Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Καλη ερωτηση και νομιζω θα ακουσεις διαφορες αποψεις.Προσωπικα τα βαζω απευθειας ψυγειο και καθε φορα που θελω βραζω οσα θα  φαω, χωρις να ξερω αν ειναι το πιο σωστο.Απο την αλλη τα σουπερ μαρκετ τα εχουν εκτος.Παντως πανω απο 15 μερες σε καθε περιπτωση δεν τα κραταω.

Γιά τά αυγά εάν είναι χαλασμένα η" όχι ο έλεγχος είναι εύκολος.Γεμίζεις ένα κατσαρολάκι μέ νερό καί βάζεις τά αυγά μέσα.Εάν η μία άκρη τού αυγού(τουλάχιστον) πάει στόν πάτο είναι μία χαρά.Εάν ολόκληρο τό αυγό ανέβει πάνω είναι χαλασμένο.

2 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Καλη ερωτηση και νομιζω θα ακουσεις διαφορες αποψεις.Προσωπικα τα βαζω απευθειας ψυγειο και καθε φορα που θελω βραζω οσα θα  φαω, χωρις να ξερω αν ειναι το πιο σωστο.Απο την αλλη τα σουπερ μαρκετ τα εχουν εκτος.Παντως πανω απο 15 μερες σε καθε περιπτωση δεν τα κραταω.

Γιά τά αυγά εάν είναι χαλασμένα η" όχι ο έλεγχος είναι εύκολος.Γεμίζεις ένα κατσαρολάκι μέ νερό καί βάζεις τά αυγά μέσα.Εάν η μία άκρη τού αυγού(τουλάχιστον) πάει στόν πάτο είναι μία χαρά.Εάν ολόκληρο τό αυγό ανέβει πάνω είναι χαλασμένο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θεωρητικά τα βρασμένα πρέπει να κρατάνε περισσότερο, αλλά δεν ξέρω επειδή έχουν χάσει την φυσική προστατευτική επίστρωσή τους από το βράσιμο αν είναι πιο ευάλωτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο τόνος γενικά οκ, είναι ένα «στεγνό» ψάρι.

Αγορασα, από την Λαϊκή , τονάκι για να το δοκιμάσω ψητό στον φούρνο.  
Παλι μια από τα ίδια. Όσο νερό και να έβαλα, μουστάρδα, λαχανικά κλπ και όσο κουκούλωμα ο με αλουμινόχαρτο να το είχα μπας και μείνει ζουμερό, στην υφή του ήταν θεό στεγνό. Οκ, έγινε νόστιμο, δε λέω, αλλά θεό στεγνό.

Οκ, σαν την τσιπούρα ή τον σολομό δεν θα γίνει, μιας που προκειται για λιπαρά ψάρια, οποτε και γίνονται μαλακα στο ψήσιμο, αλλά έχει κανεις κάποια ιδέα πως μπορώ να το μαγειρέψω και να είναι λιγότερο στιφό στην υφή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
1 ώρα πριν, Adon1s είπε

Ο τόνος γενικά οκ, είναι ένα «στεγνό» ψάρι.

Αγορασα, από την Λαϊκή , τονάκι για να το δοκιμάσω ψητό στον φούρνο.  
Παλι μια από τα ίδια. Όσο νερό και να έβαλα, μουστάρδα, λαχανικά κλπ και όσο κουκούλωμα ο με αλουμινόχαρτο να το είχα μπας και μείνει ζουμερό, στην υφή του ήταν θεό στεγνό. Οκ, έγινε νόστιμο, δε λέω, αλλά θεό στεγνό.

Οκ, σαν την τσιπούρα ή τον σολομό δεν θα γίνει, μιας που προκειται για λιπαρά ψάρια, οποτε και γίνονται μαλακα στο ψήσιμο, αλλά έχει κανεις κάποια ιδέα πως μπορώ να το μαγειρέψω και να είναι λιγότερο στιφό στην υφή;

Ο φρέσκος τόνος δεν ψήνεται όπως τα υπόλοιπα ψάρια όπως το διαπίστωσες κι εσύ! Ιδανικά χρειάζεσαι ένα φιλέτο μεγάλου τόνου κομμένο κάθετα (κάτι σαν μπριζόλα) το οποίο και θα ψήσεις ελάχιστα πάνω σε δυνατή σχάρα (2-3 λεπτά το πολύ από κάθε πλευρά) ώστε να παραμείνει μαλακό και ροζ στο εσωτερικό του. Αυτό όπως καταλαβαίνεις απαιτεί πολύ φρέσκο ψάρι ώστε να αποφύγεις τυχόν "εκπλήξεις" με το στομάχι σου κλπ. Το φιλέτο μπορείς να το μαρινάρεις πριν με ο,τι σου αρέσει.

Τώρα τα μικρά φρέσκα τονάκια για μένα κάνουν μόνο για ωμό ορεκτικό (σεβίτσε, καρπάτσιο, ταρτάρ) όπου απλά τα ψιλοκόβεις όπως σου αρέσει, τα αφήνεις να μαριναριστούν και να "ψηθούν" κάνα 20λεπτο μέσα σε κάτι όξινο (χυμό από διάφορα εσπεριδοειδή) με αλάτι & τζίντζερ (αν θες βάζεις και κάτι που να γλυκίζει ελάχιστα όπως ένα κουταλάκι μέλι) και στο τέλος τα σερβίρεις με λίγο ελαιόλαδο, κόλιαντρο και καμιά ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα. :) 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες μετά...

Εδώ και χρόνια άρχισα να τρώω καυτερό φαγητό και πλέον και το πιο καυτερό tabasco δε φτουράει.

Το ίδιο ισχύει και με το κλασικό καυτερό μπούκοβο από το σουπερ μαρκετ.

Έχω βρει αυτό το site https://kafteroulis.gr/kafteres-saltses αλλά δεν έχω πάρει κάτι ακόμα από εκεί κυρίως γιατί είναι ακριβό αλλά δεν ξέρω και τι να πάρω που θα αντικαταστήσει το tabasco.

Υπάρχει κάποια πρόταση για να μπορώ να κάνω οποιοδήποτε φαγητό καυτερό όπως κάνω μέχρι στιγμής με το tabasco scorpion?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλική συμβουλή επειδή την έχω ξαναδει τη δουλειά με κοντινό μου άνθρωπο που έλεγε τα ίδια πριν χρόνια.

έχεις συνηθίσει βαθμιαία την ένταση στο κάψιμο καταστρέφοντας τον οργανισμό σου και έχουν παραλύσει πλέον τα αισθητήρια που σου δίνουν την πληροφορία.

καλύτερα να ξε-συνηθίσεις με "αποτοξίνωση" βαθμιαία επαναφέροντας τα φυσιολογικά όρια πριν κάνεις παραπάνω ζημιά και αλλού.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από περιέργεια το scorpion τη συστατικά περιέχει; 

Ειχα ξεκινήσει και εγώ με το κλασικό ταμπάσκο όπου πλέον δε κάνει και πολλά. Μετά δοκίμασα sriracha (έγραφε 50% chilli pepper στα συστατικά ) η ποιο καυτερή που έχω δοκιμάσει αλλά εν τελεί δε μου πολύ άρεσε . Τώρα παίζω με ταμπάσκο habanero (γράφει 28% habanero στα συστατικά, και υποθετικά μπορεί να φτάσει τα 200.000 scoville rating λέει) και το κλασικό κι τα εναλλάσσω ανάλογα το φαγητό .

θεωρώ ότι δεν αξίζει συνεχώς να ανεβάζεις επίπεδο γιατί χάνεις το μέτρο στη τελική. 
 

Τωρα βάζω σε τοστακια, αυγά και σουπες κρεατικά σε κόκκινες σάλτσες, δηλαδή όχι στα πάντα και το απολαμβάνω χώρις να χάνω την επίδραση του.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 minutes ago, greekfragma said:

φιλική συμβουλή επειδή την έχω ξαναδει τη δουλειά με κοντινό μου άνθρωπο που έλεγε τα ίδια πριν χρόνια.

έχεις συνηθίσει βαθμιαία την ένταση στο κάψιμο καταστρέφοντας τον οργανισμό σου και έχουν παραλύσει πλέον τα αισθητήρια που σου δίνουν την πληροφορία.

καλύτερα να ξε-συνηθίσεις με "αποτοξίνωση" βαθμιαία επαναφέροντας τα φυσιολογικά όρια πριν κάνεις παραπάνω ζημιά και αλλού.

Από αυτό εννοείς πως το καυτερό φαγητό δεν είναι καλό ή μιλάς συγκεκριμένα για την ένταση του καυτερού;

Σε κάθε περίπτωση πρώτη φορά το ακούω και αν έχεις κάποια πηγή θα ήθελα να μάθω παραπάνω.

8 minutes ago, andreoulios said:

Από περιέργεια το scorpion τη συστατικά περιέχει; 

Ειχα ξεκινήσει και εγώ με το κλασικό ταμπάσκο όπου πλέον δε κάνει και πολλά. Μετά δοκίμασα sriracha (έγραφε 50% chilli pepper στα συστατικά ) η ποιο καυτερή που έχω δοκιμάσει αλλά εν τελεί δε μου πολύ άρεσε . Τώρα παίζω με ταμπάσκο habanero (γράφει 28% habanero στα συστατικά, και υποθετικά μπορεί να φτάσει τα 200.000 scoville rating λέει) και το κλασικό κι τα εναλλάσσω ανάλογα το φαγητό .

θεωρώ ότι δεν αξίζει συνεχώς να ανεβάζεις επίπεδο γιατί χάνεις το μέτρο στη τελική. 
 

Τωρα βάζω σε τοστακια, αυγά και σουπες κρεατικά σε κόκκινες σάλτσες, δηλαδή όχι στα πάντα και το απολαμβάνω χώρις να χάνω την επίδραση του.

 

Thanks, είναι και αυτό μια λύση απλά ήθελα να δω τι προτιμάει άλλος κόσμος μιας και τριγύρω μου δεν έχω άτομα που τρώνε αρκετά καυτερά.

Για τα συστατικά παραθέτω φώτο.

Spoiler

image.jpeg.516766de13078d53e33023cacdfe8bec.jpeg

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ότι δημιουργούνται θέματα και στο πεπτικό σύστημα όσο ανεβαίνεις στην κλίμακα Scoville είναι πιθανό, αλλά ότι είναι κοινώς αποδεκτό ότι έχεις πάρει λάθος δρόμο προσωπικά δεν το έχω ακούσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Οι καλύτερες αγορές μου σε καυτερές σάλτσες είναι από amazon, περνώ συνήθως πακέτα με διαφορετικές

https://www.amazon.de/dp/B0BJQJLKZS/ref=mp_s_a_1_8?crid=210WGRB664E3P&keywords=heisse+sause&qid=1677596834&sprefix=%2Caps%2C134&sr=8-8

Αυτό περιμένω τωρα πχ μην κοιτάς καθαρά βαθμούς γιατί από σάλτσα σε σάλτσα παίζουν τεράστιες διαφορές στο πως έρχεται το κάψιμο και η διάρκεια του

Οπότε ξεκινά με παραγγελίες από έξω (Ελλάδα νορμάλ τιμές με καλής ποιότητας δεν θα βρεις)

Με πακέτα σαν το παραπάνω και επιλογές θα έχεις αλλά και αν καταλήξεις κάπου αγοράζεις τη συγκεκριμένη σε μεγαλύτερη ποσότητα

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βρες συνταγές ανάλογα με το τι τρως να φτιάχνεις μόνος σου σαλτσες

αλλά τα καυτερά του Μεξικου αλλά της Απω Ανατολής αλλλα της Μέσης Ανατολης

στο σούπερ μάρκετ δε φτάνουν μερικές σάλτσες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

φιλική συμβουλή επειδή την έχω ξαναδει τη δουλειά με κοντινό μου άνθρωπο που έλεγε τα ίδια πριν χρόνια.

έχεις συνηθίσει βαθμιαία την ένταση στο κάψιμο καταστρέφοντας τον οργανισμό σου και έχουν παραλύσει πλέον τα αισθητήρια που σου δίνουν την πληροφορία.

καλύτερα να ξε-συνηθίσεις με "αποτοξίνωση" βαθμιαία επαναφέροντας τα φυσιολογικά όρια πριν κάνεις παραπάνω ζημιά και αλλού.

Εάν το καυτερό φαγητό κατέστρεφε  τον οργανισμό μας, τότε δεν θα είχαν ξεπεράσει το 1δις Κίνα και Ινδία........ το καυτερό φαγητό είναι εθισμός,  τώρα εάν δημιουργεί προβλήματα στο πεπτικό αυτό είναι κάτι που μπορεί άνετα να το καταλάβει κάποιος και να πάρει τα μέτρα του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Εάν το καυτερό φαγητό κατέστρεφε  τον οργανισμό μας, τότε δεν θα είχαν ξεπεράσει το 1δις Κίνα και Ινδία........ το καυτερό φαγητό είναι εθισμός,  τώρα εάν δημιουργεί προβλήματα στο πεπτικό αυτό είναι κάτι που μπορεί άνετα να το καταλάβει κάποιος και να πάρει τα μέτρα του.

Καλα και η κοκα κολα κανει κακο αλλα δεν βλεπω να εχει αφανιστει ο κοσμος... επισης οκ ναι ινδοι κλπ τρωνε καυτερα αλλα απο το απλα καυτερα μεχρι να βρουμε τι καιει πιο πολυ και να το φαμε και σε μεγαλη συχνοτητα εχει μια αποσταση.

Γενικως οταν υπαρχει μετρο ολα ειναι οκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καυτερά φαγητά τρώνε σε διάφορα μέρη του κόσμου. Δε νομίζω ότι επηρεάζει σε κάτι την υγεία τους. Ο βασικότερος παράγοντας που δεν αναφέρει κανένας όμως είναι η συχνότητα. Η υψηλη συχνότητα δεν αποκλείεται να προκαλεί προβλήματα στο στομάχι αλλά αυτό πρέπει να είναι τεκμηριωμένο με επιστημονική έρευνα και όχι επειδή το υποθέτω εγώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...