evabb Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 41 λεπτά πριν, therock είπε Αυτες οι φριτεζες για μαγειρεμενα χωρις λαδι τι ειναι ακριβως? Αξιζει να παρω μια για να πεταω μεσα τις κατεψυγμενες προτηγανισμενες που δε θελει καθολου λαφι Επειδη δε τη ξερω την αγορα ποσα λεφτα ν δωσω για κατι τετοιο να παρω κατι αξιολογο Δεν ειμαι σιγουρη αν ψηνουν κατεψυγμενες πατατες αυτες οι φριτεζες. Αφου αγοραζεις κατεψυγμενες, γιατι δεν παιρνεις απο αυτες που γινονται στον φουρνο; Ουτε λαδι βαζεις ουτε βρωμιζεις την κουζινα.
papoys1 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Το τελευταίο πρότζεκτ δικής μου επινόησης λόγω του ιού.Πεινιρλί γεμιστό γύρω - γύρω με τυρί κρέμα φιλαδέλφεια. Για καλοφαγάδες μόνο. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από papoys1 5
hp8 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 18 λεπτά πριν, papoys1 είπε Το τελευταίο πρότζεκτ δικής μου επινόησης λόγω του ιού. για να γράφω και να κάνω like την έχω βγάλει καθαρή με τον ιο μέχρι τώρα Θα μας στείλεις με την χοληστερίνη ? 1
evabb Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 46 λεπτά πριν, papoys1 είπε Το τελευταίο πρότζεκτ δικής μου επινόησης λόγω του ιού.Πεινιρλί γεμιστό γύρω - γύρω με τυρί κρέμα φιλαδέλφεια. Για καλοφαγάδες μόνο. Και αν κάποιος ενδιαφέρεται λεπτομέρειες εδώ. ατσα ο παππους εχει και δικο του καναλακι.
papoys1 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, hp8 είπε για να γράφω και να κάνω like την έχω βγάλει καθαρή με τον ιο μέχρι τώρα Θα μας στείλεις με την χοληστερίνη ? Είναι καλή χοληστερίνη αυτή.
therock Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Στις 16/5/2020 στις 12:55 ΜΜ, evabb είπε Δεν ειμαι σιγουρη αν ψηνουν κατεψυγμενες πατατες αυτες οι φριτεζες. Αφου αγοραζεις κατεψυγμενες, γιατι δεν παιρνεις απο αυτες που γινονται στον φουρνο; Ουτε λαδι βαζεις ουτε βρωμιζεις την κουζινα. Οχι υπαρχει αυτη η κατηγορια που λεω. Δες πχ εδω. Καθολου λαδι για κατεψυγμενες και ελαχιστο για τις φρεσκιες
Speculoos Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Στις 16/5/2020 στις 11:55 ΠΜ, evabb είπε Δεν ειμαι σιγουρη αν ψηνουν κατεψυγμενες πατατες αυτες οι φριτεζες. Αφου αγοραζεις κατεψυγμενες, γιατι δεν παιρνεις απο αυτες που γινονται στον φουρνο; Ουτε λαδι βαζεις ουτε βρωμιζεις την κουζινα. 1 ώρα πριν, therock είπε Οχι υπαρχει αυτη η κατηγορια που λεω. Δες πχ εδω. Καθολου λαδι για κατεψυγμενες και ελαχιστο για τις φρεσκιες H McCain βγάζει κατεψυγμένες και για Airfryer/Multifryer (πάντως αυτές γίνονται και στον φούρνο) 1
SB_1957 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Αν και έχει περάσει ένας χρόνος που έχουμε τον ηλεκτρικό φούρνο της Whirpool, ξεχνούσα να χρησιμοποιήσω την επιλογή που έχει για ψήσιμο ψωμιού! Συνέχιζα να τα ψήνω όπως στην παλιά κουζίνα όπου έπρεπε να θυμηθώ στα 20 περίπου λεπτά να σκεπάσω το ψωμί με αλουμινόχαρτο να μην αρπάξει. Χθες όμως που το θυμήθηκα και έψησα τα ψωμιά με την συγκεκριμένη επιλογή έγιναν τέλεια! 3
evabb Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Τελειο ψησιμο οντως. Εγω το βαζω χαμηλα στον φουρνο για να μην αρπαξει.
SocialNetUsr Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 αυτοσχεδιασμός της στιγμής με ότι βρήκα στην κουζίνα! 1
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Τι διαφορά έχει το κόκκινο κρεμμύδι με το άσπρο? Είναι κάποιο πιο γλυκό από το άλλο; Κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην γεύση ή άλλος λόγος?
