Highlander Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @ Speculoos Καλαμαράκια στο φούρνο με μυρωδικά, μουστάρδα και λεμόνι. Υλικά: Καλαμάρια ή καλαμαράκια Κρεμμύδι χλωρό Άνηθος και ότι άλλα μυρωδικά μας αρέσουν Λεμόνι Μουστάρδα Λάδι Αλάτι Πιπέρι Αν έχουμε μεγάλα καλαμάρια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ πυρίμαχος σκεύος (καλύτερα μικρή γάστρα) και ψήνουμε σε μεγάλη θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν και να έχουν εξατμιστεί τα πολλά υγρά. Ιδανικό "συνοδευτικό" είναι οι ξεροψημένες τηγανητές πατάτες που μπορούμε απλά να τις πετάξουμε μέσα στο φαγητό. Edit: Προσθήκη - Κρεμμύδι χλωρό. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από Highlander 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ερώτηση Πιο κομμάτι από μοσχάρι είναι το πιο μαλακό για στιφάδο, ελιά, ποντίκι ή σπάλα? αν είναι κάποιο άλλο τότε πείτε μου Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από aizensama24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 22 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Ερώτηση Πιο κομμάτι από μοσχάρι είναι το πιο μαλακό για στιφάδο, ελιά, ποντίκι ή σπάλα? αν είναι κάποιο άλλο τότε πείτε μου Σπαλομίτα ή χτένι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_son20 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 +1 από μένα στο χτένι... σλουρπ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Σκέφτομαι να συνδιάσω ταχίνι με λιωμένη κουβερτούρα σε γάλα όπως φτιάχνουμε τη μους αλλά αντι για κρέμα να βάλω ταχίνι. Δε ξέρω αν θα βγει κάτι καλό από αυτό αλλά με τρώει η περιέργεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SocialNetUsr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Σκέφτομαι να συνδιάσω ταχίνι με λιωμένη κουβερτούρα σε γάλα όπως φτιάχνουμε τη μους αλλά αντι για κρέμα να βάλω ταχίνι. Δε ξέρω αν θα βγει κάτι καλό από αυτό αλλά με τρώει η περιέργεια. Παλιά για μους έβαζα κουβερτούρα στο μικροκυμάτων ίσα ίσα να αρχίσει να λιώνει, μετά την έριχνα σε γιαούρτι και τέλος ανακάτευα το μείγμα ώστα να πάρει σωστή θερμοκρασία η κουβερτούρα. Ήταν σαν crunchy μους!! Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από SocialNetUsr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, SocialNetUsr είπε Παλιά για μους έβαζα κουβερτούρα στο μικροκυμάτων ίσα ίσα να αρχίσει να λιώνει και μετά την έριχνα σε γιαούρτι Και εγώ με γιαούρτι τη φτιάχνω με τη συνταγή του παρλιάρου. Ενδιαφέρον, εγώ πάντα τη λιώνω στο γάλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Ποιο ρύζι πέρα από το καρολίνα βγάζει ζωμό? Να μπορείς δηλαδή να φτιάξεις κάτι σαν κρέμα μαζί του (όπως κρέμα σοκολάτας) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Ποιο ρύζι πέρα από το καρολίνα βγάζει ζωμό? Να μπορείς δηλαδή να φτιάξεις κάτι σαν κρέμα μαζί του (όπως κρέμα σοκολάτας) Τι ακριβως θες να κάνεις;Κρεμα σοκολάτας με ρύζι; Νυχακι;Γλασσε; Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2020 