papoys1 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, SB_1957 είπε Μαγιές πήραμε πάρα πολλές, καθώς το σκεφτήκαμε ότι θα γίνει χαμός και έτσι έχουμε απόθεμα για ακόμη 2 μήνες! Εσύ άδειασες όλα τα ράφια και εγώ δεν έβρισκα πουθενά μαγιά.
Shadows Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 23 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Τι διαφορά έχει το κόκκινο κρεμμύδι με το άσπρο? Είναι κάποιο πιο γλυκό από το άλλο; Κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην γεύση ή άλλος λόγος? Πρακτικα καμια,αυτο που μετραει ειναι να βρεις(συνηθως ειναι βιολογικα) νεροκρεμμυδα που ειναι πενταπλασια σε μεγεθος απο τα κλασικα,δεν μυριζουν και ειναι αρκετα γλυκα. 2
SB_1957 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Στις 25/5/2020 στις 9:36 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Τι διαφορά έχει το κόκκινο κρεμμύδι με το άσπρο? Είναι κάποιο πιο γλυκό από το άλλο; Κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην γεύση ή άλλος λόγος? 1) Κίτρινα κρεμμύδια: Τα κίτρινα κρεμμύδια είναι τα πιο διαδεδομένα, ούτε γλυκά, ούτε καυτερά στη γεύση. Χρησιμοποιούνται κυρίως για μαγείρεμα, με το βράσιμο γίνονται λίγο πιο γλυκά και πάνε σε όποιο φαγητό παίρνει κρεμμύδι: Πίτες, κιμάς, κρέας κτλ. Κυρίως ταιριάζει σε σούπες, κρεατικά, στιφάδο και είναι ιδανικό για σοτάρισμα. 2) Κόκκινα κρεμμύδια Δεν «καίνε» τόσο πολύ στη γεύση, είναι πολύ τραγανά. Δεν προτιμώνται στη μαγειρική γιατί δεν βγάζουν τόσα αρώματα και γεύσεις όσο τα άλλα. Τρώγονται κυρίως ωμά, θεωρούνται ιδανικά για σαλάτες και σάντουιτς. Αν σας ενοχλεί η σπιρτάδα που έχουν στη γεύση μουλιάστε τα σε λίγο νερό. 3) Άσπρα κρεμμύδια Η γεύση τους γλυκιά. Χρησιμοποιούνται σε πιάτα ωμά, έχουν πιο λεπτό φλοιό. Έχουν πιο έντονη και πικάντικη γεύση σε σύγκριση με τα κίτρινα κρεμμύδια. 6
enterhere Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 14 ώρες πριν, SB_1957 είπε 2) Κόκκινα κρεμμύδια Δεν «καίνε» τόσο πολύ στη γεύση, είναι πολύ τραγανά. Δεν προτιμώνται στη μαγειρική γιατί δεν βγάζουν τόσα αρώματα και γεύσεις όσο τα άλλα. Τρώγονται κυρίως ωμά, θεωρούνται ιδανικά για σαλάτες και σάντουιτς. Αν σας ενοχλεί η σπιρτάδα που έχουν στη γεύση μουλιάστε τα σε λίγο νερό. Αν σας ενοχλεί η σπιρτάδα που έχουν στη γεύση μουλιάστε τα σε λίγο νερό με ξύδι
Shadows Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Διαφωνω,γτ το εχω δοκιμασει,αφηνει γευση ξυδιου στα κρεμμυδια,αντιθετα θελουν να τα βαλεις σε παγωμενο νερο με ζαχαρη και αλατι για αρκετη ωρα (3-4 ωρες).Επισης βοηθαει να ειναι οσο το δυνατον πιο λεπτα κομμενα.
Dark_son20 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Μπόλικο αλάτι, ανακατεύεις, αφήνεις για κανα τέταρτο και ξεπλένεις.
sakura22 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Μου καρφώθηκε να φτιάξω παστέλια (μέλι- σουσάμι- αμύγδαλο- αλάτι- ξύσμα λεμονιού/πορτοκαλιού). Το θέμα μου είναι οτι σε όσες συνταγές είδα το μέλι βράζει με αποτέλεσμα να χάνει πρακτικά την διατροφική του αξία. Διάβασα οτι αν δεν βράσει το παστέλι θα βγει μαλακό (αλλά δεν με πειράζει αυτό). Αν απλώς ζεστάνω λίγο το μέλι και απλώς το ρίξω πάνω στα καβουρδισμένα υλικά θα βγει τίποτα ή θα γίνει μια αμορφη μάζα που δεν θα στρώνεται/κόβεται; Αν το βάλω σε σιγανή φωτιά με τα καβουρδισμένα φαντάζομαι οτι εν τέλει θα ανέβει ανώ των 40-50 βαθμών (που απο ότι διάβασα αρχίζει να χάνει πολλά θρεπτικά συστατικά) ή πέφτω έξω; Υπάρχει άλλη εναλλακτική; ΥΓ: Προφανώς και θα μπορούσα να λάβω απαντήσεις στα παραπάνω σε κάποιο βαθμό αν τα δοκίμαζα αλλά μιας και δεν θέλω να σπαταλώ υλικά λέω μήπως έχει κανείς εμπειρία σε αυτο
The_Judas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) https://toxrysomeli.blogspot.com/2016/10/blog-post_9.html Κάτι σαν και αυτό θα μπορούσε να γίνει. Ζεσταίνεις πολύ το σουσάμι και ρίχνεις μετά πάνω το κρύο μέλι και κάνεις ένα μίγμα. Πάλι βέβαια θα ζεσταθεί από την θερμοκρασία του σουσαμιού αλλά δεν θα βράσει. Δεν θα έχει φυσικά την ίδια ακριβώς υφή ούτε θα είναι τόσο εύπλαστο. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από The_Judas 2
kontinos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Μια απορια, για ολα τα μπιφτεκοειδη, σε αντιθεση με τα ταρταρ. Προηγουμενως καποιος ειπε οτι το ταρταρ παρασκευαζεται (δηλαδη ψιλοκοβεται το κρεας) λιγο πριν το φας, το οποιο βρισκω και λογικο. Μιλωντας με μαγαζατορα μπεργκεραδικου, μου ειπε πως ενω πολλοι του ζητανε το μπιφτεκι rare ή medium rare, το σωστο ειναι medium και ανω, διοτι τα μπιφτεκια φτιαχνονται απο κιμα, συνηθως αγοραστο, και ανεξαρτητως ποιοτητας, ο αερας αφου ειναι κιμας αρα και τα οποιαδηποτε μικροβια φτανουν παντου, μεχρι το κεντρο του μπιφτεκιου, σε αντιθεση με το κρεας που τα μικροβια παραμενουν στην εξωτερικη στοιβαδα οποτε ακομα και στο rear ψησιμο, κατα τη διαρκεια αυτου αυτα σκοτωνονται ακομα και απο το ελαχιστο ψησιμο. Ξερει κανεις να μας πει αν ισχυει? 1
evabb Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 22 λεπτά πριν, kontinos είπε Μια απορια, για ολα τα μπιφτεκοειδη, σε αντιθεση με τα ταρταρ. Προηγουμενως καποιος ειπε οτι το ταρταρ παρασκευαζεται (δηλαδη ψιλοκοβεται το κρεας) λιγο πριν το φας, το οποιο βρισκω και λογικο. Μιλωντας με μαγαζατορα μπεργκεραδικου, μου ειπε πως ενω πολλοι του ζητανε το μπιφτεκι rare ή medium rare, το σωστο ειναι medium και ανω, διοτι τα μπιφτεκια φτιαχνονται απο κιμα, συνηθως αγοραστο, και ανεξαρτητως ποιοτητας, ο αερας αφου ειναι κιμας αρα και τα οποιαδηποτε μικροβια φτανουν παντου, μεχρι το κεντρο του μπιφτεκιου, σε αντιθεση με το κρεας που τα μικροβια παραμενουν στην εξωτερικη στοιβαδα οποτε ακομα και στο rear ψησιμο, κατα τη διαρκεια αυτου αυτα σκοτωνονται ακομα και απο το ελαχιστο ψησιμο. Ξερει κανεις να μας πει αν ισχυει? εχουν φαει τετοια ποσοτητα αντιβιωτικων αυτα τα ζωα σε ολη τους την ζωη που δεν μενει τπτ ορθιο. 1
