Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά, αυτό το "αφήνεις μία μέρα να" νομίζω πρέπει να αρχίσει να καταχωρείται ως ξεχωριστός όρος από το "μαγειρική".

Κατά τα άλλα Εύα, μιλάμε για σπάλα ή λαιμό;

Δημοσ.

Ντακς ρε παιδάκιμ' εγώ έχω μάθει ότι τίποτα δεν εξυπακούεται... Την έχω πατήσει ακόμα κι από "συνάδελφους" οπότε..

Χουέβα γκετς μπέρντ μπάι δι πόριτζ χι ίβεν μπλόουζ δι γιογκά(ρτ)

Δημοσ.

Καταρχάς τις αφήνεις να σιτέψουν. Το χοιρινό καρέ (το "στρόγγυλο" της μπριζόλας το ΜΙΣΩ. Δεν μαλακώνει όσο θα ήθελα ούτε είναι ιδιαίτερα νόστιμο). Μαρινάρεις, αφήνεις 1 μέρα στο ψυγείο (θα σου πρότεινα να πάρεις σχαροτήγανο) και περνάς από το τηγάνι σε αρκετά δυνατή φωτιά να "θωρακιστεί" και να κρατήσει τα ζουμιά του μέσα. Βάζεις στο φούρνο (όχι χαμηλή θερμοκρασία, καμία 180βαθμούς) για 7-8 λεπτά (σε ήδη ζεστό φούρνο). Θα βγει τρυφερό και ζουμερρρρό! Απλά πράματα

ειπαμε να παει πιο γρηγορα οχι πιο αργα, διαδικασιες 24 ωρων αποκλειονται

Γενικά, αυτό το "αφήνεις μία μέρα να" νομίζω πρέπει να αρχίσει να καταχωρείται ως ξεχωριστός όρος από το "μαγειρική".

Κατά τα άλλα Εύα, μιλάμε για σπάλα ή λαιμό;

δεν ξερω αλλα μοιαζει με αυτο εδω http://truc-de-grand-mere.net/wp-content/uploads/2012/05/cote-de-porc.jpg

Δημοσ.

Σημερα φτιαχνω κρεμα Γιωτης σοκολατας, για να θυμηθω τα παιδικα μου χρονια.

Σειρα εχει η αντιστοιχη κρεμα φραουλα και μπανανα, αν τις πουλανε ακομα.

Παλιμπαιδισμος :P

Δημοσ.

Σημερα φτιαχνω κρεμα Γιωτης σοκολατας, για να θυμηθω τα παιδικα μου χρονια.

Σειρα εχει η αντιστοιχη κρεμα φραουλα και μπανανα, αν τις πουλανε ακομα.

Παλιμπαιδισμος :P

δοκιμασε να κανεις βανιλια κρεμα και λιωσε λιγη μαυρη σοκολατα και ριχτη απο πανω. φατο οπως ειναι ολο ζεστο.

Δημοσ.

δεν ξερω αλλα μοιαζει με αυτο εδω http://truc-de-grand...ote-de-porc.jpg

Μ, σπάλα. Έχω παραιτηθεί από αυτές, ο μοναδικός τρόπος να τρώγονται είναι χεσμένες στο λεμόνι πάνω σε ψηλή σχάρα και βγαλμένες πάνω στο νανοσεκόντ ανάμεσα στην Τριχινέλα και την αμασητίλα.

Την επόμενη φορά, πάρε λαιμού, μοιάζουν έτσι:

laimos-600x450.jpg

Δημοσ.

δοκιμασε να κανεις βανιλια κρεμα και λιωσε λιγη μαυρη σοκολατα και ριχτη απο πανω. φατο οπως ειναι ολο ζεστο.

Μπα το θελω pure Γιωτης.

Σκοπος ειναι να κανω trigger παιδικες αναμνησεις μεσω γευσης και οσφρησης.

Σπιτι γιαγιας χειμωνα που το ετρωγα καυτο γιατι δεν μπορουσα να περιμενω, αφου η μανα μου δεν μου εδινε να φαω "βλακειες".

Δημοσ.

Μπριζόλα λαιμου ΜΟΝΟ. Είναι και φτηνές! :P

Εύα η προετοιμασία δεν μετριέται στον χρόνο μαγειρέματος. Απλά σκέφτεσαι για αύριο και πράττεις σήμερα. Η μπριζόλα είναι 1 λεπτάκι από την κάθε μεριά και καμία 7-10 λεπτά στο φούρνο (ανάλογα το πάχος). Οπότε και πολύ γρήγορη είναι.

Μεμέντο λες τις γιώτης στιγμής ή την απλή; (edit τώρα είδα ότι μιλάς για την απλή) Γουστάρω την στιγμής που την κάνεις τώρα και την αφήνεις καμία ώρα στο ψυγείο να γίνει αφράτη :P

Δημοσ.

Aνθος αραβοσιτου στο κλασσικο γαλαζιο φακελακι. Τοπ.

Θυμαμαι ειχε μια συσκευασια κουτι με διαφορα φακελακια μεσα. Φραουλα, μπανανα, φυστικι(?), πορτοκαλι, και αλλα.

Θα παω απο βδομαδα να παρω.

Δημοσ.

Θα κοιταξω να βρω αυτο με τις πολλες γευσεις.

Γενικοτερα ομως προτιμω να ειναι ζεστη κρεμα, παρ'ολο που εχει παραπανω κοπο.

Στιγμης δεν εχω δοκιμασει, οποτε δεν καιγομαι κιολας.

Δημοσ.

τα χρησιμοποιω μονο σε κανα εξαιρετικα ανοστο φαγητο που δεν υπαρχει αλλος τροπος για να στρωσει (οσα μπαχαρικα κι αν του βαζω). σε γενικες γραμμες ειμαι κατα των κυβων και ζελεδων, αν τα βαζει καποιος σε ολα τα φαγητα του τοτε ολα θα εχουν την ιδια γευση. επισης ειμαι κατα των ετοιμων μιξ μπαχαρικων πχ μπαχαρικα για κοτοπουλο λεει, ειναι γελοια η ιδια η ετικετα για μενα.

ερωτηση πως μπορω να κανω πιο τρυφερες τις χοιρινες μπριζολες; συνηθως τις περναω απο στο τηγανι λιγο αλευρομενες και τις τελειωνω στον φουρνο σε χαμηλη θερμοκρασια με λιγο νερο αλλα παιρνει παρα πολυ ωρα το ψησιμο στον φουρνο, βεβαια γινονται λουκουμι, κανενας πιο γρηγορος τροπος; με μπολικο κοπανημα θα γινει κατι; που μπορω να αγορασω το εργαλιο που κοπανας τα κρεατα;

Καταρχάς τις αφήνεις να σιτέψουν. Το χοιρινό καρέ (το "στρόγγυλο" της μπριζόλας το ΜΙΣΩ. Δεν μαλακώνει όσο θα ήθελα ούτε είναι ιδιαίτερα νόστιμο). Μαρινάρεις, αφήνεις 1 μέρα στο ψυγείο (θα σου πρότεινα να πάρεις σχαροτήγανο) και περνάς από το τηγάνι σε αρκετά δυνατή φωτιά να "θωρακιστεί" και να κρατήσει τα ζουμιά του μέσα. Βάζεις στο φούρνο (όχι χαμηλή θερμοκρασία, καμία 180βαθμούς) για 7-8 λεπτά (σε ήδη ζεστό φούρνο). Θα βγει τρυφερό και ζουμερρρρό! Απλά πράματα

ειπαμε να παει πιο γρηγορα οχι πιο αργα, διαδικασιες 24 ωρων αποκλειονται

δεν ξερω αλλα μοιαζει με αυτο εδω http://truc-de-grand...ote-de-porc.jpg

Ενα θερμομετρο θες. Οταν το χοιρινο εχει εσωτερικη θερμοκρασια στο πιο χοντρο του σημειο (εδω θες το κοπανημα ωστε να εχει ισο παχος) τους 62-63 βαθμους, το βαλεις να "ξεκουραστει" και μετα, θα ειναι απολυτα ζουμερο και σωστα ψημενο.

Μια συνταγη που εχει cider μεσα ομως, αρα δες τον τροπο για να μπεις στον τροπο σκεψης.

https://www.youtube.com/watch?v=MNj1IG9EAZE

Μπριζόλα λαιμου ΜΟΝΟ. Είναι και φτηνές! :P

Εύα η προετοιμασία δεν μετριέται στον χρόνο μαγειρέματος. Απλά σκέφτεσαι για αύριο και πράττεις σήμερα. Η μπριζόλα είναι 1 λεπτάκι από την κάθε μεριά και καμία 7-10 λεπτά στο φούρνο (ανάλογα το πάχος). Οπότε και πολύ γρήγορη είναι.

Οι μπριζολες λαιμου (αν και ειναι ομωπλατη, αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια) ειναι αρκετα πιο σκληρες απο την σπαλα. Ναι μπορουμε να τις ψησουμε με την ιδια λογικη που ειπα πιο πανω(εσωτερικη θερμοκρασια τους 62), αλλα και παλι το κρεας θα ειναι πιο σκληρο λογω του συνδετικου ιστου. Μπορειτε να δειτε και μονοι σας οτι αυτο το κομματι εχει παρα πολλους μυες(?) που το καθενα εχει διαφορετικο χρονο μαγειρεματος. Για αυτο ή παμε σε χυτρα ή παμε σε πολυ ωρα ψησιμο για να εχουμε κατι τρυφερο.

Αυτα ολα ειναι για φετες απο κρεας και οχι ολοκληρα κομματια!

Αν θελουμε κατι σαν και αυτο:

Z8Zbd.jpg

Θελουμε αλλη διαδικασια, που για να πω την αληθεια δεν ειναι και τοσο χρονοβορα (2ωρες~)

Επισης, μαγειρευεις μια φορα και τρως 2-3 μερες ;)

Κατα καποιο τροπο χαθηκε το κομματι που εγραφα οτι αυτο που ειπες ειναι λαθος.

Για αυτο παμε παλι αλλα πιο συντομα:

Το σιτεμα δεν ειναι για τι χοιρινο, ειναι για το κοκκινο κρεας (αμνοεριφια, μοσχαρι, κυνηγι παντος ειδους) και δεν γινεται με τον τροπο που ειπες. Ειχα γραψει μια λεπτομερη απαντηση με παραδειγματα αλλα θα σου πω να διαβασεις αυτο: http://ag.ansc.purdue.edu/meat_quality/aging_meat.html για να παρεις την βασικη ιδεα για το τι ειναι το σιτεμα. Υπαρχουν μερη που ωριμαζουν ετσι το κρεας για 6-8 μηνες. Εγω εχω δοκιμασει μεχρι 2 μηνων. Ο 1 μηνας παντως εδω θεωρειτε το νορμαλ.

Τωρα για το μαριναρισμα που ειπες ,διαβασε αυτο και δες και το αρθρο για brining που ειναι πιο καλο οταν εχεις μεγαλα κομματια.

Τωρα το πιο μεγαλο λαθος που εγραψες ειναι η θωρακιση. Δεν θωρακιζεις τιποτα, γευση του δινεις με την αντιδραση maillard, εδω, και θα καταλαβεις τι λεω.

A και η σπαλα εχει καλη γευση, ειδικα τα κομματια με το λιπακι. Στην ελλαδα για καποιο λογο τα κοβουν ομως...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...