Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Χαζευοντας κατι συνταγες του Ακη πετυχα μια συνταγη για πουρε που εχει και μου εκανε εντυπωση που λεει οτι στον πουρε δεν βαζουμε ποτε γαλα η κρεμα γαλακτος και ηθελα την αποψη σας, μιας και τοσα χρονια εγω βαζω παντα γαλα. Εκανα και ενα τσεκαρισμα και σε αλλους γνωστους σεφ αλλα ολοι εβαζαν η γαλα η κρεμα γαλακτος η και τα δυο.

Εντάξει, κατά καιρούς εμφανίζονται και οι "σούπερ-ντούπερ" σεφ που γνωρίζουν την "απόλυτη" συνταγή!!!

Όσο για την συγκεκριμένη, να καίει ο φούρνος 1,5 ώρα για να ψήσω τις πατάτες, όταν μπορώ να τις βράσω 15 λεπτά και να έχω τον πουρέ έτοιμο σε 20 λεπτά, τι να πρωτοπεί κανείς? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

55 λεπτά πριν, gsisr είπε

τις πιο τεχνικές συνταγές τις βρήκα στον λουκάκο πάντως και στο caruso

Οντως ειναι πολυ καλος θα συμφωνησω.

 

32 λεπτά πριν, katergaris79 είπε

Προσωπικά έχω κάνει πολλές συνταγές του Πετρετζίκη και οι περισσότερες πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό. Μέχρι και μια περίεργη συνταγή για τσουρέκια με μέλι αντί για ζάχαρη που είχα κάνει πριν από χρόνια και νόμιζα ότι θα τα πετάξω, τελικά ήταν εξαιρετικά!!!

Κοιτα εχει καλες συνταγες, απλα εχω την εξης ενσταση βαζει πολλα υλικα σε καποιες απο αυτες και σε μερικες εχει παραπανω γραμμαρια απο οτι χρειαζεται, πχ σε κατι γλυκα βαζει υπερβολικη ζαχαρη η σιροπι , οποτε καθε φορα εγω τις τροποποιω αναλογα τα γουστα μου.

3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Εντάξει, κατά καιρούς εμφανίζονται και οι "σούπερ-ντούπερ" σεφ που γνωρίζουν την "απόλυτη" συνταγή!!!

Όσο για την συγκεκριμένη, να καίει ο φούρνος 1,5 ώρα για να ψήσω τις πατάτες, όταν μπορώ να τις βράσω 15 λεπτά και να έχω τον πουρέ έτοιμο σε 20 λεπτά, τι να πρωτοπεί κανείς? 

Προφανως και οχι για την συγκεκριμενη δεν χρειαζεται φουρνος, θα συμφωνησω.

2 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Έχω έναν ...απαράβατο κανόνα. Όποτε ψάχνω συνταγές στο ίντερνετ ποτέ δεν ακολουθώ τις συνταγές του Άκη. 

Λιγο υπερβολικος νομιζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 minutes ago, Menelaos83 said:

Λιγο υπερβολικος νομιζω.

Δεν τον παρακολουθούσα ιδιαίτερα έτσι κι αλλιώς (προτιμώ τον Λουκάκο) αλλά μετά την ομελέτα χωρίς αβγά και το vegan "κοκορέτσι" έχει φάει μαύρο από μένα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Menelaos83 είπε

Οντως ειναι πολυ καλος θα συμφωνησω.

 

 

Λιγο υπερβολικος νομιζω.

Κυριολεκτω, λάθος αναλογίες, λάθος οδηγίες, πολυπλοκότητα χωρίς λόγο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, l337 είπε

Δεν τον παρακολουθούσα ιδιαίτερα έτσι κι αλλιώς (προτιμώ τον Λουκάκο) αλλά μετά την ομελέτα χωρίς αβγά και το vegan "κοκορέτσι" έχει φάει μαύρο από μένα.

Κοιτα οφειλει να τα φτιαξει για το συγκεκριμενο κοινο που τον παρακολουθει.

Ουτε μενα μου καθονται καλα αυτα αλλα αν βρω καποια συνταγη που αξιζει(οχι τετοιου τυπου βεβαια) την δοκιμαζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Υπάρχουν έτοιμες φακές από το ΣΜ πχ τύπου Μπαρμπαστάθης?

Να πάρω δηλαδή μια κατεψυγμένη συσκευασία και με ένα ζέσταμα ή έστω με ένα πολύ basic μαγείρεμα να γίνει κανονική μερίδα φαγητό (χωρίς κανένα έξτρα υλικό).

Λίγο που κοίταξα google δεν βρήκα κάτι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Υπάρχουν έτοιμες φακές από το ΣΜ πχ τύπου Μπαρμπαστάθης?

Να πάρω δηλαδή μια κατεψυγμένη συσκευασία και με ένα ζέσταμα ή έστω με ένα πολύ basic μαγείρεμα να γίνει κανονική μερίδα φαγητό (χωρίς κανένα έξτρα υλικό).

Λίγο που κοίταξα google δεν βρήκα κάτι

https://www.sklavenitis.gr/etoima-geymata/geymata-osprion-lachanikon/

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Μαγειρικη λεει οποτε ρωταω εδω. Νεα εστια επαγωγικη. Πρεπει να παρω διαφορα σκευη. Τι μαρκες να κοιταξω. Καμια προταση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ότι σου αρέσει. Όλα καλά είναι και σχεδόν όλα κάνουν για επαγωγικες.

Αν το σηκώνει βέβαια η τσέπη σου, πάρτα όλα σε fissler και ξεμπερδεψες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
18 λεπτά πριν, sargus είπε

Ότι σου αρέσει. Όλα καλά είναι και σχεδόν όλα κάνουν για επαγωγικες.

Αν το σηκώνει βέβαια η τσέπη σου, πάρτα όλα σε fissler και ξεμπερδεψες!

την ιδια γευση θα χει το φαγητο και σε κατι πιο φτηνο 😛

Επιστρωση τι ειναι καλυτερο να εχει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 24/5/2022 στις 3:20 ΜΜ, Spect~ είπε

Μαγειρικη λεει οποτε ρωταω εδω. Νεα εστια επαγωγικη. Πρεπει να παρω διαφορα σκευη. Τι μαρκες να κοιταξω. Καμια προταση

Έλεγξε τα σκεύη που έχεις με έναν μαγνήτη. Αν κολλάει ο μαγνήτης στον πάτο του σκεύους είναι κατάλληλο για επαγωγική εστια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
14 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Έλεγξε τα σκεύη που έχεις με έναν μαγνήτη. Αν κολλάει ο μαγνήτης στον πάτο του σκεύους είναι κατάλληλο για επαγωγική εστια.

Το ξέρω αυτό αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχω 🤣σκεύη όχι μαγνητη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα, έχω μια παγωτομηχανή απ'αυτές που βάζεις στην κατάψυξη τον κάδο να παγώσει καλά και μετά ρίχνεις το μείγμα υπό ανάδευση. Φυσιολογικά το μίγμα ανακατεύεται αργά και σιγά σιγά αρχίζει να πήζει.

Το πρόβλημα μου και αυτό που θέλω να ρωτήσω, μερικές φορές χωρίς να ξέρω για ποιό λόγο, όταν πρωτορίχνω το μίγμα μέσα στον κάδο, μαγκώνει κάπως η προπέλα και τινάζει παντού . Δε σταματάει η μηχανή, βγαίνει παγωτό αλλά γίνονται όλα γύρω από την παγωτομηχανή χάλια απ'τα ζουμιά!

Μπορείτε να μου πείτε τί φταίει; Κάτι στα συστατικά ή τις αναλογίες ξέρω γω ή κάτι στην παγωτομηχανή την ίδια; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 17/3/2022 στις 4:29 ΜΜ, billdanos είπε

 

Δοκιμασα πιτσα απο μαγαζι-πιτσαρια και το τυρι ηταν μάζα σαν κασερι! Νοστιμο και χορταστικο!!!

Απο γνωστες αλυσιδες καταστηματων και με διπλο τυρι παλι δεν λενε τιποτα!!! Ενα λασπωμενο πραγμα αδυναμο-αγευστο!

Ερωτηση: Ειναι οι ποιοτητες των τυριων..? Γιατι και αυτος αναγραφει γκουντα μηπως βαζει και αλλα τυρια μεσα για να εχει αυτο το αποτελεσμα..???

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Δοκιμασα πιτσα απο μαγαζι-πιτσαρια και το τυρι ηταν μάζα σαν κασερι! Νοστιμο και χορταστικο!!!

Απο γνωστες αλυσιδες καταστηματων και με διπλο τυρι παλι δεν λενε τιποτα!!! Ενα λασπωμενο πραγμα αδυναμο-αγευστο!

Ερωτηση: Ειναι οι ποιοτητες των τυριων..? Γιατι και αυτος αναγραφει γκουντα μηπως βαζει και αλλα τυρια μεσα για να εχει αυτο το αποτελεσμα..???

 

 

Οι χειροτερες πιτσες ειναι αυτες των αλυσιδων.Καλυτερα να αγοραζεις απο τοπικα καταστηματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...