Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Το ρυζι δεν το ξεπλένεις πριν το βράσεις;Μέσα στο κατσαρολάκι ρίχνεις νερό,βαζεις το καπάκι και το αδειάζεις το νερό.Η μπορείς να το αδειάζεις και σε τρυπητό ώστε να φευγει το νερό.Το ρύζι ειδικά μπασμάτι μου ελεγε μάγειρας ότι θελει 4 χερια ξέπλυμα.

Αυτό πήγα να κάνω αλλά μαζί με το νερό θα έφευγε και η κινόα. Με το ρύζι ίσως είναι πιο εύκολο. Τώρα τελευταία τρώω κυρίως ρύζι καθώς με βολεύει καλύτερα και δεν το έχω ξεπλύνει ποτέ. Έχω φτιάξει και μπασμάτι και δε το ξέπλυνα. Βέβαια ένιωσα κάπως περίεργα όταν το έφαγα αλλά μάλλον αυτό οφείλετε στη περίεργη γεύση του παρά σε κάτι άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Αυτό πήγα να κάνω αλλά μαζί με το νερό θα έφευγε και η κινόα. Με το ρύζι ίσως είναι πιο εύκολο. Τώρα τελευταία τρώω κυρίως ρύζι καθώς με βολεύει καλύτερα και δεν το έχω ξεπλύνει ποτέ. Έχω φτιάξει και μπασμάτι και δε το ξέπλυνα. Βέβαια ένιωσα κάπως περίεργα όταν το έφαγα αλλά μάλλον αυτό οφείλετε στη περίεργη γεύση του παρά σε κάτι άλλο.

Εμείς πάντα τα πλένουμε ,κοιτα το καπακι https://www.starkstores.gr/katsarola-zymarikwn-bh1680

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μπασματι το ξεπλενεις για να φυγει ποσοτητα αμυλου -> ειναι πιο "σπυρωτο" και οχι λαποειδες.

(+ αν μουλιασει λιγο στο ξεπλυμα γινεται γρηγοροτερα/ καθαριζει απο σκονες ειδικα αν το αγορασες χυμα)

 

Την/το κινοα το ξεπλενεις κυριως για να φυγει μια ουσια στην επιφανεια που την κανει πιο πικρη.

Αν δεν εχεις καταλληλο σουρωτηρι/ σιτα μπορεις να την αφησεις λιγα λεπτα σε ενα μπολ με νερο, την ανακατευεις λιγο, πετας οσο θολωμενο νερο μπορεις και επαναλαμβανεις με νεο νερο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σας παιδιά,

Έφτιαξα Keto Brownies με υποκατάστατα σε ζάχαρη και αλεύρι για να έχουν ελάχιστες θερμίδες για όποιον κάνει διατροφή και θέλει να φάει κάτι γλυκό. Όποιος θέλει μπορεί να δεί όλη τη συνταγή εδώ .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σπιτι δεν εχω μικροκυματων ρε γμτ να ζεσταινω κρυες μεριδες. Για να μη τα σκασω τωρα , μπορω λετε με ενα φουρνακι ρομποτ να κανω δουλεια. Πρεπει να το προθερμαινω ομως καθε φορα και αλλο τοσα να ζεστανω. Θα Θελει ρευμα και υπομονη ε

000280990_1.jpg

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεχρι να παρει μπρος ομως καλο χειμωνα. Ηθελα να ζεστανω σημερα ενα μουσακα αλλα πειναγα και τον εφαγα κρυο

Επεξ/σία από therock
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 3/11/2020 στις 6:26 ΜΜ, SB_1957 είπε

Στο εξωτερικό και ειδικά στις ΗΠΑ υπάρχουν οδηγίες για τα πιο απίθανα  πράγματα.

Σε σακουλάκια με κάθε είδους σνακ "ανοίξτε και φάτε το περιεχόμενο"!

Οι καθρέφτες στα αυτοκίνητα "Αυτό που βλέπετε βρίσκεται πίσω σας"!

Σε συνταγή γλυκού που είχε καραμέλες γάλακτος (σαν τις "αγελαδίτσες" που αγοράζαμε εμείς οι κάποιας ηλικίας) "αφαιρέστε το περιτύλιγμα από τις καραμέλες"!

Και πολλά άλλα που έχω συναντήσει κατά καιρούς!

Θυμάμαι μικρός λέγαμε τα Αμερικανάκια εννοώντας ότι έχουν χαμηλό IQ μεγαλώνοντας άλλαξα άποψη πιστεύοντας ότι το μυαλό τους λειτουργεί όπως όλων αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω ξανασκέφτομαι μήπως είχαμε δίκιο με  το σκεπτικό που είχαμε για αυτούς όταν είμασταν μικροί;;;;

6 ώρες πριν, therock είπε

Μεχρι να παρει μπρος ομως καλο χειμωνα. Ηθελα να ζεστανω σημερα ενα μουσακα αλλα πειναγα και τον εφαγα κρυο

Πάρε ένα φούρνο μικροκυμάτων δεν έχει και κάποια απαγορευτική τιμή. Μπορείς να βρεις και με 50 ευρώ. Θεωρώ ότι είναι αν όχι η πιο χρήσιμη αλλά από τις 2-3 πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές που έχουμε σπίτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο βασικός λόγος που υπάρχουν τέτοιες χαζές οδηγίες είναι οι μηνύσεις. Ιδιαίτερα τις προήγουμενες δεκαετίες υπήρχαν οργανωμένα "κυκλώματα" όπου δικηγόροι-καταναλωτές εκμεταλλεύονταν/ "δημιουργούσαν" τέτοιες τρύπες με στόχο αποζημιώσεις από τις εταιρίες. Σε κάποια δικαστήρια ανάγκαζαν τον κατασκευαστη να βαλει σχετικη σημανση ή την εβαζε ο ίδιος για αποφυγη νεων μηνυσεων/αποζημιώσεων.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
12 ώρες πριν, therock είπε

Σπιτι δεν εχω μικροκυματων ρε γμτ να ζεσταινω κρυες μεριδες. Για να μη τα σκασω τωρα , μπορω λετε με ενα φουρνακι ρομποτ να κανω δουλεια. Πρεπει να το προθερμαινω ομως καθε φορα και αλλο τοσα να ζεστανω. Θα Θελει ρευμα και υπομονη ε

000280990_1.jpg

Xρησιμοποιω αποκλειστικα αυτο για να ζεσταινω φαγητα και για μαγειρεμα. Σε 10 λεπτα στους 150 μου εχει ζεστανει απολυτα μια μεριδα φαγητο, το κανει σχεδον καυτο. Αμεσως παιρνει μπρος. Αν καθυστερει το δικο σου μπορει να εχει χαλασει κατι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε το χω δοκιμασει αλλα τοσο περιμενα και γω να κανω. Βεβαια δε συγκρινεται με το 1,5 λεπτο αντε 2 το πολυ του μικροκυματων. Αυτο λεω, οτι αμα ειναι να θελω 10 λεπτα να ζεστανω κατι ας το μαγειρεψω και απο την αρχη

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
6 λεπτά πριν, therock είπε

Δε το χω δοκιμασει αλλα τοσο περιμενα και γω να κανω. Βεβαια δε συγκρινεται με το 1,5 λεπτο αντε 2 το πολυ του μικροκυματων. Αυτο λεω, οτι αμα ειναι να θελω 10 λεπτα να ζεστανω κατι ας το μαγειρεψω και απο την αρχη

Ισως να εχεις δικιο, δεν ξερω, δεν ειχα ποτε μικροκυματων, τα τελευταια 15+ χρονια εχω συνηθισει την χρηση του ρομποτ οποτε δεν μου φαινεται καθολου πολυς ο χρονος, σιγουρα λογω συνηθειας. Συνηθως μεχρι να χαζεψω λιγο στο νετ χτυπαει το κουδουνακι πως ειναι ετοιμο :lol:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Το φαγόπυρο και το πληγούρι είναι ακριβώς ίδια με τα μακαρόνια όπως κριθαράκι/κουσκουσάκι? Έχω ακούσει καλά λόγια και ήθελα να πάρω αλλά τα μακαρόνια λιώνουν απαίσια συγκριτικά με το ρύζι και γίνονται σαν τσίχλα στο ψυγείο οπότε δε ξέρω αν αξίζει. Επίσης η γεύση τους είναι πιο "άνοστη".

2. Τι διαφορά έχει το στραγγιστό γιαούρτι από ένα πακέτο τυρί κρέμα φιλαδέλφια ή λευκό τυρί? Πέρα από τη γεύση υπάρχουν διαφορές στις θερμίδες/θρεπτική αξία?

 

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 11/11/2020 στις 1:22 ΜΜ, aizensama24 είπε

Αυτό πήγα να κάνω αλλά μαζί με το νερό θα έφευγε και η κινόα. Με το ρύζι ίσως είναι πιο εύκολο. Τώρα τελευταία τρώω κυρίως ρύζι καθώς με βολεύει καλύτερα και δεν το έχω ξεπλύνει ποτέ. Έχω φτιάξει και μπασμάτι και δε το ξέπλυνα. Βέβαια ένιωσα κάπως περίεργα όταν το έφαγα αλλά μάλλον αυτό οφείλετε στη περίεργη γεύση του παρά σε κάτι άλλο.

Θες πολύ ψιλό σουρωτήρι για την κινοα. Εγώ αγόρασα σουρωτήρι μόνο και μόνο για να φτιάχνω κινοα. 

34 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

1. Το φαγόπυρο και το πληγούρι είναι ακριβώς ίδια με τα μακαρόνια όπως κριθαράκι/κουσκουσάκι? Έχω ακούσει καλά λόγια και ήθελα να πάρω αλλά τα μακαρόνια λιώνουν απαίσια συγκριτικά με το ρύζι και γίνονται σαν τσίχλα στο ψυγείο οπότε δε ξέρω αν αξίζει. Επίσης η γεύση τους είναι πιο "άνοστη".

2. Τι διαφορά έχει το στραγγιστό γιαούρτι από ένα πακέτο τυρί κρέμα φιλαδέλφια ή λευκό τυρί? Πέρα από τη γεύση υπάρχουν διαφορές στις θερμίδες/θρεπτική αξία?

2.Ειλικρινά τώρα; κοίτα την ταμπέλα πάνω στο κουτί και θα καταλάβεις. Σαφώς και υπάρχει διαφορά. Επίσης η Φιλαδέλφεια δεν είναι ακριβώς τυρί (μην χεσω). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

1. Το φαγόπυρο και το πληγούρι είναι ακριβώς ίδια με τα μακαρόνια όπως κριθαράκι/κουσκουσάκι? Έχω ακούσει καλά λόγια και ήθελα να πάρω αλλά τα μακαρόνια λιώνουν απαίσια συγκριτικά με το ρύζι και γίνονται σαν τσίχλα στο ψυγείο οπότε δε ξέρω αν αξίζει. Επίσης η γεύση τους είναι πιο "άνοστη".

2. Τι διαφορά έχει το στραγγιστό γιαούρτι από ένα πακέτο τυρί κρέμα φιλαδέλφια ή λευκό τυρί? Πέρα από τη γεύση υπάρχουν διαφορές στις θερμίδες/θρεπτική αξία?

1. Θα ελεγα πολυ χοντρικα οτι το πλιγουρι ειναι αναμεσα σε κινοα και κριθαρακι ή το κουσκους. Το φαγοπυρο μου φαινεται πως εχει καπως πιο ιδιαιτερη γευση απο το πλιγουρι (ίσως επειδη συνηθως το φαγοπυρο το συνδιαζω με οσπρια). Και τα δυο παντως θα τα εβαζα πιο κοντα σε γευση/υφη στο κριθαρακι/ρυζι παρα σε μακαρονια. Αυτα πολυ χοντρικα. Παρε και δοκιμασε ~2€/μισοκιλο εχουν. Το πλιγουρι εχει διαβαθμισεις στο μεγεθος αν και δεν εχει τοση σημασια γενικα σαλατες πχ ταμπουλεχ μικρο/σπασμενο, φαγητα πχ γεμιστα καλαμαρια ή πιπεριες/σουπες συνηθως καλυτερα χοντρο/ολοκληρο.

Εξαρταται πως τα μαγειρευεις για το ποσο νοστιμα θα ναι-πως θα διατηρηθουν.

2. Οτι σχεση εχουν τα μηλα, το πεπονι και το φρουι ζελε. Εχουν αρκετες διαφορες σε θρεπτικα/θερμιδες.

Επεξ/σία από sakura22
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...