Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο τούφας αναφέρεται σε εμένα, και οι 2 χασάπηδες που πήγα εκείνη την μέρα ήταν γεμάτη στην ειρωνεία, και πως πάω σαν γνώστης να τους μάθω την δουλεία τους με το και καλά "παπιγιόν" στην κρεαταγορά.

 

στα αρχίδια μου τι νομίζεις ρε μαλάκα χασάπη φέρε μου αυτά που σου ζήτησα και βούλωστο.

Βρήκα έναν καταπληκτικό χασάπη στην Βούλα, http://elitebutcher.gr/gr . Η συμπεριφορά του είναι επαγγελματική και δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους χασάπηδες που έχω πάει, γιατί και εγώ έχω αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά που αντιμετώπισες και εσύ.

 

Ο τύπος φέρνει όλο το ζώο και ξέρει ακριβώς από που να κόψει ότι κομμάτι και να του ζητήσεις.

 

Φέρνουν και ξένα κρέατα και Ελληνικά κρέατα, μεταξύ των Αμερικάνικων θα βρεις και Black Angus που είναι καταπληκτικά, είναι το καμάρι του μαγαζιού. Βέβαια είναι ακριβά, θα πληρώσεις ένα Black Angus rib eye (σπαλομπριζόλα) κάπου 15 ευρώ, δεν είναι κάτι που κάνεις συχνά.

 

Επίσης, πήγα στο base grill στο Μπουρνάζι, το κρέας τους είναι Αμερικάνικο και είναι καταπληκτικά ψημένο.

 

Καλό ψάξιμο!

Δημοσ.

δυστηχώς θεσσαλονίκη δυσκολα παίζουν τέτοια,

 

καταπληκτική μπριζόλα έφαγα πρόσφατα στο el corre cocina argentina, αλλά οι τιμές είναι άκρως απαγωρευτικές αλλά μια στις τόσες είναι ότι πρέπει.

Δημοσ.

δυστηχώς θεσσαλονίκη δυσκολα παίζουν τέτοια,

 

καταπληκτική μπριζόλα έφαγα πρόσφατα στο el corre cocina argentina, αλλά οι τιμές είναι άκρως απαγωρευτικές αλλά μια στις τόσες είναι ότι πρέπει.

Ρε συ, αν googlάρεις "black anugs Θεσσαλονίκη", θα βρεις 2-3 πράγματα:

 

http://www.meatplace.gr/site/odigos_agoras/emporio/

http://www.noulismeat.gr/proionta-noulis/mosxari-black-angus-greece

 

Εντάξει δε ξέρω την ποιότητα του κρέατος αλλά δε χάνεις να δοκιμάσεις.

Δημοσ.

Αυτο το black angus παντως θυμίζει περισσότερο ρουμι παρα μοσχαρι :P Και αν ειναι μοσχαρια πρέπει να ειναι μεγαλες μορφες.

Δημοσ.

Παντως παιδια μην ψαρωνετε με την ρατσα και μονο. Αν το κρεας δεν εχει κρεμαστει/σιτεψει καποιο καιρο δεν θα εχει διαφορα. Εδω εχει μερικες ρατσες και τις διαφορες τους: http://www.eastlondonsteak.co.uk/breeds.html/

 

Ξερετε καποιο καλο μαγαζι με τυρια απο ολη την ελλαδα που εχει στην αθηνα? Πχ εκτος απο αρκετα ΠΟΠ τυρια να εχει αλλα και απο μικρους παραγωγους. Το ιδιο με αλλαντικα. Καλος και χρυσος ο μιραν αλλα δεν ειναι αυτο που θελω σε αυτη την περιπτωση.

 

A και bourdain - κροατια, εμενα με στεναχωρησε παντως.

Δημοσ.

Παντως παιδια μην ψαρωνετε με την ρατσα και μονο. Αν το κρεας δεν εχει κρεμαστει/σιτεψει καποιο καιρο δεν θα εχει διαφορα. Εδω εχει μερικες ρατσες και τις διαφορες τους: http://www.eastlondonsteak.co.uk/breeds.html/

 

Ξερετε καποιο καλο μαγαζι με τυρια απο ολη την ελλαδα που εχει στην αθηνα? Πχ εκτος απο αρκετα ΠΟΠ τυρια να εχει αλλα και απο μικρους παραγωγους. Το ιδιο με αλλαντικα. Καλος και χρυσος ο μιραν αλλα δεν ειναι αυτο που θελω σε αυτη την περιπτωση.

 

A και bourdain - κροατια, εμενα με στεναχωρησε παντως.

Τούφα είσαι Ελλάδα; Θα βρεις τέτοια τυριά όταν πας σε μικρά μαγαζιά που έχουν συμφωνίες με μικρούς παραγωγούς. Αν βρεις κάτι, πες και σε μας να ξέρουμε.

 

Θες να πεις πως το λίπος παίζει λιγότερο ρόλο από το σίτεμα στις μοσχαρίσιες;

Δημοσ.

θέλω αύριο να φάω μπακαλιάρο τηγανητό.

αλλά

επειδή θα είναι στο γραφείο, χωρίς σκορδαλιά :-(

έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο dressing;

Δημοσ.

Τούφα είσαι Ελλάδα; Θα βρεις τέτοια τυριά όταν πας σε μικρά μαγαζιά που έχουν συμφωνίες με μικρούς παραγωγούς. Αν βρεις κάτι, πες και σε μας να ξέρουμε.

 

Θες να πεις πως το λίπος παίζει λιγότερο ρόλο από το σίτεμα στις μοσχαρίσιες;

Το λιπος ειναι καλο να υπαρχει επειδη δεν στεγνωνει το φαγητο. Αλλα το σιτεμα κανει πιο μεγαλη διαφορα γιατι η γευση ειναι πιο δυνατη.

Και δεν ειμαι ελλαδα, αλλα προβλεπεται να ειμαι συντομα για κανα 3μηνο.

 

θέλω αύριο να φάω μπακαλιάρο τηγανητό.

αλλά

επειδή θα είναι στο γραφείο, χωρίς σκορδαλιά :-(

έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο dressing;

καυτερη πιπερια, μαιντανο λαδι και λεμονι.

γιαουρτι με lime.

Δημοσ.

καυτερή πιπερια, μαιντανο λαδι και λεμονι.

γιαουρτι με lime.

 

Παίρνω λάδι, και βάζω μέσα φιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, μαϊντανό και λεμόνι, ή το παρασκευάζω κάπως αλλιώς;

Δημοσ.

Πως θα κανεις το ψαρι σου ακριβως?

Ζεστανε το λαδι ελαχιστα με την πιπερια και μαιντανο και στο τελος βαλε το λεμονι.

 

Αν κανεις το ψαρι με κουρκουτι, βαλε και λιγη πιπερια και μαιντανο στο κουρκουτι. Αντι για νερο βαλε σοδα ή μπυρα και αλευρι με λιγο baking powder.

Δημοσ.

τηγανητός με κουρκούτι θα γίνει ο μπακαλιάρος.

ευχαριστώ για τις συμβουλές toufas

θα κοιτάξω να τις εφαρμόσ B) ω..

Δημοσ.

Να ξερεις θελει φριτεζα και για 2-3 λεπτα το πολυ. Μην παπαριασουν απο το λαδι. Αν δεν εχεις φριτεζα, κατσαρολακι με σπορελαιο μεσα.

Δημοσ.

Το λιπος ειναι καλο να υπαρχει επειδη δεν στεγνωνει το φαγητο. Αλλα το σιτεμα κανει πιο μεγαλη διαφορα γιατι η γευση ειναι πιο δυνατη.

Και δεν ειμαι ελλαδα, αλλα προβλεπεται να ειμαι συντομα για κανα 3μηνο.

Το λίπος δεν είναι μόνο για να λιπαίνει, είναι για να δίνει και γεύση.

 

Θα πρέπει να όμως να κάνω δοκιμή καθώς δεν έχω κάνει δοκιμή side by side, σιτεμένη χωρίς λίπος με λιπαρή που δεν είναι σιτεμένη.

 

Ο χασάπης στη Βούλα θα προμηθεύσει τα αγαθά, εγώ θα είμαι ο μάγειρας και κριτής.

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Beef_aging δες εδω.

Δεν σου ειπα σιτεμενη χωρις λιπος! Σου ειπα οτι η ρατσα απο μονη της δεν λεει κατι. Το σιτεμα και η διατροφη του ρολου παιζουν πιο σημαντικο ρολο απο την ρατσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...