Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

43 λεπτά πριν, momentum είπε

Επειδη εχω κανει πολλες φορες φορες ζωμο απο κοκκαλα στην κατσαρολα θα μιζεριασεις με τις ωρες, αν εχεις ή μπορεις να βρεις μια χυτρα θα κανεις ωραιο ζωμο μεσα σε 2 ωρες. Θα σου προτεινα αν θες να ριξεις και κανενα μεγαλο κρεμμυδι ολοκληρο μεσα ή κανενα κομματι σελερι/σελινο.

Με την ταχύτητα της χύτρας, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να χάνονται τα θρεπτικά συστατικά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

59 minutes ago, zoranb said:

Με την ταχύτητα της χύτρας, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να χάνονται τα θρεπτικά συστατικά;

Ζωμο απο κοκκαλα κανεις, οτι ειχε να παθει το υλικο το επαθε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, momentum είπε

Ζωμο απο κοκκαλα κανεις, οτι ειχε να παθει το υλικο το επαθε.

Εννοείς πως τα κόκκαλα αυτά δεν έχουν πλέον άλλα θρεπτικά συστατικά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Just now, zoranb said:

Εννοείς πως τα κόκκαλα αυτά δεν έχουν πλέον άλλα θρεπτικά συστατικά;

Ενοοω πως δεν εχει και τοσο πολυ σημασια.

Αυτο που εχει σημασια ειναι να παρεις οση περισσοτερη γευση μπορεις απο το το υλικο στο συντομοτερο δυνατο χρονο και με το χαμηλοτερο κοστος και αυτο αναφορικα με τους ζωμους επιτυγχανεται (ιδανικα) μονο με τη χρηση χυτρας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η γεύση -αλλά και τα θρεπτικά συστατικά- δεν είναι προυπόθεση κ του αργού μαγειρέματος;
Όσο για το κόστος, αυτό πρέπει να μετρηθεί, πόσο καίει το μαγείρεμα με τη χύτρα σε σχέση με το αργό μαγείρεμα με λιγότερη ένταση... δε νομίζεις;

Επεξ/σία από zoranb
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν θέλει ξάφρισμα κατά το βράσιμο;

Εννοείται ότι θέλει ξάφρισμα στην αρχή, όπως κάθε βράσιμο κρέατος είτε είναι με κόκαλα είτε σκέτο!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, zoranb είπε

Η γεύση -αλλά και τα θρεπτικά συστατικά- δεν είναι προυπόθεση κ του αργού μαγειρέματος;
Όσο για το κόστος, αυτό πρέπει να μετρηθεί, πόσο καίει το μαγείρεμα με τη χύτρα σε σχέση με το αργό μαγείρεμα με λιγότερη ένταση... δε νομίζεις;

Αν βράζει 8 ώρες το φαγητό τα θρεπτικά συστατικά το έχουν αφήσει χρόνους. Επίσης η χύτρα είναι οικονομική γιατί θέλει ελάχιστη ένταση για να βράσει το νερό. Κλείνεις το καπάκι, ανεβάζεις την ένταση στο τέρμα να φτάσει στο βρασμό και μόλις αρχισει να σφυρίζει καταβαζεις την φωτιά στην μισή ένταση. Όλοι οι χρόνοι διαιρουνται δια 3.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

55 λεπτά πριν, zoranb είπε

Το slow cooking -που έχουν βγει κ σχετικά σκεύη- σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται;

Ειναι αποκλειστικα συνταγες με μπολικο ψαχνο κρεας που σε αλλες συνθηκες θα βγει σαν σχοινι.Το πολυ αργο μαγειρεμα το κανει μαλακο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα τα φαγητά όταν σιγοβράζουν γίνονται πολύ πιο νόστιμα, είτε πρόκειται για κρέας, όσπρια, λαχανικά.

Δεν διαλύονται τα υλικά, δεν χρειάζεται να προσθέσεις πολύ νερό, ούτε να συμπληρώσεις, δεν υπάρχει κίνδυνος να καεί! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 hours ago, zoranb said:

Όσο για το κόστος, αυτό πρέπει να μετρηθεί, πόσο καίει το μαγείρεμα με τη χύτρα σε σχέση με το αργό μαγείρεμα με λιγότερη ένταση... δε νομίζεις;

Οι ζωμοι γινονται συνηθως σε χαμηλη θερμοκρασια. Σε συμβατικη κατσαρολα για να παρεις ζωμο της προκοπης ιδιως απο μοσχαρισια κοκκαλα θα χρειαστεις τουλαχιστον 5-6 ωρες, οπου στη χυτρα επισης σε χαμηλη θερμοκρασια σε ενα 2ωρο θα εχεις παρομοιο αποτελεσμα. Τι αλλο θες να μετρησεις? 

18 hours ago, zoranb said:

Η γεύση -αλλά και τα θρεπτικά συστατικά- δεν είναι προυπόθεση κ του αργού μαγειρέματος;

Εδω μιλαμε για παρασκευη ζωμου απο κοκκαλα, οχι για μαγειρεμα φαγητου.

18 hours ago, Ukforthemoment said:

Δεν θέλει ξάφρισμα κατά το βράσιμο;

Και στη χυτρα το ξαφριζεις αμα θελεις στην αρχη κατα την πρωτη βραση πριν την κλεισεις αλλα και να μην το κανεις απλα θα παρεις εναν ζωμο λιγοτερο διαυγη και με περισσοτερο ιζημα κατι που για την οικιακη μαγειρικη δεν ειναι προβλημα. Αναφορικα με τη γευση, θα εκπλαγω αν καταλαβεις διαφορα.

16 hours ago, zoranb said:

Το slow cooking -που έχουν βγει κ σχετικά σκεύη- σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται;

Στις περιπτωσεις που εισαι μερακλης και εχεις και αναλογο χρονο (3-5ωρες).

Μοσχαρι, χοιρινο, αμνοεριφια, κυνηγια τυπου αγριογουρουνο/ελαφι/ζαρκαδι, δυστροπα οσπρια τυπου ρεβυθια/ολα τα φασολια/σογια ολα αυτα τα κανεις σε καταλληλο σκευος τυπου γαστρας μαντεμενιας, χυτου αλουμινιου, κεραμικες ή πηλινες.

Το αποτελεσμα αναλογως τεχνικης θα ειναι απο πολυ καλο εως εξαιρετικο και αξιζει να το αποπειραθει καποιος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν ακούω για 5 ώρες μαγείρεμα παθαίνω κάτι. Να φάω θέλω όχι να πάρω αστέρι Michelin. Η χύτρα είναι ότι καλύτερο έχει εφευρεθεί στην μαγειρική. 

  • Like 1
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, evabb είπε

Όταν ακούω για 5 ώρες μαγείρεμα παθαίνω κάτι. Να φάω θέλω όχι να πάρω αστέρι Michelin. Η χύτρα είναι ότι καλύτερο έχει εφευρεθεί στην μαγειρική. 

Υπάρχει το διεκπαιρεωτικό μαγείρεμα (που όλοι κάνουμε σε καθημερινή βάση), υπάρχει και το άλλο που κάνεις επειδή το γουστάρεις 

Δε πάει να πει ότι όσοι γράφουν για τέτοιο στυλ μαγειρέματος το κάνουν κάθε μέρα ...

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύετε το ψητό φαγητό μπορεί να αλεθεί σε κάποιες περιπτώσεις πιο εύκολα από βραστό και να αφήσει καλύτερη γεύση?

Για παράδειγμα θυμάμαι το ρολό κοτόπουλο ήταν πολύ μαλακό. Πιστεύω ίσως και οι πατάτες να ήταν καλύτερα να ψηθούν πρώτα. Έχω φούρνο και δεν τον κάνω τίποτα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...