evabb Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τυροπιτακια κουρου (συνταγη αργυρως) Και μολις βγηκε απο τον φουρνο κεικ μπανανα σοκολατα Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από evabb 6
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ξέρει κανείς πως μαγειρεύεται η κινόα? Έχω ένα σακουλάκι και λέω να τη φτιάξω. Μαγειρεύεται σαν τα μακαρόνια ή σαν το ρύζι? ή κάτι ενδιάμεσο όπως ο τραχανάς? Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
sakura22 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ακολουθεις τις οδηγιες απο το σακουλακι. Αν δεν εχει: Ξεπλενεις καλα (σχεδον να ειναι διαυγες το νερο οχι θολο οπως θα βγαινει στην αρχη) Βαζεις νερο/ζωμο σε αναλογια 1:1.5-2 (κινοα:νερο) και αλατι/ μπαχαρικα που θα βαζες σε ρυζι Βρασιμο για 15-20min (απο οταν αρχισει να κοχλαζει) σε χαμηλη φωτια * Αποσυρεις, σκεπαζεις με πετσετα-καπακι για μερικα λεπτα. Το αφρατευεις με ενα πιρουνι και τρως. *Ειναι ετοιμη οταν βγαλει μια "ουριτσα". ** Να υπολογιζεις οτι σχεδον τριπλασιαζεται οταν μαγειρευτει (= μην βαλεις ενα τονο) *** Αφου την ξεπλυνεις μπορεις να την τοσταρεις λιγο με ελαιολαδο πριν βαλεις το νερο. **** Η αναλογια με το νερο και ο χρονος βρασιματος εξαρταται απο το ειδος της κινοας και απο το ποσο σπυρωτη την θες. Μπορεις να αντικαταστησεις το ρυζι/ το πλιγουρι κλπ με κινοα σε πολλες συνταγες. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από sakura22
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, sakura22 είπε Ακολουθεις τις οδηγιες απο το σακουλακι. Αν δεν εχει: Ξεπλενεις καλα (σχεδον να ειναι διαυγες το νερο οχι θολο οπως θα βγαινει στην αρχη) Βαζεις νερο/ζωμο σε αναλογια 1:1.5-2 (κινοα:νερο) και αλατι/ μπαχαρικα που θα βαζες σε ρυζι Βρασιμο για 15-20min (απο οταν αρχισει να κοχλαζει) σε χαμηλη φωτια * Αποσυρεις, σκεπαζεις με πετσετα-καπακι για μερικα λεπτα. Το αφρατευεις με ενα πιρουνι και τρως. *Ειναι ετοιμη οταν βγαλει μια "ουριτσα". ** Να υπολογιζεις οτι σχεδον τριπλασιαζεται οταν μαγειρευτει (= μην βαλεις ενα τονο) *** Αφου την ξεπλυνεις μπορεις να την τοσταρεις λιγο με ελαιολαδο πριν βαλεις το νερο. **** Η αναλογια με το νερο και ο χρονος βρασιματος εξαρταται απο το ειδος της κινοας και απο το ποσο σπυρωτη την θες. Μπορεις να αντικαταστησεις το ρυζι/ το πλιγουρι κλπ με κινοα σε πολλες συνταγες. Το μαγείρεμα της ακούγεται ολόιδιο με του ρυζιού.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Λέμε να φτιάξουμε με τον bro πίτσες ...αντί να παραγγείλουμε. Έχει επιχειρήσει κανείς σας;Βλέπω κάτι tutorial ,τι βαθμό δυσκολίας έχει; Όχι έτοιμες ζύμες ,δεν μ αρέσουν.
