Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/4/2020 στις 7:26 ΠΜ, gsisr είπε

Τα πάντα όλα homemade!

Γύρος

IMG-20200321-201402.jpg

IMG-20200321-224043.jpg

Πίτσα

IMG-20200411-212109.jpg

IMG-20200411-211250.jpg

Burger

IMG-20200425-213932.jpg

Ψωμί ολικής

IMG-20200215-193229.jpg

Αρνί κλέφτικο

IMG-20200419-210041.jpg

Σπαγγέτι κεφτεδάκια

IMG-20200307-230151.jpg

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με κόκκορα

IMG-20191005-230546.jpg

Υπέροχα όλα.Μη μου πεις μόνο ότι ήταν για ένα γεύμα.:P

Και από μένα προχτεσινό ζυμωτό ψωμί με προζύμι που έφτιαξα μόνος ύστερα από μελέτη διαφόρων συνταγών. Έφτιαχνα με έτοιμη μαγιά αλλά λόγω ιού έχει εξαφανιστεί από τα ράφια.Τελικά πολύ ανώτερο ψωμί αγνό και με υπέροχη γεύση.Ποτέ πια μαγιά.Κρατήθηκε στο ψυγείο λίγο ζυμάρι για επόμενο ζύμωμα.

IMG-0784.jpgsawmill restaurant alabama

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρει κανείς, η θερμοκρασία του λαδιού που τηγανίζεται σε μια οικιακή κεραμική εστία πόσους βαθμούς κελσίου μπορεί να  φτάσει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θελω να εκτελέσω μια συνταγή ζαχαροπλαστικής στο σπιτι με τα καλύτερα υλικά που μπορω να βρω για να εχω το καλυτερο αποτέλεσμα.

Το key element ειναι το βουτυρο.Η ποιότητα  του σουπερμάρκετ αν και καλη, διαφέρει από την επαγγελματική ποιότητα.Η διαφορά τους ειναι στην περιεκτικότητα σε νερό - πέρα από αλλες διάφορες.

Θελω να βρω βουτυρο ζαχαροπλαστικής - επαγγελματικο βουτυρο σαν να λεμε, αλλά πωλείται σε πλάκες του κιλού απο προμηθευτές καταστημάτων και δεν υπάρχει για ιδιώτες στη λιανική αγορά 

Μπορει κανεις σχετικός με το αντικείμενο να βοηθήσει ;  

0B41E4F3-640C-4940-86B4-F61752BF3C6E.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν θελω να σε πικρανω αλλα πολλες φορες στα ζαχαροπλαστεια βαζουν αρωμα βουτυρου και μαργαρινη γιατι ειναι πιο φθηνη. Παρε ενα lurpak και θα εισαι οκ. Ειναι μια χαρα βουτυρο.

Δεν υπαρχουν επαγγελματικα βουτυρα που να διαφερουν στην ποιοτητα. Πιο πολυ εινα θεμα ποσοτητας.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβως. Επαγγελματικα βουτυρα ?? χαχαχα

Ποιος πιστευεις οτι βαζει βουτηρο αγελαδος? ουτε το 1%. Ολοι σαπιες μαργαρινες οτι πιο φθηνο υπαρχει

Βουτηρο γαλακτος απο σουπερ μαρκετ ειναι οτι πιο καλο μπορεις να βρεις

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Ψιτ! Το τοπικ εδώ δεν είναι για να ποσταρετε απλά φωτογραφίες απο φαγητά (έχουμε άλλα τοπικς για αυτό) αλλά συνταγές, συμβουλές, απορίες κλπ. 

56 minutes ago, skiabox said:

Η πιο εύκολη συνταγή βάσης για πίτσα που έχετε δει ποιά είναι;

Αλεύρι, νερό, μαγιά, αλάτι και ελάχιστο λάδι. Και την αφήνω περίπου μια ωρα να φουσκώσει.

Πλέον τη φτιάχνω με το ματι χωρίς να ζυγίζω τα υλικά. Την ανοίγω με πλαστη ώστε να γίνει πάρα πολύ λεπτή και να ψηθεί στην πέτρα μέσα σε 3-4 λεπτά!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

59 λεπτά πριν, skiabox είπε

Η πιο εύκολη συνταγή βάσης για πίτσα που έχετε δει ποιά είναι;

Η συνταγή που κάνουμε εμείς σχεδόν 10 χρόνια είναι:

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,  200 γρ. καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι, 1φακελάκι ξηρή μαγιά, 700 γρ. νερό, 15 γρ. αλάτι, 10 γρ. ζάχαρη ή μέλι και ζύμωμα στην κουζινομηχανή 7-8 λεπτά.
Μας δίνει 5 βάσεις πίτσας!

Αν ξεμείνουμε από καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι και με σκέτο αλεύρι πάλι τέλεια είναι!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
3 minutes ago, SB_1957 said:

Η συνταγή που κάνουμε εμείς σχεδόν 10 χρόνια είναι:

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,  200 γρ. καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι, 1φακελάκι ξηρή μαγιά, 700 γρ. νερό, 15 γρ. αλάτι, 10 γρ. ζάχαρη ή μέλι και ζύμωμα στην κουζινομηχανή 7-8 λεπτά.
Μας δίνει 5 βάσεις πίτσας!

Αν ξεμείνουμε από καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι και με σκέτο αλεύρι πάλι τέλεια είναι!

Με ένα κιλό αλεύρι και στο παχος που θέλω εγώ τη βάση, μπορεί και να έφτιαχνα καμια δεκαριά... 😁

Αντί για μέλι ή ζάχαρη, πετυχαίνεις επίσης καλο αποτέλεσμα αν βάλεις γλυκόζη (ένα κουταλακι που το διαλύεις σε λίγο ζεστο νερό.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εγώ την συνταγή που έδωσε ο billdanos χρησιμοποιώ. Απλή και αποτελεσματική.

480γρ αλεύρι 300 χλυαρό νερό, μαγιά, μια κουταλιά γλυκού αλάτι, μια κουταλιά σούπας λάδι και λίγο θυμάρι. Είναι πολύ εύκολη με ένα κουτάλι την ανακατεύω και μετά την πλάθω στο χέρι.

Αφήνεις εννοείται τη ζύμη μετά καλυμμένη με ένα σελοφάν για να φουσκώσει.  1 ώρα τουλάχιστον αλλά καλύτερα παραπάνω.

Με αυτές τις αναλογίες γεμίζω ολόκληρο το τετράγωνο ταψί του φούρνου από άκρη σε άκρη, απλώνοντας την σχετικά λεπτή. 

Φαντάζομαι ότι όλοι οι οικιακοί φούρνοι καλύπτονται με αυτές τις αναλογίες.

 

Επίσης καλό είναι να απλώνεις πάνω στο ταψί καλαμποκάλευρο. Δίνει μετά μια ωραία τραγανή γεύση στο κάτω μέρος.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
2 minutes ago, The_Judas said:

και εγώ την συνταγή που έδωσε ο billdanos χρησιμοποιώ. Απλή και αποτελεσματική.

480γρ αλεύρι 300 χλυαρό νερό, μαγιά, μια κουταλιά γλυκού αλάτι, μια κουταλιά σούπας λάδι και λίγο θυμάρι. Με αυτές τις αναλογίες γεμίζω ολόκληρο το τετράγωνο ταψί του φούρνου από άκρη σε άκρη, απλώνοντας την σχετικά λεπτή. 

Φαντάζομαι ότι όλοι οι οικιακοί φούρνοι καλύπτονται με αυτές τις αναλογίες.

Επίσης καλό είναι να απλώνεις πάνω στο ταψί καλαμποκάλευρο. Δίνει μετά μια ωραία τραγανή γεύση στο κάτω μέρος.

Ναι το καλαμποκάλευρο κάνει την πίτσα να γλιστράει πιο εύκολα απο τον ξύλινο δίσκο πάνω στην πέτρα. Ενώ με το απλο αλεύρι από κάτω πρέπει να είσαι πιο γρήγορος για να μην κολλήσει απο την υγρασία. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάπως έτσι βγαίνει η πίτσα,

Την παραέψησα ελαφρώς γιατί ξεχάστηκα σχολιάζοντας στο ινσομνια :D

IMG_20200502_161209.jpg

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...