Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν από λίγες μέρες δοκίμασα Cup Griye στο Baylan στο Kadiköy. Σώστε με. Πεθαίνω. Λιώνω. Πως φτιάχνεται αυτό το πράγμα; Πρέπει οπωσδήποτε να το ξαναφάω! Στο Google δε βγάζω άκρη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

skiabox, διαβασε τι λεει πανω στην συσκευασια αυτο το πραμα. Δεν ειναι βουτυρο. Ελεος δηλαδη. Επισης για το τι σε κανει να παθαινεις καρδιες κλπ, ας μην το συζηταμε αλλο. Οποιος θελει ας ψαχτει λιγο, και ας μην εχει μονο πορισματα απο επιτροπες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά σήμερα ο Πετρετζίκης έφτιαξε κάτι μπισκότα που φαίνονταν πολύ νόστιμα και σκέφτομαι να τα δοκιμάσω. Χρησιμοποίησε καστανή ζάχαρη, αλλά τη μαλακή (σε εμφάνιση ήταν σαν την κλασική καστανή αλλά να έχει πάρει υγρασία. Αυτό επειδή έχει περισσότερη μελάσα μέσα). Πού μπορώ να τη βρω; Σε σούπερ μάρκετ έχει;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Παιδιά σήμερα ο Πετρετζίκης έφτιαξε κάτι μπισκότα που φαίνονταν πολύ νόστιμα και σκέφτομαι να τα δοκιμάσω. Χρησιμοποίησε καστανή ζάχαρη, αλλά τη μαλακή (σε εμφάνιση ήταν σαν την κλασική καστανή αλλά να έχει πάρει υγρασία. Αυτό επειδή έχει περισσότερη μελάσα μέσα). Πού μπορώ να τη βρω; Σε σούπερ μάρκετ έχει;

 

Ναι θα τη βρεις μαζι με την κλασική μαύρη στο σουπερ μαρκετ. Αυτο που λες "υγρή" ειναι στην ουσία η επιπλέον μελάσα που εχει η συγκεκριμένη. Επισης αν κάποιος μπορει να το επιβεβαιώσει, η διατροφική αξία μεταξυ λευκής-καστανής ειναι σχεδον η ίδια (στα 100 γραμμάρια απο οσο θυμάμαι, η διαφορα τους ειναι μόλις 7 θερμίδες!).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά σήμερα ο Πετρετζίκης έφτιαξε κάτι μπισκότα που φαίνονταν πολύ νόστιμα και σκέφτομαι να τα δοκιμάσω. Χρησιμοποίησε καστανή ζάχαρη, αλλά τη μαλακή (σε εμφάνιση ήταν σαν την κλασική καστανή αλλά να έχει πάρει υγρασία. Αυτό επειδή έχει περισσότερη μελάσα μέσα). Πού μπορώ να τη βρω; Σε σούπερ μάρκετ έχει;

Ναι θα τη βρεις μαζι με την κλασική μαύρη στο σουπερ μαρκετ. Αυτο που λες "υγρή" ειναι στην ουσία η επιπλέον μελάσα που εχει η συγκεκριμένη. Επισης αν κάποιος μπορει να το επιβεβαιώσει, η διατροφική αξία μεταξυ λευκής-καστανής ειναι σχεδον η ίδια (στα 100 γραμμάρια απο οσο θυμάμαι, η διαφορα τους ειναι μόλις 7 θερμίδες!).

 

η ζαχαρη που λες εχει ονομα και λεγεται cassonade brune (υπαρχει και blonde)

 

και ειναι σε οψη ετσι και δεν εχει καμια σχεση με την λευκη ζαχαρη. εχει ενα πολυ εντονο και ομορφο αρωμα που κανει τρομερη διαφορα οταν την βαλεις σε μπισκοτα αλλα μαυριζει την ζυμη.

 

p1030369v.jpg

 

και μερικες φωτος απο το διαδικτυο

 

καστανη και ξανθια

 

17389640.jpg

 

και η συσκευασια της (εδω κοστιζει κατι λιγοτερο απο 2 ευρω το κιλο)

 

cassonade-de-candi-brune-l.png

 

και μερικες φωτος απο μπισκοτα που εχω φτιαξει χρησιμοποιοντας αυτη την ζαχαρη

 

http://imageshack.us/a/img685/5371/p1030428b.jpg

http://imageshack.us/a/img210/7845/p1030429t.jpg

http://imageshack.us/a/img843/7751/p1030430z.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι' date=' λάθος μου. Έχουμε και τη "μαύρη", αυτή την υγρή μελασώδη![/quote']

 

Την έχουμε ευρέως, ή θα την πληρώσουμε «ντελικατέσσεν» σε κανένα χάι μαγαζί/σούπερ μάρκετ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Update στη ζάχαρη: ο Μασούτης της γειτονιάς δεν είχε (δεν ξέρω αν φέρνει σε άλλα καταστήματά του).

Ψέμματα, είχε στο ράφι με τα βιολογικά με 3+ ευρώ τα 350γρ :eek:. Δεν νομίζω (Μασου)Τάκη.

Βρήκα στο Καρφούρ, είχε 2.10 τα 450γρ. Δεν πιάνει μία μπροστά στην τιμή της Εύας, αλλά από το ολότελα...Όσο για τα μπισκότα, θα επανέλθω με εμπεριστατωμένη γευσιγνωσία.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...