Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πάντως έχοντας κάνει πάρα πολλές μπεσαμέλ με όλους τους τρόπους κατέληξα στον πιο τεμπέλικο. βάζεις όλο το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί λίγο πριν βράσει. παράλληλα σε άλλο μικρό σκεύος φτιάχνεις το ρου. ρίχνεις το ρου μέσα στη κατσαρόλα με το γάλα, ανακατέβεις κι έτοιμος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 ώρες πριν, OhgmaAurvanium είπε

Το να χτυπάς πάντως ασπράδια και να τα βάζεις στη σάλτσα πρώτη φορά το ακούω. Επίσης δεν βάζεις αυγό για να φουσκώσει στο ψήσιμο, γιατί απλά δεν την «ψήνεις» αλλά τη γκριλάρεις. Μιλάω πάντα για τη χρήση που κάνουμε εδώ στην Ελλάδα για το παστιτσιο σαν παράδειγμα έτσι; Η μπεσαμελ δεν φουσκώνει, καραμελώνει απ τη σαλαμάνδρα/γκριλ. 
 

Πρώτον δεν είναι σάλτσα η ελληνική μπεσαμέλ αλλά κρέμα, η οποία  ψήνεται και δεν γκριλάρετε.

Το παστίτσιο και ο μουσακάς ψήνονται στον φούρνο για 35-40 λεπτά και φυσικά το αυγό βοηθάει στο να αφρατέψει λίγο περισσότερο, αρκεί να μην είναι εξαρχής πολύ πηκτή!

Ασπράδια χτυπημένα βάζουμε στο σουφλέ για να φουσκώσει και να αφρατέψει, αλλά εκεί η μπεσαμέλ είναι πολύ πιο συμπαγής!

Η συνταγή που δεν δοκίμασες μπορεί να είναι η καλύτερη, αλλά μπορεί να είναι και η χειρότερη!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Στις 28/10/2021 στις 3:07 ΜΜ, The_Judas είπε

ποίο αντικολλητικό τηγάνι value for money προτείνετε;

κοιτάω τα Tefal elegance και το Pyrex origin +.

Προσωπικά, έχω χρησιμοποιήσει Fest, Tefal και Neoflam. Μία πιο οικονομική λύση είναι τα Pal (είχα αγοράσει δύο σκεύη όταν ήμουν φοιτήτρια και μέχρι τώρα δεν έχουν πάθει κάτι).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 28/10/2021 στις 3:07 ΜΜ, The_Judas είπε

ποίο αντικολλητικό τηγάνι value for money προτείνετε;

κοιτάω τα Tefal elegance και το Pyrex origin +.

Έχουμε από ΙΚΕΑ και από Lidl, τα χρησιμοποιούμε πάρα πολύ πάνω από 6ετια και είναι όπως τα αγοράσαμε.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να τα χρησιμοποιείς σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και για πολλή ώρα.

Να μην βάζεις κρύο νερό όταν το αδειάσεις και είναι ακόμη ζεστό.

Να μην το βάζεις στο πλυντήριο πιάτων.

Να μην το πλένεις με σκληρό ή συρμάτινο σφουγγάρι.

Να χρησιμοποιείς μόνο ξύλινη ή πλαστική κουτάλα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Τρώγεται το κοτσάνι του μαιντανού? 

Πήρα ένα πακέτο καθαρισμένο από το βασιλόπουλο, το έπλυνα λίγο και το έβαλα στη κατάψυξη. Τώρα βλέπω ότι θέλει περισσότερο κόψιμο αλλά βαριέμαι, μπορώ να τον πετάξω όπως είναι στη κατσαρόλα και να τον φάω μετά? 

Με μπέρδεψε το ότι έλεγε καθαρισμένο οπότε νόμιζα ότι δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο.

Πήρα επίσης μία μελιτζάνα και στη μέση είδα κάτι μικρά σαν έντομα αλλά μπορεί να είναι σπόρια, να τη πετάξω? Μοιάζουν πολύ σαν έντομα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Τρώγεται το κοτσάνι του μαιντανού? 

Πήρα ένα πακέτο καθαρισμένο από το βασιλόπουλο, το έπλυνα λίγο και το έβαλα στη κατάψυξη. Τώρα βλέπω ότι θέλει περισσότερο κόψιμο αλλά βαριέμαι, μπορώ να τον πετάξω όπως είναι στη κατσαρόλα και να τον φάω μετά? 

Με μπέρδεψε το ότι έλεγε καθαρισμένο οπότε νόμιζα ότι δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο.

Πήρα επίσης μία μελιτζάνα και στη μέση είδα κάτι μικρά σαν έντομα αλλά μπορεί να είναι σπόρια, να τη πετάξω? Μοιάζουν πολύ σαν έντομα

Μυρωδικα οπως μαιντανος κλπ  συνηθως μπαινουν  ολοκληρα σε σουπες γιατι  το θες για να δωσει γευση και μετα τον πετας.Δοκιμασε και να τον φας δεν υπαρχει θεμα εξαλλου θα εχει μαλακωσει αν και θα εχει χασει την αρχικη του γευση κατα μεγαλο μερος.

Εντομα σε μελιτζανα δεν εχω δει ποτε, εγω παντως  θα τη  πεταγα.

Επεξ/σία από Menelaos83
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Τρώγεται το κοτσάνι του μαιντανού? 

Πήρα ένα πακέτο καθαρισμένο από το βασιλόπουλο, το έπλυνα λίγο και το έβαλα στη κατάψυξη. Τώρα βλέπω ότι θέλει περισσότερο κόψιμο αλλά βαριέμαι, μπορώ να τον πετάξω όπως είναι στη κατσαρόλα και να τον φάω μετά? 

Με μπέρδεψε το ότι έλεγε καθαρισμένο οπότε νόμιζα ότι δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο.

Πήρα επίσης μία μελιτζάνα και στη μέση είδα κάτι μικρά σαν έντομα αλλά μπορεί να είναι σπόρια, να τη πετάξω? Μοιάζουν πολύ σαν έντομα

1. Και τα κοτσάνια τρώγονται. Κάποια ματσάκια έχουν πολύ μεγάλα κλωνάρια. Εκεί ένα μέρος θα το κόψω και θα το πετάξω, γιατί μετά καταλήγει να 'ναι κοτσάνι το περισσότερο παρά φύλλωμα. 

Μπορείς να παίρνεις τα μυρωδικά σου, να τα πλένεις (αφού έχεις αφαιρέσει τα μαραμένα/κιτρινισμένα τμήματα), να τα ψιλοκόβεις και να τ' αποθηκεύεις στην κατάψυξη. Δεν παθαίνουν τίποτα. 

2. Η μελιτζάνα δύσκολα να 'χει έντομα. Σπόρια θα 'ναι, κι επομένως είναι πιο πικρή. Μπορείς να την ξεπικρίσεις αφήνοντάς την σε αλατόνερο για ένα μισάωρο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Έχω δύο ερωτήσεις

1. Με τι μπορώ να συνδυάσω τη μαύρη κουβερτούρα (75%+ κακαο) σε μους για να τρώγεται?

Θέλω να την έχω στο μενού μου γιατί με βοηθάει η καφείνη αλλά είναι υπερβολικά πικρή,  συνήθως φτιάχνω τη μους με γιαούρτι.

2. Το ρολό κοτόπουλο, το κεμπάπ και τα έτοιμα μπιφτέκια όπως αυτά

 https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Fresko-Kreas-and-Psaria/Etoimes-Lyseis/Kreaton/Voeio-Mpifteki-Nopo-Eisagogis/p/7074936 

https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Fresko-Kreas-and-Psaria/Etoimes-Lyseis/Kreaton/Kempap-400-gr/p/7307431

Απλά τα πετάω όπως είναι στο ταψί και τα αφήνω μία ώρα στο φούρνο ή θέλουν λάδι, μαρινάρισμα και αναποδογύρισμα?

Γενικά σε τι βαθμούς τα ψήνεται και για πόση ώρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Έχω δύο ερωτήσεις

1. Με τι μπορώ να συνδυάσω τη μαύρη κουβερτούρα (75%+ κακαο) σε μους για να τρώγεται?

Θέλω να την έχω στο μενού μου γιατί με βοηθάει η καφείνη αλλά είναι υπερβολικά πικρή,  συνήθως φτιάχνω τη μους με γιαούρτι.

2. Το ρολό κοτόπουλο, το κεμπάπ και τα έτοιμα μπιφτέκια όπως αυτά

 https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Fresko-Kreas-and-Psaria/Etoimes-Lyseis/Kreaton/Voeio-Mpifteki-Nopo-Eisagogis/p/7074936 

https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Fresko-Kreas-and-Psaria/Etoimes-Lyseis/Kreaton/Kempap-400-gr/p/7307431

Απλά τα πετάω όπως είναι στο ταψί και τα αφήνω μία ώρα στο φούρνο ή θέλουν λάδι, μαρινάρισμα και αναποδογύρισμα?

Γενικά σε τι βαθμούς τα ψήνεται και για πόση ώρα?

η κουβερτουρα με γαλα ανακατευεται.

Δεν γραφουν επάνω οδηγίες τα μπιφτέκια;Λίγο λαδι και τα γυρίζεις να ψηθουν και απο τις δυο πλευρες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

54 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Έχω δύο ερωτήσεις

1. Με τι μπορώ να συνδυάσω τη μαύρη κουβερτούρα (75%+ κακαο) σε μους για να τρώγεται?

Θέλω να την έχω στο μενού μου γιατί με βοηθάει η καφείνη αλλά είναι υπερβολικά πικρή,  συνήθως φτιάχνω τη μους με γιαούρτι.

2. Το ρολό κοτόπουλο, το κεμπάπ και τα έτοιμα μπιφτέκια όπως αυτά

 https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Fresko-Kreas-and-Psaria/Etoimes-Lyseis/Kreaton/Voeio-Mpifteki-Nopo-Eisagogis/p/7074936 

https://www.ab.gr/el-gr/eshop/Fresko-Kreas-and-Psaria/Etoimes-Lyseis/Kreaton/Kempap-400-gr/p/7307431

Απλά τα πετάω όπως είναι στο ταψί και τα αφήνω μία ώρα στο φούρνο ή θέλουν λάδι, μαρινάρισμα και αναποδογύρισμα?

Γενικά σε τι βαθμούς τα ψήνεται και για πόση ώρα?

Η μους γινεται με κρεμα γαλακτος 

Το κρεας το ριχνεις σε τηγανι αφου εχεις αλειψει με λαδι το γυρνας και ετοιμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@aizensama24 Τα μπιφτεκια και τα κεμπαπ ειναι ευκολα, ειτε σε ταψι με λαδοκολλα, ειτε σε σχαρα φουρνο ( θα αργησει λιγο παραπανω γτ θα το ψηνεις μονο απο την πάνω πλευρα καθε φορα, ειτε σε αντικολλητικο τηγανι.

Παντα μετριες θερμοκρασιες για να ψηθει καλα και μεσα και μολις παιρνει χρωμα απο την μια το γυριζεις απο την αλλη.
Το ρολο ειναι πιο χρονοβορο, πρεπει να το τυλιξεις με λαδοκολλα, ιδανικα να το βαλεις και μεσα σε γαστρα ωστε να βρασει πολυ καλα το εσωτερικο (περιπου μιαμιση ωρα) στους 200 βαθμους πανω κατω, βγαζεις το χαρτι για να ξεροψηθει και να παρει χρωμα.

edit. για την κουβερτουρα μπορεις να ριξεις μερικες σταγονες γλυκαντικο με στεβια.

Επεξ/σία από Shadows
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψαξε και για σακούλες ψησίματος.Θα τα βάζεις όλα εκεί μέσα και μετά στον φούρνο.

Παντως δεν θελει και πολύ επιστήμη,κόβεις στην μέση ένα μπιφτέκι και βλέπεις αν είναι άψητο.

Ρολο κοτόπουλου κλπ παίρνε αυτά που είναι μερίδες.Και πιο γρήγορα ψήνονται και  θα τα φας φρέσκα και όχι και την επόμενη μέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πιο γρήγορο ψήσιμο στο φούρνο, μπορείς να σκεπάζεις το φαγητό με αλουμινοχαρτο. Μη ξεχάσεις, όμως, να το αφαιρέσεις προς το τέλος του ψησίματος, έτσι ωστε να πάρει χρώμα το φαγητό. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...