Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για τους μερακλήδες αξίζει μια δοκιμή, αν την πετύχετε κάπου, αυτή η καυτερή σάλτσα.  Την δοκίμασα και μ άρεσε πολύ.

 

https://www.varmazis.gr/nagasauce-el.html

 

Εγώ την βρήκα σε discount market

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπειτα απο μία αποτυχημένη προσπάθεια για ψωμί στον φούρνο, είπα να κάνω μία δεύτερη προσπάθεια και επέλεξα να το κάνω στην γάστρα.

~550γρ λευκό, ~350γρ ολικής, ~150γρ καλαμποκάλευρο, ~30γρ κριθαρένιο

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

Επεξ/σία από LASERPEWPEW
  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Να υποθέσω ότι έχεις βάλει μαγιά, σωστά;

Σε κάποια από τις επόμενες προσπάθειές σου δώσε μία ευκαιρία στο αλεύρι Ζέας. Τον τελευταίο χρόνο παίζω μπάλα αποκλειστικά με 30%-30%-40% Ζέας-Ολικής σκληρό-Ολικής μαλακό. Μετά το κοσκίνισμα για να αφρατέψει, πετάω κάμποσο από το φύτρο που έχει μείνει και βγαίνει μία γεύση μούρλια. Στη δουλειά έχω αποκτήσει φανατικούς, κάποιοι περιμένουν να πάω ψωμί στο γραφείο, έπιασα πελάτες χωρίς να το θέλω :D

Ρίξε και λίγο λάδι στη συνταγή σου, 40-50-60 γρ. για την ποσότητα που χρησιμοποίησες στο ψωμί της γάστρας είναι μία χαρά.

Παρεμπιπτόντως, το ψωμί της γάστρας μοιάζει καλύτερο από το άλλο, αλλά η γεύση μετράει κι όχι η εικόνα :)

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει ψάξει-βρει κανείς τρόπο να αγοράσει τις UMAI σακούλες για σίτεμα στο σπίτι; Επίσης ψάχνω για σχάρα ψησίματος και καλά μαχαίρια. Μιας και βρήκα την σχάρα από το e-shop του Πετρετζίκη, λέω να πάρω και τα μαχαίρια από εκεί για να γλιτώσω έξτρα μεταφορικά. Ξέρετε κανένα άλλο site που έχει καλή ποιότητα μαχαιριών στο ίδιο εύρος τιμής;

σχάρα (η συγκεκριμένη είναι ακριβώς στις εσωτερικές διαστάσεις του ταψιού του φούρνου μου)

μαχαίρι '1'

μαχαίρι '2'

Το 'chef's kinfe' (1) δεν το έχω σε προτεραιότητα διότι βολεύομαι με αυτό που έχω απλώς το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Τέλος μπορεί να πάρω και το μαρμάρινο γουδί που έχει, αν τελικά κάνω την παραγγελία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα.

Ξέρω, έρευνες έχουν φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο να αποδειχτεί ότι οι μπάμιες δεν αποτελούν βρώσιμο είδος για τον άνθρωπο,

ωστόσο έχουμε κατά νου κάποια συνταγή για μαγείρεμα μπάμιας;

hint:  μου αρέσουν, ωστόσο είμαι αρχάριος στο θέμα μαγείρεμα. Οπότε προτιμώ αν έχετε κατά νου μια σχετικά εύκολη συνταγή/διαδικασία αν και θα παίξω και με πιο challenging συνταγές.

 

spacer.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 18/8/2019 στις 8:54 ΜΜ, frozex είπε

Έχει ψάξει-βρει κανείς τρόπο να αγοράσει τις UMAI σακούλες για σίτεμα στο σπίτι; Επίσης ψάχνω για σχάρα ψησίματος και καλά μαχαίρια. Μιας και βρήκα την σχάρα από το e-shop του Πετρετζίκη, λέω να πάρω και τα μαχαίρια από εκεί για να γλιτώσω έξτρα μεταφορικά. Ξέρετε κανένα άλλο site που έχει καλή ποιότητα μαχαιριών στο ίδιο εύρος τιμής;

σχάρα (η συγκεκριμένη είναι ακριβώς στις εσωτερικές διαστάσεις του ταψιού του φούρνου μου)

μαχαίρι '1'

μαχαίρι '2'

Το 'chef's kinfe' (1) δεν το έχω σε προτεραιότητα διότι βολεύομαι με αυτό που έχω απλώς το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Τέλος μπορεί να πάρω και το μαρμάρινο γουδί που έχει, αν τελικά κάνω την παραγγελία.

Οι σακούλες UMAI είναι στα υπόψη. Όταν ασχοληθώ θα ενημερώσω εδώ.
Σχάρα μπορείς να βρεις (αρκεί να είναι inox) οπουδήποτε. Είναι σημαντικό όμως να είναι inox για να μην σκουριάζει.
Η συγκεκριμένη με την τιμή που έχει δεν μου κάνει για inox που δεν σκουριάζει.

Στα μαχαίρια το θέμα είναι να σε βολεύουν στο χέρι.
Για την τιμή τους φαίνονται καλά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάρεις και καμιά πέτρα να τα τροχίζεις.
Ένα απλό μαχαίρι μπορείς να το κάνεις σούπερ με το σωστό τρόχισμα.
Δες βίντεο στο yt να δεις που μπορείς να φτάσεις.
Προσωπικά έχω 4 διαφορετικές πέτρες για τρόχισμα.
 

