Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φτιαχτε αυτό το παγωτό με κουτί γάλα νουνού πολύ κρύο και στο τέλος τρίψτε μέσα 2-3 μπισκότα ή και κομματακια σοκολάτα. Απιστευτο παγωτό  με 3€

PAGWTA-723X453.jpg

Επεξ/σία από adi32
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια ερώτηση για να μην ανοίγω νέο νήμα, ξέρετε πού μπορώ να βρω ελληνική κάπαρη, αλλά χωρίς να χρειάζεται να ξενιτευτώ (εννοώ να μην τρέχω κέντρο από νότια προάστια).

Σε όσα σουπερμάρκετ έχω μπει είναι τούρκικη και δεν πολυγουστάρω.

  • Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, phanispal said:

Μια ερώτηση για να μην ανοίγω νέο νήμα, ξέρετε πού μπορώ να βρω ελληνική κάπαρη, αλλά χωρίς να χρειάζεται να ξενιτευτώ (εννοώ να μην τρέχω κέντρο από νότια προάστια).

Σε όσα σουπερμάρκετ έχω μπει είναι τούρκικη και δεν πολυγουστάρω.

Στα περισσότερα ντελικατέσεν θα βρεις και κάπαρη και ανθούς και τα "αγγουράκια" κάπαρης (συνήθως από την Τήνο).

Δημοσ.

Thanks Bill, ελπίζω ότι μπορώ να τους εμπιστευτώ και ότι δεν πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες (γιατί μεταξύ μας, κι αυτή η Τήνος πόση κάπαρη να παράγει πια..).

Θα googlάρω, αλλά αν έχει κανείς υπόψη του κάποιο delicatessen στα νότια προάστια, θα ήμουν ευγνώμων αν το μοιραζόταν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχως οι πιο πολλοι πουλανε τουρκικη οποτε μονο  σε μαγαζια deli.

Εχω την τυχη και πηγαινω χιο αρκετες φορες τον χρονο και προμηθευομαι 3 4 μεγαλα βαζα για ολο τον χρονο(ειναι οντως χιωτικη και οχι απο απεναντι)

Η τιμη του μεγαλου βαζου ειναι οση η τιμη του μικρου εδω στην Αθηνα, κοινως την χρυσοπληρωνουμε.

Νοτια προαστια που θες υπαρχει ενα μαγαζι με χιωτικα προιοντα 

http://m.mastic-chios.gr/

Νομιζω εχει και καπαρη.

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Super Moderators
Δημοσ.
23 minutes ago, phanispal said:

Thanks Bill, ελπίζω ότι μπορώ να τους εμπιστευτώ και ότι δεν πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες (γιατί μεταξύ μας, κι αυτή η Τήνος πόση κάπαρη να παράγει πια..).

Θα googlάρω, αλλά αν έχει κανείς υπόψη του κάποιο delicatessen στα νότια προάστια, θα ήμουν ευγνώμων αν το μοιραζόταν.

Δεν φτάνω προς τα εκεί οπότε ξέρω μόνο όσα είναι κέντρο & ψιλό βόρεια (norasdeli, yolenis, queens market, μεσογειακή διατροφή, κλπ). Μερικές φορές φέρνει και στα μεγάλα ΑΒ. Επίσης τα καλοκαίρια φέρνω κάνα τεράστιο βάζο από τη Μάνη που βγάζει αρκετούς μήνες! :)

Δημοσ.

Και πόσο καιρό διατηρείται στα μεγάλα βάζα ρε παίδες;

Ρωτάω γιατί στα συσκευασμένα αναγράφεται ότι πρέπει να καταναλωθεί εντός 30 ημερών συνήθως, παρόλο που είναι μέσα σε άλμη.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, phanispal είπε

Και πόσο καιρό διατηρείται στα μεγάλα βάζα ρε παίδες;

Ρωτάω γιατί στα συσκευασμένα αναγράφεται ότι πρέπει να καταναλωθεί εντός 30 ημερών συνήθως, παρόλο που είναι μέσα σε άλμη.

Ασε τι λενε τα σκευασματα.Θα σου πω εγω τι κανω.

Συνηθως ζηταω σκετη στο βαζο,οποτε μετα προσθετω αλατι ξυδι και μου κραταει εξαμηνο ευκολα.

Πλεον δεν μενει τοσο γιατι καταναλωνεται γρηγορα γιαυτο αγοραζω πιο πολλα βαζα.

Εσυ τωρα που μαλλον δεν θα βρεις σκετη θεωρω οτι και στους 2 μηνες θα εισαι οκ.

Δημοσ.

Ποιο καρντασι εχει thermomix στο σπίτι να μου πει αν αξιζει να το παρω? Γιατί ειναι και 1000+ Γιούρο... 

Δημοσ.
Στις 28/4/2021 στις 5:28 ΜΜ, SB_1957 είπε

Δοκιμασμένη επί 10 χρόνια από τότε που την πρωτοδιαβάσαμε είναι αυτή, την οποία μάλλον αντέγραψε η Αργυρώ, χωρίς να το αναφέρει, ενώ η ίδια έκανε σήριαλ γιατί κάποιοι αντέγραψαν "δική" της συνταγή χωρίς να την "μνημονεύσουν"!!!

https://www.tastefull.gr/recipe/ta-tsourekia-apokaliptoun-ta-mistika-tous

Σιγά τις αποκλειστικότητες. Ο ένας τον άλλον αντιγράφει ή παίρνει 1-2 στοιχεία από 2-3 και φτιάχνει τη δική του "αποκλειστική συνταγή"

6 ώρες πριν, Dimi00 είπε

Ποιο καρντασι εχει thermomix στο σπίτι να μου πει αν αξιζει να το παρω? Γιατί ειναι και 1000+ Γιούρο... 

Έχει η κόρη μου. Ναι είναι μεγάλη ευκολία στο μαγείρεμα κάνεις ακριβώς ότι σου λέει το βιβλίο και ποτέ δεν αποτυγχάνεις. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που λέει η συνταγή.

Και φτιάχνει τα πάντα εύκολα απλά γρήγορα. Το μόνο μείον η πολύ ακριβή τιμή του αλλά πιστεύω θα σε αποζημιώσει. Φυσικά θα πάρεις και τα βιβλία συνταγών του.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dimi00 είπε

Ποιο καρντασι εχει thermomix στο σπίτι να μου πει αν αξιζει να το παρω? Γιατί ειναι και 1000+ Γιούρο... 

Eχει η κοπελα μου και ειναι ερωτευμενη μαζι του. Εγω το βλεπω σαν ενα παρα πολυ καλο μπλεντερ που μπορει να ζεστανει/μαγειρεψει κιολας. Επισης κανει και πολυ καλο ζυμωμα, αλλα σε μικρες ποσοτητες. 

  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάποιες ερωτήσεις

1. Είναι επικύνδυνο να βάλεις στο πλαστικό κάδο του πολυμίξερ καυτό φαγητό/υγρό? μπορεί να του κάνει ζημιά?

2. Οι διπλές λεπίδες του πολυμίξερ είναι διαφορετικές από του πολυκόφτη? εννοώ το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό? (καλύτερη άλεση με πολυμίξερ?)

Έχω ένα πολυκόφτη τον οποία χρησιμοποίησα γιατί χάλασε το μπλέντερ μου αλλά δεν άλεθε καλά, μένανε πολλά κομμάτια φαγητού και αναρωτιέμαι μήπως κάνει το ίδιο και το πολυμίξερ. Με φοβίζει επίσης η πιθανότητα να χαλάσω το πλαστικό. Τώρα έχω ραβδομπλέντερ που κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά με κανονικό μπλέντερ αλλά σκέφτομαι άμεσα να πάρω το πολυμίξερ καθώς δε με βολεύει πολύ η ράβδος.

Κάτι τελευταίο. Θέλω να συνδυάσω περισσότερους ξηρούς καρπούς στο φαί μου όπως καρύδια/αμύγδαλα, αυτά λιώνουν εύκολα? ταιριάζουν με γιαούρτι και μέλι? ή γιαούρτι και φρούτο? σε τι ποσότητα αξίζουν τη μέρα?

 

 

Επεξ/σία από aizensama24
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας.  Οι κατεψυγμένες γαρίδες (όχι οι ολόκληρες αλλά μικρά κομματάκια που πωλούνται συσκευασμένα στο σούπερ μάρκετ) χρειάζονται καθάρισμα πριν μαγειρευτούν; Έχουν εντεράκι αυτές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να μου πει κάποιος πως φτιάχνεται ο πουρές στιγμής? (νιφάδες) 

Πόσο νερό ρίχνω?

Το βράζω πρώτα?

Πόση ώρα τον βράζω?

Επεξ/σία από aizensama24
  • Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Μπορεί να μου πει κάποιος πως φτιάχνεται ο πουρές στιγμής? (νιφάδες) 

Πόσο νερό ρίχνω?

Το βράζω πρώτα?

Πόση ώρα τον βράζω?

Εχει οδηγιες το κουτι.

Βραζεις νερο, νομιζω το ενα φακελακι θελει περιπου 2μιση φλιτζάνια νερο, βαζεις στο νερο αλατι  ή κανεναν κυβο για γευση και τα βραζεις μαζι (εγω βαζω πιπερια και καρυκεύματα), οταν βρασει το βγαζεις, ριχνεις το φακελακι και ανακατεύεις ταυτόχρονα. Αν θελεις ρίχνεις λίγο βούτυρο. Εγω πεταω λιγες σταγόνες τρουφολαδο κι αν εχω και κανενα τυρι ριχνω και λιγο. Αν παει να σου γίνει σαν στόκος, ριξε λιγο γάλα ή νερο. 

Πανω κατω ετσι γινεται, αλλα διάβασε και ακολούθησε τις οδηγιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...