από Ukforthemoment Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadows Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 48 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Ποιο ρύζι πέρα από το καρολίνα βγάζει ζωμό? Να μπορείς δηλαδή να φτιάξεις κάτι σαν κρέμα μαζί του (όπως κρέμα σοκολάτας) Το γλασε βγαζει το περισσοτερο αμυλο απο ολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Γμτ, δε μπορώ να βρω τίποτα πέρα από όσπρια και πατάτα που να αλέθεται και να βγάζει κάτι που να τρώγεται. Αυτά τα δύο αλεσμένα μαζί (πατάτα+όσπρια) βγάζουν πραγματικά έναν πολύ δυνατό συνδιασμό και είναι νόστιμα αλλά πέρα από αυτό δε μπορώ να βρω τίποτα και σκέφτομαι μήπως το κλειδί για νοστιμιά γύρω από τέτοια δίαιτα είναι οι σάλτσες, ζωμοί, σαλάτες (όπως ταραμάς) κτλ. Τα σκληρά ρύζια από τη μία αφήνουν κάτι πολύ ενοχλητικά σπόρια γιατί δε μπορούν να αλεστούν στο 100% και τα δε τύπου καρολίνα γίνονται σαπούνια στο ψυγείο. Μακαρόνια και τραχανάδες πάλι γίνονται σαπούνια, δε λέω όλα αυτά δεν είναι άσχημα αν τα φας αμέσως, αν δεν τα φας όμως γίνονται άθλια. Τα κρέατα πάλι αλεσμένα βγάζουν μία απαίσια γεύση και θα έλεγα ίσως το ίδιο και για τα ψάρια. Το τυρί ψιλοπαλέυεται. Αν ξέρει κανείς κάμια συνταγή με αλεσμένα υλικά να μου προτείνει λόγω ειδικής δίαιτας που κάνω. Σκέφτομαι να δοκιμάσω κάποιο συνδιασμό ρυζιού και τυριού μπας και βγει πιο κρεμμώδες χωρίς τη σαπουνίλα αλλά μάλλον τσάμπα λεφτά θα πετάξω. Γενικα χωρίς βάση τη πατάτα δε πάς πουθενά ειδικά αν κάθονται τα φαγητά στο ψυγείο. Για να πω την αλήθεια αυτή η δίαιτα μου χει δώσει μία πρόκληση στη μαγειρική, να φτιάξω αλεσμένα φαγητά που να είναι το ίδιο νόστιμα με κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Γμτ, δε μπορώ να βρω τίποτα πέρα από όσπρια και πατάτα που να αλέθεται και να βγάζει κάτι που να τρώγεται. Αυτά τα δύο αλεσμένα μαζί (πατάτα+όσπρια) βγάζουν πραγματικά έναν πολύ δυνατό συνδιασμό και είναι νόστιμα αλλά πέρα από αυτό δε μπορώ να βρω τίποτα και σκέφτομαι μήπως το κλειδί για νοστιμιά γύρω από τέτοια δίαιτα είναι οι σάλτσες, ζωμοί, σαλάτες (όπως ταραμάς) κτλ. Τα σκληρά ρύζια από τη μία αφήνουν κάτι πολύ ενοχλητικά σπόρια γιατί δε μπορούν να αλεστούν στο 100% και τα δε τύπου καρολίνα γίνονται σαπούνια στο ψυγείο. Μακαρόνια και τραχανάδες πάλι γίνονται σαπούνια, δε λέω όλα αυτά δεν είναι άσχημα αν τα φας αμέσως, αν δεν τα φας όμως γίνονται άθλια. Τα κρέατα πάλι αλεσμένα βγάζουν μία απαίσια γεύση και θα έλεγα ίσως το ίδιο και για τα ψάρια. Το τυρί ψιλοπαλέυεται. Αν ξέρει κανείς κάμια συνταγή με αλεσμένα υλικά να μου προτείνει λόγω ειδικής δίαιτας που κάνω. Σκέφτομαι να δοκιμάσω κάποιο συνδιασμό ρυζιού και τυριού μπας και βγει πιο κρεμμώδες χωρίς τη σαπουνίλα αλλά μάλλον τσάμπα λεφτά θα πετάξω. Γενικα χωρίς βάση τη πατάτα δε πάς πουθενά ειδικά αν κάθονται τα φαγητά στο ψυγείο. Για να πω την αλήθεια αυτή η δίαιτα μου χει δώσει μία πρόκληση στη μαγειρική, να φτιάξω αλεσμένα φαγητά που να είναι το ίδιο νόστιμα με κανονικά. Δεν πρόκειται τα κανονικά να είναι ίδια με τα αλεσμένα σε γευση.