Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, speedman_26 είπε

Ανεκατεψω μαζί ή ενοεις χώρια; βλέπω πόλη ρίχνουν κάποια σως απο πάνω 

Προφανώς ανακατεύεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
On 10/09/2019 at 18:43, giwfys said:

Για δωστε κανα τιπ για απλη σαλτσα ντοματας. Ακουγεται απλη αλλα εμενα γιατι μου βγαινει παντα ξινη?

τσιγαριζω κρεμμυδι, λιγα μανιταρια κονσερβα, βαζω ενα χαρτινο κουτι ψιλοκομμενη ντοματα, αλατι ζαχαρη(μισο κουταλι του γλυκου) και λιγο νερο. Το αφηνω για 40 λεπτα. τι φταιει?

Οι ντομάτες παίζουν μεγάλο ρόλο στην τελική γεύση οπότε να προτιμάς να βρίσκεις ώριμες και να τις ξεφλουδίζεις κιόλας. Δοκίμαστε να ρίξεις τη ζάχαρη όταν τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για να καραμελώσει και μετά ρίξε τα υπόλοιπα. Επίσης αν μαζί με το κρεμμύδι και τη ζάχαρη ρίξεις και μια κουταλιά πελτέ και τα τσιγαρίσεις μαζί (ο πελτές ενώ είναι πικρός και έντονος, με το τσιγάρισμα αλλάζει εντελώς η γεύση του), θα έχεις μία πιο εντυπωσιακή γεύση στο τέλος!

1 hour ago, speedman_26 said:

Μια καλή σως για Φιλέτο κοτόπουλο; γιατί τα φιλέτα είναι άνοστα γενικά 

Εμένα μου αρέσουν οι πιπεράτες γεύσεις:

Βάλε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο και τσιγάρισε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μετά ρίξε μέσα 1-2 κουταλιές της σούπας σπασμένα πιπέρια (όποια σου αρέσουν) και μετά από 2-3 λεπτά ρίξε ελάχιστο ζωμό (μισό εως ένα ποτηράκι μικρό) από έτοιμο κύβο (κότας ή λαχανικών). Μόλις πάρει βράση και μειωθεί αρκετά το υγρό συμπληρώνεις με λίγη κρέμα γάλακτος (μπορείς να βάλεις και φυτική) ώστε να πετύχεις την πυκνότητα που σου αρέσει. Τα αφήνεις να πάρουν μια βράση και είσαι έτοιμος*! :)

*αν σου βγει κάνα νεροζούμι αντί για σάλτσα, μπορείς να το σώσεις με λίγο corn flour. Ανακάτεψε ένα κουταλάκι corn flour σε 1 δάχτυλο ΚΡΥΟ νερό και μετά πρόσθεσέ το στη σάλτσα για να πήξει. 

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 hours ago, billdanos said:

Οι ντομάτες παίζουν μεγάλο ρόλο στην τελική γεύση οπότε να προτιμάς να βρίσκεις ώριμες και να τις ξεφλουδίζεις κιόλας. Δοκίμαστε να ρίξεις τη ζάχαρη όταν τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για να καραμελώσει και μετά ρίξε τα υπόλοιπα. Επίσης αν μαζί με το κρεμμύδι και τη ζάχαρη ρίξεις και μια κουταλιά πελτέ και τα τσιγαρίσεις μαζί (ο πελτές ενώ είναι πικρός και έντονος, με το τσιγάρισμα αλλάζει εντελώς η γεύση του), θα έχεις μία πιο εντυπωσιακή γεύση στο τέλος!

Εμένα μου αρέσουν οι πιπεράτες γεύσεις:

Βάλε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο και τσιγάρισε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μετά ρίξε μέσα 1-2 κουταλιές της σούπας σπασμένα πιπέρια (όποια σου αρέσουν) και μετά από 2-3 λεπτά ρίξε ελάχιστο ζωμό (μισό εως ένα ποτηράκι μικρό) από έτοιμο κύβο (κότας ή λαχανικών). Μόλις πάρει βράση και μειωθεί αρκετά το υγρό συμπληρώνεις με λίγη κρέμα γάλακτος (μπορείς να βάλεις και φυτική) ώστε να πετύχεις την πυκνότητα που σου αρέσει. Τα αφήνεις να πάρουν μια βράση και είσαι έτοιμος*! :)

*αν σου βγει κάνα νεροζούμι αντί για σάλτσα, μπορείς να το σώσεις με λίγο corn flour. Ανακάτεψε ένα κουταλάκι corn flour σε 1 δάχτυλο ΚΡΥΟ νερό και μετά πρόσθεσέ το στη σάλτσα για να πήξει. 

Αντί για πιπέρι καυτερή πιπεριά δεν κάνει; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
55 λεπτά πριν, antemore είπε

προτείνετε καυτερή σάλτσα του εμπορίου παρακαλώ

Αν έχεις κοντά σου mix market, Ή κάποιο άλλο με "ρώσικα" προϊόντα πήγαινε και ζήτα ατζικα, το τοπικό μας κατάστημα εχει 3 διαφορετικά επίπεδα "καψίματος", βέβαια είναι και λίγο σκορδατη, δε ξέρω αν σου αρέσει. 

Το βαζάκι κοστίζει περίπου 2€

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

59 minutes ago, antemore said:

προτείνετε καυτερή σάλτσα του εμπορίου παρακαλώ

Siracha απο τις "ευκολες" να βρεις στο εμποριο.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Siracha απο τις "ευκολες" να βρεις στο εμποριο.

Συμφωνώ , σχεδόν ολα τα σουπερμαρκετ την έχουν. 

Ομως....

 

Αν θες κατι πραγματικά καυτερό και πιο ψαγμένα πράγματα πας εδω :  www.umamitales.com στην Σοφοκλέους 

Εχει μεγάλη ποικιλία απο "απλά" καυτερά μέχρι όσο θές...

 

Εγώ πρότεινα απλώς γιατί μου αρέσουν τα καυτερά και έχω δοκιμάσει....η ευθύνη είναι δική σου :) :) :)

 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Γκαηζ που θα βρω passion fruit? Και βασικα ειναι η εποχη τους τωρα?

Εχω ψαξει μεχρι στιγμης σε Βασιλοπουλο  Πατησιων, Μασουτη Κοραη και δεν υπαρχει καν υποψια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
16 minutes ago, stormrain said:

Γκαηζ που θα βρω passion fruit? Και βασικα ειναι η εποχη τους τωρα?

Εχω ψαξει μεχρι στιγμης σε Βασιλοπουλο  Πατησιων, Μασουτη Κοραη και δεν υπαρχει καν υποψια.

Στο Yolenis Κολωνάκι και μερικές φορές στο Ergon στη Μητροπόλεως.
Έπισης και στη Βαρβάκειο μπορείς να βρεις μερικά μανάβικα με εξωτικά φρούτα .

:) 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 26/9/2019 στις 12:55 ΜΜ, billdanos είπε

Οι ντομάτες παίζουν μεγάλο ρόλο στην τελική γεύση οπότε να προτιμάς να βρίσκεις ώριμες και να τις ξεφλουδίζεις κιόλας. Δοκίμαστε να ρίξεις τη ζάχαρη όταν τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για να καραμελώσει και μετά ρίξε τα υπόλοιπα. Επίσης αν μαζί με το κρεμμύδι και τη ζάχαρη ρίξεις και μια κουταλιά πελτέ και τα τσιγαρίσεις μαζί (ο πελτές ενώ είναι πικρός και έντονος, με το τσιγάρισμα αλλάζει εντελώς η γεύση του), θα έχεις μία πιο εντυπωσιακή γεύση στο τέλος!

 

Προσωπικα μπορει να βαλω μεχρι και 3 διαφορετικα ειδη ντοματας σε καποια φαγητα, κυβακια και χυμο και πελτε. Ζαχαρη ενα κυβακι στο τελος ισα για να σπασει την ξινιλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 minutes ago, stormrain said:

Γκαηζ που θα βρω passion fruit? Και βασικα ειναι η εποχη τους τωρα?

Εχω ψαξει μεχρι στιγμης σε Βασιλοπουλο  Πατησιων, Μασουτη Κοραη και δεν υπαρχει καν υποψια.

Το MACRO φερνει συνηθως Κολομβιας η Χιλης, καποιοι μεγαλοι ΑΒ επισης. Εχω δει να εισαγουν διαφορα αλλα καταστηματα, αν εισαι πχ προς κεντρο, φερνει τακτικα η επιχειρηση εξω απο το σταθμο των Πετραλωνων.

Ευδοκιμει πολυ εφικτα σε πολλες περιοχες στην Ελλαδα, και καρποφορει 8-10 μηνες το χρονο. Ελπιζω σε λιγοτερο απο ενα χρονο να ειναι ετοιμα τα δικα μου.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Thanks guys, περναω απο ολα τα σημεια που αναφερατε, οποτε θα τσεκαρω :D 

Παει και τρομερα με την τεκιλα που λατρευω, αλλα κυριως θελω να φτιαξω ενα μιξ με grapefruit που μου εχει καρφωθει!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...