papoys1 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 24/5/2020 στις 10:04 ΠΜ, SB_1957 είπε Αν και έχει περάσει ένας χρόνος που έχουμε τον ηλεκτρικό φούρνο της Whirpool, ξεχνούσα να χρησιμοποιήσω την επιλογή που έχει για ψήσιμο ψωμιού! Συνέχιζα να τα ψήνω όπως στην παλιά κουζίνα όπου έπρεπε να θυμηθώ στα 20 περίπου λεπτά να σκεπάσω το ψωμί με αλουμινόχαρτο να μην αρπάξει. Χθες όμως που το θυμήθηκα και έψησα τα ψωμιά με την συγκεκριμένη επιλογή έγιναν τέλεια! Πολύ όμορφα. Με αντιγράφεις μου φαίνεται. Ορίστε και το δικό μου με προζύμι μόνο και χωρίς μαγιά.όπως το βλέπω και το δικό σου με προζύμι μου μοιάζει. Εγώ του έχω και παρείτσα δίπλα. Και μία συμβουλή αν το θέλεις τραγανό από κάτω.Πέρνα με πινελάκι λάδι όλη τη φόρμα.Υπέροχη τραγανή κόρα που δεν τη χορταίνεις. 12 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Τι διαφορά έχει το κόκκινο κρεμμύδι με το άσπρο? Είναι κάποιο πιο γλυκό από το άλλο; Κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην γεύση ή άλλος λόγος? Λένε ότι το κόκκινο είναι πιο καφτερό αλλά εγώ δεν βλέπω κάποια διαφορά. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2020 από papoys1 1
SB_1957 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Πολύ όμορφα. Με αντιγράφεις μου φαίνεται. Ορίστε και το δικό μου με προζύμι μόνο και χωρίς μαγιά.όπως το βλέπω και το δικό σου με προζύμι μου μοιάζει. Εγώ του έχω και παρείτσα δίπλα. Και μία συμβουλή αν το θέλεις τραγανό από κάτω.Πέρνα με πινελάκι λάδι όλη τη φόρμα.Υπέροχη τραγανή κόρα που δεν τη χορταίνεις. Λένε ότι το κόκκινο είναι πιο καφτερό αλλά εγώ δεν βλέπω κάποια διαφορά. Μοιάζει με προζύμι αλλά δεν... Δεν χρησιμοποιώ λάδι καθόλου στο ψωμί. Μας έμεινε συνήθεια από τη γιαγιά μας, που δεν έβαζε λάδι για να μπορεί να τρώει και στην αυστηρή νηστεία!!! Αντί για γλυκάκι ετοιμάζουμε μια πιτούλα χωριάτικη, που μπαίνει για ψήσιμο πριν από το ψωμί για να "κάψει" καλά ο φούρνος!!! 1
papoys1 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, SB_1957 είπε Δεν χρησιμοποιώ λάδι καθόλου στο ψωμί. Μας έμεινε συνήθεια από τη γιαγιά μας, που δεν έβαζε λάδι για να μπορεί να τρώει και στην αυστηρή νηστεία!!! Εγώ τώρα με την καραντίνα που δεν έβρισκα πουθενά μαγιά δοκίμασα με προζύμι και έπαθα πλάκα.Μετά από 6-7 μέρες τρως ψωμί και δεν έχει εκείνη τη μυρωδιά που βγάζει η μαγιά μετά τη 2η μέρα. Βάλε στο επόμενο ψήσιμο έστω σε μία φόρμα με το πινελάκι λαδάκι δοκίμασε 10-15 λεπτά μετά που θα το βγάλεις με τυράκι και φέτα και θα μου πεις που θα σταματήσεις.😊 1
SB_1957 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Εγώ τώρα με την καραντίνα που δεν έβρισκα πουθενά μαγιά δοκίμασα με προζύμι και έπαθα πλάκα.Μετά από 6-7 μέρες τρως ψωμί και δεν έχει εκείνη τη μυρωδιά που βγάζει η μαγιά μετά τη 2η μέρα. Βάλε στο επόμενο ψήσιμο έστω σε μία φόρμα με το πινελάκι λαδάκι δοκίμασε 10-15 λεπτά μετά που θα το βγάλεις με τυράκι και φέτα και θα μου πεις που θα σταματήσεις.😊 Το προζύμι το χάσαμε πέρυσι στη μετακόμιση και όλο λέμε να ξανακάνουμε και όλο το "ξεχνάμε"!!! Μαγιές πήραμε πάρα πολλές, καθώς το σκεφτήκαμε ότι θα γίνει χαμός και έτσι έχουμε απόθεμα για ακόμη 2 μήνες! Το ψωμί, αφού ΄κρυώσει το κόβουμε σε φέτες, όπως φαίνεται στις φωτο, και μπαίνει σε διπλές-τριπλές σακούλες τροφίμων και μετά κατάψυξη, επειδή έχουμε διαφορετικά γούστα στο τί ψωμί θέλει ο καθένας (καλαμποκίσιο, σικάλεως, ολικής, ανάμικτο κ.λπ.)! Όποιος θέλει, όποτε θέλει παίρνει όσες φετούλες χρειάζεται από τον καταψύκτη, τις βάζει στη φρυγανιέρα και έχει αμέσως τραγανό και αφράτο ψωμάκι για πρωινό, κολατσό, γεύμα ή δείπνο! Και δεν έχουμε το άγχος μη μείνει και μπαγιατέψει αν δεν φαγωθεί σε 1-2 μέρες! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα