Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως αυτό γίνεται τώρα που έχω ράβδο. Τότε δε γινόταν.

Πανεύκολο με τη ράβδο, καθώς το πολτοποιείς στο σκεύος που το ζεσταίνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ενδιαφέρον λένε ότι η γλουτένη είναι αυτή που προσπαθεί να τα κρατήσει όλα μαζί και γίνονται σαν ζελές μετά από κάποια ώρα. Τώρα που το σκέφτομαι το ρύζι δεν έχει γλουτένη για αυτό ίσως δε μου το κάνει αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Ενδιαφέρον λένε ότι η γλουτένη είναι αυτή που προσπαθεί να τα κρατήσει όλα μαζί και γίνονται σαν ζελές μετά από κάποια ώρα. Τώρα που το σκέφτομαι το ρύζι δεν έχει γλουτένη για αυτό ίσως δε μου το κάνει αυτό.

Πατάτες και ζυμαρικά τα πολτοποιείς σε αργή ταχύτητα. Σε δυνατή ταχύτητα η γλουτένη μετατρέπεται σε κόλα.

Την πάτησα πριν πολλά χρόνια, όταν πρωτοάρχισα να μαγειρεύω και επειδή βιαζόμουν πολτοποίησα τις βρασμένες πατάτες σε δυνατή ταχύτητα για να γίνει γρήγορα ο πουρές και βγήκε ένα κολώδες αηδιαστικό πράγμα που δεν τρωγόταν με τίποτε!

Νόμιζα ότι έφταιγαν οι πατάτες, αλλά μετά έμαθα ότι έφταιγε το δυνατό χτύπημα στο μπλέντερ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις πατάτες δεν τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ, γιατί με αυτόν τον τρόπο διασπάται το άμυλο και μετά δεν έχουν ωραία υφή. 

Καλύτερα ο πουρές πατάτας να γίνεται με πιρούνι (αν δεν υπάρχει το ειδικό εργαλείο του πουρέ). 

Στις 13/12/2021 στις 1:03 ΜΜ, aizensama24 είπε

Ερώτηση

Η πατάτα ολόκληρη με τη φλούδα πως ψήνεται στο φούρνο? μπορώ να τη πετάξω στο ίδιο ταψί με το κρέας κάπου στην άκρη να γίνονται ταυτόχρονα? Πόση ώρα παίρνει?

Γενικά βαριέμαι να καθαρίζω τις πατάτες για αυτό τις έχω κόψει από το μενού αλλά τώρα που έφτιαξα λίγο το φούρνο μου σκέφτομαι να ξαναγοράσω και να τις μαγειρεύω ολόκληρες και απλά να της κόβω μετά. 

Γιατί δεν τις κάνεις βραστές (με την φλούδα); Είναι τέλειες!!! 😍

Επεξ/σία από -Mikasa-
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω

Τα μακαρόνια μπορώ να τα βράσω μαζί κόκκινη σάλτσα (κλασσικό πουμαρό) και να μη πετάξω το νερό στο τέλος? έχει κάτι το λάθος αυτό? το λέω απλά για να γλιτώσω 1 κατσαρόλα. Πόση ώρα θέλει για να γίνει η κόκκινη σάλτσα με κλασσικό πουμαρό?

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 27/12/2021 στις 2:39 ΜΜ, aizensama24 είπε

Να ρωτήσω

Τα μακαρόνια μπορώ να τα βράσω μαζί κόκκινη σάλτσα (κλασσικό πουμαρό) και να μη πετάξω το νερό στο τέλος? έχει κάτι το λάθος αυτό? το λέω απλά για να γλιτώσω 1 κατσαρόλα. Πόση ώρα θέλει για να γίνει η κόκκινη σάλτσα με κλασσικό πουμαρό?

Γινεται ναι, εγω το κανω ως εξης για την πολυ βασικη σαλτσα, βαζεις χυμο ντοματας αλατι ζαχαρη λαδι λιγο πιπερι την σωταρεις σε χαμηλη θερμοκρασια για αρκετη ωρα, αναλογα το γουστο σου βαζεις αλατι ζαχαρη δεν υπαρχει κανονας, οσο γλυκια αλμυρη την θες,μολις γινει ριχνεις 2-3 κουπες νερο ανεβαζεις λιγο το ματι και περιμενεις να παρει μια βραση.

Μολις βρασει ριχνεις τα μακαρονια και περιμενεις να γινουν, αυτο ειναι η βασικη δικια μου συνταγη. Ιδανικα μπορεις μολις γινουν να ριξεις και λιγο τυρι μεσα κιτρινο να λιωσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω το εξής πρόβλημα και αναρωτιέμαι μήπως ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει.

Ότι και να βάλω στο φούρνο μου (αέρα) τα απλώνει και δεν τα φουσκώνει. Αυτό συμβαίνει πάντα. Δεν ξέρω γιατί. Ελλάδα που είναι πάνω κάτω ψήσιμο, δεν μου συνέβαινε ποτέ.

Κάνω πχ ψωμί, το βάζω στην γάστρα, και αντί να φουσκώσει, απλώνει όσο μπορεί μέχρι να φτάσει τοιχώματα.

Έκανα μελομακάρονα, δεν είχαν πολύ κενό μεταξύ τους,  απλωσαν, κόλλησαν μεταξύ τους και δεν φούσκωσαν όπως πχ αν τα έκανα σε φούρνο με πάνω κάτω ρύθμιση.

Έκανα χθες βασιλόπιτα κέικ, την βάζω σε χάρτινη στρογγυλή φόρμα, σχεδόν ξεχειλισε, άπλωσε και δεν φούσκωσε.

Χεεελπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, mary είπε

Έχω το εξής πρόβλημα και αναρωτιέμαι μήπως ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει.

Ότι και να βάλω στο φούρνο μου (αέρα) τα απλώνει και δεν τα φουσκώνει. Αυτό συμβαίνει πάντα. Δεν ξέρω γιατί. Ελλάδα που είναι πάνω κάτω ψήσιμο, δεν μου συνέβαινε ποτέ.

Κάνω πχ ψωμί, το βάζω στην γάστρα, και αντί να φουσκώσει, απλώνει όσο μπορεί μέχρι να φτάσει τοιχώματα.

Έκανα μελομακάρονα, δεν είχαν πολύ κενό μεταξύ τους,  απλωσαν, κόλλησαν μεταξύ τους και δεν φούσκωσαν όπως πχ αν τα έκανα σε φούρνο με πάνω κάτω ρύθμιση.

Έκανα χθες βασιλόπιτα κέικ, την βάζω σε χάρτινη στρογγυλή φόρμα, σχεδόν ξεχειλισε, άπλωσε και δεν φούσκωσε.

Χεεελπ

Μήπως τα γλυκά δεν είχαν αρκετό αλεύρι; 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, mary είπε

Έχω το εξής πρόβλημα και αναρωτιέμαι μήπως ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει.

Ότι και να βάλω στο φούρνο μου (αέρα) τα απλώνει και δεν τα φουσκώνει. Αυτό συμβαίνει πάντα. Δεν ξέρω γιατί. Ελλάδα που είναι πάνω κάτω ψήσιμο, δεν μου συνέβαινε ποτέ.

Κάνω πχ ψωμί, το βάζω στην γάστρα, και αντί να φουσκώσει, απλώνει όσο μπορεί μέχρι να φτάσει τοιχώματα.

Έκανα μελομακάρονα, δεν είχαν πολύ κενό μεταξύ τους,  απλωσαν, κόλλησαν μεταξύ τους και δεν φούσκωσαν όπως πχ αν τα έκανα σε φούρνο με πάνω κάτω ρύθμιση.

Έκανα χθες βασιλόπιτα κέικ, την βάζω σε χάρτινη στρογγυλή φόρμα, σχεδόν ξεχειλισε, άπλωσε και δεν φούσκωσε.

Χεεελπ

Πολύ αμφίβολο να φταίει ο φούρνος. Δεν φυσάει και τόσο δυνατά να τα κάνει να απλώσουν.

Μείωσε το νερό που βάζεις στο αλεύρι. Τον χειμώνα το αλεύρι είναι ήδη πιο μουσκεμένο από την υγρασία του αέρα.
Επίσης στα ψωμιά κάνε καλύτερο ζύμωμα.
 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να λέει ότι εδώ δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, φαντάζομαι δε θα τα φτιάχνει με διαφορετικό τρόπο.

Ίσως κάποιο υλικό να κάνει τη διαφορά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τα αλευρα φταινε που δεν ειναι ιδια με της Ελλαδας η ο φουρνος εφοσον η συνταγη που εκανες στην Ελλαδα ειναι ακριβως η ιδια.Μεχρι και το νερο(ποιοτητα) ισως παιζει ρολο αλλα με πιο λιγες πιθανοτητες θεωρω.

Το μονο που μπορεις να κανεις ωστε να αποκλεισεις το ενα απο τα δυο ειναι να πας σε αλλο σπιτι και να κανεις την ιδια συνταγη αλλα σε αντιστασεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, mary είπε

Έχω το εξής πρόβλημα και αναρωτιέμαι μήπως ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει.

Ότι και να βάλω στο φούρνο μου (αέρα) τα απλώνει και δεν τα φουσκώνει. Αυτό συμβαίνει πάντα. Δεν ξέρω γιατί. Ελλάδα που είναι πάνω κάτω ψήσιμο, δεν μου συνέβαινε ποτέ.

Κάνω πχ ψωμί, το βάζω στην γάστρα, και αντί να φουσκώσει, απλώνει όσο μπορεί μέχρι να φτάσει τοιχώματα.

Έκανα μελομακάρονα, δεν είχαν πολύ κενό μεταξύ τους,  απλωσαν, κόλλησαν μεταξύ τους και δεν φούσκωσαν όπως πχ αν τα έκανα σε φούρνο με πάνω κάτω ρύθμιση.

Έκανα χθες βασιλόπιτα κέικ, την βάζω σε χάρτινη στρογγυλή φόρμα, σχεδόν ξεχειλισε, άπλωσε και δεν φούσκωσε.

Χεεελπ

Μήπως το νερό της περιοχής έχει πολύ χλώριο ή πολλα άλατα; 

Για το χλώριο αφήνεις το νερό σε κανάτα/δοχείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το χρησιμοποιήσεις. 

Για τα άλατα βράζεις το νερό και το αφήνεις να κρυώσει και να κατακαθίσουν.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, phanispal είπε

Λογικά φταίει ο φούρνος, φαντάζομαι έπαιξες με τις ρυθμίσεις.

Δεν έχει πάνω-κάτω;

Δεν έχει τέτοια ρύθμιση

5 ώρες πριν, -Mikasa- είπε

Μήπως τα γλυκά δεν είχαν αρκετό αλεύρι; 

Βάζω όσο λέει η συνταγή

 

3 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Η τα αλευρα φταινε που δεν ειναι ιδια με της Ελλαδας η ο φουρνος εφοσον η συνταγη που εκανες στην Ελλαδα ειναι ακριβως η ιδια.Μεχρι και το νερο(ποιοτητα) ισως παιζει ρολο αλλα με πιο λιγες πιθανοτητες θεωρω.

Το μονο που μπορεις να κανεις ωστε να αποκλεισεις το ενα απο τα δυο ειναι να πας σε αλλο σπιτι και να κανεις την ιδια συνταγη αλλα σε αντιστασεις.

Αυτό έχει λογική. Το ίδιο αλεύρι χρησιμοποίησα και στα 3. Ίσως αυτό να φταίει

 

2 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Μήπως το νερό της περιοχής έχει πολύ χλώριο ή πολλα άλατα; 

Για το χλώριο αφήνεις το νερό σε κανάτα/δοχείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το χρησιμοποιήσεις. 

Για τα άλατα βράζεις το νερό και το αφήνεις να κρυώσει και να κατακαθίσουν.

Οχι το νερό είναι πολύ μαλακό. Παίζει να περάσουν 3 μήνες και να μην πιάσει άλατα η ντουζιέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει δει κανείς αυτό το αριστούργημα? https://www.salamat.gr/

Για την διατροφή που κάνω μοιάζει σαν παράδεισος ατελείωτες σάλτσες, ρύζια, όσπρια, πάστες. Μέχρι και αποφλοιωμένα φασόλια έχει που τα έψαχνα.

Έχει κανείς να προτείνει τίποτα που να το έχει δοκιμάσει?

Δε ξέρω τι αξίζει περισσότερο και δε θέλω να δώσω πολλά. Τι δε πρέπει να χάσω?

Για ρύζια/φασόλια/ρεβύθια τι σάλτσες ή μπαχαρικά προτείνεται από αυτό?

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...