Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιο βούτυρο προτιμάτε παιδιά στη μαγειρική (και όχι μόνο, π.χ στην επάλειψη του ψωμιού)?

Λουρπακ ή βουτηρο κερκυρας για το ψωμι, για το φαγητο βαζω λαδι τις πιο πολλες φορες οταν χρειαστει βουτηρο βαζω βιταμ κολινεζ
Δημοσ.

Γενικά ποιο θεωρείτε πιο υγιεινό βούτυρο.Έχω δει ότι έχουν βγάλει μέχρι και βούτυρο με γιαούρτι!

Δημοσ.

Το πιο υγιεινο βουτυρο για εμενα ειναι το απλο κλασικο βουτυρο, οταν το τρως με μετρο και συμφωνα με τις ποσοτητες που οριζουν οι διατροφολογοι.

Η μαργαρινη γενικοτερα κανει περισσοτερο κακο παρα καλο, λογω των transfats που εχει.

Πλεον βγαζουν μαργαρινες χωρις transfats αλλα εγω προσωπικα δεν τις πολυεμπιστευομαι.

Προτιμω να τρωω με μετρο το κανονικο βουτυρο. Καλυτερη γευση και μικροτερο ρισκο.

Δημοσ.

Το πιο υγιεινο βουτυρο για εμενα ειναι το απλο κλασικο βουτυρο, οταν το τρως με μετρο και συμφωνα με τις ποσοτητες που οριζουν οι διατροφολογοι.

Η μαργαρινη γενικοτερα κανει περισσοτερο κακο παρα καλο, λογω των transfats που εχει.

Πλεον βγαζουν μαργαρινες χωρις transfats αλλα εγω προσωπικα δεν τις πολυεμπιστευομαι.

Προτιμω να τρωω με μετρο το κανονικο βουτυρο. Καλυτερη γευση και μικροτερο ρισκο.

αν και συμφωνω οτι καλυτερα να τρως κανονικο βουτυρο παρα μαργαρινες θα παρακαλουσα να μην χρησιμοποιουνται οροι οπως trans fats για χαρην εντυπωσιασμου.

Δημοσ.

Δεν ηταν εντυπωσιασμος.

Οι λιγες ερευνες και τα λιγα αρθρα που διαβασα πριν λιγο καιρο, αυτο ελεγαν.

Οπως εχω ξαναπει δεν ειχα ιδεα τι επαιζε με την μαργαρινη, μεχρι που ανεφερε κατι ενας chef που παρακολουθω την εκπομπη του.

Οταν το εψαξα λιγο, αυτα διαβασα και αυτα λεω.

Αν ειπα κατι λαθος μπορεις να το επισημανεις καθως, οπως εγραψα 2 φορες, τα παραπανω ειναι γνωμη μου.

Αν πιστευεις οτι δεν το εξηγησα καλα ή δεν ειναι η σωστη ορολογια, εξηγησε το λαθος να μαθω και εγω και οι υπολοιποι.

Μην πετας ενα "χαριν εντυπωσιασμου" χωρις να το δικαιολογησεις.

Δημοσ.

1. Γλύνα (λαρδί) από το γουρούνι. Από το λίπος της κοιλιάς γίνεται η καλύτερη γλύνα. Της βγαίνει η παναγία της μάνας μου κάθε χρόνο το Δεκέμβρη να φτιάξει, αλλά γαμάει.

2. Στάκα. Αν ποτέ κάνω κόρη, θα τη βαφτίσω Στάκα.

Τα υψηλής διατροφικής ποιότητας και νοστιμιάς ζωικά λίπη που κάποτε ήταν ο κανόνας στη διατροφή, σήμερα έχουν γίνει "εξωτικά" και δυσεύρετα, και υιοθετήθηκαν παριζιάνικα πρότυπα όπως οι αηδιαστικές ανθυγιεινές άνοστες μαργαρίνες. :eek:

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ηταν εντυπωσιασμος.

Οι λιγες ερευνες και τα λιγα αρθρα που διαβασα πριν λιγο καιρο, αυτο ελεγαν.

Οπως εχω ξαναπει δεν ειχα ιδεα τι επαιζε με την μαργαρινη, μεχρι που ανεφερε κατι ενας chef που παρακολουθω την εκπομπη του.

Οταν το εψαξα λιγο, αυτα διαβασα και αυτα λεω.

Αν ειπα κατι λαθος μπορεις να το επισημανεις καθως, οπως εγραψα 2 φορες, τα παραπανω ειναι γνωμη μου.

Αν πιστευεις οτι δεν το εξηγησα καλα ή δεν ειναι η σωστη ορολογια, εξηγησε το λαθος να μαθω και εγω και οι υπολοιποι.

Μην πετας ενα "χαριν εντυπωσιασμου" χωρις να το δικαιολογησεις.

οπως σου ειπα συμφωνω μαζι σου στην κοντρα βουτυρο-μαργαρινη. ισως θα επρεπε να το δικαιολογησω αλλα βαριεμαι να γραφω.

ιν οδερ νιους

επεσα ολος τυχεως σημερα το πρωι σε αυτη την συνταγη και ειπα να την μοιραστω μαζι σας

http://www.seriousea...ana-recipe.html

δεν φερω ευθυνη για τυχον διαβητικα επισοδεια

Δημοσ.

βασικά δεν νομίζω να υπάρχει απάντηση στην ερώτηση τι θεωρείτε καλύτερο το βούτυτο ή τη μαργαρίνη. Το μεν πρώτο έχει κορεσμένα ζωικά λιπαρα που συμβάλουν στην αύξηση χοληστερόλης , καρδιές κλπ κλπ , η δε μαργαρίνη ναι μεν έχει φυτικά λιπαρά αλλά και αυτά ειναι ύποπτα , επίσης τα τρανσ λιπαρά οξέα που αναφέρθηκαν σε παραπανω post ειναι επικίνδυνα για εκδήλωση στεφανιναίας νόσου. Εγώ την βγάζω με ταχίνι και πολύ σπάνια λίγο βούτυρο.

Δημοσ.

Αυτό που ρωτάω είναι ποια από τις καμιά 10αριά μάρκες βουτύρου που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πιο ελαφρύ.

Για παράδειγμα το Χωρίο Light με 50% λιγότερα λιπαρά που έχω αυτή τη στιγμή στο ψυγείο είναι το πιο υγιεινό ή υπάρχει και κάποιο καλύτερο;

Από γεύση είναι πολύ καλό πάντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...