johnpap21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε Λέμε να φτιάξουμε με τον bro πίτσες ...αντί να παραγγείλουμε. Έχει επιχειρήσει κανείς σας;Βλέπω κάτι tutorial ,τι βαθμό δυσκολίας έχει; Όχι έτοιμες ζύμες ,δεν μ αρέσουν. Δεν θα σου πω πολλά, γιατί υπάρχει o Γιώργος Χριστοδουλόπουλος που το έχει απογειώσει το θέμα σπιτική πίτσα, οπότε εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες: https://mypizzaproject.com/ Τώρα αν βιάζεσαι και θες να φτιάξεις πίτσα εδώ και τώρα μια γρήγορη λύση είναι η ζύμη με γιαούρτι, αλλά πίστεψέ με δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη μέθοδο: https://www.argiro.gr/recipe/grigori-pitsa-me-xulo-giaourtiou/ https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/zymh-pitsas-me-2-ylika Καλή επιτυχία! Υ.Γ. Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από το πόσο έμπειρος είσαι με τη μαγειρική. Για κάποιον μπορεί να ακούγεται αστείο ένα ζυμάρι για πίτσα, αλλά η διαφορά φαίνεται στις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2020 από johnpap21
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, johnpap21 είπε Δεν θα σου πω πολλά, γιατί υπάρχει o Γιώργος Χριστοδουλόπουλος που το έχει απογειώσει το θέμα σπιτική πίτσα, οπότε εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες: https://mypizzaproject.com/ Τώρα αν βιάζεσαι και θες να φτιάξεις πίτσα εδώ και τώρα μια γρήγορη λύση είναι η ζύμη με γιαούρτι, αλλά πίστεψέ με δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη μέθοδο: https://www.argiro.gr/recipe/grigori-pitsa-me-xulo-giaourtiou/ https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/zymh-pitsas-me-2-ylika Καλή επιτυχία! Υ.Γ. Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από το πόσο έμπειρος είσαι με τη μαγειρική. Για κάποιον μπορεί να ακούγεται αστείο ένα ζυμάρι για πίτσα, αλλά η διαφορά φαίνεται στις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις. thanx😁
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ερωτήσεις 1. Έχει κανείς καμία πρόταση για ζωμό? εγώ τώρα τον φτιάχνω σχεδόν πάντα με τοματοπολτό και κανά μπαχαρικό αλλά με έχει κουράσει. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω? 2. Πόσο αλάτι βάζεται στη κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά? εγώ τώρα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ένα ακόμη αλάτι στο καθένα χωριστά. Είναι υπερβολική η ποσότητα? επίσης πόσο αλάτι θα βάζατε αν μετά ρίχνατε και κίτρινο τυρί μέσα? Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε 2 ερωτήσεις 1. Έχει κανείς καμία πρόταση για ζωμό? εγώ τώρα τον φτιάχνω σχεδόν πάντα με τοματοπολτό και κανά μπαχαρικό αλλά με έχει κουράσει. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω? 2. Πόσο αλάτι βάζεται στη κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά? εγώ τώρα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ένα ακόμη αλάτι στο καθένα χωριστά. Είναι υπερβολική η ποσότητα? επίσης πόσο αλάτι θα βάζατε αν μετά ρίχνατε και κίτρινο τυρί μέσα? 2 οσο σου αρεσει.Και καθόλου ακόμα καλύτερα για την υγεία σου.
SB_1957 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, aizensama24 είπε 2 ερωτήσεις 1. Έχει κανείς καμία πρόταση για ζωμό? εγώ τώρα τον φτιάχνω σχεδόν πάντα με τοματοπολτό και κανά μπαχαρικό αλλά με έχει κουράσει. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω? 2. Πόσο αλάτι βάζεται στη κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά? εγώ τώρα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ένα ακόμη αλάτι στο καθένα χωριστά. Είναι υπερβολική η ποσότητα? επίσης πόσο αλάτι θα βάζατε αν μετά ρίχνατε και κίτρινο τυρί μέσα? Ζωμό κάνουμε με κόκκαλα και λαχανικά. Με τοματοπολτό κάνουμε σάλτσα. Αλάτι βάζουμε όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο. Το φαγητό μπορεί κάλιστα να είναι νόστιμο με μπαχαρικά και λεμόνι ή λίγο ξύδι. Τα διάφορα έτοιμα μίγματα (νοστιμιά) και κύβοι δεν τα χρησιμοποιούμε καθώς όλα έχουν κάποιο κοινό συστατικό -μάλλον συντηρητικό- με έντονη μυρωδιά που καλύπτει τις μυρωδιές από όλα τα άλλα μπαχαρικά και τα υλικά του φαγητού. 2
Menelaos83 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, aizensama24 είπε 2 ερωτήσεις 1. Έχει κανείς καμία πρόταση για ζωμό? εγώ τώρα τον φτιάχνω σχεδόν πάντα με τοματοπολτό και κανά μπαχαρικό αλλά με έχει κουράσει. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω? 2. Πόσο αλάτι βάζεται στη κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά? εγώ τώρα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ένα ακόμη αλάτι στο καθένα χωριστά. Είναι υπερβολική η ποσότητα? επίσης πόσο αλάτι θα βάζατε αν μετά ρίχνατε και κίτρινο τυρί μέσα? Αλλο ζωμος αλλο ντοματοπολτος, καθενα εχει διαφορετικη χρησιμοτητα. Οι πιο πολλοι αντι για ζωμο λογω χρονου βαζουν μειγματα τα οποια δεν ειναι και οτι καλυτερο. Η κοκκινη σαλτσα παντως δεν φιαχνεται με μειγματα , εξαλλου τοσα μυρωδικα υπαρχουν ωστε να γινει ωραια στην γευση. Στα ζυμαρικα πρωτη φορα ακουω να βαζει νοστιμια καποιος. Ριχνεις το αλατακι πριν τα ριξεις εφοσον βραζει το νερο και τελος. Για το τυρι που ρωτας ειναι αναλογα τι τυρι θες να ριξεις αλλα ειναι πιο αλμυρα αλλα λιγοτερο. Εγω παντως ανεξαρτητα του τυριου ριχνω ιδια ποσοτητα αλατιου.
Deathmace Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Στις 7/11/2020 στις 6:41 ΜΜ, sakura22 είπε Ακολουθεις τις οδηγιες απο το σακουλακι. Αν δεν εχει: Ξεπλενεις καλα (σχεδον να ειναι διαυγες το νερο οχι θολο οπως θα βγαινει στην αρχη) Βαζεις νερο/ζωμο σε αναλογια 1:1.5-2 (κινοα:νερο) και αλατι/ μπαχαρικα που θα βαζες σε ρυζι Βρασιμο για 15-20min (απο οταν αρχισει να κοχλαζει) σε χαμηλη φωτια * Αποσυρεις, σκεπαζεις με πετσετα-καπακι για μερικα λεπτα. Το αφρατευεις με ενα πιρουνι και τρως. *Ειναι ετοιμη οταν βγαλει μια "ουριτσα". ** Να υπολογιζεις οτι σχεδον τριπλασιαζεται οταν μαγειρευτει (= μην βαλεις ενα τονο) *** Αφου την ξεπλυνεις μπορεις να την τοσταρεις λιγο με ελαιολαδο πριν βαλεις το νερο. **** Η αναλογια με το νερο και ο χρονος βρασιματος εξαρταται απο το ειδος της κινοας και απο το ποσο σπυρωτη την θες. Μπορεις να αντικαταστησεις το ρυζι/ το πλιγουρι κλπ με κινοα σε πολλες συνταγες. Νομίζω είναι πολλά τα 15 λεπτά. Το πολύ 12 θα έλεγα, τουλάχιστον αυτη που αγοράζω εγώ (δεν έχει οδηγίες στο σακουλάκι). Το πιο ασφαλές θα ήταν να την παρακολουθείς την πρώτη φορά και μολις βγει αυτη η "ουρίτσα" να δοκιμάσεις αν είναι έτοιμη και βλέπεις. Δεν θελεί σωτάρισμα ή κάτι άλλο στην αρχή (όπως πχ μπορεί να κάνεις με το ρύζι).
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 27 λεπτά πριν, Deathmace είπε Νομίζω είναι πολλά τα 15 λεπτά. Το πολύ 12 θα έλεγα, τουλάχιστον αυτη που αγοράζω εγώ (δεν έχει οδηγίες στο σακουλάκι). Το πιο ασφαλές θα ήταν να την παρακολουθείς την πρώτη φορά και μολις βγει αυτη η "ουρίτσα" να δοκιμάσεις αν είναι έτοιμη και βλέπεις. Δεν θελεί σωτάρισμα ή κάτι άλλο στην αρχή (όπως πχ μπορεί να κάνεις με το ρύζι). Την έφτιαξα σήμερα και μου πήρε 20 λέπτα βέβαια έβαλα ελαφρώς παραπάνω νερό αναλογία 1-2.3. Πάντα βάζω λίγο παραπάνω γιατί από την εμπειρία μου με το ρύζι το απορόφαγε υπερβολικά γρήγορα κάπου στα 7-8 λεπτά οπότε έπρεπε να ρίξω λίγο ακόμη για να μη καεί το φαί. ΓΙα να πω την αλήθεια δε χρειαζόταν, απορόφησε αρκετό αλλά δε φαίνεται πως διέτρεχα κάποιο ρίσκο ως προς αυτό. Επίσης δε τη ξέπλυνα, δε ξέρω πως το κάνεις αυτό, δεν έχω τα εργαλεία για να το κάνω. Η γεύση της μοιάζει σαν όσπριο παρά ζυμαρικό. Γενικά δεν είναι κακή.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Την έφτιαξα σήμερα και μου πήρε 20 λέπτα βέβαια έβαλα ελαφρώς παραπάνω νερό αναλογία 1-2.3. Πάντα βάζω λίγο παραπάνω γιατί από την εμπειρία μου με το ρύζι το απορόφαγε υπερβολικά γρήγορα κάπου στα 7-8 λεπτά οπότε έπρεπε να ρίξω λίγο ακόμη για να μη καεί το φαί. ΓΙα να πω την αλήθεια δε χρειαζόταν, απορόφησε αρκετό αλλά δε φαίνεται πως διέτρεχα κάποιο ρίσκο ως προς αυτό. Επίσης δε τη ξέπλυνα, δε ξέρω πως το κάνεις αυτό, δεν έχω τα εργαλεία για να το κάνω. Η γεύση της μοιάζει σαν όσπριο παρά ζυμαρικό. Γενικά δεν είναι κακή. Το ρυζι δεν το ξεπλένεις πριν το βράσεις;Μέσα στο κατσαρολάκι ρίχνεις νερό,βαζεις το καπάκι και το αδειάζεις το νερό.Η μπορείς να το αδειάζεις και σε τρυπητό ώστε να φευγει το νερό.Το ρύζι ειδικά μπασμάτι μου ελεγε μάγειρας ότι θελει 4 χερια ξέπλυμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα