Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλύτερα να φτιάχνεις τη δικιά σου και να αποφεύγεις τις έτοιμες που τις περισσότερες φορές είναι και μεγαλύτερη ποσότητα απ' όσο πραγματικά χρειάζεσαι και όταν ανοιχτούν πρέπει να καταναλωθούν σύντομα. Για μένα η καλύτερη και ευκολότερη,ντομάτα σκόρδο βασιλικό και λίγο ρίγανη και σε 10 λεπτά έτοιμη 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Έχει αποπειραθεί κανείς να κάνει δικά του ζυμαρικά; Έκανα μια αναζήτηση αλλά δε βρήκα πολλά. Δοκιμάσαμε πριν λίγες μέρες, όχι με τρομερή επιτυχία, αλλά δεν αποτύχαμε κιόλας. Σαν γεύση κ' υφή ήταν πολύ ωραία.

Βάλαμε 500 γρ σκληρό αλεύρι, 5 μικρο-μεσαία αυγά (40-50 γρ), συν λίγο λάδι, σε φωλιά στο κέντρο. Την επόμενη (αύριο) μάλλον θα κινηθούμε σε μισό - μισό αλεύρι σκληρό και "ζυμωτό" (το κιτρινωπό), με λίγο μεγαλύτερη αναλογία σε αυγό, και μάλλον θα ξεκινήσουμε και με χυλό τη διαδικασία. Έχουμε καμιά συμβουλή;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 9/5/2024 στις 2:08 ΜΜ, villasg είπε

Εγω εχω κολλησει με του Lidl τις combino , δοκιμασε τις γευσεις ( με ελιες , καυτερη , βασιλικο , κρεμμυδι )

  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

 

 

23404_offer_alternative.jpg

 

Go to full screen view: Combino Σάλτσα ζυμαρικών | Pasta Sauce - Image 1

 

 

Στις 9/5/2024 στις 1:40 ΜΜ, ifollowrivers είπε

Εσάς ποια ρίναι η αγαπημένη σας σάλτσα για μακαρόνια; Προτιμάτε να παίρνετε έτοιμες ή να φτιάχνετε τις δικές σας; Αν παίρνετε έτοιμες ποια μάρκα προτιμάτε;

 

 

ντοματα - μελιτζάνα-πράσσινη πιπεριά-σκόρδο-1 φύλλο δάφνη-α/π

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 ώρες πριν, Haldol είπε

Έχει αποπειραθεί κανείς να κάνει δικά του ζυμαρικά; Έκανα μια αναζήτηση αλλά δε βρήκα πολλά. Δοκιμάσαμε πριν λίγες μέρες, όχι με τρομερή επιτυχία, αλλά δεν αποτύχαμε κιόλας. Σαν γεύση κ' υφή ήταν πολύ ωραία.

Βάλαμε 500 γρ σκληρό αλεύρι, 5 μικρο-μεσαία αυγά (40-50 γρ), συν λίγο λάδι, σε φωλιά στο κέντρο. Την επόμενη (αύριο) μάλλον θα κινηθούμε σε μισό - μισό αλεύρι σκληρό και "ζυμωτό" (το κιτρινωπό), με λίγο μεγαλύτερη αναλογία σε αυγό, και μάλλον θα ξεκινήσουμε και με χυλό τη διαδικασία. Έχουμε καμιά συμβουλή;

Ψιλοστανταρ ειναι η συνταγη. το θεμα ειναι πως βγαινει το ζυμαρικο πολυ βαρυ. θα ηθελα να βρω μια με νερο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης

καλημερα σας φιλες και φιλοι μου κατα καιρους θα μοιραζομαι μαζι σας μερικες νοστιμες υγιεινες συνταγες πλουσιες σε πρωτεινη μεταλλα και ιχνοστοιχεια

και παμε γρηγορα γρηγορα για ενα γευστικοτατο πρωινο το οποιο εχω παρασκευασει, ειναι πεντανοστιμο και κανει για γυναικες και αντρες. αυτη τη συνταγη τη δινουν επισης πολλοι διατροφολογοι.

θα χρειαστουμε:

1. 4 αυγα

2. σπανακι 30 με 50 γραμμαρια η με το ματι μια χουφτα μικρη

3. μισο μικρο κρεμμυδι

4. μιση πρασινη πιπερια μεσαιου μεγεθους

λιγο αλατι λιγο λαδι ελαιολαδο το καλυτερο παντα και λιγο πιπερι

εκτελεση:

σε ενα αντικολλητικο τηγανι βαζουμε το σπανακι ελαφρως κομμενο και ψιλοκομμενα το κρεμμυδι και την πιπερια με μια κουταλια του γλυκου αγνο παρθενο ελαιολαδο και τα σοταρουμε ολα μαζι μεχρι το κρεμμυδι να ροδισει ελαφρως. εγω χρησιμοποιω ψεκαστηρα λαδιου. 

