοδιακόπτη να ανοιγοκλείνει δεν έχει, απλώς μια μαλακία να βαράει. Υπήρχαν και φθηνότεροι αλλά δεν είχαν κεραμικές εστίες, είχαν αυτές τις μαντεμένιες τι σκατά είναι.

 

edit, να, αυτόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

 

Επειδή κι εγώ το ίδο πρόβλημα έχω, προσωπικά προτιμώ να τις ψήνω στο γκριλ @ φουλ παουα με την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή, το ίδιο και τα ψάρια αλλά με χαμηλότερη θερμοκρασία.

 

Εσείς που ψηνετε συχνά στο γκριλ, πως διάολο καθαριζετε μετα το φούρνο και τις αντιστάσεις; :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσθέτω λίγο νερό αν έχει λάδι στο ταψί του, δεν είχα ποτέ πρόβλημα, εκτός κι αν η γυναίκα μου καθαρίζει κρυφά τον φούρνο τις νύχτες και με αφήνει να νομίζω πως μαγειρεύω καθαρά.

 

Επίσης αν αφήνεις το φούρνο λίγο ανοιχτό κατά το μαγείρεμα, δεν γίνοται όλα γλίτσα στο εσωτερικό. Μόνο για γκριλ αυτό βέβαια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...