Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

37 λεπτά πριν, Morosana είπε

Ο μόνος λόγος που κάνουμε σπάνια γλυκά σπίτι είναι ότι δεν αξίζει ο κόπος μιας και δεν είμαστε ιδιαιτέρα γλυκαντζήδες. 

Από θέμα κόστους σου βγαίνει τα ίδια ή πολλες φορές και ακριβότερα (θες 10ml λικέρ και αναγκάζεσαι να αγορασεις ολόκληρο μπουκάλι που θα σου μείνει) αν υπολογίσεις και ψήσιμο μαζί με τον κόπο σου ξεφεύγει . Το χειρότερο με τα γλυκά είναι το waste  γιατί δεν θα μπεις στη διαδικασία να φτιαξεις μόνο μια πάστα πχ που την θες και την λαχταράς εκείνη την ώρα αλλά ολόκληρη τούρτα. Θα φας ένα κομμάτι την πρώτη μέρα με ενθουσιασμό, τη δεύτερη μέρα με χαρά την Τρίτη θα το έχεις βαρεθεί και δεν θα είναι το ίδιο και εκεί θα το φάει ο κάδος και πλέον στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν αναγκαζόμαστε να πετάξουμε φαγητό. 

Ακόμα και ένα λαχταριστό κρουασάν οπως στη φωτό δεν πιστεύω ότι μπορώ να το φάω πάνω από 3 φορές σερί και να μην το βαρεθώ 😛 

Στη μαγειρική είναι αλλιώς και τα leftover τις περισσοτερες φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν. 

εχεις απολυτο δικιο. Φτιαχνεις μεγαλη ποσοτητα συγκρητικα με αυτη που θελεις να φας και στο τελος ή το πετας ή το τρως και παχαινεις. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις αν οντως θες να φτιαξεις κατι για να το δοκιμασεις ή για την χαρα της δημιουργιας εινια να καλεσεις μετα κανεναν φιλο για καφε και να σπρωξεις και το γλυκο (αν εχει βγει καλο προφανως, μην γινουμε και ρεζιλι).

Παντως τα λικερ κρατανε. Εχω το ιδιο μπουκαλι Cointreau εδω και χρονια για τα μελομεκαρονα.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Morosana είπε

Ο μόνος λόγος που κάνουμε σπάνια γλυκά σπίτι είναι ότι δεν αξίζει ο κόπος μιας και δεν είμαστε ιδιαιτέρα γλυκαντζήδες. 

Από θέμα κόστους σου βγαίνει τα ίδια ή πολλες φορές και ακριβότερα (θες 10ml λικέρ και αναγκάζεσαι να αγορασεις ολόκληρο μπουκάλι που θα σου μείνει) αν υπολογίσεις και ψήσιμο μαζί με τον κόπο σου ξεφεύγει . Το χειρότερο με τα γλυκά είναι το waste  γιατί δεν θα μπεις στη διαδικασία να φτιαξεις μόνο μια πάστα πχ που την θες και την λαχταράς εκείνη την ώρα αλλά ολόκληρη τούρτα. Θα φας ένα κομμάτι την πρώτη μέρα με ενθουσιασμό, τη δεύτερη μέρα με χαρά την Τρίτη θα το έχεις βαρεθεί και δεν θα είναι το ίδιο και εκεί θα το φάει ο κάδος και πλέον στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν αναγκαζόμαστε να πετάξουμε φαγητό. 

Ακόμα και ένα λαχταριστό κρουασάν οπως στη φωτό δεν πιστεύω ότι μπορώ να το φάω πάνω από 3 φορές σερί και να μην το βαρεθώ 😛 

Στη μαγειρική είναι αλλιώς και τα leftover τις περισσοτερες φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν. 

Δεν το συζητώ το κόστος είναι πάντα ασύμφορο σε σχέση με τα έτοιμα.Απλά εμέις οι νέες γενιές αγνοούμε κάποια βασικά πράγματα που καλό είναι να τα γνωρίζουμε σχετικά με τις οικιακές παρασκευές,που είναι και με έθιμα συνδεδεμένα και με το well-being μας γενικότερα.

Ας μην είναι σε όλα ο παρονομαστής το κόστος και ο κόπος,διότι στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα 🤑

 

2 ώρες πριν, evabb είπε

εχεις απολυτο δικιο. Φτιαχνεις μεγαλη ποσοτητα συγκρητικα με αυτη που θελεις να φας και στο τελος ή το πετας ή το τρως και παχαινεις. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις αν οντως θες να φτιαξεις κατι για να το δοκιμασεις ή για την χαρα της δημιουργιας ειναι να καλεσεις μετα κανεναν φιλο για καφε και να σπρωξεις και το γλυκο (αν εχει βγει καλο προφανως, μην γινουμε και ρεζιλι).

Παντως τα λικερ κρατανε. Εχω το ιδιο μπουκαλι Cointreau εδω και χρονια για τα μελομεκαρονα.

Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ

Παρατηρώ ότι τελικώς προκαλέσαμε την τη μήνη των θεών (mods) και κάποια σχόλια ... θυσιάστηκαν στο βωμό της ευγενούς συνύπαρξης.

Pas mal

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Morosana είπε

Ο μόνος λόγος που κάνουμε σπάνια γλυκά σπίτι είναι ότι δεν αξίζει ο κόπος μιας και δεν είμαστε ιδιαιτέρα γλυκαντζήδες. 

Από θέμα κόστους σου βγαίνει τα ίδια ή πολλες φορές και ακριβότερα (θες 10ml λικέρ και αναγκάζεσαι να αγορασεις ολόκληρο μπουκάλι που θα σου μείνει) αν υπολογίσεις και ψήσιμο μαζί με τον κόπο σου ξεφεύγει . Το χειρότερο με τα γλυκά είναι το waste  γιατί δεν θα μπεις στη διαδικασία να φτιαξεις μόνο μια πάστα πχ που την θες και την λαχταράς εκείνη την ώρα αλλά ολόκληρη τούρτα. Θα φας ένα κομμάτι την πρώτη μέρα με ενθουσιασμό, τη δεύτερη μέρα με χαρά την Τρίτη θα το έχεις βαρεθεί και δεν θα είναι το ίδιο και εκεί θα το φάει ο κάδος και πλέον στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν αναγκαζόμαστε να πετάξουμε φαγητό. 

Ακόμα και ένα λαχταριστό κρουασάν οπως στη φωτό δεν πιστεύω ότι μπορώ να το φάω πάνω από 3 φορές σερί και να μην το βαρεθώ 😛 

Στη μαγειρική είναι αλλιώς και τα leftover τις περισσοτερες φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν. 

Εμείς αντίθετα ο μόνος λόγος που κάνουμε γλυκά στο σπίτι είναι γιατί είμαστε γλυκατζήδες!

Κανένα waste, καθώς η τούρτα, αν δεν φαγωθεί εντός της ημέρας, μπαίνει στον καταψύκτη κομμένη σε κομμάτια και διατηρείται τέλεια.

Για το μιλφέιγ, που όπως είπα είναι η αδυναμία μας, η κρέμα ζαχαροπλαστικής κρατάει τουλάχιστον 1 εβδομάδα στο ψυγείο και 2-3 μήνες στον καταψύκτη.
Η σφολιάτα επίσης ψημένη και τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο κρατάει μια χαρά στον καταψύκτη.

Όποια μέρα θέλουμε επιδόρπιο βγαίνει το γλυκάκι από την κατάψυξη και μέχρι να τελειώσουμε το φαγητό έχει ξεπαγώσει και είναι έτοιμο για κατανάλωση!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Εμείς αντίθετα ο μόνος λόγος που κάνουμε γλυκά στο σπίτι είναι γιατί είμαστε γλυκατζήδες!

Κανένα waste, καθώς η τούρτα, αν δεν φαγωθεί εντός της ημέρας, μπαίνει στον καταψύκτη κομμένη σε κομμάτια και διατηρείται τέλεια.

Για το μιλφέιγ, που όπως είπα είναι η αδυναμία μας, η κρέμα ζαχαροπλαστικής κρατάει τουλάχιστον 1 εβδομάδα στο ψυγείο και 2-3 μήνες στον καταψύκτη.
Η σφολιάτα επίσης ψημένη και τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο κρατάει μια χαρά στον καταψύκτη.

Όποια μέρα θέλουμε επιδόρπιο βγαίνει το γλυκάκι από την κατάψυξη και μέχρι να τελειώσουμε το φαγητό έχει ξεπαγώσει και είναι έτοιμο για κατανάλωση!

Δεν θελω να ξερω πως ειναι η σαντιγη μετα απο καταψυξη...

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, evabb είπε

Δεν θελω να ξερω πως ειναι η σαντιγη μετα απο καταψυξη...

Δεν παθαίνει απολύτως τίποτε. Η κρέμα γάλακτος αν μπει κατάψυξη χαλάει γίνεται πηγμένα κομματάκια!