marsias Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, kontinos είπε Μια απορια, για ολα τα μπιφτεκοειδη, σε αντιθεση με τα ταρταρ. Προηγουμενως καποιος ειπε οτι το ταρταρ παρασκευαζεται (δηλαδη ψιλοκοβεται το κρεας) λιγο πριν το φας, το οποιο βρισκω και λογικο. Μιλωντας με μαγαζατορα μπεργκεραδικου, μου ειπε πως ενω πολλοι του ζητανε το μπιφτεκι rare ή medium rare, το σωστο ειναι medium και ανω, διοτι τα μπιφτεκια φτιαχνονται απο κιμα, συνηθως αγοραστο, και ανεξαρτητως ποιοτητας, ο αερας αφου ειναι κιμας αρα και τα οποιαδηποτε μικροβια φτανουν παντου, μεχρι το κεντρο του μπιφτεκιου, σε αντιθεση με το κρεας που τα μικροβια παραμενουν στην εξωτερικη στοιβαδα οποτε ακομα και στο rear ψησιμο, κατα τη διαρκεια αυτου αυτα σκοτωνονται ακομα και απο το ελαχιστο ψησιμο. Ξερει κανεις να μας πει αν ισχυει? Ακριβώς έτσι είναι. σε μαθήματα στη le monde, η τεχνολόγος τροφίμων αυτό ακριβώς μας είπε αλλά και αργότερα στη δουλειά αυτό το πράγμα κυκλοφορεί. και προφανώς τα αντιβιοτικά που έφαγε ένα ζώο στην ζωή του δεν το καθιστούν αμόλυντο απέναντι σε παθογόνα βακτήρια ..προσέχετε τι λέτε παρακαλώ γιατί είναι σοβαρό το θέμα Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από marsias 5
gthe Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kontinos είπε Μια απορια, για ολα τα μπιφτεκοειδη, σε αντιθεση με τα ταρταρ. Προηγουμενως καποιος ειπε οτι το ταρταρ παρασκευαζεται (δηλαδη ψιλοκοβεται το κρεας) λιγο πριν το φας, το οποιο βρισκω και λογικο. Μιλωντας με μαγαζατορα μπεργκεραδικου, μου ειπε πως ενω πολλοι του ζητανε το μπιφτεκι rare ή medium rare, το σωστο ειναι medium και ανω, διοτι τα μπιφτεκια φτιαχνονται απο κιμα, συνηθως αγοραστο, και ανεξαρτητως ποιοτητας, ο αερας αφου ειναι κιμας αρα και τα οποιαδηποτε μικροβια φτανουν παντου, μεχρι το κεντρο του μπιφτεκιου, σε αντιθεση με το κρεας που τα μικροβια παραμενουν στην εξωτερικη στοιβαδα οποτε ακομα και στο rear ψησιμο, κατα τη διαρκεια αυτου αυτα σκοτωνονται ακομα και απο το ελαχιστο ψησιμο. Ξερει κανεις να μας πει αν ισχυει? Στο ταρτάρ θα στον κόψει τον κιμά το εστιατόριο και ο μύλος κοπής του υποτίθεται είναι καθαρός και τηρεί όλους τους κανόνες food safety. Επομένως δεν θα προλάβουν να αναπτυχθουν μικροβια μέχρι να σερβιριστεί και να το φας. Αν γίνει και το ίδιο για το burger, αν δλδ το αλέσει εκείνη την ώρα και το βάλει στη φωτιά το τρως και rare ή medium για τον ίδιο λόγο. Υπάρχουν μερικά εστιατόρια που το κάνουν. Επειδή προφανώς αυτό δεν ισχύει στην πλειοψηφία των εστιατορίων που όντως παρασκευάζουν το κιμά ώρες πριν ή τον παίρνουν έτοιμο, το burger είναι πάντα το λιγότερο medium (προς well-done). Τυπικά οι food experts λένε πως τα μικρόβια στο μπιφτέκι σκοτώνονται όταν το εσωτερικό του φτάσει τους 71βαθμούς (160F). Εκεί είναι ήδη well done. Αν ρωτήσεις εμένα που είμαι Βολιώτης και τρώει ωμά θαλασσινά σε τσιπουράδικα από παιδί ... φάτο όπως σου αρέσει, δεν παθαίνεις τίποτα Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από gthe 2
janus5555 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Για παγωτό ξέρουμε τπτ; Καμία καλή συνταγή για δοκιμή σε παγωτομηχανή;
therock Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Να ρωτησω κατι ασχετο, πηρα ατμομαγειρα στο εξοχικο και ειμαι σε περιοχη χωρις ποσιμο νερο. Πειραζει να συμπληρωνω με νερο της βρυσης αντι να αδειαζω εμφιαλομενα Μακαρονια, ρυζι βραζω με τη βρυσης και ας μην πινεται. Μονο σε συνταγες με σουπες που καταναλωνεις το νερο χρησιμοποιω τωρα εμφιαλομενο σε βρασμους Απλα θελω να ειμαι σιγουρος οτι και στον ατμομαγειρα δε θα γινει ζημια και οτι δε θα ναι επικινδυνο να βαλω νερο βρυσης
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Πότε λήγουν τα μανιτάρια? Παίρνω μανιτάρια πλευρώτους από το ΣΜ αλλά πάνω δεν γράφουν ημερομηνία λήξης. Μετά από κάποιες μέρες στο ψυγείο βλέπω να πιάνουν κάτι σαν μούχλα απάνω, αλλά είναι σκέτο γκρι που αν το ακουμπήσεις με το δάχτυλο φεύγει κατευθείαν. Άμα αυτό το γκρι είναι λίγο το ξεπλένω και τα τρώω αλλά άμα γίνει πιο πολύ τα πετάω για καλό και για κακό. Αν και δεν ξέρω γιατί και το ίδιο το μανιτάρι "μούχλα" είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα