Dante80 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, papoys1 είπε Θυμάμαι μικρός λέγαμε τα Αμερικανάκια εννοώντας ότι έχουν χαμηλό IQ μεγαλώνοντας άλλαξα άποψη πιστεύοντας ότι το μυαλό τους λειτουργεί όπως όλων αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω ξανασκέφτομαι μήπως είχαμε δίκιο με το σκεπτικό που είχαμε για αυτούς όταν είμασταν μικροί;;;; Μια χαρά IQ έχουν οι Αμερικάνοι, για την ακρίβεια έχουν 6 βαθμούς παραπάνω από τους Έλληνες, κατά μέσο όρο. Το θέμα είναι πως σε μερικές πολιτείες το δικαστικό σύστημα επιτρέπει στον κάθε παπάτζα να βγάλει λεφτά μηνύοντας εταιρίες για αμέλεια ενημέρωσης σχετικά με την χρήση των προϊόντων τους. Του στιλ..."δεν έγραφε πουθενά στην συσκευασία του ipad πως δεν είναι βρώσιμο, και τώρα έσπασα ένα δόντι που πήγα να το φάω. Προφανώς η apple φταίει που θα πληρώσω οδοντίατρο τώρα". Μπορεί να ακούγεται γελοίο, αλλά έβγαλε πολύς κόσμος λεφτά έτσι (σε συνδυασμό με δικηγόρους λαμόγια που εξειδικεύονταν σε αυτό το αντικείμενο). Οπότε...better safe than sorry. Συγνώμη για το off-topic. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 28 λεπτά πριν, sakura22 είπε 1. Θα ελεγα πολυ χοντρικα οτι το πλιγουρι ειναι αναμεσα σε κινοα και κριθαρακι ή το κουσκους. Το φαγοπυρο μου φαινεται πως εχει καπως πιο ιδιαιτερη γευση απο το πλιγουρι (ίσως επειδη συνηθως το φαγοπυρο το συνδιαζω με οσπρια). Και τα δυο παντως θα τα εβαζα πιο κοντα σε γευση/υφη στο κριθαρακι/ρυζι παρα σε μακαρονια. Αυτα πολυ χοντρικα. Παρε και δοκιμασε ~2€/μισοκιλο εχουν. Το πλιγουρι εχει διαβαθμισεις στο μεγεθος αν και δεν εχει τοση σημασια γενικα σαλατες πχ ταμπουλεχ μικρο/σπασμενο, φαγητα πχ γεμιστα καλαμαρια ή πιπεριες/σουπες συνηθως καλυτερα χοντρο/ολοκληρο. Εξαρταται πως τα μαγειρευεις για το ποσο νοστιμα θα ναι-πως θα διατηρηθουν. 2. Οτι σχεση εχουν τα μηλα, το πεπονι και το φρουι ζελε. Εχουν αρκετες διαφορες σε θρεπτικα/θερμιδες. Να υποθέσω σε αυτή την αναλογία, το φιλαδέλφια είναι το φρούι ζελέ? Δεν ήξερα ότι είναι τόσο κακό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Να υποθέσω σε αυτή την αναλογία, το φιλαδέλφια είναι το φρούι ζελέ? Δεν ήξερα ότι είναι τόσο κακό. Όχι δεν είναι. Αυτό που γράφει ο φίλος είναι πως μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Άλλο το γιαούρτι, άλλο το τυρί, άλλο το τυρί κρέμα. Από διατροφικής άποψης, το Philadelphia (στην έκδοση active) είναι ότι πρέπει για τσοντάρισμα σε πρωτεΐνη κρατώντας τα λιπαρά χαμηλά. Ακόμα καλύτερο θρεπτικά θα πετύχεις με ένα κότατζ άσπρο τυρί (παράδειγμα) ή με ένα καλό στραγγιστό. Το ποιο θα χρησιμοποιήσεις και πού, εξαρτάται συνήθως από την συνταγή και τις προτιμήσεις σου. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από Dante80 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, Dante80 είπε Όχι δεν είναι. Αυτό που γράφει ο φίλος είναι πως μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Άλλο το γιαούρτι, άλλο το τυρί, άλλο το τυρί κρέμα. Από διατροφικής άποψης, το Philadelphia (στην έκδοση active) είναι ότι πρέπει για τσοντάρισμα σε πρωτεΐνη κρατώντας τα λιπαρά χαμηλά. Ακόμα καλύτερο θρεπτικά θα πετύχεις με ένα κότατζ άσπρο τυρί (παράδειγμα) ή με ένα καλό στραγγιστό. Το ποιο θα χρησιμοποιήσεις και πού, εξαρτάται συνήθως από την συνταγή και τις προτιμήσεις σου. Αν είναι χρήσιμο για άλλους λόγους τότε μπορώ να τα ρίχνω και όλα μέσα. Ρεγκάτο (το αγαπημένο μου τυρί) και Φιλαδέλφια. Αν είναι όντως ίδιο με το στραγγιστό τότε δε συμφέρει καθώς τα ανάλογα γραμμάρια σε στραγγιστό ειναι πολύ φθηνότερα και γευστικά δε κάνει κανένα από τα δύο τη διαφορά σε αυτό που τρώω. Σοβαρή βελτιώση στη γεύση/υφή έχω δει μόνο με το ρεγκάτο, τα υπόλοιπα είναι ανύπαρκτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτό μπορείς να το φας όπως είναι ή θέλει μαγείρεμα? https://www.sklavenitis.gr/eidi-proinoy-rofimata/galata-fytika-rofimata-makras-diarkeias/fytika-rofimata/oriental-express-krema-karudas-400ml-230676/ αξίζει γευστικά αν το φας σκέτο? Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 29 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Αυτό μπορείς να το φας όπως είναι ή θέλει μαγείρεμα? https://www.sklavenitis.gr/eidi-proinoy-rofimata/galata-fytika-rofimata-makras-diarkeias/fytika-rofimata/oriental-express-krema-karudas-400ml-230676/ αξίζει γευστικά αν το φας σκέτο? Είναι όπως η κρέμα γάλακτος και χρησιμοποιείται με παρόμοιο τρόπο. Τρώς σκέτη κρέμα γάλακτος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Είναι όπως η κρέμα γάλακτος και χρησιμοποιείται με παρόμοιο τρόπο. Τρώς σκέτη κρέμα γάλακτος? Είναι πολύ βαριά σκέτη και δεν έχει ωραία γεύση. Τώρα φαντάζομαι η γεύση καρύδας όλο και κάτι καλύτερο θα είναι αλλά μπορεί να το σκέφτομαι λάθος. Είχα πάρει παλιά ένα ρόφημα και ήταν σαν νερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Είναι πολύ βαριά σκέτη και δεν έχει ωραία γεύση. Τώρα φαντάζομαι η γεύση καρύδας όλο και κάτι καλύτερο θα είναι αλλά μπορεί να το σκέφτομαι λάθος. Είχα πάρει παλιά ένα ρόφημα και ήταν σαν νερό. Εκείνο που ήταν σαν νερό ήταν νερό καρύδας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadows Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Στις 22/11/2020 στις 2:35 ΜΜ, aizensama24 είπε Αυτό μπορείς να το φας όπως είναι ή θέλει μαγείρεμα? https://www.sklavenitis.gr/eidi-proinoy-rofimata/galata-fytika-rofimata-makras-diarkeias/fytika-rofimata/oriental-express-krema-karudas-400ml-230676/ αξίζει γευστικά αν το φας σκέτο? Θυμιζει κρεμα γαλακτος με μια απαλη γευση καρυδας,σκετο δεν ειναι τοσο ελκυστικο να το φας,ισως με λιγο ζαχαρη ή καποια μαρμελαδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Κάποιες ερωτήσεις 1. Μπορώ να ψιλοκόψω τα κολοκυθάκια πριν τα βράσω και να τα βάλω στη κατάψυξη? αν ναι πόσο κρατάνε εκεί? 2. Πόση ώρα παίρνει για να βράσει καλά ένα κολοκύθι? 3. Πόση ώρα παίρνει για να βράσει καλά ψιλοκομμένη ντομάτα σε κεσέ? (σάλτσα ντομάτας) είναι πιο γρήγορη από τοματοπολτό? 4. Πόσο κρεμα καρύδας να βάλω σε μπουένο μους που θα φτιάξω με μερέντα? μπορεί να πάει 1 προς 1 η αναλογία? δηλ 150 γρ μερέντα = 150 γρ κρέμα καρύδας? 5. Είναι καλής ποιότητας τα φασόλια κονσέρβας heinz? Μου αρέσουν τα όσπρια αλλά βαριέμαι να τα μαγειρεύω οπότε σκέφτομαι τη λύση της κονσέρβας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, aizensama24 είπε Κάποιες ερωτήσεις 1. Μπορώ να ψιλοκόψω τα κολοκυθάκια πριν τα βράσω και να τα βάλω στη κατάψυξη? αν ναι πόσο κρατάνε εκεί? 2. Πόση ώρα παίρνει για να βράσει καλά ένα κολοκύθι? 3. Πόση ώρα παίρνει για να βράσει καλά ψιλοκομμένη ντομάτα σε κεσέ? (σάλτσα ντομάτας) είναι πιο γρήγορη από τοματοπολτό? 4. Πόσο κρεμα καρύδας να βάλω σε μπουένο μους που θα φτιάξω με μερέντα? μπορεί να πάει 1 προς 1 η αναλογία? δηλ 150 γρ μερέντα = 150 γρ κρέμα καρύδας? 5. Είναι καλής ποιότητας τα φασόλια κονσέρβας heinz? Μου αρέσουν τα όσπρια αλλά βαριέμαι να τα μαγειρεύω οπότε σκέφτομαι τη λύση της κονσέρβας 1 Μπορείς να τα βάλεις στην κατάψυξη και να τα βράσεις όταν θες. 2 Ανάλογα το μέγεθος.Δεν είναι δυσκολο να δεις αν έβρασε. 3 Μόνη της θα την βράσεις;Γιατί ;Θα την βάλεις σε βάζο; 5 πολύ ζάχαρη.Δοκιμασε τα.Αλλιως ΖΑΝΑΕ κονσερβες με γίγαντες . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lilith19 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2020 Ψάχνω κάποια δοκιμασμένη συνταγή για γλυκό, κατά προτίμηση σιροπιαστό ή και σοκολατένιο. Δεν με πειράζει αν είναι περίπλοκο ή έχει πολλά υλικά. Καμία ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Τι διαφορά έχει ο επαγγελματικός πολτοποιητής όπως αυτό https://www.skroutz.gr/s/23758556/ICS-FM-Πολυκοπτικό-HR-6.html από ένα πολυμίξερ? Ανακάλυψα τυχαία τον πολτοποιητή όταν διάβαζα για χούμους συνταγή. Βλέπω και τα δύο χρησιμοποιούν μεγάλες λεπίδες και δυνατό μοτερ αλλά το ένα είναι 350ε πιο ακριβό...Μήπως είναι το ίδιο αλλά απλά ο πολτοποιητής είναι καλύτερος? ή έχει διαφορετική χρήση το καθένα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Τι διαφορά έχει ο επαγγελματικός πολτοποιητής όπως αυτό https://www.skroutz.gr/s/23758556/ICS-FM-Πολυκοπτικό-HR-6.html από ένα πολυμίξερ? Ανακάλυψα τυχαία τον πολτοποιητή όταν διάβαζα για χούμους συνταγή. Βλέπω και τα δύο χρησιμοποιούν μεγάλες λεπίδες και δυνατό μοτερ αλλά το ένα είναι 350ε πιο ακριβό...Μήπως είναι το ίδιο αλλά απλά ο πολτοποιητής είναι καλύτερος? ή έχει διαφορετική χρήση το καθένα? Παντως ο συνάδελφος που φτιαχνει χουμους το κανει με ραβδο σαν το https://www.skroutz.gr/s/18312757/Black-Decker-BXHB1000E.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Σε μπριζολες χοιρινες λαιμου οταν μυριζουν.. και ειναι λιγο σκληρες τι μπορουμε να κανουμε??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα