Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
1 minute ago, skiabox said:

Τελικά την παρμεζάνα να την βάλω στη σαλάτα ψημένη ή άψητη;

Σε εστιατόρια την έχω δει μόνο άψητη για αυτό ρωτάω!

Όπως και να τη βάλεις ...θα τη φάτε! :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πάντως ΔΕΝ είναι ...sex toy! 😛

Με αυτό μαγειρεύεις τις τροφές μέσα σε νερό αφού τα κλείσεις σε σακουλάκια τροφίμων με zip. Κρατάει τη θερμοκρασία σταθερή κυκλοφορώντας συνεχώς το νερό μέσα στο σκεύος και μαγειρεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες από μία εως και ...48 ώρες αναλογα το κρέας κλπ. Το πρώτο πείραμα χθες με σολωμό ήταν απόλυτα πετυχημένο (για 45 λεπτά στους 52 βαθμούς). Αφού το βγάλεις από το σακουλάκι, το σκουπίζεις και το περνάς από ένα τηγάνι για 1 λεπτό για να πάρει χρώμα κλπ.

Μαγειρεύεις με αυτό μέσα σε οποιοδήποτε σκεύος που προφανώς δεν χρειάζεται να είναι πάνω στο μάτι, ακόμη και σε πλαστικά δοχεία (που να αντέχουν θερμοκρασίες μέχρι 80-85 βαθμούς που είναι και η μεγιστη θερμοκρασία που πιάνει).

Το κόστος ξεκινάει από 100 ευρώ περίπου. 

Δοκίμασε φιλέτο κοτόπουλο μέσα στο σακουλάκι βάλε κάρυ, πιπέρι, λίγο αλάτι, κάποιο μυρωδικο που να σου αρέσει μόλις το βγάλεις πέρασμα στο τηγάνι με βούτυρο κλαριφιε ή μη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
19 minutes ago, AristidisZ said:

Έχεις να προτείνεις κανένα ; 

https://www.skroutz.gr/c/1563/CHronometra-THermometra.html?keyphrase=κρεατος&o=θερμομετρο+κρεατος

Όχι συγκεκριμένο δυστυχώς :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Είδα ότι ξεκινάνε από 10ρικο και πάνε στον Θεό, για αυτό ρώτησα ;)

Προφανώς χρειάζεται μια Α ακρίβεια, αλλά μη δώσουμε και 2 μεροκάματα για αξεσουάρ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
36 minutes ago, ThReSh said:

Πήρα ένα με 30 ευρώ και μου έμεινε στο χέρι από τους υδρατμούς του φαγητού στην κατσαρόλα. Νομίζω πως τα πιο καλά είναι αυτά που έχεις ξεχωριστά την οθόνη και ο αισθητήρας επικοινωνεί με καλώδιο ανθεκτικό στις θερμοκρασίες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
1 minute ago, billdanos said:

Πήρα ένα με 30 ευρώ και μου έμεινε στο χέρι από τους υδρατμούς του φαγητού στην κατσαρόλα. Νομίζω πως τα πιο καλά είναι αυτά που έχεις ξεχωριστά την οθόνη και ο αισθητήρας επικοινωνεί με καλώδιο ανθεκτικό στις θερμοκρασίες. 

Ή αναλογικό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγάλε μοντεράτορα billdanos έγραψες πάλι.

Δοκίμασα τη συνταγή που είπες με την παρμεζάνα στο φούρνο και μετά τσιπς.

Από κάτω είχανε την κλασική σαλάτα μαρούλι με την ωραία βινεγκρέτ που περιγράφω πιο πάνω!

Απλά μετά το κρύωμα θέλουν να μπουν σε χαρτί κουζίνας τα τσιπς να φύγει λίγο το λάδι που βγάζουν.

Για φωτογραφία ήταν το πιάτο!

Καλά ποιος είσαι;

Ο Σωτήρης Κοντιζάς;

ΛΟΟΟΛ

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
50 minutes ago, skiabox said:

Μεγάλε μοντεράτορα billdanos έγραψες πάλι.

Δοκίμασα τη συνταγή που είπες με την παρμεζάνα στο φούρνο και μετά τσιπς.

Από κάτω είχανε την κλασική σαλάτα μαρούλι με την ωραία βινεγκρέτ που περιγράφω πιο πάνω!

Απλά μετά το κρύωμα θέλουν να μπουν σε χαρτί κουζίνας τα τσιπς να φύγει λίγο το λάδι που βγάζουν.

Για φωτογραφία ήταν το πιάτο!

Καλά ποιος είσαι;

Ο Σωτήρης Κοντιζάς;

ΛΟΟΟΛ

Είδες; Τίποτα δεν είναι δύσκολο! 

Το ποσο λίπος θα βγάλει εξαρτάται και από την παρμεζάνα που θα έχεις. Όσο πιο σκληρή ή μακράς ωρίμανσης τόσο λιγότερο θα βγάζει. 

:) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως τα τσιπς παρμεζάνας δεν μπορώ να μπω ότι έδωσαν και πολλά στο πιάτο.

Δηλαδή μπροστά στην βινεγκρέτ που έχει μέσα και το βαλσάμικο ήταν ψιλοουδέτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, marios32 είπε

Δοκίμασε με Grana Padano ή Πεκορίνο (έχει και Ελληνικό Αμφιλοχίας πολύ ωραίο) Ιταλικό.

Σε σουπερ μάρκετ πήγα και το πήρα.

Το κεφάλι τυρί έμοιαζε με όλα τα άλλα.

Το Padano νομίζω είναι σε μπλε συσκευασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις Βασιλόπουλο/Σκλαβενίτη κοντά (Δεν ειμαι 100% για Σκλαβενίτη), έχουν και σου κόβουν από το τμήμα αλλαντικών/τυριών όσο θες από τις μεγάλες ροδέλες τυριών ή μπορεί και να έχουν και έτοιμα πιο μικρά κομμένα κομμάτια.

Πάντως ναι τα βρίσκεις και συσκευασμένα εννοείται και έχουνε μάλιστα και σήμανση αναγνώρισης σαν τα ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) που έχουμε εμείς.

*ΥΓ
Δοκίμασε με πικάντικα τυριά/κεφαλοτύρια. Μου αρέσουν αρκετά: Καραλή και Δωδώνη αλλά, οκ είναι προτιμήσεις αυτές. Πάνε σε σούπερ και δοκίμασε πράμα!

Επεξ/σία από marios32
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 ώρες πριν, AristidisZ είπε

@Highlander και λοιπούς καλοφαγάδες:

Πήρα ρε παιδιά μια ψησταριά γκαζιού, και σκέφτομαι αύριο να κάνω μια μάζωξη με 3-4 φίλους να την εγκαινιάσουμε (επισήμως, ανεπίσημα έψησα μια φορά κάτι σουβλάκια και την 2η μπριζόλες - γουρούνι)

Για πείτε καμιά ιδέα τι να πάρω να τους φτιάξω, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαι πολύ νέος στο σπορ (έχω ψήσει 2 φορές στη ζωή μου σε γκάζι και 4-5 σε κάρβουνα) 

Μπορείς να πάρεις φιλέτα κοτόπουλο και να τα κόψεις λεπτές φέτες (σκαλοπινια) από ένα στήθος βγάζει 7-8 κομμάτια και είναι ασφαλές στο ψήσιμο γιατί το πάχος θα είναι περίπου 2-3 εκατοστά. 

Μπριζόλες πάλι μπορείς να κάνεις αν δεις ότι είναι χοντροκομμένες τις πατάς με το χέρι ώστε να ανοίξουν λίγο (επίσης μαριναρε με λίγο ελαιόλαδο, κάρυ, πιπέρι, λίγο γλυκιά πάπρικα αν τις αφήσεις στο ψυγείο κιόλας για 1 νύχτα θα βγουν ακόμα ποιο γευστικές ) αλάτι στο ψήσιμο (το ίδιο μπορείς να κάνεις και στις πανσετες) 

Λουκάνικα είναι το ποιο εύκολο κιόλας απλά να τα χαράξεις από τις 2 πλευρές, μπιφτέκια (τι μίγμα να είναι ελαφρός σφιχτό ώστε να μην απλωθεί) λαδομενη σχάρα με χαρτί όχι πάρα πολύ μόλις ψηθεί από την μια πλευρά θα γυρίσει εύκολα χωρίς να κολλήσει αυτό ισχύει σε όλα τα κρέατα

 

 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...