ταυτοχρονα βαζουμε σε ενα μπολ ενα ολοκληρο αυγο και τα ασπραδια απο τα 3 αυγα χτυπαμε με λιγο πιπερι και αλατι και τα προσθετουμε στα σοταρισμενα υλικα μας. σε οποιους αρεσει το πιπερι μπορουν να βαλουν λιγο παραπανω

μπορειτε να το συνοδεψετε με μια φετα ψωμι ολικης αλεσης η σκετο και βουαλα το πρωινο μας :-)

φτιαξτε το και πειτε μου εντυπωσεις  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

41 λεπτά πριν, elenakimou είπε

καλημερα σας φιλες και φιλοι μου κατα καιρους θα μοιραζομαι μαζι σας μερικες νοστιμες υγιεινες συνταγες πλουσιες σε πρωτεινη μεταλλα και ιχνοστοιχεια

και παμε γρηγορα γρηγορα για ενα γευστικοτατο πρωινο το οποιο εχω παρασκευασει, ειναι πεντανοστιμο και κανει για γυναικες και αντρες. αυτη τη συνταγη τη δινουν επισης πολλοι διατροφολογοι.

θα χρειαστουμε:

1. 4 αυγα

2. σπανακι 30 με 50 γραμμαρια η με το ματι μια χουφτα μικρη

3. μισο μικρο κρεμμυδι

4. μιση πρασινη πιπερια μεσαιου μεγεθους

λιγο αλατι λιγο λαδι ελαιολαδο το καλυτερο παντα και λιγο πιπερι

εκτελεση:

σε ενα αντικολλητικο τηγανι βαζουμε το σπανακι ελαφρως κομμενο και ψιλοκομμενα το κρεμμυδι και την πιπερια με μια κουταλια του γλυκου αγνο παρθενο ελαιολαδο και τα σοταρουμε ολα μαζι μεχρι το κρεμμυδι να ροδισει ελαφρως. εγω χρησιμοποιω ψεκαστηρα λαδιου. 

ταυτοχρονα βαζουμε σε ενα μπολ ενα ολοκληρο αυγο και τα ασπραδια απο τα 3 αυγα χτυπαμε με λιγο πιπερι και αλατι και τα προσθετουμε στα σοταρισμενα υλικα μας. σε οποιους αρεσει το πιπερι μπορουν να βαλουν λιγο παραπανω

μπορειτε να το συνοδεψετε με μια φετα ψωμι ολικης αλεσης η σκετο και βουαλα το πρωινο μας :-)

φτιαξτε το και πειτε μου εντυπωσεις  

Πρωινό ομελέτα  με σπανάκι κρεμμύδι πιπεριές;

Η Ορεινή μέλισσα είσαι;

  • Haha 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι θα λεγατε για παγωτο ξυλακι απο τα χερακια σας 170 θερμιδες το ενα 2 γρ πρωτεινη 8 γρ λιπος με κορεσμενο λιπος 3,5 γρ υδατανθρακες 23γρ και φυτικες ινες 4γρ εεεεε; 😃 χωρις προσθετα φτιαγμενο απο γνησιες τροφες χωρις ζαχαρη και αν βαλετε μαυρη σοκολατα με στεβια ακομα πιο χαμηλα τα ποσοστα θερμιδων.

Τι σας εχω σημερα! 

Αρχικα θα χρειαστειτε μια ειδικη φορμα για παγωτο ξυλακι μαζι με ξυλακια. Η συνταγη αυτη βγαζει δεκα παγωτακια.

Υλικα:

1) 4 μπανανες κομμενες σε κομματακια και κατεψυγμενες

2) 2 χουρμαδες μαλακοι (αν δεν ειναι τους μουλιαζεται για 5 λεπτα σε ζεστο νερο τους στραγγιζουμε και τους αφηνουμε να κρυωσουν)

3) 2 κουτ.γλυκ. εκχυλισμα βανιλιας

4) 3 κουτ.σουπ. γαλα (οτι γαλα εχουμε)

5) 200 γρ κουβερτουρα εγω βαζω με στεβια αν βαλετε με ζαχαρι ειναι 4 γρ ζαχαρης δειτε συσκευασια

Εκτελεση:

χτυπαμε ολα τα υλικα στο μουλτι ( η κουβερτουρα οχι γιατι ειναι για την επικαλυψη)  . Αν το μουλτι δεν ειναι δυνατο προσθετουμε λιγο γαλα ακομη. Αφου γινει σαν κρεμα γεμιζουμε τις φορμες του παγωτου.

Τις βαζουμε στην καταψυξη και οταν σφιξουν καλα τα ξεφορμαρουμε, τα βουταμε στη λιωμενη κουβερτουρα και τα τοποθετουμε σε λαδοκολα τα βαζουμε λιγο στην καταψυξη να παγωσει η σοκολατα και ειναι ετοιμα 

Μεσα στη λιωμενη σοκολατα μπορειτε αν θελετε να βαλετε τριμενο καβουρδισμενο αμυγδαλο :-) 

Διατυρουνται στη καταψυξη και οταν θελετε να φατε ενα το αφηνετε για 3 με 4 λεπτα εξω για να ξεπαγωσει ελαφρως και απολαυστε!

φτιαξτε τα και πειτε μου εντυπωσεις την εχω παρει απο διατροφολογο και τα φτιαχνω για μενα οταν θελω κατι νοστιμο και υγιεινο 

 

Επεξ/σία από elenakimou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κεφτεδακια απο το γεροντα Παρθενιο δεν ειναι τοσο fit ομως οποιος γυμναζεται μπορει να καψει τις λιγο παραπανω θερμιδες. Γινονται πεντανοστιμα!!!! προχωρηστε μονο λιγο την εισαγωγη. Προσωπικα βαζω πολυ καλο ελαιολαδο δεν χρησιμοποιω αλλα ελαια. Γινονται και ψητα για οποιν θελει

 

Επεξ/σία από elenakimou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tι σας εχω σημερα; Κατι που δεν θα εχετε ξαναφαει οι περισσοτεροι απο εσας, ειναι σνακ, ειναι γρηγορο, ειναι πεντανοστιμο, και θα λεγαμε υγιεινο αρκει να μη τα φατε ολα την ιδια στιγμη ,πραγμα δυσκολο 😄 

Θα χρειαστουμε ενα πακετο δαμασκηνα χωρις κουκουτσι καπου 15 με 20 τεμαχια εχει το σακουλακι,  ενα τεταρτο ενταμ απο το στρογγυλο κεφαλακι, και λωριδες μπεικον οσα και τα δαμασκηνα μας.

Ξεπλενουμε τα δαμασκηνα και τα αφηνουμε λιγο να στεγνωσουν. Κοβουμε οσο ενταμ χωραει στο καθε δαμασκηνο το γεμιζουμε και περιτυλιγουμε το γεμιστο δαμασκηνο με μια λωριδα μπεικον απο τις μεριες που ειναι οι τρυπες περιμετρικα για να μη χυθει το ενταμ και το στερεωνουμε με οδοντογλυφιδα. 

Αφου τα ετοιμασουμε, βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180  μεχρι το μπεικον να κανει κρουστα (προσοχη μην καει) και τα βγαζουμε.

Τρογωνται καλυτερα ζεστα  με συνοδια ενος ημιγλυκου κρασιου ροζε η κοκκινου  

Καλη παρεα και απολαυστε! 😀🥂

 

Επεξ/σία από elenakimou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γλυκια πουτιγκα σοκολατας που καλυπτει 110% των αναγκων σε βιταμινη C φοβερη υφη και γευση. Γινεται με δυο υλικα συν προαιρετικα εκχυλισμα βανιλιας.

Για δυο πουτιγκες θελουμε:

1) 210 γρ. πολυ ωριμο λωτο ζυγισμενος χωρις τη φλουδα

2) 1 κουτ. σουπ. γεματη σκονη κακαο καπου 8 γραμ.

προεραιτικα 1/2 κουτ. γλυκ. εκχυλισμα βανιλιας

Τα χτυπαμε στο μουλτι τα βαζουμε 2 ωρες στο ψυγειο και ειναι ετοιμο.

Εχει σημασια ο λωτος να ειναι πολυ ωριμος και γλυκος αλλιως  προσθετουμε λιγο στεβια η μελι.

Δοκιμαστε το γινεται πανευκολα. :-)

Επεξ/σία από elenakimou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαγιανα αυγα με ντοματα υπεροχο καλοκαιρινο φαγητο

 

Επεξ/σία από elenakimou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, elenakimou είπε

Kαγιανα αυγα με ντοματα υπεροχο καλοκαιρινο φαγητο

 

Το ψωμι για να βουτας ξεχασε ο γεροντας😁

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
52 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Το ψωμι για να βουτας ξεχασε ο γεροντας😁

χαχα στο προγραμμα ειναι 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...