Στις 18/8/2019 στις 9:43 ΜΜ, Adon1s είπε

Καλησπέρα.

Ξέρω, έρευνες έχουν φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο να αποδειχτεί ότι οι μπάμιες δεν αποτελούν βρώσιμο είδος για τον άνθρωπο,

ωστόσο έχουμε κατά νου κάποια συνταγή για μαγείρεμα μπάμιας;

hint:  μου αρέσουν, ωστόσο είμαι αρχάριος στο θέμα μαγείρεμα. Οπότε προτιμώ αν έχετε κατά νου μια σχετικά εύκολη συνταγή/διαδικασία αν και θα παίξω και με πιο challenging συνταγές.

spacer.png

Όπως έχω ξαναπεί, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που κάποιος πρέπει να μαγειρέψει τις μπάμιες, πριν τις πετάξει.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Για δωστε κανα τιπ για απλη σαλτσα ντοματας. Ακουγεται απλη αλλα εμενα γιατι μου βγαινει παντα ξινη?

τσιγαριζω κρεμμυδι, λιγα μανιταρια κονσερβα, βαζω ενα χαρτινο κουτι ψιλοκομμενη ντοματα, αλατι ζαχαρη(μισο κουταλι του γλυκου) και λιγο νερο. Το αφηνω για 40 λεπτα. τι φταιει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή τρώω και μπάμιες με μεγάλη ευχαρίστηση, και έντομα έχω φάει και μου άρεσαν, και γενικώς έχω πολύ ...ευρέα γούστα, θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή το Surströmming. Δηλαδή σκέφτομαι, ΠΟΣΟ χάλια μπορεί να είναι; Αφού κάποιοι το θεωρούν λιχουδιά. Τώρα λοιπόν που είδα ότι το έχει το Amazon, είμαι έτοιμος να το χτυπήσω. Μήπως το έχει δοκιμάσει κάποιος εδώ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
1 ώρα πριν, mic2mic είπε

Επειδή τρώω και μπάμιες με μεγάλη ευχαρίστηση, και έντομα έχω φάει και μου άρεσαν, και γενικώς έχω πολύ ...ευρέα γούστα, θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή το Surströmming. Δηλαδή σκέφτομαι, ΠΟΣΟ χάλια μπορεί να είναι; Αφού κάποιοι το θεωρούν λιχουδιά. Τώρα λοιπόν που είδα ότι το έχει το Amazon, είμαι έτοιμος να το χτυπήσω. Μήπως το έχει δοκιμάσει κάποιος εδώ;

Eχω δει απειρα βιντεο που δοκιμαζουν να το φανε (αλλα με επιτυχια και αλλα που απλα τρεχουν να βγουν απο το δωματιο), αλλα δε θα τολμουσα ποτε να το φαω. Απο κει και περα, αν το προσπαθησεις ποσταρε feedback :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, giwfys είπε

Για δωστε κανα τιπ για απλη σαλτσα ντοματας. Ακουγεται απλη αλλα εμενα γιατι μου βγαινει παντα ξινη?

τσιγαριζω κρεμμυδι, λιγα μανιταρια κονσερβα, βαζω ενα χαρτινο κουτι ψιλοκομμενη ντοματα, αλατι ζαχαρη(μισο κουταλι του γλυκου) και λιγο νερο. Το αφηνω για 40 λεπτα. τι φταιει?

Γέμισε το κουταλάκι σου ζάχαρη, μη το φοβάσαι. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, giwfys είπε

Για δωστε κανα τιπ για απλη σαλτσα ντοματας. Ακουγεται απλη αλλα εμενα γιατι μου βγαινει παντα ξινη?

τσιγαριζω κρεμμυδι, λιγα μανιταρια κονσερβα, βαζω ενα χαρτινο κουτι ψιλοκομμενη ντοματα, αλατι ζαχαρη(μισο κουταλι του γλυκου) και λιγο νερο. Το αφηνω για 40 λεπτα. τι φταιει?

Ρίξε και πάπρικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, giwfys είπε

Για δωστε κανα τιπ για απλη σαλτσα ντοματας. Ακουγεται απλη αλλα εμενα γιατι μου βγαινει παντα ξινη?

τσιγαριζω κρεμμυδι, λιγα μανιταρια κονσερβα, βαζω ενα χαρτινο κουτι ψιλοκομμενη ντοματα, αλατι ζαχαρη(μισο κουταλι του γλυκου) και λιγο νερο. Το αφηνω για 40 λεπτα. τι φταιει?

Βάλε περισσότερο κρεμμύδι, που το σωτάρεις μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα, δοκίμασε διαφορετικές μάρκες ψιλοκομμένη ντομάτα - αν και είναι καλύτερα κονσέρβα ντοματάκι που θα το βάλεις στο μούλτι και σιγανό βράσιμο.

Πολύ καλύτερα αν χρησιμοποιήσεις φρέσκια ντομάτα που θέλει δυνατή φωτιά και άρα λιγότερο βράσιμο.

Τα μανιτάρια κονσέρβα τα βάζω στο τέλος ίσα να πάρουν μια βράση, καθώς είναι ήδη βρασμένα και δεν χρειάζεται να ξαναβράσουν.
Αν χρησιμοποιήσω ωμά τα σωτάρω σε δυνατή φωτιά πριν βάλω τα κρεμμύδια και τα κρατάω να τα προσθέσω κι αυτά στο τέλος.

Ζάχαρη βάζω πολύ λίγη και όχι πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...