Η σαντιγύ, αν χτυπηθεί σωστά δεν παθαίνει απολύτως τίποτε!

Άλλωστε και στα ζαχαροπλαστεία μη νομίζεις ότι οι τούρτες είναι πάντα ημέρας! Μπαίνουν καταψύκτη!

Δοκίμασέ το με ένα κομματάκι τούρτας με σαντιγύ!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δεν παθαίνει απολύτως τίποτε. Η κρέμα γάλακτος αν μπει κατάψυξη χαλάει γίνεται πηγμένα κομματάκια!

Η σαντιγύ, αν χτυπηθεί σωστά δεν παθαίνει απολύτως τίποτε!

Άλλωστε και στα ζαχαροπλαστεία μη νομίζεις ότι οι τούρτες είναι πάντα ημέρας! Μπαίνουν καταψύκτη!

Δοκίμασέ το με ένα κομματάκι τούρτας με σαντιγύ!

 

1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Εμείς αντίθετα ο μόνος λόγος που κάνουμε γλυκά στο σπίτι είναι γιατί είμαστε γλυκατζήδες!

Κανένα waste, καθώς η τούρτα, αν δεν φαγωθεί εντός της ημέρας, μπαίνει στον καταψύκτη κομμένη σε κομμάτια και διατηρείται τέλεια.

Για το μιλφέιγ, που όπως είπα είναι η αδυναμία μας, η κρέμα ζαχαροπλαστικής κρατάει τουλάχιστον 1 εβδομάδα στο ψυγείο και 2-3 μήνες στον καταψύκτη.
Η σφολιάτα επίσης ψημένη και τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο κρατάει μια χαρά στον καταψύκτη.

Όποια μέρα θέλουμε επιδόρπιο βγαίνει το γλυκάκι από την κατάψυξη και μέχρι να τελειώσουμε το φαγητό έχει ξεπαγώσει και είναι έτοιμο για κατανάλωση!

Ευχαριστώ αλλά όχι ευχαριστώ 😛 

Προτιμώ όταν μου έρθει να φάω να το φάω φρέσκο και όχι αποψυγμενο ειδικά από έναν οικιακό καταψύκτη που έχει μέσα ψάρια και κρέατα 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, Morosana είπε

Ευχαριστώ αλλά όχι ευχαριστώ 😛 

Προτιμώ όταν μου έρθει να φάω να το φάω φρέσκο και όχι αποψυγμενο ειδικά από έναν οικιακό καταψύκτη που έχει μέσα ψάρια και κρέατα 

Εξαρτάται πώς αποθηκεύονται τα τρόφιμα είτε στον καταψύκτη είτε στην συντήρηση.

Στη συντήρηση δεν μπαίνουν ψάρια και κρέατα μαζί με γλυκά και άλλα τρόφιμα που καταναλώνονται χωρίς μαγείρεμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Εξαρτάται πώς αποθηκεύονται τα τρόφιμα είτε στον καταψύκτη είτε στην συντήρηση.

Στη συντήρηση δεν μπαίνουν ψάρια και κρέατα μαζί με γλυκά και άλλα τρόφιμα που καταναλώνονται χωρίς μαγείρεμα?

Εμένα μου μυρίζει το παγωτό αν μπει στην κατάψυξη και δεν φαγωθεί τις επόμενες 10 15 ημέρες (πράγμα σπάνιο) που θεωρητικά κλείνει πολύ καλά αλλά μπορεί να είμαι και περίεργος 😛 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
1 hour ago, SocialNetUsr said:

Επειδή στο Anti-fitness μου απαγόρευσαν

Ναι sorry που δεν άνηκαν αυτά στο anti-fitness...

  

On 24/03/2020 at 11:25, SocialNetUsr said:
  • το κίτρινο είναι τόφου μαριναρισμένο με ταντούρι
  • η "πατάτες" είναι ρέβα ή γογγύλι με καπνιστή πάπρικα 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, evabb είπε

Τι ειναι το δευτερο πιατο; Οatmeal? πως το εκανες πρασινο; Matcha?

Τα βασικά είναι frozen μπανάνα και πράσινο πράσινο μήλο. Για το χρώμα είτε βάζω σιταρόχορτο είτε σπιρουλίνα

37 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ναι sorry που δεν άνηκαν αυτά στο anti-fitness...

  

το καταλαβαίνω και για αυτό συνετίστηκα !!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/5/2020 στις 3:10 ΜΜ, SB_1957 είπε

Εμείς αντίθετα ο μόνος λόγος που κάνουμε γλυκά στο σπίτι είναι γιατί είμαστε γλυκατζήδες!

Κανένα waste, καθώς η τούρτα, αν δεν φαγωθεί εντός της ημέρας, μπαίνει στον καταψύκτη κομμένη σε κομμάτια και διατηρείται τέλεια.

Για το μιλφέιγ, που όπως είπα είναι η αδυναμία μας, η κρέμα ζαχαροπλαστικής κρατάει τουλάχιστον 1 εβδομάδα στο ψυγείο και 2-3 μήνες στον καταψύκτη.
Η σφολιάτα επίσης ψημένη και τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο κρατάει μια χαρά στον καταψύκτη.

Όποια μέρα θέλουμε επιδόρπιο βγαίνει το γλυκάκι από την κατάψυξη και μέχρι να τελειώσουμε το φαγητό έχει ξεπαγώσει και είναι έτοιμο για κατανάλωση!

Εμάς πάλι δεν προλαβαίνει να μπει καταψύκτη.Βέβαια είμαστε και 5 άτομα οπότε δεν συμφέρει και να αγοράζεις γιατί αν βάλεις 5 γλυκά 2 κάνει 10 ευρώ.

Προχτές το πρωί έφτιαξα ραβανί Βέροιας αρκετά μεγάλο ταψί πήγα χτες πρωί εξοχικό να κόψω κάτι χορτάρια μετά την καραντίνα και γυρίζοντας το αργά το απόγευμα ένοιωθα υπογλυκαιμία. Ανοίγω το ψυγείο δεν είχε μείνει ούτε για δείγμα.:D

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εφτιαξα Streusel cake

η συνταγη :

 

Το αποτελεσμα (εβαλα πολυ πιο σκουρα ζαχαρη σε σχεση με την φλορικη του βιντεο, οι Βελγοι ξερουν απο ζαχαρη)

i2FUWs.jpg

9iWzW1.jpg

WRihAd.jpg

6axovP.jpg

kqzFx7.jpg

78JRqr.jpg

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/5/2020 στις 9:48 ΠΜ, Morosana είπε

Ο μόνος λόγος που κάνουμε σπάνια γλυκά σπίτι είναι ότι δεν αξίζει ο κόπος μιας και δεν είμαστε ιδιαιτέρα γλυκαντζήδες. 

Από θέμα κόστους σου βγαίνει τα ίδια ή πολλες φορές και ακριβότερα (θες 10ml λικέρ και αναγκάζεσαι να αγορασεις ολόκληρο μπουκάλι που θα σου μείνει) αν υπολογίσεις και ψήσιμο μαζί με τον κόπο σου ξεφεύγει . Το χειρότερο με τα γλυκά είναι το waste  γιατί δεν θα μπεις στη διαδικασία να φτιαξεις μόνο μια πάστα πχ που την θες και την λαχταράς εκείνη την ώρα αλλά ολόκληρη τούρτα. Θα φας ένα κομμάτι την πρώτη μέρα με ενθουσιασμό, τη δεύτερη μέρα με χαρά την Τρίτη θα το έχεις βαρεθεί και δεν θα είναι το ίδιο και εκεί θα το φάει ο κάδος και πλέον στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν αναγκαζόμαστε να πετάξουμε φαγητό. 

Ακόμα και ένα λαχταριστό κρουασάν οπως στη φωτό δεν πιστεύω ότι μπορώ να το φάω πάνω από 3 φορές σερί και να μην το βαρεθώ 😛 

Στη μαγειρική είναι αλλιώς και τα leftover τις περισσοτερες φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν. 

Εξαρτάται από το γλυκό. Το κόστος παρασκευής δεν είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το να αγοράσεις.

Πρόσφατα έφτιαξα ολόκληρο ταξί με γλυκό πολίτικο Θεσσαλονίκης. Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν μαστίχα χίου, αλεύρι, αβγά, βούτυρο κρέμα γάλακτος,ζάχαρη, σιμιγδάλι, γάλα, κορν φλάουρ, μπεικιν, νερό.  Όλα μαζί κοστίζουν γύρω στα 8 ευρώ και αρκετά από αυτά περίσσεψαν για άλλη χρήση. Η μαστίχα ήταν το πιο ακριβό υλικό και μου έμεινε μεγάλη ποσότητα. 

Αν είχα αγοράσει ένα κομμάτι μόνο από έξω θα είχε κόστος 3 ευρώ.

Το ότι μετά υπάρχει περίπτωση να μην το φας όλο ή να το κεράσεις είναι άλλο θέμα.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...