Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.
On 03/04/2019 at 11:42, SB_1957 said:

https://www.ikea.gr/eidi-kouzinas/skeui-psisimatos/zigaries-kai-thermometra-kouzinas/fantast-thermometro-kreatos-xronodiakoptis-12264/20103016/

Το έχουμε 4-5 χρόνια και δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα!

Το πήρα. Λειτουργεί άψογα και είναι ακριβεστατο στις μετρήσεις! :)

  • Like 1
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Δικό σου το βίντεο παππού ;

Ναι πάντα στη ζωή μου άρεσε και τολμούσα σε ότι έπεφτε στο δρόμο μου.Κάποιοι θα γελάσουν,κάποιοι άλλοι θα πουν τι μας λέει τούτος εδώ , κάποιοι έστω και λίγοι θα πάρουν κάτι. Αυτοί με ενδιαφέρουν ας είναι και λίγοι.☺️

  • Like 2
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Highlander είπε

Μπράβο παππού :)
Άντε, σε προκαλώ να φτιάξεις και δικό σου προζύμι, εκεί να δεις γεύση.

Δεν το κάνω γιατί δεν ξέρω για πόσες μέρες μπορώ να το διατηρήσω στο ψυγείο.Μπορεί π.χ.να διατηρηθεί πάνω από 3-4 μέρες ή θα ξυνίσει;;;;; Δεν υπάρχουν πουθενά και στοιχεία.:P

Δημοσ.

ότι πιο κοντινό σε προζύμι που ξέρω είναι: από την προηγούμενη μέρα σε ένα μπολ βάζουμε μαγιά ζάχαρη νερό αλεύρι ώστε να είναι χυλός και όχι ζυμάρι, ανακατεύουμε καλά και στο ψυγείο για 24 ώρες, μετά προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό αλεύρι της συνταγής συν ότι άλλο έχει (αλάτι λάδι) και ζυμώνουμε, φουσκώνει, μεταφέρουμε στο σκεύος και ψήνουμε. 

Το φυσικό προζύμι πιστεύω κρατάει 4-5 μέρες στο ψυγείο διότι αν δεν κάνω λάθος θέλει 30 μέρες εκτός ψυγείου για να γίνει, οπότε η λογική μου λέει πως θα αντέξει, δεν το έχω δοκιμάσει όμως ποτέ 

  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, papoys1 είπε

Δεν το κάνω γιατί δεν ξέρω για πόσες μέρες μπορώ να το διατηρήσω στο ψυγείο.Μπορεί π.χ.να διατηρηθεί πάνω από 3-4 μέρες ή θα ξυνίσει;;;;; Δεν υπάρχουν πουθενά και στοιχεία.:P

Εβδομάδες θα σου κρατήσει. Αν το ταϊζεις μια φορά το 20ημερο, θα εισαι μια χαρά. Εγώ έφτιαχνα μία φορά το μήνα ψωμί και πάντα το τάιζα μία-δύο μέρες πριν το αναπιάσω. Το φυσικό προζύμι θέλει μία εβδομάδα για να γίνει, όχι 30 μέρες.

Δυστυχώς το δικό μου πέθανε πριν από λίγες ημέρες, το είχα ξεχάσει τέσσερις μήνες ατάιστο και η υγρασία που είχε μέσα το βαζάκι μετατράπηκε σε μούχλα. Είμαι σίγουρος ότι το "υγιές" τμήμα του προζυμιού θα μπορούσε να ζωντανέψει (δεν μούχλιασε όλο), αλλά δεν το ρίσκαρα. Ο λόγος για τον οποίο το πέταξα (και δεν το είχα ταϊσει τόσον καιρό) είναι ότι εδώ και τέσσερις μήνες φτιάχνω ψωμί με μαγιά και 90% υγρασία, χωρίς καν να το ζυμώσω. Γίνεται κι αυτό πολύ γευστικό, αλλά το κυριότερο είναι ότι σε μία ωρίτσα (άντε 90 λεπτά) από τη στιγμή που βγάζω τα υλικά από το ντουλάπι έχω έτοιμο, ψημένο ψωμί στο τραπέζι μου.

Αν υπάρχουν απορίες για ο,τιδήποτε από τα παραπάνω, φωνάξτε.

  • Like 1
Δημοσ.

Ακριβώς έτσι, χάρη στις συμβουλές του έφτιαξα το δικό μου προζύμι. Είναι πολύ απλό, αρκεί να έχεις υπομονή. Και η υπομονή είναι - ως γνωστόν - αρετή. Χρειάζεται πάντοτε.

  • Like 2
Δημοσ.

Μάλλον ήρθε η ώρα να πάμε  σε κάτι γλυκό και παραδοσιακό συγχρόνως.

Έχω φτιάξει αρκετά γαλακτομπούρεκα με φύλλο με καταίφι αλλά το συγκεκριμένο που φτιάχνω τελευταία γίνεται ανάρπαστο και μου αρέσει περισσότερο.Ίσως βοηθούν και τα μικρά κομμάτια του.

Δεν ξέρω αν και κάποιος άλλος είναι γλυκατζής και ασχολείται οπότε περιμένω παρατηρήσεις.Στο φύλλο μόνο συστήνω  Βηρυτού αλλά δεν είχα και έβαλα απλό κρούστας και δεν μου άρεσε γιατί ήταν λίγο χοντρό όπως θα παρατηρήσετε και στη διαδικασία τυλίγματος.

Βέβαια  φαγώθηκε πλήρως όπως τα υπόλοιπα.Πάντως από εμφάνιση πέτυχα το απόλυτο στην αρχική φωτογραφία.:P

https://www.youtube.com/watch?v=XTGcNpmOSuI&t=2s

 

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Speculoos είπε

 Kαι thermomix o pappoys!

Ναι αλλά το ζύμωμα παραδοσιακά στο χέρι πάντα για όλα τα μαγειρέματα. Δεν τα πάω καλά με  αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου.:D

Της κόρης είναι.Όταν πάει για δουλειά και είναι άδειο το σπίτι πιάνω την κουζίνα γιατί στο δικό μου με κυνηγάει η γυναίκα. Από τη μία της κάνω το νεροχύτη χάλια από την άλλη φτιάχνω πολλά γλυκά  και μπινελίκια και θα τους κάνω όλους υπέρβαρους μου λέει.

Κοίτα τι έβγαλα πριν 20 λεπτά.Ακόμη δεν έχει κάτσει το σιρόπι να βγάλω κομμάτι.΄Η μάλλον κομμάτια.Είναι μικρά και πάντα ζεστά και τραγανά θέλω 2 να τα καταλάβω.☺️

 

 

 

IMG_0243.JPG

Όποιος είναι κοντά στο Γέρακα κερνάω κομμάτι.:lol:

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ναι αλλά το ζύμωμα παραδοσιακά στο χέρι πάντα για όλα τα μαγειρέματα. Δεν τα πάω καλά με  αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου.:D

Της κόρης είναι.Όταν πάει για δουλειά και είναι άδειο το σπίτι πιάνω την κουζίνα γιατί στο δικό μου με κυνηγάει η γυναίκα. Από τη μία της κάνω το νεροχύτη χάλια από την άλλη φτιάχνω πολλά γλυκά  και μπινελίκια και θα τους κάνω όλους υπέρβαρους μου λέει.

Κοίτα τι έβγαλα πριν 20 λεπτά.Ακόμη δεν έχει κάτσει το σιρόπι να βγάλω κομμάτι.΄Η μάλλον κομμάτια.Είναι μικρά και πάντα ζεστά και τραγανά θέλω 2 να τα καταλάβω.☺️

IMG_0243.JPG

Όποιος είναι κοντά στο Γέρακα κερνάω κομμάτι.:lol:

Παππού ενδιαφέρεσαι για σεζόν? 😂😂😂

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δε βλέπω πολύ δημιουργία από άλλα μέλη.Μάλλον πολύ ετοιματζίδικο πρέπει να δουλεύεται.😊

Είχα πάει πριν 5-6 μέρες στο χωριό η γειτόνισα έχει μία βυσινιά και βύσινα δε μαζεύει ποτέ γιατί βαριέται.Έπειτα από άδειά της βέβαια την τρύγισα μάζεψα μία σακκούλα και έφτιαξα παραδοσιακό γλυκό βύσινο φυσικά. Για όποιον ενδιαφέρεται η συνταγή μου είναι εδώ 

https://www.youtube.com/watch?v=ruZbrGdwTC4

με όλες τις πληροφορίες και το απαραίτητο χιούμορ να μη βαρεθείτε και φύγετε.:P

Πληροφοριακά βύσινα επειδή είναι δύσκολο φρούτο θα βρείτε στην αγορά Αθήνα με κίνδυνο τα μισά να είναι σαβούρα .Εγώ άλλα χρόνια έπαιρνα από mart (πρώην makro) που τα έχει σε κιβώτιο 3 κιλών περίπου λίγο ακριβότερα αλλά πολύ καλή ποιότητα για όσους έχουν πρόσβαση.Για 5-10 μέρες ακόμη πιθανώς θα υπάρχουν.Μετά του χρόνου.

 

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...