Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, peterinio είπε

Έχω ακούσει ότι πρέπει να τις ψεκάσεις με νερό μόλις βγουν για να γίνουν πιο τραγανες

Αυτό το έχω ακούσει και διαβάσει πολλές φορές και για το ψωμί, αλλά από προσωπική πείρα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!

Το ψεκάζουμε ελαφρά το ψωμί, που ψήνουμε συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια, όχι για να γίνει τραγανό, αλλά ακριβώς για το αντίθετο!

Και όντως μία φορά που ψέκασα τα δύο ψωμιά και τα άλλα δύο όχι, αυτά που δεν ψεκάστηκαν ήταν πιο τραγανά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 13/3/2021 στις 10:19 ΜΜ, zoranb είπε

Γράφει κάπου πώς γίνονται μαλακά κ δεν το βλέπω;

Υπάρχουν τα γνήσια καλαμάρια και τα θράψαλα.

Αν έβαλες θράψαλα θα είναι σκληρά.Τα θράψαλα ότι και να τους κάνεις θα σου γίνουν σκληρά. Αν βάλεις γνήσια καλαμάρια θα λειώνουν στο στόμα. Βέβαια τα γνήσια καλαμάρια ειδικά τούτες τις μέρες θα έχουν την τριπλάσια τιμή από τα θράψαλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 ώρες πριν, CONAN_ είπε

Την αφήνεις να φουσκώσει όσο χρειαστεί. Καλο θα έιναι να την βάλεις στο πιο ζεστό δωμάτιο του σπιτιού , ειδικά τωρα χειμώνα. 

Ερώτηση: σου βγήκε τραγανή απ εξω ;  

αν βαλεις σοδα στην ζυμη, η κορα θα σου βγει πιο τραγανη. Τα ψεκασματα με νερο δεν κανουν τιποτα απολυτως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Στραγγιστο γιαουρτι, Sriracha και αλατοπιπερο θα δουλεψει σαν συνδυασμος για dip/sauce? Εχω βρει συνταγες με lime και λεμονια (συν τα παραπανω) αλλα τετοια ωρα τετοια λογια :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Λοιπον για να απαντησω στον εαυτο μου κυριως for future reference, λετουργει ο συνδυασμος. Βασικα οχι μονο λειτουργει, αλλα το αποτελεσμα ειναι σουπερ! 

1 Γιαουρτι
2 κουταλιες της σουπας Sriracha 
Λιγος μαιντανος ψιλοκομμενος 

Και το  εβαλα και σε αραβικη πιττα με ζαμπον/τυρι κλπ και ειναι μουρλια!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

51 λεπτά πριν, stormrain είπε

Λοιπον για να απαντησω στον εαυτο μου κυριως for future reference, λετουργει ο συνδυασμος. Βασικα οχι μονο λειτουργει, αλλα το αποτελεσμα ειναι σουπερ! 

1 Γιαουρτι
2 κουταλιες της σουπας Sriracha 
Λιγος μαιντανος ψιλοκομμενος 

Και το  εβαλα και σε αραβικη πιττα με ζαμπον/τυρι κλπ και ειναι μουρλια!

Καλη ιδεα ,απλα συνδιασμος  γιαουρτι και τυρι (κιτρινο προφανως)δεν μου πολυαρεσει οποτε απλα το αφηνω εκτος.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωρίζει κανείς τα καμινέτα ζαχαροπλαστικής με υγραέριο λειτουργούν;;;

Το ρωτάω γιατί έχω ένα κοινό καμινέτο υγραερίου να ξέρω αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε ζαχαροπλαστική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Και εγώ εχω μια ερώτηση.Εχω λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς.Με τι σάλτσα τα συνδιάζω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικα μαγειρεματα τωρα τελευταια

χταποδακι με μακαρονακι κοφτο (συνταγη Πετρετζικη)

QSRSxX.jpg
A70qaV.jpg
8R6EaQ.jpg

Κρεατοσουπα (συνταγη δικια μου yolo)

ejnoVt.jpg
AywKc8.jpg
qe1cuE.jpg

 

Παστιτσιο (συνταγη δικια μου)

gFL9em.jpg
tdi1Z0.jpg
2nxqzi.jpg

 

 

Επεξ/σία από evabb
  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, evabb είπε

Μερικα μαγειρεματα τωρα τελευταια

χταποδακι με μακαρονακι κοφτο (συνταγη Πετρετζικη)

QSRSxX.jpg
A70qaV.jpg
8R6EaQ.jpg

Κρεατοσουπα (συνταγη δικια μου yolo)

ejnoVt.jpg
AywKc8.jpg
qe1cuE.jpg

 

Παστιτσιο (συνταγη δικια μου)

gFL9em.jpg
tdi1Z0.jpg
2nxqzi.jpg

 

 

Άξια , μπραβο!!

Το χταποδι με κοφτο αγαπημενο φαγητο, το φιαχνω συχνα.

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε

Εξαιρετική! Συνταγή ζύμης υπάρχει; 

φυσικα υπαρχει, μου την έδωσε αλλο μελος του forum (@SagoniasSlutRos) κ ηταν οτι καλυτερο εχω φτιαξει σε πιτσα, αλλα δε θα σου πετυχει χωρίς κατι τετοιο https://eu.ooni.com/products/ooni-koda η κατι παρομοιο

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, sndev είπε

φυσικα υπαρχει, μου την έδωσε αλλο μελος του forum (@SagoniasSlutRos) κ ηταν οτι καλυτερο εχω φτιαξει σε πιτσα, αλλα δε θα σου πετυχει χωρίς κατι τετοιο https://eu.ooni.com/products/ooni-koda η κατι παρομοιο

Την βαζω εδω για οποιον θελει.

Best pizza:

70% hydration
24h cold ferment

Vito recipe
1kg flour
700g water
30g salt
3g instant dry yeast 

Πρώτα ανακατεύω αλεύρι, μαγιά και 95% του νερού και το αφήνω μισή ώρα. 
Μετά προσθέτω νερό και αλάτι και ανακατεύω στο μίξερ 10'. Ξεκούραση 10'. Ανακάτεμα λίγο ακόμα. Slap and fold μέχρι να γίνει μπάλα και το βάζω ψυγείο σκεπασμένο για 24 ώρες. 
Βγάζω από το ψυγείο και φτιάχνω μπάλες και αφήνω δύο ώρες να φουσκώσουν.

Preheat Ooni till 430-450°C and then put at lowest flame
Launch pizza and put mid flame
Remove pizza and put lowest flame

 

172204940_151311383573592_153941905045602657_n.jpg

172646446_287872266046101_6332416509123752820_n.jpg

172243431_269493951474562_2054008100168517233_n.jpg

172558813_237446158161579_4128240988064619485_n.jpg

172776866_1429744700724524_4779573550240862870_n.jpg

  • Like 19
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Την βαζω εδω για οποιον θελει.

Best pizza:

70% hydration
24h cold ferment

Vito recipe
1kg flour
700g water
30g salt
3g instant dry yeast 

Πρώτα ανακατεύω αλεύρι, μαγιά και 95% του νερού και το αφήνω μισή ώρα. 
Μετά προσθέτω νερό και αλάτι και ανακατεύω στο μίξερ 10'. Ξεκούραση 10'. Ανακάτεμα λίγο ακόμα. Slap and fold μέχρι να γίνει μπάλα και το βάζω ψυγείο σκεπασμένο για 24 ώρες. 
Βγάζω από το ψυγείο και φτιάχνω μπάλες και αφήνω δύο ώρες να φουσκώσουν.

Preheat Ooni till 430-450°C and then put at lowest flame
Launch pizza and put mid flame
Remove pizza and put lowest flame

 

172204940_151311383573592_153941905045602657_n.jpg

172646446_287872266046101_6332416509123752820_n.jpg

172243431_269493951474562_2054008100168517233_n.jpg

172558813_237446158161579_4128240988064619485_n.jpg

172776866_1429744700724524_4779573550240862870_n.jpg

Άριστα! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...