Ειδικα αν τα βαζεις και σε ψυγείο .τα ξεπαγωνεις και τα ζεσταίνεις . Τα θες αλεσμένα για να χωνευεις πιο ευκολα ή έχεις πρόβλημα στην κατάποση;(πολύ προσωπικη ερωτηση το ξέρω,αν θες απαντάς) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν πρόκειται τα κανονικά να είναι ίδια με τα αλεσμένα σε γευση.Ειδικα αν τα βαζεις και σε ψυγείο .τα ξεπαγωνεις και τα ζεσταίνεις . Τα θες αλεσμένα για να χωνευεις πιο ευκολα ή έχεις πρόβλημα στην κατάποση;(πολύ προσωπικη ερωτηση το ξέρω,αν θες απαντάς) Το έχω ξανααπαντήσει αυτό εδώ πέρα αλλά λίγο και από τα δύο. Ας αφήσουμε αυτό το θέμα όμως....είναι και offtopic Είναι γεγονός ότι στο ψυγείο χαλάνε πολύ, κάτι που εμένα μου δείχνει ότι ίσως είναι καλό να έχω κάποιες έτοιμες σάλτσες να ρίξω. Όσο είναι ζεστά δεν είναι τόσο άσχημα βέβαια και εκεί θέλω πολύ βελτίωση. Γενικά πιστεύω ο λόγος αποτυχίας μου σε όλο αυτό είναι επειδή απλά δε ξέρω να μαγειρεύω τέλεια. Πιστεύω ένας άριστος μάγειρας θα μπορούσε να βρει το τρόπο να τα κάνει ωραία αυτά. Αυτό μάλλον δεν μπορώ να το υπερβώ γιατί απλά δεν έχω τέτοιες γνώσεις και είναι κρίμα να πετάω λεφτά.. Αν έχει κανείς καμία πολύ απλή συνταγή να προτείνει που να διατηρεί κάπως τη γεύση και την υφή καλός. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από aizensama24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, aizensama24 είπε Το έχω ξανααπαντήσει αυτό εδώ πέρα αλλά λίγο και από τα δύο. Ας αφήσουμε αυτό το θέμα όμως....είναι και offtopic Είναι γεγονός ότι στο ψυγείο χαλάνε πολύ, κάτι που εμένα μου δείχνει ότι ίσως είναι καλό να έχω κάποιες έτοιμες σάλτσες να ρίξω. Όσο είναι ζεστά δεν είναι τόσο άσχημα βέβαια και εκεί θέλω πολύ βελτίωση. Γενικά πιστεύω ο λόγος αποτυχίας μου σε όλο αυτό είναι επειδή απλά δε ξέρω να μαγειρεύω τέλεια. Πιστεύω ένας άριστος μάγειρας θα μπορούσε να βρει το τρόπο να τα κάνει ωραία αυτά. Αυτό μάλλον δεν μπορώ να το υπερβώ γιατί απλά δεν έχω τέτοιες γνώσεις και είναι κρίμα να πετάω λεφτά.. Αν έχει κανείς καμία πολύ απλή συνταγή να προτείνει που να διατηρεί κάπως τη γεύση και την υφή καλός. Έχεις δοκιμάσει να καταψύχεις το φαγητό σε μερίδες και να το αλέθεις αφού το αποψύξεις και το ζεστάνεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Έχεις δοκιμάσει να καταψύχεις το φαγητό σε μερίδες και να το αλέθεις αφού το αποψύξεις και το ζεστάνεις? Όχι. Θες να πεις ότι αφού αλεστεί πρέπει να το φας γρήγορα γιατί χάνεται η γεύση? Δε χάνετε από τη ψύξη/συντήρηση? Για να πω την αλήθεια πρέπει να πάρω ένα ραβδομπλέντερ, δεν είναι καθόλου πρακτικό να πλένω αυτό το τεράστιο που έχω τώρα κάθε φορά που θέλω να φάω. Το ραβδομπλέντερ όμως δε τα άλεθε πολύ καλά και εξφεδονίζονταν έξω. Βέβαια δεν ήξερα να το χρησιμοποιώ και δεν ήταν από καλή μάρκα. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από aizensama24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα